icon

Tehotenstvo v 44 rokoch

1302misko
30. máj 2025

Ahojte, mám 44 rokov a zistila som že som tehotná. Mám už dve deti 19 a 17 z predošlého vzťahu. Aktuálne už 2 roky žijem s novým partnerom ( on vlastné deti nemá ) a hoci sme sa vzhľadom k nášmu veku o dieťa nesnažili, ... tak sa to zrazu stalo. Neviem, čo mám robiť, či je zodpovedné nechať si ho, ... teraz som fit, ale ... keď bude mať 20 rokov ja už budem mať 65. Boli ste niektorá v podobnej situácii a ako ste rozhodli ?

darovanie
31. máj 2025
@lenkasarka

@darovanie a písala som že všetky to majú rovnako ? Načo sa obhajuješ ? Mne je to šum a fuk. Ja som písala inej žene,nie tebe. Nie každá žena to má rovnako.

@lenkasarka Neobhajujem. Ale prečo si nereagovala aj na maminy s deťmi po 40 tke, ktoré to zvládajú a neľutujú. Aj sem ich kopec písalo. A nenapísala si im aké je skvelé, že sú úprimné. Úprimný je len ten, kto si sám pre seba uzná, že niečo nevyšlo ako si predstavoval? Ja som úprimná, keď priznám, že ľutujem, že som deckám zadovážila psa? A tie, ktoré to neľutujú, psov milujú, priniesol im niečo do života sú neúprimne? Tak tvoj príspevok vyznel. Je jasne, že keď sa na niečo pýta, tak tu dostane odpovede z obidvoch strán. Za mňa sú úprimné všetky.

mateson2004
31. máj 2025
@tilly

Ja mám 43, deti 19 a 15 a teda tehotenstvo je jednou z mojich nočných mor. Brala by som radšej byť tehotná v 16, ako teraz, ale keby sa už stalo, nechala by som si to. Veď bude mať starších súrodencov, už schopných sa postarať, keby sa mi niečo stalo.

@tilly ak by sa ti niečo stalo, tak sa bude starať otec, prečo by sa mali starať súrodenci? Ale to sú také úvahy...Stať sa môže aj mladej matke.

tilly
31. máj 2025
@mateson2004

@tilly ak by sa ti niečo stalo, tak sa bude starať otec, prečo by sa mali starať súrodenci? Ale to sú také úvahy...Stať sa môže aj mladej matke.

@mateson2004 nám obom. Otec je o 10 rokov starší ešte... ale skôr som myslela aj na také veci, že my sme sa deťom veľmi venovali, športovali a to už pred 50/60 skrátka nedáš ako v 30. Tak sa môžu venovať súrodenci.

tilly
31. máj 2025
@zuzanockamt

@tilly To bola irónia. Ja stužkovú absolútne neriešim. Rieši sa ro tu vždy v každej téme, ak je tehotná žena 35+.

@zuzanockamt áno, ja viem, preto píšem...

hopsas
31. máj 2025

@1302misko čo sú to za otázky či je zodpovedne nechať si dieťa? Moja kolegyňa mala 45 keď otehotnela s prvým a je to dvojka na ovládanie. Má syna a to je taký chlapec múdry a šikovný že s lupou by si podobného nenašla. Dieťa je dar. Chces ho azdá radšej zabiť ako vychovať?

lenkasarka
31. máj 2025
@darovanie

@lenkasarka Neobhajujem. Ale prečo si nereagovala aj na maminy s deťmi po 40 tke, ktoré to zvládajú a neľutujú. Aj sem ich kopec písalo. A nenapísala si im aké je skvelé, že sú úprimné. Úprimný je len ten, kto si sám pre seba uzná, že niečo nevyšlo ako si predstavoval? Ja som úprimná, keď priznám, že ľutujem, že som deckám zadovážila psa? A tie, ktoré to neľutujú, psov milujú, priniesol im niečo do života sú neúprimne? Tak tvoj príspevok vyznel. Je jasne, že keď sa na niečo pýta, tak tu dostane odpovede z obidvoch strán. Za mňa sú úprimné všetky.

