Som v šoku z tehotenstva
Zistila som dnes ráno, ze som tehotná , tretí raz... Dve detí mame vo veku 4,5 a 1,5. Mladšia je este kojena v noci a často sa budí, skrz posledné zúbky.. najma tieto noci je to hrozné lebo ma aj sople a budi sa s plačom. Som unavená strašne moc... este nosi plienky, proste este to je pre mn bábätko.A teraz toto zistenie. Ze cakame ďalšie. Som v šoku a neviem si to absolútne predstaviť. Ten malý vekový rozdiel. Znova kolotoč s bábätkom,v noci hore ,prebalovat a kojit uspávat prvé mesiace. A do toho mladšia dcéra... Bude mat len dva roky aj niečo. 😰😰 Akp ste tp zvládli? Plus bývame v byte bez výťahu..mala prejde hore ale strašne pomaly to trvá a este plus tašky nákupné a tak .neviem si predstaviť tehotenstvo teraz v lete s dvoma deťmi bez výťahu... úplne sim. Toho v šoku... Prosím napíšte mi ako see to zvládali v mojej podobnej situácii 😭
Tiež sa nám po dvoch plánovaných podarilo tretie neplánované. Medzi druhým a tretím nemám ani 2 roky. Občas to bolo aj stále je "o hubu", ale som vďačná za všetky tri, aj keď som si po dvoch čiarkach na teste tiež dobre porevala a nevedela som si to predstaviť. Držím palce.
Ja som takto neplanovane tento rok otehotnela, len s tým rozdielom, že deti uz pomerne veľké, stabilná práca, fajn zivot po každej stránke a teda oboch s mužom nás to riadne zasiahlo, dokonca mm navrhol aj potrat. Napokon sme to obaja predychali, a pomaly sa začali aj na babatko tešiť. Žiaľ, v 15 tt som spontánne potratila, teraz v pondelok mi robili kyret a mňa to tak strasne mrzí. Obaja si vycitame, že sa to stalo kvôli tomu, ako sme ho odmietali. Ťažko sa s tým hlavne ja vyrovnavam. Teraz viem, že by sme to určite zvladli, lebo všetko sa dá, keď sa chce
Tak prerušovaná súlož pre mňa nie je ochrana, ale ruská ruleta, ja fičať iba na tom, tak sa potom až tak nečudujem :D Neviem, asi som kedysi čítala veľa Bravo Girl, kde to stále a stále prízvukovali, že TOTO naozaj nie je spoľahlivá ochrana, a nejak mi to zostalo ako red alert a nikdy by ma na to neprehovoril nikto no a po pôrode, po osobnej skúsenosti s dieťaťom už dupľom nie - a nám sa malý vydaril na prvú šupu ako nič, preto viem, že otehotnieť síce nie je také samozrejmé, ale na druhej strane, ak je všetko kompatibilné, tak ani náročné... :D
A keď aj píšeš, že mužovi sa to nezdalo, tak stále existuje ako posledná možnosť "tabletka PO", ale keďže ste to takto neriešili, tak si myslím, že ste aj boli (snáď) v pohode s tým, že tak keby náhodou, tak budú tri no a čo...? A tak si povedz, no a čo? Veď to je skvelé, budete mať dieťa, nestala sa predsa katastrofa, ale dobrá vec. Ak ste s tým v pohode, finančne ste v pohode, tak to bude v pohode. Všetko sa dá, keď sa chce. Nepíšem, že to zariadil osud (lebo ste si to zariadili vy dvaja), ale keď to už tak vyšlo, tak sa jedine už len prispôsobiť novej situácii.
@patriciabujnakova
Toto je tehotenstvo, podľa mňa.
Inak citam len tie prve odpovede a teda podpory si sa zrovna nedockala 😅 je to smutne ze uz ani my zeny si na ine zeny nenajdeme pekneho slova....
