icon

Tehotenstvo v 44 rokoch

1302misko
30. máj 2025

Ahojte, mám 44 rokov a zistila som že som tehotná. Mám už dve deti 19 a 17 z predošlého vzťahu. Aktuálne už 2 roky žijem s novým partnerom ( on vlastné deti nemá ) a hoci sme sa vzhľadom k nášmu veku o dieťa nesnažili, ... tak sa to zrazu stalo. Neviem, čo mám robiť, či je zodpovedné nechať si ho, ... teraz som fit, ale ... keď bude mať 20 rokov ja už budem mať 65. Boli ste niektorá v podobnej situácii a ako ste rozhodli ?

Strana
z4
darovanie
4. jún 2025
@michaela329

@raffaella za tie roky v školstve som sa ani raz nestretla, že by sa dieťaťu posmievali kvôli starším rodičom - a tých tu máme dosť, keďže väčšina ľudí je tu veriaca. No stretla som sa s posmechom kvôli obeznym rodičom, kvôli bezzubej mame, kvôli potetovanemu otcovi a kvôli neatraktivnej mamine - deti vedia byť hnusné, ale to teraz ani títo ľudia nemali radšej mať deti?

@michaela329 Ani ja. A tých starších rodičov je naozaj stále viac. Ja mám žiačky (3. ročník ZŠ), ktorá má skoro 60 ročného otca, mama tesne po 50 tke. Už mali tiež veľké deti z iných manželstiev. Nikto sa jej za oca nikdy nesmial. A na druhej strane, ten otec je aktívny, venuje sa jej, aktívne žijú ako rodina, chodia na bicykle, výlety. Mám aj omnoho mladších rodičov a tá starostlivosť je biedna. Možno bude mať ocina kratšie ako niekto iný, ale ten čas, na ktorý ho má a to čo jej dal jej ostane a vyformuje ju. A ešte k tomu výzoru, tak niektoré ženy vyzerajú ako babky a majú 40. To je zas o tom ako sa o seba starajú. Dnes sa maminy tak vedia o seba starať, že naozaj si neodhadnem tipovať vek, kým nekuknem do Edu🫣 a veľakrát som prekvapená.

malary
4. jún 2025

Prosím, nerieš. Zodpovedné je sa o neho starať. Boli aj pred 60tkou. Hanbila sa za to. A ešte stihla tomu poslednému aj svatbu urobiť.
A môžeš mať 30 a ako vieš ako dlho potiahnes. Dneska kosí smrtka ako chce, a vo veľa prípadoch 30, 40 roc

malary
4. jún 2025

Kamoška mala 43. A chceli, snažili sa o tehotenstvo. Bolo to ich šieste dieťa. Ja som mala pri poslednom zatiaľ🙂 39. A vôbec mi to nepríde divné. V 20tich skoro, v 35 veľa. Nevyhovie sa nikomu. Je nezodpovedné zabiť dieťa

greentrees
4. jún 2025

Tak dieťa je dar bez ohľadu na to či je v 20, 35, 44. Koľki by chceli a nemôžu. Jasne,že mama sa nemusí všetkého dožiť a má z toho obavy. Ale kde je povedané,že sa veľa veci nedožije ♥️Moja na mala v 40 a sme riadne partacky, teraz má 77. Napadlo mi v tejto súvislosti jedna dievčina, zomreli jej rodičia ako mladej - napriek tomu je úspešná(dosiahla viac ako iní) a vydala sa..takze človek sa musí naučiť vyrovnat so svojím pridelom, podľa nej vidím,že je to možné. Takže držím palce pri oznámení krásnej noviny partnerovi

zobaka
4. jún 2025

zalezi na tom ako si na tom fyzicky, zase 44 je uz dost, ale kazda sme ina, partner sa mozno potesi ked este nema deti

dusika11
5. jún 2025

@1302misko to je pekne ))nebude samo ma súrodencov starších ..jasné užite si to.

zobaka
5. jún 2025

@1302misko ako to partner nakoniec vzal?

klotildabazarik
5. jún 2025

@1302misko ked sa o dieta nesnažím tak zaujmem k tomu potrebne prostriedky, co sa stalo uz sa stalo jasne ze dieta by som nedala prec, pokial mam kde byvat a ako take finacie, ved budete nato2ja teda dufam

snowflakenel
5. jún 2025

Mam 42 a 16 mesacnu. A co? Uplne kaslem na to, co si kto mysli. A navyse, vyzeram o 10 rokov mladsie. A kocikujem s babami, ktore maju pomaly o 17 rokov menej ako ja, poriadne sa nasmejeme,niekedy kavickujeme, vybehneme na ihrisko....aj do fitka ma obcas vezmu, ked mam ja viac casu 🙂 🙂

zuzu2636
5. jún 2025

@1302misko ja mám 43 rokov a intenzívne sa snažíme o štvrté dietatko. Máme deti vo veku 22,20 a 12 ročné. Takže vôbec neváhajte a dieťatko si nechajte. Staršie deti vám isto pomôžu. A blahoželám 🍀

akbara77
5. jún 2025

@1302misko nechápem...naplánovali ste a si tehotná?? Zázrak?!

kaciato
6. jún 2025
@jamidea

Ziadna 40tnicka sa nemoze porovnavat s 20tnickou. Nicim, iba tym, ze je zena. Ak tu niektore vypisuju, ako su mlade,krasne, svizne a neviem ake, aj tak je vyssie riziko , ze sa nedoziju 20tky svojho decka. A nezacnite mi tu vypisovat damy o tom, ze aj v 25ke vas moze zrazit auto.
A ano, porodit prve v 38r.je podla mna divne, sebecke a bkbostou tejto doby. Necitim sa ako starena, nemam ziadne choroby, no porodila som si takmer vnuca, som si toho vedoma. A ako som uz pisala, som vdacna za kazdy jeden den, hoci moja mama a 98rocna babka mi este stale ziju a babka minule zahlasila, ze "uz je asi fakt stara", cize asi sa tiez neciti ako starena.

@jamidea ja suhlasim s vami ja som rodila v 21,23 a tretie v 36 a ten rozidel neskutocne citim ...narocnejsie tehu,dlhsie zotavovanie a paradoxne ja som na neho utlocitnejsia a viac riesim kraviny ako ked som bola mlada ale mam pocit zase ze si kazdy ten moment viac vychutnavam 🤷 syncek bol plánovaný ale tvarit sa ze to neni zaberak sa nebudem hkavne bol predcasnik prve dve nie.... a s tym kopec veci spojenych ktore som pri prvych dvoch nezazila takze bol to zahul

Strana
z4