@darovanie ja budem reagovať na ten komentár na ktorý ja chcem.Som slobodný človek a budem sa vyjadrovať,keď ja uznám za vhodne.
Kto si ty,aby si mi kázala k čomu sa mám vyjadrovať? Nesranduj žena.

any_soj
31. máj 2025
@beata_k

Nesla by som do toho. Ci sa to da zvladnut? Ano da. Ale to sa da aj vystup na Everest, ale to neznamena, ze tam pojdem. Ked porodis budes mat kolko? 45? Tesne pred 45? Zase si netahajme medove fuzy popod nos. Bude to tazke. Ziadna z nas ti k dietatu nebude vstavat, prat ogrcane, robit kasicky a ziadna z nas nebude za teba po lakte v plienkach, robit mlieko ani varit prikrm. No a priprav sa na to, ze si ta budu mylit s babkou. Lebo budu. A tvoje dieta to bude vnimat. Kazdopadne. Musis to prebrat s muzom. Ci sa to da zvladnut? Ano. Ale chces to? Drzim prst v spravnom rozhodnuti.

@beata_k "No a priprav sa na to, ze si ta budu mylit s babkou. Lebo budu. A tvoje dieta to bude vnimat." Toto ma pobavilo :D Lebo - no a čo? Tak si budú mýliť, na tom je akože niečo zlé? Tak hrdo povie, že je mama. A čo keď to dieťa bude vnímať? :D Deti majú traumy z iných, skutočne vážnych vecí, a nie z toho, na koľko rokov odhadujú cudzí ľudia na ulici ich mamu 🙈

beata_k
31. máj 2025
@any_soj

@beata_k "No a priprav sa na to, ze si ta budu mylit s babkou. Lebo budu. A tvoje dieta to bude vnimat." Toto ma pobavilo :D Lebo - no a čo? Tak si budú mýliť, na tom je akože niečo zlé? Tak hrdo povie, že je mama. A čo keď to dieťa bude vnímať? :D Deti majú traumy z iných, skutočne vážnych vecí, a nie z toho, na koľko rokov odhadujú cudzí ľudia na ulici ich mamu 🙈

@any_soj Spomenula som to preto, ze nie tak davno som bola v MS svedkom toho, ako bol otec nazvany dedkom. Bolo to velmi neprijemne pre vsetkych. A to som toho bola len svedkom, neucastnila som sa toho. Nie, nie je to obycajna "traumicka". Deti vnimaju svet okolo seba. Ozaj sa netvarme, ze je im to jedno.
Ale mne jedno. Je to len moj nazor. Ja nebudem zit zivot za autorku.

jamidea
31. máj 2025

Ziadna 40tnicka sa nemoze porovnavat s 20tnickou. Nicim, iba tym, ze je zena. Ak tu niektore vypisuju, ako su mlade,krasne, svizne a neviem ake, aj tak je vyssie riziko , ze sa nedoziju 20tky svojho decka. A nezacnite mi tu vypisovat damy o tom, ze aj v 25ke vas moze zrazit auto.
A ano, porodit prve v 38r.je podla mna divne, sebecke a bkbostou tejto doby. Necitim sa ako starena, nemam ziadne choroby, no porodila som si takmer vnuca, som si toho vedoma. A ako som uz pisala, som vdacna za kazdy jeden den, hoci moja mama a 98rocna babka mi este stale ziju a babka minule zahlasila, ze "uz je asi fakt stara", cize asi sa tiez neciti ako starena.

petkavka
31. máj 2025
@beata_k

Nesla by som do toho. Ci sa to da zvladnut? Ano da. Ale to sa da aj vystup na Everest, ale to neznamena, ze tam pojdem. Ked porodis budes mat kolko? 45? Tesne pred 45? Zase si netahajme medove fuzy popod nos. Bude to tazke. Ziadna z nas ti k dietatu nebude vstavat, prat ogrcane, robit kasicky a ziadna z nas nebude za teba po lakte v plienkach, robit mlieko ani varit prikrm. No a priprav sa na to, ze si ta budu mylit s babkou. Lebo budu. A tvoje dieta to bude vnimat. Kazdopadne. Musis to prebrat s muzom. Ci sa to da zvladnut? Ano. Ale chces to? Drzim prst v spravnom rozhodnuti.

