Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@mijo53 realne sa zamysli, ci v roku 2019 kedy sa pomaly kolonizuje vesmir, veris, ze existuje niekde ujo na stolicke, ktory s nami hra divadlo ako s babkami. Viera v nadpozemske veci vzdy bola - ludia si kedysi mysleli ze slnko je boh ktory vezie ohnovy voz. Ludia si mysleli ze zem je placka a verili, ze epileptici su osvieteni mudri ludia s nadpozemskymi schopnostami. Ohnovy voz je rozpalena planeta, zem je gulata a epileptici maju problemy s mozgom. Cirkev sa kedysi nestitila upalovat ludi, vrazdit, vyberat dane, zneuzivat deti, knazi na Slovensku robia bejby babam co chodia do kostola, a potom ich katolicke vedenie presuvaja do inych regionov, aby z toho nebol skandal. Boh je super nastroj na manipulaciu vdaka cirkvi, ktora to masivne zneuziva. Bol by to dobry koncept keby cirk. hodnostari neboli nenazrane prasiatka a vieru nevymenili za peniaze.
A keby sa ludia na Slovensku viac zaujimali co sa realne deje okolo nas, a neupinali sa na fantasticke zitie po smrti, tak by sme mozno neboli v takej prdeli ako sme. Pretoze namiesto modelenia by sme sa realne mali bavit o politike, o tom koho si zvolime - pretoze tak budeme zit, protestovat a rozmyslat. Namiesto toho sedi polovica ludi na zadku v kostole, a zaital nam z pod nufaka rozkradli vsetky podniky, polovicu nemocnic a nas stat je jedna velka cierna diera.
@kittykat22 suhlasim..az na to, ze slnko nie je planeta, ale hviezda😀..ale to len na okraj
@kittykat22 vies, prave kvoli tomu, ze sa ludia modlia malo, alebo vobec sa rutime do zahuby, kedy nepojde o podniky, nemocnice, ale priamo o nase deti.
A aj medzi ucenikmi bol Judas. Vsade sa najdu ludia dobri i zli. No to, ze sa najde niekto zly neznamena, ze vsetko je zle.
@katharines dufam, ze chapes ze modlenim nie je mozne spravit danove priznanie.
@kittykat22 ....pomaly kolonizujeme vesmír, neber to v zlom ,ale napisat toto je presne taka povrchnost poznania sveta a vesmiru o ktorej sme tu pisali
Ked niekto take napiše a pritom ani nevie čo je hadronovy urychľovač častic a ako funguje.
Veda nevylučuje vieru.
Plno veriacich ludí pracuje v CERNe.
A typicky ľudske fenomeny ako smútok, laska,utrpenie veda nerieši, to stále ostava tajomstvom prečo to tak je.
Nepozeraj na rodinu ako sa správa,hľadaj Boha,Jeho napodobňuj.Začni byť príkladom Ty. ♥️
@katharines verim v silu myslienky. Myienky ovplyvnuju dianie okolo. Modlenie = vyjadrenie myslienky. Hromadne modlenie ma vacsi vplyv. Hromadna modlitba musi byt dobre premyalena, hlavne ulrimna, z lasky, pre dobro.
Odriekavanie naucenych fraz neviem ci je vhodne. Ale napr Otce nas ma silne slova
@kittykat22 vsetko mame robit s modlitbou na perach. 😉. Cize modlitba nevylucuje pracu a praca nevylujuje modlitbu. Verim, ze rozumies.
Kol3,23: Čokoľvek robíte, robte z tej duše ako Pánovi, a nie ako ľuďom!
@eva8 Jezis povedal:
Mt15,19: Lebo zo srdca vychádzajú zlé myšlienky, vraždy, cudzoložstvá, smilstvá, krádeže, krivé svedectvá, rúhanie.
Mk7,21: Lebo znútra, z ľudského srdca, vychádzajú zlé myšlienky, smilstvá, krádeže, vraždy,
Preto si pri vsetkom treba vzbudit dobry umysel a odovzdat ho Bohu.
Obcas su dobre aj naucene frazy, ak sa clovek nevie modlit inak. A ak myslis na ruzenec, je to kontemplativna biblicka modlitba.
