Strach a depresia v tehotenstve
Ahojte, potrebujem vasu pomoc. Mam 30 a som v 5 tt. Otehotnela som zelane, hoci sme sa este uplne necitili pripraveni na rodicovstvo, povedali sme si, ze to skusime a uvidime- vek na to mame🙂. Nuz a podarilo sa na prvy sup. Zo zaciatku som sa velmi tesila, teraz ma vsak uplne pohltil strach a depresia. Vzdy som bola citlivejsia povaha, vela rozmyslam a tak. Po par dnoch, ktore som stravila citanim si diskusii na modromkonikovi, mam dost. Bojim sa!!!Strasne- az tak, ze nevnimam radost, som podrazdena, kedykolvek placem, najradsej by som vsetko vratila spat. Neviem, ci je to tym, ze som na to vsetko okolo materstva nepripravena, alebo mnou lomcuju nejake depresivne hormony...netusim. Manzel je skvely, tesi sa, povzbudzuje ma, ale mne sa nedari zmenir vnutorny smutok a strach. Mozno vam pridem ako padavka, chapem, ale neviem, ako si poradit:((. Vkuse placem, citim smutok, navyse mi gynekologicka povedala, ze ma pravdepodobne caka cisarsky (zdrav. indikacia) a ked som si precitala temu porod, je mi zle. Desim sa toho. Co s tym mam robit??? Boli ste niektora v podobnom psychickom stave? AKo ste sa z neho dostali von??? Prosiiim, pomoc!
@sanah ahoj, prepac, uz som tu dlho nebola🙂 jasne, preslo to cca v 4-5 mesiaci, nejako sa to samo vstrebalo, plus som na sebe makala a nedovolila si cierne myslienky..asi to bolo aj hormonmi. teraz spatne to vnimam tak, ze som mala strach z tej velkej zmeny a telo reagovalo, nevycitam si to, muselo to zrejme tak byt...teraz by som synceka nedala ani za nic, je to najvacsi partak a nase vsetko🙂
ahojte, ja mam zase iny problem... ja sa nebojim porodu, ani ze nezvladnem babo, ale mna pochytili depky zo zivota.. nejako som sa prestala tesit zo vsetkeho, s muzom sa hadam stale, vsetko ma na nom rozculuje, co spravi, co povie, niekedy mam pocit,ze ho pri sebe nemozem ani citit, mam pocit,ze som ostala totalne sama, kamosky sa na mna doslova vykaslali, od kedy som sa vydala... robotu nezsnasam svoju priamo doslova a teraz chodim len zamracena ako matocha, nic ma netesi, ani to,ze som tehotna :( .. neviem sa nejako z toho dostat :( , rano vstavam so zlou naladou... nespim dobre.. celkovo sa dobre necitim :( ... sestry, ked boli tehotene, sa usmievali od ucha k uchu, a ja som pravy opak... tak som sa na babo tesila a teraz som chodiaca mrtvola..
@domin9 to su vsetko tie hormony...citila som sa podobne...ted je to lepsie a som na konci tehu...dufam ze po porode to vyprcha uplne....to co to hneva na muzovi a ked sa hadate - neni realne...prejde to...drz sa!!!
@franzziska dakujem... ja len dufam,ze to prejde, lebo ked som taka hnusna na neho, sa bojim, aby chudak aj neobanoval,ze si ma zobral :( ... je mi z toho celeho smutno... uz nech je po vsetkom..
@domin9
Ahoj, Tvoj stav, ktorý popisuješ je dôsledkom depresií z čoho si smutná a povedala by som akoby opustená zo seba. Nevešaj hlavu!!! Dôležité je myslieť pozitívne, viem, že si povieš "tebe sa to ľahko hovorí", ale uznám a dám Ti za pravdu je to ťažké. Ja som tiež mávala určitú chvíľku takýto stav a môžem povedať, že som si myslela - ja sa z toho nedostanem. Ale dá sa, len treba viac chcieť. A keď človek chce dá sa veľa.