@beata_k Tomuto vyjadreniu nerozumiem. Prave cakam 3tie dieta po 40tke. No a to co pises za mna nikto nespravil ani pre 30tkou. A praveze pri prvej i druhej dcerke sme este museli riesit byvanie, ktore bolo fakt zle. Teraz mam pocit vacsieho kludu- tak snad sa to prenesie i na babo. Akokolvek- som dospela. Rozhodovat sa ma pred tym, ako idem s muzom do postele- nie som uz male decko. Takze v momente, ked dospela zena zisti, ze je tehotna (samozrejme ak je dieta zdrave), tak uz sa nema pre pana co rozhodovat. Teda pokial nema IQ sliepocky.

beata_k
31. máj 2025
@petkavka

@beata_k Tomuto vyjadreniu nerozumiem. Prave cakam 3tie dieta po 40tke. No a to co pises za mna nikto nespravil ani pre 30tkou. A praveze pri prvej i druhej dcerke sme este museli riesit byvanie, ktore bolo fakt zle. Teraz mam pocit vacsieho kludu- tak snad sa to prenesie i na babo. Akokolvek- som dospela. Rozhodovat sa ma pred tym, ako idem s muzom do postele- nie som uz male decko. Takze v momente, ked dospela zena zisti, ze je tehotna (samozrejme ak je dieta zdrave), tak uz sa nema pre pana co rozhodovat. Teda pokial nema IQ sliepocky.

@petkavka Preco by mala mat IQ sliepocky? Prosim ta neafektuj. Sme v slobodnej krajine kde je potrat pravo zeny. Ale to uz je na rozhodnuti autorky. Nie na nasom.

any_soj
31. máj 2025
@beata_k

@any_soj Spomenula som to preto, ze nie tak davno som bola v MS svedkom toho, ako bol otec nazvany dedkom. Bolo to velmi neprijemne pre vsetkych. A to som toho bola len svedkom, neucastnila som sa toho. Nie, nie je to obycajna "traumicka". Deti vnimaju svet okolo seba. Ozaj sa netvarme, ze je im to jedno.
Ale mne jedno. Je to len moj nazor. Ja nebudem zit zivot za autorku.

@beata_k a čo presne bolo na tom trápne? Ja nerozumiem.... Veď šak normálne sa na tom zasmiať - nie, ja som hrdý otec. Skôr možno nie deti, ale ich rodičia - napríklad ty - to vnímajú ako trápne, a odovzdávajú ten pocit aj deťom. Deti takéto veci neriešia. Moja mama sa tým trápila, že je najstaršia na rodičovských združeniach, mne to bolo ako dieťaťu úplne jedno, vôbec som nechápala, prečo to rieši.

petkavka
1. jún 2025
@beata_k

@petkavka Preco by mala mat IQ sliepocky? Prosim ta neafektuj. Sme v slobodnej krajine kde je potrat pravo zeny. Ale to uz je na rozhodnuti autorky. Nie na nasom.

@beata_k ono sa to da napisat aj pekne. Uz pri IQ od 80 zena vie, ze pokial ma nechraneny sex s muzom, tak s urcitou pravdepodobnostou moze otehotniet. Ak nema zaujem o tehotenstvo, ma viacero moznosti, ako sa chranit. Co je to kondom a preco sa pouziva dokaze vysvetlit bezne 13rocne dievca. Takze tu mame 2 roviny:I. pravnu- ktora uznava potrat do 3 mesiacov a je to opravnene, lebo nikto z nas nevidi, za akych okolnosti doslo k oplodneniu a ci dieta nema vady na ktore si mamicka netrufa (toto nemame narok hodnotit). II. Inteligencna rovina- nechrani sa dospela zena (25+) ani partner, zena otehotnie, caka zdravy plod a ide sa rozhodovat o potrate? To vyzaduje skutocne nizku mieru tak inteligencie ako i socialneho citenia.

zuzik1407
2. jún 2025

Mám 40,skoro 22 ročná dcéra,16 ročný syn.A keby som ostala tehotná,tak by som sa tešila.....My sa chránime ,ale keby,tak ,by som nemyslela na to ,čo bude o 20 rokov ....Jednoducho to prišlo a tešte sa.Zvladnete to.....Dnes už bežne rodia deti neskôr....Moje spolužiačky vozia deti ešte len do škôlky,,,a ja už môžem byť babka.Takze hlava hore a myslite na ten malinký hrášok.

drobec105
2. jún 2025

Mám 46 a 23 ročnú dcéru z predošlého vzťahu a teraz s manželom máme 15 mesačného drobca. Občas nám brnká na nervy ale keď porovnám s dcérou tak on je zlatíčko. Oveľa viac si ho užívam.

tiezjedna
2. jún 2025

Vopred sa ospravedlňujem útlocitnejším povahám, ale ja by som do toho nešla. Dôvodov prečo nie, je x. Pre mňa dôležitejších, než tých pár, prečo áno.

