icon

Strach a depresia v tehotenstve

dadka26
16. jan 2012

Ahojte, potrebujem vasu pomoc. Mam 30 a som v 5 tt. Otehotnela som zelane, hoci sme sa este uplne necitili pripraveni na rodicovstvo, povedali sme si, ze to skusime a uvidime- vek na to mame🙂. Nuz a podarilo sa na prvy sup. Zo zaciatku som sa velmi tesila, teraz ma vsak uplne pohltil strach a depresia. Vzdy som bola citlivejsia povaha, vela rozmyslam a tak. Po par dnoch, ktore som stravila citanim si diskusii na modromkonikovi, mam dost. Bojim sa!!!Strasne- az tak, ze nevnimam radost, som podrazdena, kedykolvek placem, najradsej by som vsetko vratila spat. Neviem, ci je to tym, ze som na to vsetko okolo materstva nepripravena, alebo mnou lomcuju nejake depresivne hormony...netusim. Manzel je skvely, tesi sa, povzbudzuje ma, ale mne sa nedari zmenir vnutorny smutok a strach. Mozno vam pridem ako padavka, chapem, ale neviem, ako si poradit:((. Vkuse placem, citim smutok, navyse mi gynekologicka povedala, ze ma pravdepodobne caka cisarsky (zdrav. indikacia) a ked som si precitala temu porod, je mi zle. Desim sa toho. Co s tym mam robit??? Boli ste niektora v podobnom psychickom stave? AKo ste sa z neho dostali von??? Prosiiim, pomoc!

Strana
z5
jarka7722
14. sep 2016

Yollanda,ake antidepresiva uzivas? Mne povedali ze nic sa nesmie brať

mimina424
17. jan 2017

A

mimina424
17. jan 2017

Ahojte. Rada by som sa podelila s mojim tehulkovanim. Mam 35 rokov a cakam druhe dieta. Som v 10 tt+3. Doma mam 8 rocnu dcerku. Druhe dietatko sme planovali a tesili sme sa nan. Mam pocit ze od zaciatku tehotenstba sa moje telo zblazdnilo. Zrazu som dostala akysi nevysvetlitelny strach a az zavrate. Isla som k lekarovi, diagnoza krcna chbtica. Po tyzdni pn som zistila ze som tehotna. Zavrate ustupili ale ten strach a placlivost zostali a dokonca sa mi stalo ze mi prislo zle v obchode. Ked idem vom bojim sa aby sa nieco nestalo babatku. Na babatko sa tesim ale ten vnutorny nepokoj zostava. Je to normalne? Ma niekto taketo priznaky v tehotenstve? O dva tyzdne kontrola u gynekologicky.

sensen12
17. jan 2017

@mimina424 ja som sa bala kazdej kraviny a nonstop som tu pozakladala x tem a baby mi tu posielali komenty a nadavali a vytacali a ja ich a proste pekne mi pomahali zahanat myslienky na somariny,tymto im dakujem,ze aj nabuduce poprosim 😝

mimina424
18. jan 2017

@sensen12 dakujem za povzbudenie. Budem sa snazit byt kludna. Uz nech mam po poradni a povedia mi, ze je vsetko ok. Take priznaky ako ranna nevolnost su priti tomu strachu nic. A to mos si myslela ze nevolnosti su najhorsie, lebo prve tehotenstvo bolo uplne pohodove.

mattkapd
18. jan 2017

@mimina424 ja sa tiež celé tehotenstvo niečoho bojim.. Na začiatku či uvidím srdiečko potom aby sme to pekne vydržali tie 3 mesiace.. Potom strach až do prvých pohybov či je sním všetko v poriadku či mu srdiečko bije.. Myslela som si ze keď začnem cítiť pohyby prestanem sa báť.. Ale nie..ak sa dlhšie nehybal hneď stres..uz som si dávala sladké volaco a lahla ma chrbát nech sa rozhybe.. Niekedy sa hybal až moc veľa a pretacal sa a ja som mala stale strach ci sa mu neobtoci pupocna šnúra.. V 26tt som ležala pre predčasný pôrod a tak som si každý týždeň v ktorom som bola pozerala predčasné narodene deticky že koľko asi tak meraju a vážia.. Ja som si tehotenstvo teda moc neuzila skôr som sa vždy niečoho bála.. Pomaly sme už v cieli no viem že keď už bude pri nás budem sa o neho báť ešte viac..

alyn
18. jan 2017

@mimina424 ahoj, ja som Uz 2xtehu. Musim ale povedat, ze Vzdy na zacistku tehotenstva, u mna cca 2-3tyzdne som mavala frozen neprojemne stavy a obavy. Ja som mavala aj zle stavy pri menstruacii, pripisujem to hormonom. Tehu Uz potom ok, az po porode ako sarozbehlo mliecko tak poporodne blues, chvilami dost take. Vzdy to preslo, ale bol to boj. Ja to pripisujem hormonom, a uzkostlivejsej povahe co som zdedila. Drzim palce, treba len vydrzat. Casom to Vzdy ustupilo. Mne najviac pomohla priprava na porod-hypnoporod, Staci knizka, a snazit sa co najviac prekonat, mysliet pozitivne

mimina424
18. jan 2017

Dakujem za rady dievcata. Viem ze je to tazke ale na babatko sa tesime. Budem sa snazit vydrzat.

cherry1981
26. aug 2018

Ahojte, momentalne prezivam to iste, dietatko sme planovali a ked sa podarilo, som sa zlakla a mam dni ked placem a nechcem byt tehotna. Ja som muzovi povedala ze chcem iba babo ale nie byt tehotna. Strasny mam strach ,neviem sa tesit, vracia sa mi moja panicka a uzkostna porucha a mam pocit, ze to nezvladnem .....

renatagabrisova
18. apr 2024

@dadka26 ahoj aj ja to preživam a us nevládzem uvažovala som dať to preč ale ja mám problém zos psichiku vseko mi vadí potom mám strach veľkí panika ale us idem ku psychológovi či mi niečo dá abi som niemusle dať si preč deta lebo bolo bi mi ešte horšie tak uvidíme či mi pomôže

Strana
z5