Vadí vám, ak sa ľudia dotýkajú vášho tehotenského bruška?
ahojte zienky, chcem sa vas spytat na skusenosti s "obchytkavanim" tehotenskeho bruska, tiez vas to tak vytaca? Podla mna je to absolutne narusenie intimnej zony zeny a nedokazem pochopit preco maju vsetci pocit, ze ked je zena tehotna je zrazu absolutne normalne chytat jej brucho...za netehotneho stavu by boli povazovani za uchylnych a v tehotenstve je to zrazu v poriadku? To tak strasne stve len mna? 😁 vdaka za nazory a skusenosti + info ako to co najlepsie zarazit ked uz na to pride, lebo niektori ludia si fakt nedaju povedat a slovu NIE akosi nerozujemu resp.nechcu rozumiet
@abiamo mne vobec nie. Ale ja som extra zdielna 🙂 skor mi pride divne, ked sa ludia tvária, ze v sebe nenosím ziadne dieťa, ze ved co, dalsia tehotna. Ved to je nic nosit cloveka v bruchu.
Tesi ma, ked sa pýtajú, tešia sa, chcu sa dotknúť, pohladkat filipka. Ved je to male bábätko v brušku 🙂
@majka_skvela 🙂 suhlasim.
Mne to nevadilo od kamosiek, ale inak mi to vadilo neskutočne,dva týždne pred termínom som povedala svokrovi ,že ešte raz sa mi toho brucha chytí polamem mu ruky. Deň po termíne (prenášala som) sme boli na svadbe a tam tiež,som len videla ako sa ku mne blížia natiahnuté ruky cudzích ľudí 🙈🙈🙈 ak by som bola nedajbože opäť tehotná,dám si vytlačiť tričko:pozor nákazlivé, alebo nedotýkat sa ....
@jackie_1992 ja zas nerozumiem tomu, co je extra na tom nosit dieta v bruchu.. teraz to nemyslim tak, ze prizmurujem oci nad vela nestastnymi zenami co deticky mat nemozu alebo o ne prisli (ano, neni to uuuuplna samozrejmost) .. ista pozornost je fajn, napr pustit zenu sadnut s bruskom v mhd, pustit ju v rade na poste atd (len co mi v rychlosti napadlo) ale tehotenstvo tu je od pociatku ludstva, je to prirodzene a nie div sveta 🙂
@coochy jasne, je to prirodzene, ale zaroven výnimočne. Nie je to predsa len prirodzený stav. Je to úplná zmena ci uz fyzická, psychická, hormonálna. Neviem to popísať. Ja osobne si velmi uvedomujem, ze mam moznost stvoriť človeka, dat mu zivot. A ta predstava, ze za 9mesiacov tu bude niekto, kto na tomto svete doteraz nebol a vyvíja sa od úplného začiatku v mojom pidi bruchu je jednoducho fascinujúca. Za 9mesiacov sa z buniek stane clovek s mozgom, srdcom, povahou. Podla mna, by na to nemalo stačiť ani milion rokov! 😃😃 preto si myslim, ze aj ked sa rodi odjakživa, je to niečo jedinečné a ze my zeny sme tym výnimočne.
@1mata súhlasím 😅
Nema nikto nejak extra potrebu chytat mi brucho 😀 ale nevadi mi to od rodiny a blizkych priatelov.
Och, takto pred rokom som sem pisala moj nazor, ze mi robi radost pohladkat brusko lebo ja ten pocit asi nikdy nezazijem...prave ho zazivam, som tesne pred porodom vdaka IVF. 😊 Nazor mi vsak ostal - kazdy normalny clovek sa opyta, ci moze a vzdy som dovolila, ci znamym alebo cudzim, ved je to mile. Nedovolila som len svokre, ale to preto, ze ju nemam rada a ta si este aj siahla bez opytania. No hned som ju sfukla. 😄😄😄

@abiamo mne to príde riadne cez čiaru. Ja ani cudzie bábätko bez opýtania nezoberiem na ruky, nie ešte dotýkať sa žene bruška. Moje môžu hladkať len manžel a syn. Ja som nedotykovy typ. Mne vadí aj keď mám syna na rukách a niekto sa k nemu prituli. A v podstate sa nalepí na mňa. Nemám rada ani gratulovačky s prílišnym objímaním.