Strach a "ostarnutie " v tehotenstve
Ahojte chcem sa podelit so svojimi pocitmi ci som jedina alebo nie..?Som v tretom mes. tehotenstva , som dva tyzdne PN koli krvacaniu, hanbim sa ale tehotenstvoo je zatial pre mna hrozne, ani nie ze az tolko problemov vracanie ziadne, a to by som ajprezila ..ale horsie je to ze vsetkeho sa bojim, nemozem nic jest, dnes som citala ze radsej ani nie udene, uz nejem majonezy, pomazanky , kavu a neivme ani co este...vzdy kednieco zjem rozymslam ci som sa nedotkla niecoho predtym.., z mrazaku nehccem napr, zamrznuty chlieb lebo bol vedla masa...uz mi z toho uplne sibe a neuveritelne sa tesim na porod a dufam ze bude vsetko ok, obdivujem zeny kjtore maju tri deti alebo aj dve, ja som doteraz zostarla asi o desat rokov z nervov a stresov, okrem toho ani vlasy si nefarbim vyzeram uz jak ciganka, no proste chcem vediet ci aj vy ste takto na tom...dakujem
@jinanka ked ti napisem ze sa nemas stresovat a ze vsetky tieto opatrenia robis z velkej casti zbytocne tak ti to pomoze? jest mozes VSETKO, ale s mierou, ziadna pomazanka ani 1-2 kavy denne tebe ani malickemu neublizia. farbit vlasy? a preco nie preboha? dnes su uplne ine farby ako boli pred XY rokmi a nefarbis si predsa hlavu kazdy den tak co. Ja cakam druhe dieta, jem vsetko ako aj pri prvom tehu, maly sa narodil zdravy ako buk a teraz tiez nie su ziadne problemy. takze NESTRESUJ!!!!! to je to najlepsie co mozes pre svoje babo urobit.
ach ja viem..ale nemozem za to som v uplnej panike
Uff, ja viem, ze clovek sa o toho cloviecika boji uz od prvych dni v brusku, ale ked to takto prezivas teraz, co budes robit, ked sa narodi? Pre mna to bolo najstresujucejsie obdobie-tesne po porode, ked popri vsetkej tej radosti som kazdy den mala nejaku novu hrozu-bala som sa vsetkeho, co by sa drobcekovi mohlo stat. Obdobie v brusku je este v pohode, pokial nemas nejake vyrazne problemy. Tak nestresuj, uzivaj si to krasne obdobie, oddychuj, hladkaj brusko a jedz co chces. Ja som si davala pozor tusim len na alkohol, tonik a grepy, nic ine mi nenapada.
neviem podla mna v brusku je najdolezitejsie vyvoj a zaklad vsetkeho
Uz je to sice otrepane, ale "tehotenstvo nie je choroba".... Z tohoto vsetkeho co si vymenovala ze nerobis, vsetko dokopy by babu uskodilo ovela menej, ako stres, ktory prezivas. Takze .....easy baby, uzivaj si to , a hlavne bud v pohode. Mnoho zakazov je pritiahnutych za vlasy, ak zijes "normalne", samozrejme cigarety by mali byt tabu, alkohol lahky a samozrejme symbolicky...
@jinanka asi si to troska dotiahla do extremu a zavana mi to uz fobiou. Udene nie je zdrave ani za netehotna, len tak mimochodom. Chlieb v mrazaku ma mat svoju policku, mimo masa, ale ked je to dobre balene a maso netecie tak sa niet coho obavat. Kava sa moze, primerane a najma, pokial Ti chuti. Obycajne sa z nej zenam dviha zaludok a vyradia ju z jedalnicka automaticky. Ostatne ani neries. Vlasy sa farbit mozu, vraj. Neviem, ja som to tiez neskusala. Ak tak melir mesiac pred porodom. Napr. skodlive su laky na vlasy. Pre to svinstvo co obsahuju. Tak ak nie si na nich zavisla, vyradit ich a vlasy si upravuj bez nich. Mas sa stravovat zdravo, s mierou a rozvahou. Ale ziadne neprekonatelne obmedzenia to neprinasa. Takze klidek, ten je najpodstatnejsi. Citaj si dobru knihu, relaxuj.
