Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
Pre Slovensko je este cas vyhnut sa tomto tazkemu duchovnemu upadku a niceniu deti
https://www.christianitas.sk/povinne-lgbt-vyuco...
@katharines hrozne, hoci mna to neprekvapuje, kto cita aj ine zdroje, tusi co sa na nas vali ...
A prídu časy, keď homosexuáli budú považovaní za nadradených, ľudia by mali trochu rozmýšľať, za čo vlastne bojujú aby sa to neskôr neobrátilo proti nim.
@peter952 slnko je len stvorena vec, ktora ma zaciatok i koniec. Krestania uctoevaju Stvoritela neba i zeme, hoc, po tom, co si cital, ti to bude zatazko uverit
@akecheta tie casy su uz tu. 🙁
@peter952 ale aj slnko hpvori o slave Bozej. Viera je dar, kazdy kto hlada ju najde.
@katharines Mozno to spoji v strajkoch moslimov a krestanov.
Som za sexualnu vychovu, aby sa ucilo o nebezpecenstve na internete, robila sa osveta o zneuzivani, viedlo sa k odsuvaniu sexualneho zivota, hovorilo o moznostiach prenosu pohlavnych chorob, o ucinnej ochrane, antikoncepcii, rodicovstve - vysvetlenie, ze to je naozaj zodpovedna uloha, no zvladnut sa da aj pri "nehode" Ale urcite nepresviedcat o tom, aby sa deti zamyslali nad roznymi "odchylkami" od normalu. Su, existuju, ale rozhodnie nie od 4 rokov pomocou rozpravok o trans princeznej... Deti maju svojich rozpravkovych hrdinov v rannom detstve tiez a chcu sa imnpodobat. Nase deti, vnucata sa budu hrat na rodinu s dvoma mamickami alebo oteckami, ktore vychovavaju chlapceka ako dievcatko? Alebo priamo dieta sa bude dozadovat ineho pohlavia, vsak aj jeho oblubena postavicka ma pipik len omylom... Az zimomriavky z toho behaju po. Hrbte... :(
ja poznám ženu pravidelne každý boži deň ráno a večer na omšu kresťanka veľka a smilnička ma zo svojim vlastným synom dieťa
@dilino viera a zvyk sa vylucuju. Boh ziada zivy a uprimny vztah.
@eva8 sexualna revolucia s antikoncepciou, s volnou laskou je cesta do pekla.
@peter952 toto je cista viera, ktora sa dotyka srdc druhych ludi:
Duchovný spisovateľ Anton Koch píše, že nábožné dievčatko z dobrej katolíckej rodiny muselo v nemocnici podstúpiť ťažkú a nebezpečnú operáciu. Keď malú pacientku položili na operačný stôl, prv ako by ju priviazali, šéflekár sa k nej prihovoril takto: „Prv ako urobíme, aby si bola zdravá, musíš tu zaspať.“ Týmito slovami ju pripravoval na narkózu. A malá pacientka na to odpovedala: „Dobre. Ale keď mám zaspať, tak sa chcem najprv pomodliť, ako to doma robievam pred spaním.“ A pomaličky si na operačnom stole kľakla a zložila si ruky na modlitbu a nahlas, vlastnými slovami sa modlila: „Milý Ježiš, teraz mám zaspať. Daj mi taký spánok, aby ma títo dobrí ujovia a tety uzdravili. Pomáhaj mi, aby som sa zo spánku prebrala zdravá a svieža. A poteš, Ježiš, moju mamičku aj otecka.“ V tej chvíli sa oči prítomných lekárov a sestier zarosili slzami. Ako keby sa čosi dotklo ich srdca. A jeden z lekárov neskôr povedal: „Večer po tej operácii som sa po tridsiatich rokoch prvý raz pomodlil a odvtedy sa modlievam každý deň, a to takým spôsobom, ako naša malá pacientka na operačnom stole: na kolenách, nahlas a vlastnými slovami. A odvtedy som iným človekom.“
@peter952 hresime vsetci. Clovek, ktory miluje Boha by sa mal vsak vyhybat vedomemu hreseniu, co moze byt tazky hriech. ALE, kym zijeme, vzdy mame moznost napravy. Boh sa nikdy neunavi odpustat nam, ak ho uprimne ziadame. To my sa mozeme unavit prosit o odpustenie. Preto je pokora (uznanie si viny i uvedomenie si, ze bez Boha sme nicim) nevyhnutna sucast viery.
@peter952 a nie si ty nahodou vyfabulovany? 😉 😀😀😀
@peter952 a ty si myslis, ze to slnko, v ktore skladas doveru ti pomoze? Jeho funkciou je svietit a drzat planety pokope a v pohybe. Kult slnka vychadza z Egyptskej okultnej mytologie, takze, ked lubis slovo "vyfabulovany", tak ucta k slnku je skutocna a nefalsovana fabulacia 😉
@peter952 lenze existencia Boha sa dokazala uz mnohokrat v mnohych veciach. To len ludia nechcu vidiet. Aj Slnko dokazuje Boziu pritomnost. Biologia, medicina, fyzika, matematika..... Vo vsetkom je mozne vidiet Bozi dotyk a riadenia.
A bez Boha by si nebol ani ty. Ty a aj kazdy je na Bohu zavisli, hoc si to neuvedomuje. Dal nam slobodnu volbu, aby sme sa slobodne rozhodli pre lasku k Nemu. Boh vsak nie je zavisly na nas, no jeho laska k nam je nesmierna.

Inspirativny pribeh 🙂
https://fireproduction.sk/5-najdolezitejsich-ve...