Tehotenstvo v 37 rokoch
Ahojte mamičky je tu niektora kto je v 37 tehotná? Ja som si vo štvrtok večer urobila test a bol pozitívny aj v piatok ráno z ranného moču a tiež pozitívny.Bol to pre mňa šok máme už dve deti 17 a 12 vôbec sme neplánovali no podarilo sa bojím sa ako to zvládnem.
@kiki68 ja som pri každom tehu schudla 10kg🤣🤣🤣, a po každom pôrode všetko išlo naspäť🤣🤣
@danielahamar ja naopak idem v tehu 19kg hore a potom vsetko dole. U nas to je v rodine mam ten dojem. Nie kazdemu to robi dobrotu fyzicky
@kiki68 ja pri strese, únave priberam aj bežné. Čo by som ja dala za chudnutie bez športu a bez obmedzení
Ďakujem veľmi pekne za podporu veľmi ste ma potešili aj ja som sa už troška ukludnila a začínam sa aj tešiť.už len to oznámiť v práci to bude pre nich šok🤣
@07091987 my sme mali tiez,sok. Prve dieta cez ivf, druhe po rokoch prirodzene. Bude dobre, este si uzi dieta.
@07091987 Aj ja keď som to oznámila v práci, tak to nikto nečakal 😀 Ale ani nie skrz vek, ale skôr preto, lebo už dve deti mám a tak ma už považovali, že ja som "vybavená" s materskými. Ale vek práveže vôbec neriešili, pretože ono je to už v dnešnej dobe bežné. Aj kolegyňa mala druhé keď mala čerstvých 38, druhej kolegyni dcéra bola práve tehotná (36 ročná prvorodička), ďalšej kolegyni kamoška 37 ročná je práve tehotná s prvým, ďalšiu 40 ročnú kolegyňu máme na MD s prvým dieťaťom. Takže šok to pre nich bol, ale nie kvôli veku, ale kvôli tretiemu dieťaťu 🙂
@zmrzlinka2021 Ona zial nie, lebo ma taku poruchu, kedy musi byt liecba a az potom sa to podari, len dlho trvalo, nez zistili, co to ma.
Ale mam dve spoluziacky, ktore po 40tke otehotneli prirodzene, bez umeleho zasahu.
@07091987 ale veď 37 je absolútne v pohode.. prepáč, mimo toho, nedá mi to. Máš 37 ako môže byť pre ten tehotenstvo šok pokiaľ máš aktívny sexuálny život? Ja tomuto nikdy nepochopím 😆 keď nechcem/nemôžem byť tehotná tak sa chránim ale isto nie len jedným spôsobom. Minimálne sa vyhýbam okrem ochrany styku od 8. do 17. dňa a to už keby sa zadarilo aj napriek všetkému by bolo na úrovni zázraku 😁 ale nerypem, len ma naozaj zaujíma ako sa dá absolútne sokovo neplánovane otehotnieť v takomto veku 🙂
@tianna u nás napr. Oznámenie ze deti bez ivf mat nemôžeme potvrdene x vysetreniami.... MH evidentne môžeme. Čiže aj takto sa dá neplánovane otehotnieť.
@44janica44 to je samozrejme extrém, tam je to pochopiteľné. Ale toto asi nebude prípad autorky 🙂
@44janica44 my to iste. Prve dieta az po rokoch snahy a ivf. Druhe ani nevieme kedy prirodzene vo vyssom veku.
37 nie je veľa, určite to zvládneš v pohodičke. Ja mám ročného a mám ďaleko viac rokov ako ty. 🙈
Ja mám aktuálne 39 a dvojmesačného lapaja. U mňa po rokoch snahy, ale zvládam to úplne normálne. Tehotenstvo aj tú starostlivosť. Ide o to, ako na tom si - mentálne a aj fyzicky. Dobre sa o seba staraj a skús sa tešiť, možno si práve toto posledné s mužom najviac užijete.
@tianna asi to nebude prípad autorky, ale tiež poznám pár, kde sa roky snažili o dieťa a boli už asi aj zmierený, že tak teda nič. A zrazu v priebehu 4 rokov 3 deti prirodzene.
Gratulujem ❤️
Moja teta mala 2 deti tesne za sebou okolo 20-ky a potom, keď mala 36 rokov, tak ešte jedno. Vravela, že až vtedy si užila materstvo. 🙂 uvidíš, starší pomôžu, bude to pohodička
@janettdamian áno, tam sa to dá samozrejme pochopiť 👌🏼
Ahoj..ja prvé tyzden po 37 a druhe dva týždne po 40ciatke..
A v pohode sa to dá.. hneď som omladla aj kríže ma prestali bolieť lebo nemajú čas. 😅😅😅
Určite to zvládneš..
Ja 38 a prvé. Nevoľnosti, ktoré už ustúpili, únava, 2x chorá počas chripkovej sezóny, teraz nízky tlak, ale pohoda. Užívam si to. Bábo je zdravé a nejaké vážne problémy nemám 🙂
@zmrzlinka2021 ja som otehotnela prirodzene po 40 tke a to mi predtým zobrali vajecnik koli mimom.tehu.Tehotenstvo, všetky testy v poriadku.Teraz mam 54 a 13 ročnú pubertacku.Ale dve deti uz boli dospelé tak som si materstvo vychutnavala.
@07091987 kazdeho rodina je ina, riad sa podla seba, podla toho ci sa na dieta citis. Len tie starsie deti asi nie je dobre uplne zatazovat pomocou s babatkom a neskor so strazenim, starsi by mali mat svoj detsky alebo mladeznicky svet. Co viem tak vyrazne starsi surodenci sa niekedy stazovali ze boli ako treti rodic
@mnamko fuhaa 54r a 13rocne dieťa nechcela by som mať v takom starom veku také mladé dieťa zvládate to ??určite je ťažké v takom veku mar pubertacku

@danielahamar ja som bola do mesiaca oki, prave mne ten stav po dost vyhovoval a teraz som isla do toho aj kvoli tomu, ze si zase do 6 mes chcem spravit co najlepsiu formu, co pri tom ked mam cyklus a nekojim, proste nie som taky terminator. Strasne zistne z mojej strany 😂😂😂 ale tesim sa aj na dieta, ako na to cele.