K tomu mi pomohli aj jedny kvapky na prírodnej báze AVIS s obsahom ovsenných klíčkov. Úplne upokoja, človek sa nestresuje, nemá depresie. Nie sú návykové. Na veci, deje a okolnosti sa pozeráš s nadhľadom. Nemajú žiadne vedľajšie účinky. Dávala som si 3 x 15 kvap. denne. Ak treba môže sa dať aj viac.
Čakáš bábo a ono všetky Tvoje pocity veľmi vníma. Čo myslíš ako mu asi je, keď Ty si neni v pohode?
Bábo musí cítiť, že je milované a svoju lásku mu dávaš práve teraz keď je ešte v brušku.
Skús sa zamyslieť nad Tým ako by si to mohla zmeniť..🙂
Silvia
@domin9 ziadne kvapky.. To su hormony ktore s tebou kyvu. Hold, musis to vydrzat. Ja som na zaciatku nevedela ani sama so sebou vydrzat. Priatela obdivujem ako to zvlada so mnou doteraz. Kazdopadne je to lepsie ako na zaciatku a uz som v 33tt. Aj toto patri k tehotenstvu a musite to vydrzat 🙂
áno s tým s Tebou absolutne súhlasím, že za to môžu hormóny. Po pôrode keď nastane prudký pokles hormónov to bude mať opäť iný priebeh.
A tento extrakt z ovsenných klíčkov obsahuje komplex vitamínov sk.B, ktoré majú priaznivý vplyv na nesústredenosť, podráždenost, únavu, nervozitu a nadmernú citlivosť. Je to akoby si si dávala v strave ovsenné klíčky. Preto je dôležité v čase tehotenstva mať dostatočný prísun vitamínov najlepšie v prírodnej forme. ..🙂 Ja som v tehu brala komplex vitamínov. A o týchto ovsených klíčkach mi povedala jedna mamička, ktorej veľmi pomohli aj po pôrode. Takže Vám prajem všetko dobré...🙂
ja mam tiez no stop depky,neplacem nic,ale uplne ze v hlave totalne megahystericke zachvaty,prvykrat som oteho,hned potratila prirodzene,chytilo ma to na verejnych wc,nastastie to bolo jak neskora brutalna menstruacia,potom som o tri mesiace oteho,cisty horor,co som zase v hlave prezivala,spinenie v 5 tt,skoro som sa zblaznila od strachu,dokym sa nehybal,tak som sa kontrolova vsade,uplne ze vsade,hlien,ci je ok,potom som nonstop sledovala ci sa hybe,nastastie sa hybal brutalne nonstop,po porode som sa uz nebala,hoci to bol hororovy porod,vsetko,zvon,epidu,cisarsky,ale vsetko ok,potom zase dve embryomoly,zase cistenie,cisty horor v hlave,ze aby som neumrela,ako si to vyklepat,potom v 16 tt zamlcany potrat,len tak srdce sa zastavilo,no a teraz nonstop zase hystericke horory v hlave,ci dozijem,ci bude vsetko ok,na drahe psychopodpory nemam,ja chcem vedet,ze vsetko je a bude ok,ja sa uz po porode,bojim minimalne a take blbosti uz neprezivam,co v skolke,skole,prikrmy a pod.to su pre mna kraviny,ktore viem mat pod kontrolou,strasne ma nici,co ovplyvnit neviem,chcem aby mimi zilo,ale jak byt kludna v hlave,ked nic neviem???? neviem,vo bude o sekundu a ci nevykrvacam z fraxiparinu napr???
@sensen12 uplne bolo pre mna v poho po hroznom cisarskom a celom 25 h porode,pi mesiaci behat denne 12 km s kocarom,unava ziadna,vylety,tristo veci naraz stihat,doteraz mi nestihaju v praci mladsi,studium,praca,dieta rodina,gombicka zvladat,ale teho,to je cisty horor,same otazky,ci som nezjedla daco hnile,ci to mimi neuskodi,co mi to za hlien leze,co je hento,tsmto,co ma kde pichlo,kedze som taja stihacka,stiham sa aj nonstop sledovat a v hlave hysacit a aj doma robit,mna by ani sto cinnosti nedokazalo ukludnit,jedine vestica,co mi da 200 percentnu zaruku,kksss kazdu sekundu prezit
ahojte ja ma velky strah z toho ze babatko bude postihnute, ze bude mat DS,neviem ako to prekonat.staci ked citam vseliake clanky na internete a stav sa len zhorsuje, vysledky u gynek. som mala zatial v poriadku, jedine na morf.sone nam ovedali ze babatko ma mensi nostek, a ten zvyknu mat deti sDS ale ze to sa uz s urcitostou neda povedat, pretoze sme na tom sone boli v neskorsom tyzdni.
