icon

Vadí vám, ak sa ľudia dotýkajú vášho tehotenského bruška?

abiamo
11. júl 2021

ahojte zienky, chcem sa vas spytat na skusenosti s "obchytkavanim" tehotenskeho bruska, tiez vas to tak vytaca? Podla mna je to absolutne narusenie intimnej zony zeny a nedokazem pochopit preco maju vsetci pocit, ze ked je zena tehotna je zrazu absolutne normalne chytat jej brucho...za netehotneho stavu by boli povazovani za uchylnych a v tehotenstve je to zrazu v poriadku? To tak strasne stve len mna? 😁 vdaka za nazory a skusenosti + info ako to co najlepsie zarazit ked uz na to pride, lebo niektori ludia si fakt nedaju povedat a slovu NIE akosi nerozujemu resp.nechcu rozumiet

magaret7
12. júl 2021

@abiamo no presne, ja nechápem tie ženy co su také namotivované a este ked sa začnú mazlat akože s tym babom a ukazovať na brucho ze tutuli mutuli a zdrobneniny.. Oh... Neznasam take správanie primitívne.. Som rada ze niesom sama ktorej to vadí.

abiamo
autor
12. júl 2021

@tayla toto bude asi tiez moj problem...nejako som si to doteraz neuvedomovala, ale tiez velmi nemusim rozne gratulovacky, obchytkavacky, oslavy a hromadne akcie kde skor horzi stiesneny priestor a mimovolne dotyky, mam z toho husiu kozu......a ked si to takto pekne popisala, to bude presne ono preco mi to vadi, nie som vobec dotykovy typ a teraz sa to len vystupnovalo

evaachesa
12. júl 2021

Mne nikto okrem rodiny a kamošiek brucho nechytal a
nevadilo mi to od nich.
Raz som sa opýtala kolegu (vyplašene pozeral ako sa mi hýbe brucho) či chce chytiť ako kope...no úplne bol zhrozený čo to od neho chcem 😂
Inak to k vám pristúpi niekto cudzí a ide pohladkať brucho? 😳 Toto keby niekto skúsi tak mi ruka vyletí 😏

abiamo
autor
12. júl 2021

@ivangeline samozrejme, ze to nedovolim ale nie vzdy tomu nestihnem zabranit + som clovek, ktory ma zvycajne problem povedat nie, lebo mam potom pocit viny, ze som niekomu nepomohla,nevyhovela.....kazdopadne toto ma urcite vytrenuje aj v tomto smere 🙂

abiamo
autor
12. júl 2021

@magaret7 suhlasim, pride mi to nehorazne infantilne od tych zien.....ked sa im to tak paci, nech si spravia vlastne a mozu hladkat do zblaznenia

abiamo
autor
12. júl 2021

@evaachesa nie uplne cudzi ale proste znamy rozheno stupna, s ktorymi sa nevidam casto (hlavne posledny rok a pol kvoli korone) a ceresnicka na torte je ked stretnem niekoho koho som roky nevidela a jedine co na mne vidi je brucho a uz ho aj pritahuje ako magnet, to je konec, vtedy mam pocit, ze som iba chodiace brucho

surama
12. júl 2021

@abiamo V pohode. Ved pytala si sa na skusenosti a nazor, tak som ti napisala ten moj 😉 Ale vravim,ze u mna to robi len mama a svokra. Som rada, ze sa tesia na vnuca.

Ale ak by to niekto iny urobil a nebodaj cudzi clovek, no tak to prr. Ani neviem, co by som im povedala...asi by som ja ich tiez chytila, aby vedeli ako je to narusit osobnu zonu niekomu 😁

simca06022011
12. júl 2021

@abiamo jasne ze by mi to vadilo, nedavala som si brucho chytat nikomu, nech si obchytkavaju seba :D s kludom Anglicana, by som takehoto aktivneho cloveka a je jedno ci je to znamy alebo cudzi alebo rodina zrusila :D