myslí na bábätko, to predsa potrebuje šťastnú maminu a hlavne si uvedomom, že aj tak všetko bude ako má byť, ty to svojími stresmi aj tak neovplyvniš, akurát sa strápiš. Musiš mať vieru, že je všetko v poriadku, uvidiš aké to bude nadherné ked sa malé narodí.... držím prsty!
myslí na bábätko, to predsa potrebuje šťastnú maminu a hlavne si uvedom, že aj tak všetko bude tak ako má byť, ty to svojími stresmi aj tak neovplyvniš, akurát sa strápiš. Musiš mať vieru, že je všetko v poriadku, uvidiš aké to bude nadherné ked sa malé narodí.... držím prsty!
@jinanka ach jaajj...vsetkeho vela skodi aj toho zdraveho...myslim ze mozes z kazdeho rozku trosku.ja son jedla aj maso aj salaty aj kofolu som si dopriala zmrzlinu sladke ale aj ovocie zeleninu cistu vodu.a vlasy son si tiez parkrat zafarbila a moje dieta je zdrave ako buk.este ani soplik nemalo a lekarke chodime len na poradnu.nemala ani ziaden exzem aninalergiu na nic a je uuuplne zdrave babo..uff strasne to prehanas podla mna.cim viac sa budes stresovat pocas tehotenstva tym nervoznejzie tvoje dieta bude.uzivaj si to dopraj si naco mas chut samozrejme s mierou.aj tie vlasy si zafarby bxud pekna tehulka
dakujem, viem ze je to uz prehnane a mimo tehotenstva ma nidky nic nenapadlo take , jedavala som aj tatarak samozrejme doma urobeny , ale nijako som sa neobmedzovala...je to prve babo tak mozno preto som taka...moj muz mi zvdy povie nech si spomeniem na nase spolubocanky tie robia vsetko a maju aj 10 deti.. 😀
aj kadernicky su tehotne a pracuju a detom nic nie je. Ja si farbim vlasy kazde 4 tyzdne a robila som to aj pri prvej dcere, ktora je velmi sikovna, mudra a nebyva chora. Takisto jem vsetko. Nejem vnutornosti, ale tie nejem ani normalne. kluud a nepozoruj sa tak strasne. Stresom a nervacenim ublizis svojmu dietatu ovela viac a to asi nechces...
Ja som jedla počas tehotenstva skoro všetko.Na nete je písané,že by si nemala jesť toto a tamto.Robiť toto a tamto.Ja som pila kávu,farbila si vlasy...Drobec je zdravý.Pozri sa na to takto:naše mamy,babky,prababky jedli úplne všetko a robili ako mulice.Kašli na internet,prečítaj si dobrú knihu,choď sa prejsť,relaxuj.Stres bábätku škodí viacej ako čokolvek iné.
holka kdybych byla takova drama - hysterka jako ty, asi by to se mnou nikdo nevydrzel. Ba co, ani ja bych s takovou babou nevydrzela. 😀 Ako sorry ale tohle je prehnane. Ja jsem uz v 8 mesici a laduji se vsim co mi chutna. Maly kope ostosest a je zdravy jako ryba. Tak stejne jsem to delala kdyz jsem byla tehotna poprve.
Nechapu te a moc to prozivas. Nejsi jedina tehotna zena na svete a v tobe roste clovek a ne nejaka rostlina. Potrebuje vselijake vitaminy a ziviny, ktere jenom ze zeleniny a ovoce nedostanes.
Dej si vse na co mas chut. Hlavne nekur cigarety, nepij alkohol, nezvedej moc tezke veci (i kdyz te nezabije zvednout 5l olej neboj se a ani te nezabije a taky neublizi miminku zvednout nakup).