margotka17
2. jún 2025

@1302misko mám kamošku, ktorá rodila prvé dieťa v 42 a druhé 44. Popravde neriešila veľmi vek, skôr aby boli detičky zdravé. Teraz už rodia ženy aj neskôr, tak si myslím, že to dáte a zvládnete a aj tak veľké deti ako mas už veľa pomôžu a spolu si užijete kopec radosti.

any_soj
2. jún 2025
@tiezjedna

Vopred sa ospravedlňujem útlocitnejším povahám, ale ja by som do toho nešla. Dôvodov prečo nie, je x. Pre mňa dôležitejších, než tých pár, prečo áno.

@tiezjedna sranda, že utlocitnejsím povaham.. mne prídeš ty s týmto postojom útlocitná 🙂 "precitlivený ktorý sa veľmi ľahko rozcíti, citovo rozruší; ktorý je priveľmi citlivý; svedčiaci o tom • háklivý • chúlostivý." - práveže ženy, ktoré by si v takej situácii dieťa nechali a nešli na potrat, a teda by sa ich z tvojho pohľadu mohlo dotknúť, že ty by si na potrat šla, nie sú utlocitne, ale silné, odvážne, racionálne (nenechajú sa zmietať pocitmi).

tiezjedna
3. jún 2025
@any_soj

@tiezjedna sranda, že utlocitnejsím povaham.. mne prídeš ty s týmto postojom útlocitná 🙂 "precitlivený ktorý sa veľmi ľahko rozcíti, citovo rozruší; ktorý je priveľmi citlivý; svedčiaci o tom • háklivý • chúlostivý." - práveže ženy, ktoré by si v takej situácii dieťa nechali a nešli na potrat, a teda by sa ich z tvojho pohľadu mohlo dotknúť, že ty by si na potrat šla, nie sú utlocitne, ale silné, odvážne, racionálne (nenechajú sa zmietať pocitmi).

@any_soj nenechajú sa zmietať pocitmi? Naozaj?😉 Ale no taaak... Veď presne to sa tu deje, ak niekto napíše, že by na potrat šiel. Hneď dostane sprchu nadávok... Takže áno, útlocitnejším povahám tieto debaty nesvedčia. Písala som za seba - racionálne by som vyhodnotila, že ďalšie dieťa v tomto veku už nechcem. Bodka. Svedomie by ma nenaháňalo, len by som si v duchu asi trochu vynadala, že sme mali byť opatrnejší, aby som ten zákrok nemusela podstupovať, pretože zas si netreba klamať, že cez to žena prefrčí ako cez preventívku. Ale to by bolo tak všetko.

tianna
3. jún 2025

@1302misko samozrejme že je zodpovedné si ho nechať keď k vám už ,,prišlo". Máš 44, nie 80 🙂 kľudne sa môžeš dožiť ešte aj jeho 50-tky. Sú ženy čo rodili aj po 50 a výchovu zvládajú. Držím palce 🍀

drobcek100
3. jún 2025
@any_soj

@nikola81 ale dieťa nemáme preto, aby sme sa dožili jeho maturity či svadby. Máme ho pre neho samého. Preto sa to volá dar života, nie pôžička, ktorú ak nemá šancu splatiť (lebo ja som už stará, tak sa nedozijem vnúčat), tak mu ju ani neposkytnem.

@any_soj Veľmi múdro napísané, ďakujem za tie slová.

raffaella
3. jún 2025
@any_soj

@beata_k a čo presne bolo na tom trápne? Ja nerozumiem.... Veď šak normálne sa na tom zasmiať - nie, ja som hrdý otec. Skôr možno nie deti, ale ich rodičia - napríklad ty - to vnímajú ako trápne, a odovzdávajú ten pocit aj deťom. Deti takéto veci neriešia. Moja mama sa tým trápila, že je najstaršia na rodičovských združeniach, mne to bolo ako dieťaťu úplne jedno, vôbec som nechápala, prečo to rieši.