evaachesa
12. júl 2021

@abiamo tak to máš vo svojom okolí veľmi čudných ľudí 😬🤦

majka_skvela
13. júl 2021

@abiamo Tak ja som asi divná, ale mne toto nikdy nevadilo. Ako, nikdy to nebolo, že by sa mi niekto pol hodiny maznal s bruchom a a do zbesnenia ho hladkal, vždy len natiahnutá ruka a pohladkanie. Pár kolegýň sa potom aj zháčilo, že to bol reflex a či mi to nevadí, vždy som im vravela, že je to v pohode. Myslia to dobre, zo mňa neubudlo a nešlo o nejaký blízky či intímny kontakt. Čo ma trocha ubrzdilo, bola upratovačka v práci, ktorá si v tom nadšení z bruška pohladkala tiež (bolo to minulý rok, korona v plnom prúde, ona tam upratuje...). Ale zasa vrieskať po niekom ako šialená, lebo sa potešil z budúceho bábätka, to by mi nikdy nenapadlo. A nikdy ma to ani nerozčuľovalo.

zozo4
13. júl 2021

Tak myslím,že keď je už cudzí ten človek myslím nie rodina tak je aspoň slušné spýtať sa či si môže bruško chytiť.Neviem ako sa cítia ľudia vtedy ak sa im to splní,popravde mne to nevadilo ani som sa nad tým nejak nezamýšľala nejak nebolo času a zas nebolo to na dennodennom poriadku,ak sa už také udialo tak som sa snažila vcítiť že možno aj oni by si priali také zažiť a nemôžu,alebo len sa vrátiť do spomienok keď to oni zažívali...fakt neviem..ale rozhodne mi to v 1 tehotenstve nevadilo,nevravím možno v 2 sa to zmení...

coochy
13. júl 2021

@abiamo mne sa nikto nesnazil chytat brucho, nastastie

dankanka
13. júl 2021

@abiamo tiez mi to vadi. Asi aj preto, ze babo na tieto dotyky reaguje,vzdy citim vtedy aj pohyb. Je to zasah do mojho sukromia, intimity. Ale zistila som to az tehotenstvom. Predtym by som mozno nechapala, preco by mi to malo vadit

vanilka83
13. júl 2021

@abiamo mne to od rodiny nevadilo ani od kamošky,ale co citam ze žien sa dotýkaju aj cudzí to by mi asi vadilo. Ale nejako som to nepreživala minule mi samej ruka vybehla na kamoškyne brusko ani neviem ako uplne automaticky clovek ked vidi brusko ma tendenciu pohladit ochranit to male nevinne stvorenie ktoré je také krehké vyvoláva to ochranarsky cit 😊 nevidim na tom nic zle a keď ti to prekáža jedno to povedz

17alexis
13. júl 2021

@abiamo nemam problem, tak si ho vyrobim? 🤦‍♀️ Kazdy normalny clovek, ak si chce pohladkat brusko, tak sa opyta, ci moze. Ja som sa kamosky a svagrinky vzdy opytala, robilo mi radost pohladkat brusko lebo sama ten pocit asi nikdy nezazijem a nemali s tym problem, ale viem, ze napr. svokram nedovolila ani svagrina a ani ta kamoska. Keby som predsa len raz bola tehotna, tak tiez by som niekomu dovolila a niekomu nie, ale ratam s tym, ze dotycny by sa prv opytal, kym by ma obchytkaval. 😀

oktobermimi
13. júl 2021

@abiamo nenavidela som to a pri tom poznamka "take obrovske som este nevidel/nedrzala" v meste pti mhd fronte na kasu klasika zo zadu cudzia ruka ze vraj to nosi stastie...
Mamina suseda sa echt napoklonkovala narocky do maleho vytahu a v sekunde ruka na bruchu do ma milion certov vravim mame "povedz tej megery nech da tu ruku dole lebo jej ju zlamem" (40x som jej vravela ze nie mna obchytkavat nebude)

