icon

Trpí niekto z vás depresiou alebo úzkosťou?

deborah3
29. dec 2017

Zdravím , trpí niekto z vás depresiou alebo úzkosťou? Prosím poraďte mi , už som zúfalá . Začalo to na strednej a trvá to do dnes 🤐(8 rokov) , sama nechápem čo sa to so mnou deje , bola som flegmatická povaha , vždy dobre naladená .. a teraz? Je zo mňa pesimistka 😒 už sa neviem z ničoho radovať , spoločenská tiež veľmi nie som , energiu čerpám zo samoty . Vždy ked mám niekam íst , tak sa začnem celá triasť a srdce mi nenormalne začne búšiť a v spoločnosti , kde je priveľa ľudí som nesvoja . Po nociach tiež veľmi nespím , pretože veľa premýšľam 😔 už naozaj o čomkoľvek . Neviem prečo sa zo mňa stala takáto strašprdka , bola som sebavedomá aj cieľavedomá , ale to už je dávno preč .. ako býva zvykom pri depke .. k môjmu obľúbenému športu patrí otváranie chladničky , preto aj tak (dobre vyzerám) , uvedomujem si to , ale stále sa zastavím pri otázke .. Komu sa chceš páčiť?! ..Nenávidím sa za to 😢 nikdy som nebola so sebou spokojná vždy mi niečo na sebe vadilo .. Chcem sa z toho zlého sna už konečne prebudiť 😴... Potrebujem sa nakopnúť a znovu si vybudovať sebavedomie ... Dakujem za Vaše komenty , môžte pridať aj typ ako zhodiť , ale hlavne ako ste sa z toho všetkého dostali . PS: liekmi sa dopovať nechcem . 🙂

lucia_9
29. dec 2017

Nepremyslaj hlavne vela to ta nici.Nauc sa zit pre tento moment.Presne viem o com hovoris 🙂 ale dostala si dar zivota.Vzdy ked si myslis , ze si natom zle spomen si , ze niekto moznost volby nemal.Podakuj sa zato , ze ty tu moznost mas.Hlavu hore 🙂 urcite si krasna zena a ak budes milovat samu seba vsimnu si to aj ostatni.Vesmir nahrava stale.Ver mi.Musis zmenit svoje peskmisticke zmyslanie aj ked je to tazke a zivot ti bude nahravat sam.Myslienky sa zhmotnuju.Nepisem ti to preto aby som ta lutovala.Ale viem presne ako sa citis.Nakopni sa a zij!!! Ak chces kludne pis ip 🙂 niekedy to pomaha ak ti niekto rozumie.Necitis sa ako keby si na tejto planete nemala co robit.

annazozelenehodomu1
29. dec 2017

@deborah3 Niekde som čítala,že myšlienky sú ako ľudia, ktorí chcú prísť k Tebe na návštevu. Nie všetkých ľudí by si k sebe na návštevu pustila. Takže zlé myšlienky nie sú Tvoje len sa chcú k Tebe dostať. Nepúšťaj ich dovnútra, pošli ich preč. Ty buď s tými myšlienkami s ktorými chceš byť a nie s tými ktoré sa Ti vnucujú.

ivanapetrasova
29. dec 2017

Poradím psychológa. A terapiu. Nie psychiatra ale psychológa. Mne to pred rokmi veľmi veľmi pomohlo. No doležíte je nájsť takého ktorý ti "sadne" a budes mu dôverovať. Bola som na tom podobne ako ty, kedysi vesela a spoločenská a odrazu strih a vsetko sa na mna valilo. Bolo to počas vysokej. Dva roky terapie s psychologickou a mozem povedať ze sa cítim lepsie ako predtým (myslím predtým ako mi vobec niečo bolo). Dozvedela som sa vela o sebe, zapadlo mi do seba súvislosti, naučila som sa pracovať so sebou a hlavne mat sa rada. Takže za mna takto. Nie je to záležitosť jedného sedenia ale ten cas venovany svojej psychike stoji za to. Vela šťastia ❤

euka210
2. feb 2018

aj ja odporucam terapiu, ked uz je to takto dlho. Mala som problemy na vyske a az pocas manzelstva jedneho vecera prisla spomienka ze za tym je zneuzitie v detsve ktore som dokonale vymazala z pameti na dlhe roky. Sama chodim na terariu, lebo som s tym nemohla zit a pomaha, hoci u mna je to na dlho.