@any_soj ohľadom hanby dieťaťa za vek mamy - moja krstná mala dcéru v 38 rokoch. Doteraz, po vyše 40 rokoch krstná spomína ako sa jej dcéra hanbila za to, že jej mama bola najstaršia zo všetkých mám v škole a takisto táto dcéra to po 40 rokoch stále vníma, ako zle sa cítila. Takže nebagatelizuj a nehovor o niečom, čo vôbec nevieš ako že tak bude. Deti riešia aj takéto veci ako sú výzor rodičov, či už vlastných alebo cudzích a vedia sa za rodičov aj veľmi hanbiť. Sú ženy, ktorým starostlivosť o seba a vlastný výzor je (žiaľbohu) ukradnutý, ale sú ženy ktorým záleží aj na tom či ich v istom veku vníma okolie stále ako mamy alebo už ako babky. A aj ja ako mama by som vnímala 54 ročnú matku 10r dieťaťa na rodičku ako babku a nie ako mamu. Vek sa oklamať stále nedá, ale niekomu to nevadí, akurát si hovorme fakty a nie vlastné túžby a fabulácie.

kathhii
3. jún 2025

@1302misko určite neber vek ako prekážku typu, že keď bude mať 20 tak ja budem mať 65...mala som spolu žiaka, vytúžené dieťa po mnohých rokoch, v maturitnom ročníku mu otec odchádzal do dôchodku...
Dôležité sú genetické testy. Dieťa je vždy zaberak, ale ty už si skúsená mama...

viera012345
3. jún 2025

@1302misko Mala som trochu menej, keď sa mi narodil môj jediný syn/38r/, lenže už vtedy som mala na svoj vek dosť zdr.problemov,ku ktorým pribudli ďalšie a pred 7 rokmi zomrel aj manžel/otec môjho syna/Kládla som si otázku,či nebolo nezodpovedné porodiť dieťa za týchto okolností/vek a dg/, zároveň som si kládla krátkodobé ciele,že dožiť, kým syn pôjde do ZS... dožiť, kým ju skončí... dožiť, kým zmaturuje.Syn má 21 a ďalší cieľ je dožiť, kým bude mať vlastnú rodinu...

kiwi3
3. jún 2025
@raffaella

@any_soj ohľadom hanby dieťaťa za vek mamy - moja krstná mala dcéru v 38 rokoch. Doteraz, po vyše 40 rokoch krstná spomína ako sa jej dcéra hanbila za to, že jej mama bola najstaršia zo všetkých mám v škole a takisto táto dcéra to po 40 rokoch stále vníma, ako zle sa cítila. Takže nebagatelizuj a nehovor o niečom, čo vôbec nevieš ako že tak bude. Deti riešia aj takéto veci ako sú výzor rodičov, či už vlastných alebo cudzích a vedia sa za rodičov aj veľmi hanbiť. Sú ženy, ktorým starostlivosť o seba a vlastný výzor je (žiaľbohu) ukradnutý, ale sú ženy ktorým záleží aj na tom či ich v istom veku vníma okolie stále ako mamy alebo už ako babky. A aj ja ako mama by som vnímala 54 ročnú matku 10r dieťaťa na rodičku ako babku a nie ako mamu. Vek sa oklamať stále nedá, ale niekomu to nevadí, akurát si hovorme fakty a nie vlastné túžby a fabulácie.

@raffaella mala dieta v 38? akoze dnes ma tretina zien dieta v takom veku, to nie je nic vynimocne...
moj dedo sa narodil mame, ked mala 42, ked pozeram fotky, vobec mi nepride ako jeho babka a hovoril o nej len, ze to bola mimoriadne dobra mama, zena.
ja tiez snad porodim, ked budem mat 41 a ci si niekedy niekto bude mysliet, ze som jeho babka, to je mi uprimne jedno... pride mi to dost povrchne.

inak, co sa tyka autorky, tak pri tehotenstve v 44 rokoch este vobec nie je ziadna istota, ze sa dieta naozaj narodi, v tom veku uz zial skoro polka tehotenstiev konci potratom. ja len, ze s akou istotou sa tu o tom diskutuje...