Ten vytah bude sice narocny, ale zvladnes to neboj nic, vela zien aj tak preferuje nosice, mozes vyskusat 😊
Ja mam skoro taky isty vekovy rozdiel u drobcov a je to super, starsieho velmi bavi "pomahat mi" s babatkom, skoro vobec neziarli a mam pocit ze si pekne rozumeju (v ramci moznosti kedze su drobci este), donesie mu hracku, zaspieva, pohladka ho, zabavi....je to fajn vekovy rozdiel, deticky menej ziarlia ked su taketo mensie a kym porodis tak z tvojej dcerky uz pomaly bude mala slecna 😁 hrozne to leti a strasne rychlo rastu, treba si uzivat kazdu sekundu ❤️ viem ze si teraz v soku ale uvidis ze sa po par dnoch/tyzdnoch zacnes tesit a pomaly uz vyberat vybavicku, zistovat pohlavie 😊 vsetko dopadne dobre, drzim palce
myslim si, ze to zvladnete a budete uplne v pohode🙂 a sice v tejto situacii ja osobne nie som, ale staras sa o dve deticky, zvladnes aj tretie. minimalne jedno z nich ti pomahat istotne bude, takisto mas aj muza, nie si na to predsa sama. takze len sa ty neboj, vsetko bude dobre. prajem vam vsetko len to najlepsie, drzte sa.
Nam sa smyklo stvrte..Tri sme planovali a chceli,ale toto stvrte som predychavala asi do siedmeho mesiaca..Nevedela som sa s tym zmierit,strasne som bola nastvana na seba aj na muza.. Maly ma teraz polroka,je to naozaj velmi zlate dieta,usmiate,spi takmer celu noc,lubime ho vsetci aj deti…Nelutujeme 🙂
No tiež čakám tretie nečakane🙈ja som sa už pripravovala do prace😄 no presne v takom šoku som bola ako ty, ako to zvládnem, ale prešlo to po pár dňoch si na tu myšlienku zvykneš. A mam podobný vekový rozdiel 3r5m a 1r10m. No kým sa narodí tak budú väčší rozumnejši🙂
Neboj sa, dá sa to zvládnuť. Ja mám 6 detí, synov mám rok po roku a po trojročnej pauze (onko liečbe) sa mi narodili 4 dievčatká, niektoré rok po roku, raz sme mali len 11 mesačný rozdiel a druhýkrát len 12 mesiacov. Posledná dcérka sa narodila s 20 mesačným rozdielom, a to som bola vyčerpaná z onko liečby, aj stále som a pracovala som na čiastočný úväzok zakaždým až do pôrodu.
Potrebovala som dobrú organizáciu a manžela, ktorý v domácnosti nepomáha, ale plnohodnotne sa zapája do chodu domácnosti.
Zabudla som dodať, že vždy aj posledná dcérka bola plánovaná. Zvažujeme ešte aj 7. bábätko, zatiaľ sme sa nerozhodli.
@mamkabeika no, máte moj obdiv,ze zvládate tak veľkú rodinu a ešte počas onko liečby,.. silné.
. ďakujem velmi všetkým co ma podporili a za pekné povzbudive slová... Stale sa stym akosi stotožňujem,mala v noci ma sople a musím odstavat,tak potom mam také myšlienky ze preboha ako to zvládnem ked nieje šanca si teraz oddýchnuť .. take pocity zúfalstva. Plus tehotenská unava ked príde.... A nevoľnosť ani nevravím. mam výčitky a zlosť, stale sa stým neviem nejak zmieriť.m
@mamkabeika uzasne 🙂 sklanam klobuk pred vami..ja mam styri deti ale organizacia mi este robi problem..nejak si neviem najst system aby bolo vsetko aj upratane,aj navarene,aj o deti postarane a zvierata nachovane 🙂
@dorothee Tá organizácia s viacerými deťmi je práve v tom, že si určujeme priority. Nikdy nebude dokonale upratané, veľa druhov napečené a ani nezarábame tisíce. Najdôležitejšie sú vzťahy, v prvom rade ten manželský, potom vzťahy s každým dieťaťom zvlášť, popritom sa snažíme udržať si prácu a poriadok je niekde na konci. Upratujeme spolu, každý deň niečo a cez víkend robíme vonku a sme na výlete.
Niet čo obdivovať. Ver mi, každá žena to dokáže zvládnuť s podporou milujúceho manžela. Ja skôr obdivujem ženy, ktoré sú na deti samé, vdovy, slobodné maminy alebo maminy, ktorých manžel sa nezapája do domácnosti a starostlivosti o deti.
@mamkabeika odvcera rozmyslam aku hlboku pravdu si mi napisala,to s tymi prioritami a vztahmi..mas pravdu,dakujem za radu,budem z nej dlho cerpat 😘
Ak mozes pls napis mi spravu. Vdaka

Aj ja som takto revala a potom sme o to dietatko prisli :(