ahoj dievčata som po umelom oplodnení ešte len v rannom štadiu ale zato moja psychika dostava poriadne zabrať,pocity strachu obavy depresia,kedy to prejde??niektorý vravia že do troch mesiacov,ako ste na tom vy?velmi sa potešim každej odpovedi
@jarka7722 zial, mna to drzalo takmer do konca tehu. Moc som si ho neuzivala, tesila som sa na porod. Stale som sa sledovala...
Vsetko nastastie dopadlo dobre. Snas sa odputavat. Chod von, stretavaj sa s kamoskami...mne velmi pomohla rodina. Podrzali ma. Vela casu som travila u nasich a u tety.
A ked mas chut, vyplac sa...ja som bola placko veru.
no ja sa len utvrdzujem,ze kazde rizikove tehu je na depku,proste vitazka je ta,ktora drzi zive zdrave mimi a je ziva zdrava,mne pomaha ked sa hadam na forach aspon ma to rozptyluje,kazdemu nieco ine,ja neviem plakat :_D
Ahoj, chcela by som sa opytat ako ste na tom s depkami dnes, ci to preslo, a kedy, mam podobny problem 🙂
Žiaľ moje tehotenstvo bolo ukončené zo zdravotných dôvodov
ahoj, aj ja by som chcela vedieť kedy to prejde. Som na PN takže ani nikde nemôžem, kamošky nič a jedniný s kým som celé dni je môj priateľ. Milujem svojho chlapa ale už mám také stavy z toho, že som len doma, žeby som sa s ním aj rozišla, pretože mi lezie na nervy a stále sa len hádame. Bojím sa, že to do pôrodu neustojíme a nechcem o neho prísť, a ani neviem ako sa zbaviť nervov a strachu :(
@zltadanka no mna moj vytaca tak neskutocne ze si niekedy neviem spomenut na casy, ked sme sa lubili... 👿 Dufam ze to prejde. Kzdy ma len mudre reci, ako mam ist medzi ludi, a aka som ja, odmerana, neprijemna, a nic s tym nerobim, no led nemam na nikoho chut len lahnut si a spat, tak bohuzial s tym vela nenarobim, kazdy mi vie dat akurat "super radu", a ako kedysi bolo, a ake su dnes zeny precitlivene a neschopne, a ake to je stratit dieta, keby som vedela, bola by sim ticho, ja nemam pravo sa citit zle ... 😡
@ebi88 ahoj som tu nebola chviľočku 🙂 no ja tiež dakedy zaplačem, že kde je láska, vášeň, bozky. Teraz keď som stále doma je to len čau a letmá pusa a mna to sere riadne, ale viem že ma miluje. Ja medzi ludí ani nechdodím vychádzky na PN sú také skvelé, že ani nikde nestihnem, tak som len zavretá medzi 4 stenami a šibe mi z toho. Rozmýšľanie nad hlúposťami, nad tým aké to bolo predtým a som na to sama radšej ani môjmu o tom nevravím lebo on by sa len smial, že sú to hlúposti a nemám tolko myslieť 🙂

@monikaduskova dakujem za odpoved. Momentalne som v 27tt.
Cize este kritickych 7tt.
Ja akosi nemam obavu z predcasneho porodu...ja stale riesim, ci sa dost hybe, ci je zdrave, ci ma vsetko v poriadku...ci nemam odtok plodovky.
Inak je podla lekarky vsetko ok. Hlavne v noci ma chytaju uzkostlive stavy a strachy ☹ Cez den len ked som sama. Snazim sa predychavat, nerozmyslat, ale nie vzdy to ide ☹
Ty si to ako riesila?