any_soj
3. jún 2025
@raffaella

@raffaella no a čo keby si vnímala 54 ročnú mamu ako babku? Prepáč , ale koho zaujíma, ako ty vnímaš niekoho mamu? Veď dnes hádam žijeme v slobodnej dobe, môžeš ju vnímať aj ako dedka alebo ako telefón, je to úplne jedno - ak s tým máš problém, je to tvoj problém, že niekoho posudzuješ na základe ale že úplne povrchných vecí, a nie jej problém, že mala dieťa v 44. Ale veľký problém je, ak tento svoj kritický postoj prenesie s aj na druhých, napríklad na svoje deti, ktoré to potom spolužiačke splechnu do očí. Lebo ono vyzerať tak, že si nie som istá, či je to mama alebo starká, nie je žiadna hanba. Čo by na tom akože malo byť hanbou? Mne to proste hlava neberie. Dôležité je milovať a vychovávať ľudí, ktorí tu vedia byť aj pre druhých.
To, že sa niekto hanbí za svoju mamu, nehnevaj sa, ale nie je dôvod nemať dieťa. Je to prúser spoločnosti, že to tomu dieťaťu vtĺkla do hlavy. Som ale presvedčená, že sa s tým dá a má v rodine pracovať. Čiže áno, asi tam bol problém v rodine, ale nie problém, že mama bola stará alebo nie dosť krásna. Keď môj škôlkar príde s tým, že Dankovi či Ferkovi sa nepáčim (ja ako mama, už sa nám to stalo) - moja odpoveď je, že to je úplne v poriadku, Dankovi sa páčiť nemusím, pre mňa je dôležité, že sa páčim môjmu manželovi. A v podobnom duchu odpovedá manžel, ak s tým syn príde za ním - a k tomu mi dá zamilované objatie a pusu.
Moja mama bola vždy najstaršia. A považujem za môj pubertálny problém, keď som riešila, ako sa oblieka, nie za problém toho, že mi darovala život. Vek či výzor som nikdy neriešila, ale moja mama sa o seba veľmi nestarala čo sa týka oblečenia, a za to som sa jeden čas hanbila. Ale že by som kvôli tomu radšej nebola...? 🤦‍♀️ Spýtam sa môjho manžela, či mu vek a štýl mojej mamy vadí natoľko, že ma radšej nemala v tom veku mať :D

Ale teda pobavilo ma to - že podľa niektorých, ak je riziko, že sa bude dieťa hanbiť za vzhľad mamy, tak žena by ani nemala mať deti, lebo im tým spôsobí traumu, na ktorú ešte v 40tke budú spomínať. Som nevedela, že na to mať deti treba spĺňať nejaký štandard krásy a vzhľadu...

nataliaba
4. jún 2025

@1302misko ja som v tom istom veku určite si ho nechajte je to dar a keď tak sa začnite o seba starať cvičiť zdravo jesť a vek vôbec nevadí gratulujem💐

koto1
4. jún 2025

Dnes je to v celku bežné mať deti po štyridsiatke. Ja mám 54, manželka o päť rokov menej. Máme dve deti vo veku 30 a 27 rokov. Poznám aj ja čo sa im narodilo dieťa po štyridsiatke. Muž 47 žena 43 keď sa im narodilo, pričom už mali deti vo veku 10-12 rokov. Z môjho pohľadu to nie je ok, ale ísť na potrat pokiaľ by sa malo narodiť zdravé je tiež zlé. My so ženou si už x rokov užívame kľud, môžme si robiť čo chceme, oni sa prispôsobujú malému dieťaťu. Pre mňa oničom

zitaje
4. jún 2025
@raffaella

@raffaella ja mám 49 rokov, a predškoláčku. Mám sivé vlasy a nadváhu. Ale všetci aj v škôlke vedia, že som mama a nie babka, lebo po malú občas chodí aj jej o 17 rokov staršia sestra. Keď sa jej niekto pýtal, prečo má dospelú sestru (prečo má starú mamu, to sa jej pokiaľ viem nik nepýtal), povedala že preto, lebo sestra sa narodila ako prvá a ona ako posledná. Nemala z toho nejakú traumu a pravdu povediac nie je zlé mať doma pri dieťati ďalšiu dospelú osobu, majú spolu normálne vzťah. To, kto ako vníma svoju špecifickú rodinnú situáciu, ide z rodiny. Treba si veci vysvetliť.
@1302misko ja som rodila ako 43 ročná a nie je to moje najľahšie materstvo, ale isto sa to dá zvládnuť. A aj keď ty budeš o 20 rokov už staršia, bude mať tvoje dieťa dvoch starších súrodencov.

michaela329
4. jún 2025
@raffaella

@raffaella za tie roky v školstve som sa ani raz nestretla, že by sa dieťaťu posmievali kvôli starším rodičom - a tých tu máme dosť, keďže väčšina ľudí je tu veriaca. No stretla som sa s posmechom kvôli obeznym rodičom, kvôli bezzubej mame, kvôli potetovanemu otcovi a kvôli neatraktivnej mamine - deti vedia byť hnusné, ale to teraz ani títo ľudia nemali radšej mať deti?