Ja jsem na vsechno sama. Taham se s kocarkem do 2 patra ( neni tu vytah). Muj manzel je v praci. Nakupuji si sama, staram se o domacnost... I o sebe. ( To, ze jsem tehotna, neznamena ze se o sebe prestanu starat - takze navonena, upravena (kdyz to jde i s casem 😀. Taky jsem v prvnim tehu padla do depky ze jak to s tim pupkem vypadam. Vubec to nedelej. Bud krasna a pritazliva - mysli na sveho pritele - manzela.) Navic rodinu mam daleko a pratele nechci obtezovat.
Drzim ti palce. 😉
Neblázni !!!! Jesť môžeš všetko okrem tepelne neupraveného mäsa ( napr. tatarák, krvavý steak ) a sushi ... ale inak môžeš všetko ... ja som teda jedla všetko, jasné nepreháňala som to s nezdravou stravou a snažila som sa jesť veľa ovocia a zeleniny ale no stress údené mäso ti neublíži 🙂 a ani mrazený chlieb vedľa mäsa ... nechcem vedieť čo budeš robiť po pôrode so sebou aj s malým ... to ti už naozaj prepne ... a ešte jedno stres ubližuje malému viac ako nejaká pomazánka !!!! Mysli na to !!!!
tes sa na dietatko. vzdy si pomysli na toho maleho krpca, ktoreho mas v sebe. ako ho zodvihnes na ruky, ako sa s nim budes hrat. z tehotenstva si vyber tie pekne veci. upriam sa na ne. ked cakas prve babatko, mas ten komfort, ze sa upriamujes sama na seba. ked pride babatko, ty budes nepodstatna. vsetko sa bude tocit okolo dietata. mnozstvo teraz podstatnych veci strati svoj vyznam... dolezite je vo vsetkom najs radost a na nu upriamit svoju mysel 🙂
ja len pridam svoju skusenost, ked som cakala druheho, tak nasi robili tatarak a kedze som mala na to strasnu chut, dala som si jednu hrianku s troskou tataraku, no a potom mi to nedalo a sla som na internet citat ci sa to v tehotenstve moze. Samozrejme som nasla spustu odkazov o toxoplazmoze, salmonele, postihnutie dietata ... Dva dni som revala a stresovala ako hysterka co som to porobila. Samozrejme malemu nic nieje🙂))
Takýmto stresom škodíš svojmu dieťaťu ovela viac ako keby si po návšteve kaderníčky prišla domov a zapila velkým pivom údené mäso s majonézovým šalátom...
Ja som v tehotenstve jedla uplne vsetko. Skor som mala iny problem.
Napr: Tak! A teraz zozeriem tuto celu Milku, ved som tehotna a mozem si to dovolit.
Neblázni...fakt nie! Normalne ži svoj život, len trochu obmedz to nezdravé a dávaj si na seba pozor, žiadne prehnane namahanie a podobne, nič viac ti naozaj netreba...V tehotenstve je X najroznejsich problemov a možnych komplikacii, ktoré možu vyvstať bez toho, aby si ich akokolvek ovplyvnila, ale ty si svojim spravanim spraviš problem ešte aj tam kde vooobec nieje. kasli na to uvolni sa.... Takymto sposobom sa uženieš niečo psychické alebo dajaku depku a zbytočne.
moja neblázni ja som druhý krát tehu a jem všetko okrem suroveho neupraveného masa a rýb, udeného to ani nemám rada , aj šalat si dám sice nie z bufetu ael doma robený ano , prečo by si to nemohla jest? Alkohol nepijem žiadny a kávu si dám 1 raz denne nakolko mi ani moc nechutí ju pit , aj farbím vlasy, nemáš sa čoho obávat , skor ten stres može ublížit a nie to jedlo , tak nestresuj, jedz načo maš chut a užívaj si tehu 🙂

pridavam este to ze dieta je vytuzene planovane