mnamko
13. júl 2021

@abiamo nikdy mi to nevadilo,videla som že sa tešia so mnou

hederamonstera
13. júl 2021

Ja som bola len v 5.tyzdni a najlepsi kamarat, ako prisiel na navstevu pri privitani, privital pohladkanim aj moje brucho😂 mne to prislo velmi mile, proste to babo zrealnil. Ale uvidime casom ako to budem vnimat. Ale zatial sa mi to zda mile, ako sa tesia so mnou😊

dankanka
13. júl 2021

@17alexis s tym moc nerataj :D

rakahaka
13. júl 2021

@abiamo jedna zenska pisala ze po tom ako jej chytal niekto brucho, chytila danu osobu podla pohlavia bud za prsnik alebo rozkrok :D
Ze v sekunde pochopili 😂😂😂

jvlo
13. júl 2021

mne by vadilo aj keby sa mi chytaju mojho netehotenskeho brucha......jedine, od koho mi chytanie nevadi je manzel a deti, co je toto obchytkavanie tehotnych za vymysel 😖

rhonda27
13. júl 2021

Tiež mi to vadilo. Stalo sa mi 2x v autobuse. Vždy to bola staršia dáma. Na oplátku som ja jej pohladkala prsia. Zakaždým sa ohradila. Som jej povedala, že veď ona urobila to isté. Jedna sa zhacila a povedala pardón. Druhá ostala urazená, nepochopila ;). Rovnako som riešila dámy, čo môjmu dieťaťu stipali líčka. Ja som ich stopla naspäť, s otázkou ako sa to im páči. Viac krát sa to neopakovalo.;)

coochy
13. júl 2021

@rhonda27 toto je super :D ak by sa mi to stalo vyskusam to 😂😂😂

minis
13. júl 2021

ano prekaza. ja mam/mala som v plane, ze ked mi niekto chyti brusko bez mojho opytania, tak chytim ja v zapati to jeho/jej a opytam sa, ci sa mu/jej to paci. 😁

reni1512
13. júl 2021

@abiamo a? Mne na tom nic divne nepride ... ludia su empaticky a je to mile 🙂 dotykaju sa tak babatka aj ked je za intimnou zonou schovane v brusku ... mne to vobec nepride zvlastne ani neprekaza, ja to beriem ako vyjadrenie radosti pocitu ... zda sa mi ze cim dalej su zeny precitlivene a zbytocne zhrozene z normalnych beznych veci, rozobera sa uz fakt kazda kravina,.. berte zivot s tym co prichadza a s usmevom nie vsetko musi byt o zlych umysloch 🙄🙏

vevesh
14. júl 2021

@abiamo a ako mi to islo na nervy. Uuuuplne som dostavala nervy a tranz- a nikto to v okoli nechapal. Od blizkych znamych som to strpela. Ak sa clovek vopred opytal, bola som na tom lepsie. Ale bez opytania v nakupnom centre ci casnicka😬😬😬😬 Ale su situacie, kedy neznameho cudzieho cloveka nebudem fackovat za to, ze mi chytil brucho......i ked vrazedny pohlad si uzili a moj muz furt, ze co mam, vsak chceli iba mimco pohladkat- podla neho to bolo mile🙄🙄🙄🙄🙄🙄

vevesh
14. júl 2021

@reni1512 ale to nema s empatiou ludi nic spolocne. Slusnost je vopred opytat sa a napr. cudzi ludia sa mna vobec nepytali a toto mi nenormalnr vadilo...

reni1512
14. júl 2021

@vevesh mna sa cudzi ludia nikdy nedotykali

0silvia0
14. júl 2021

@reni1512 rozhodne to nie je o precitlivenosti žien, ale o osobnej zóne. Stále je to brucho ženy, aj keď sa to dieťa narodí, tiež ho každý neobchytkáva, lebo je zlaté... Ak to niekomu vadí, treba to akceptovať.

w123
14. júl 2021

mna sa tusim brucha nikto nechytal, ale absolutne by mi to nevadilo a keby sa ma niekto opytal ci si moze chytit brusko asi by som s usmevom odpovedala ze ano, nic zle na tom nevidim 🤷🏻‍♀️ ale rozumiem ze to niekomu moze vadit a sama by som si to nedovolila