@erikavesela necitam vsetko, len prelistuvavam narychlo. Kedze mas vysoku skolu, pochopis, co napisem. Vznik sveta - V Biblii je opisany. Pekne poporiadku, ked si to premietnes do vedeckej roviny. Prve bolo slovo. V sucasnom jazyku slovo = informacia. Bez informacie nevznikne nic. Aj DNA je informacia. Trojjediny Boh? Mozes si to tiez prelozit do sucasnosti. Otec = imyslienka, nformacia. Syn = zhmotnenie, telo = hmota. Duch = energia. Nevidime ju a pohana svet. V sucastnosti sa uz aj niektori kvantovi fyzici vyjadruju, ze myslienka je silna vec a ovplyvnuje realitu. Da sa merat. Su normalne "hry", kde myslienkou, sustredenim sa, ovladas priebeh, vysledok. Jezis bol historickou postavou. Pod Bogom si veriaci nepredstavuju rozpravkovu bytost. Biblia noe je rozpravkova kniha, je to historicka kniha. Ja verim na zazraky. Kolektivne myslenie (modlenie) moze pomoct, aj narobit neplechy. Cirkev narobila vela zla, ale uprimni veriaci, uprimni krestanski "hodnostari" rozdavaju lasku a dobro, ktorej je v sucasnom svete cim dalej, tym menej. A chyba, vei chyba . Jezis je prototypom dobra. 10 bozich prikazani - vlastne moralka, clovek je od prirody dobry, snazi sa o prezitie v pokoji.
@katharines
co to znamena kontemplativna biblicka motlitba?
@kittykat22 presne toto hovorim aj ja... a este ma veľmi zaráža, ze ked treba ist do ulíc a nieco si vydobit tak nie je toho. Kazdy ma milion výhovoriek, nema volno, musi do roboty. Ale minule ukazovali reportáž kde v nejakej obci oslavovali svojho patróna a v strede tyzdna celá dedina obrovske oslavy, velka ceremónia, deti v skole neboli, ich rodicia zrazu nemuseli ani do prace. Tento narod nie je kresťansky. Ani nikdy nebol. Je len tupý. Preto sa tu dobre vládne.
@vendulka80 a ty si myslis ze "pochody za slusne Slovensko" je to, co stat nevyhnutne potrebuje? Je dolezite vidiet aj pozadie danych pochodov. Napr. Pochod za rodinu i za zivot su velmi potrebne a dolezite. No za politickymi pochodmi to take jednoznacne nie je, ako sa po case odhalilo PS a SPOLU. Bojuju proti zlu, aby priniesli na slovensko mega zlo. To len taka uvaha, nechcem tu rozoberat politiku. Pokoj a dobro 😘
@eva8 to znamena, ze napr. Pri ruzenci vyslovujes biblicke slova (Otce nas..., zdravas Maria...) a uvazujes o zivote Jezisa Krista, ktory by mal byt i nasou inspiraciou pre zivot. Modlitba sv. Ruzenca ma obrovsku moc. Na blogu mam par svedectiev, ako 2 knazi v Hirosime prezili atomovy vybuch... No napriklad aj vdaka modlitbe ruzenca doteraz Europa odolavala Islamu. A preto, kedze ludia sa modlit prestavaju, Islam sa umerne rozsiruje.
@katharines dakujem , pozriem. Aj ten ruzenec este raz 🙂
Oznámili ti, človeče, čo je dobré a čo žiada Pán od teba: iba zachovávať právo, milovať milosrdenstvo a pokorne chodiť so svojím Bohom.
Micheáš 6:8 SSV
https://bible.com/bible/163/mic.6.8.SSV
@katharines nemyslela som tieto pochody ale tak všeobecne, ludia su nespokojní ale zohnu chrbty rovnako ako ich rodicia, starí rodicia a takto vedu aj svoje deti. A bohuzial moze sa pochodovať za rodinu od rana do vecera... ak nie su v state podmienky tak ludia nebudú mat motiváciu mat deti. Vsetko so vsetkym súvisí. Lebo z modlitebnej knižky sa deti nenajedia.
@vendulka80 lenze to nie je len o viere, ale o povahe. Urcit si hranice je dolezite, pretoze kazdy si k tebe dovoli len tolko, kolko mu dovolis.
A plati to i pri vychove deti. Ak deti nemaju hranice, necitia istotu, stavaju sa z nich tyrani a kruh sa uzatvara.
Kočky aký máte názor na život po smrti? existuje, neexistuje?Ja v Boha verím len ma stále viac trápi a zamýšľam sa čo bude potom,či naozaj "stretneme" svojich blízkych resp ich ucitime...tu sme ovplyvnený zmyslami tam to už nebude podstatne ale predstaviť si že Život a celé puto s mojimi milovanými sa na zemi konci je pre mňa ťažké...je naozaj možné keď niekto vidí ľudí po smrti ich dušu že to tak je?
@mm103 zivot po smrti existuje. Kazdy clovek ma jedinecnu dusu.
@mm103 mna to prave nuti uzivat si chvile s nimi, keby som si bola ista ze sa stretneme na onom svete neboli by mi taki vzacni. ale sko fakt si neviem predstavit zivot po smrti, ani ma to nelaka ani trochu, naco? zivot je vzacny prave preto ze mame len jeden. a ak to tak nie je tak budem veru prekvapena 🙂
@mm103 neexistuje
@eva8 neviem ako ti mam na to napisat...ale zacnem takto....mam pocit, ze potrebujes/potrebujte napasovat tu "rozpravku" na vedecke poznatky ....dala som to slovo do uvodzoviek, pretoze vymysleny pribeh, ktory ma za ciel poucit a pobavit citatela je rozpravka....prepac, ale pripomina mi to Nostradamusa a Sibylu, na ktorych napasujes uplne vsetko, co sa na svete udialo...biblia je podla vas bozie slovo a preto ju treba brat doslovne..pre interpetaciu nie je absolutne ziadny priestor...to znamena, ze ziadne napasovanie na energiu, hmotu a pod.nie je pripustne...ty ako veriaca nemas moznost vykladat bozie slovo a interpretovat....co sa tyka toho, ze clovek je od prirody dobry... clovek sa rodi s dedicnym hriechom a teda pokial nie je pokrsteny ide rovno do pekla a do pekla idu predsa len zly ludia...dobreho cloveka dobrotivy boh do pekla predsa neposle...z toho vyplyva, ze ludia nemozu byt od prirody dobri...tomuto sa hovori dokaz sporom
@eva8 suhlasim s tebou v tom, ze cirkev narobila vela zla...najviac zla na svete...a prave preto nechapem preco este existuju ludia, co nieco tak zle a skazene mozu este uznavat a podporovat...
@erikavesela ludia, v cirkvi urobilo to zlo. Ti ludia,kt.v nej sledovali svoje zaujmy,vstupili do.nej,aj boli len kvoli svojmu prospechu. To mas ako za komunistov.....kto chcel,do.kostola chodil,kto sa bal o nieco,ci liezol kde komu z komunistickych pohlavarov do zadku,ten odrazu neveril. Ale po 89hned v prvej lavici...a este s patosom.ako on nemohol vyznavat vieru.....
@erikavesela ja len pre upresnenie, to je ucenie katolickej cirkvi o dedicnom hriechu. Biblia nehovori nic o dedicnom hriechu ale o hriesnej prirodzenosti cloveka, ktora sa dedi od padu Adama a Evy. Hriesna prirodzenost teda znamena, ze clovek je tak nachylny hresit, ze kazdy clovek co sa kedy narodil zhresil. Jediny kto sa nedopustil hriechu bol Jezis Kristus, Bozi syn. A pretoze nas miloval, dobrovolne trpel za nase hriechy, zomrel za nas - spravodlivy za nespravodlivych. To ze jeho obeta za nas bola pred Bohom dostatocna, potvrdil Boh tym, ze ho vzkriesil z mrtvych a neskor vystupil do neba. A teda kazdy clovek, ktori uveri v Jezisa, Jeho slovu , bude spaseny, pretoze On uz trpel za jeho hriechy. No ten kto neuveri bude odsudeny, zatrateny, pretoze sa sam postavi pred spravodliveho dokonaleho sudcu, ktory ho usvedci z kazdeho hriechu a nikto takyto pred Nim neobstoji.
@tiimka Hlavne Boh je milujúci,odpušťajúci,vždy dávajúci šancu.To nie On posiela do záhuby,to my sami.Dal nám slobodnú vôľu,nenúti nás,no upozorňuje na následky pre neposlušnosť.Zlo vo svete spôsobujú ľudia.Dal nám zem aby sme s ňou narábali.No žiaľ nie všetci,najmä mocnári s ňou nezaobchádzajú dobre a potom to tak vo svete vyzerá.Vojny,hlad,násilie.Našťastie je aj množstvo dobrých,úprimných ľudí,ktorí toto trápenie hoja.

@holubica555 viera je dar, o ktory moze prosit kazdy. Problemom je, ked si ludia vytvaraju obraz Boha i viery podla seba, ako im to prave (ne)vyhovuje. Preto tolko chausu 😉