Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@aduska121 Máš pravdu. Niektoré veci, ktoré sme my - ja, manžel a aj malá dcérka zažili, neboli od Boha. Bolo to démonické. Ale zažila som aj pár konkrétnych vecí priamo s Bohom. Je to však osobné, nebudem o tom písať verejne. To je ako písať o intímnostiach s manželom na verejnom fóre, to sa skrátka nerobí.
A aj toto je podivuhodné. Kým som si žila v sladkej spokojnosti a nevedomosti, darilo sa mi výborne. Akonáhle som sa dala pokrstiť na biblický spôsob, tak sa to zmenilo. Už sa mi tak nedarí, a aj zdravotne je to dosť zlé. Holt, niekto tam dolu ma znenávidel. Ale bojujeme ďalej... Lebo je to boj, duchovný boj...
To ze sa druhi hasteria a nenavidia teba a tvoju vieru ovplyvnovat nemusi. To je nam ludom podobne co je zle tomu uverime hned a na dobro nas treba znasilnovat aby sme tomu dali sancu. Ked niekto nenavidi svoje dieta bude sa z toho sam zodpovedat ty zato nemusis byt sudena. Boh berie nenavist za rovnu vrazde. Musime si davat pozor co vypustame z ust a kontrolovat sa co cinime. Prehodnot svoj postoj je prilis negativny. Nepozeraj na ludi okolo seba oni ta nezachrania. Zachrani ta TVOJA OSOBNA VIERA. BOH poslal svojho Syna aj za TEBA na kriz. Umrel potupnou smrtou. Sam Kral sa vydal za nas hriesnikov aby sme nemuseli zomierat. Preco by sme sa mali trapit ked v nebesiach mame dokonaleho Otca ? Preco si myslime ze Ho nepotrebujeme ? Vsetko mame od Neho. Dal nam vsetko a hlavne slobodnu volu to ano. Ale dal nam Svoje Slovo a tam je navod ako zit. Ak tomu nerozumies pytaj sa neodmietnem ta ak budes mat uprimny zaujem. Je tazke najst cloveka ktory sa ti bude v tomto smere venovat v dnesnej dobe. Nespadli sme uceni z neba ucime sa cely zivot nie je hanba nevediet nieco. U Boha sa nevedomost odpusta to len u nas ludi nie.
@denaka mala som podobnu kamaratku. Stale len kydanie na povodnu rodinu, neschopnost pohnut sa z miesta, nekonecne sebalutovanie, ziadny osobnostny progres atd. Nikdy sa ma nespytala, ako sa mam.
Musela som ju odstrihnut, ked uz aj mne zavidela vztah a ziarlila. To su take povahy...vrtat sa v minulosti a sypat si sol do ran. Hlavne ze maju stale o com hovorit a to zasadne negativne.
Ano, skoda energie, bohuzial.
Dievčence, želám vám všetkým dobrú nôcku. A pokoj v srdci.
Moja osobna skusenost s Bohom je ta ze ma uzdravil z depresie. Nebavilo ma zit myslela som ze sa predavkujem liekmi a ukoncim to vsetko. Zmenila som sa k horsiemu v case ked som od Boha odbocila zlakal ma totiz svet a to bola nesmierna chyba. Prisla som k Bohu zasa s lutostou na kolenach nemohla som otehotniet Boh ma nielen uzdravil z depresie ale dal si aj babatko. Uzdravil moju babku po troch porazkach je celkovo na tom fajn zmizla jej cukrovka ktoru mala od detstva. Ked moja dcerka mala vredy a modlila som sa za nu klacala som na zemi bola som s nou sama doma zacitila som Bozi dotyk priamo na tele ako dotyk od cloveka citelny teply realny. Je to nadherne a ludia sa boja to prijat.
@barbara_lux vsetko zle ma na svedomi diabol (padly anjel pre pychu bol zhodeny z neba) je to preto aby bola zjavena Bozia Slava v tychto veciach. Mame dar uzdravovania dar nadprirodzenej viery Boh je najlepsi lekar. Uzdravi ak Ho vo viere prosime. Ak mame na tvari masku a hrajeme sa na krestanov modlime sa akoby do luftu lebo Boh nevypocuva falosne modlitby a potom sa cudujeme ze sa nic nemeni ze sa nedeje ziadne uzdravenie. Videla som na vlastne oci ako chromy vstal z vozilka videla som ako hluchonemy chlapec od narodenia zacal pocut a hovorit v sekunde to su veci ktore musia cloveka presvedcit ze Boh nad nami bdie
ANOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!VERIIIIM!!!!A nehanbim sa zato!!A Boh je to musíš cítiť denno denne ....on nemôže zato aký je svet Boh tak miluje ľudí,že im dal slobodnú vôľu, to diabol robí nepokoje a pokúša nás. Skús to otvor svoje srdce Bohu popros ho ale s vierou a ja verím, že dlho čakať nebudeš 🙂
@nesquik8 pozor,pozor moja starka sa modlila bohu kazdy den a modli sa aj dodnes uprimne sa prihovara k bohu cely zivot bola dobra a pocestna a (ziadne zlepsenie u nej uz roky nenastava ....boh bdie aj nad tymi malickymi dusickami ktore su na svete tak kratko a musia trpieť? Aj ked sa za ne rodicia modlia kazdu minutu?
@ankastevko ja verim ze ked budes hladat pravdu tak ju najdes. Pretoze kto hlada najde a ak budes chciet naozaj uprimne hladat a volat na Boha tak sa ti da poznat naozaj jedinecnym sposobom. Na mnohe otazky ani ja nepoznam odpovede ale ked sa On dotkne tvojho srdca tak potom pochopis.🙂
@aduska121 ide o to s akym srdcom sa dotycny modli. Napr uznava starka aj pannu mariu modli sa aj k nej ? Je to hriech klanat sa mame iba jednemu Bohu. To bol jeden z prikladov. Co ak niekedy niekomu neodpustila a nikto o tom nemusi vediet dokonca ani ona sama a v hlbke srdca s niecim nie je vysporiadana. To su zavazne veci pre ktore nemusia byt modlitby vypocute.
Pisala som vyssie aj o chorych detoch ze vsetko sa deje nato aby sa prejavila Bozia Slava precitaj si vyssie z mobilu sa mi dost tazko pise zeby som to este raz prepisala🙂
zaklad je pozerat sa na seba, na svoju dusu a svoje skutky. Nie na tych zlych druhych ktori sa maju spravat tak a tak ked uz chodia do toho kostola... Preco sa stale pozerate na druhych? Kazdy je tu sam za seba na tomto svete.
Dalsia vec Boh a utrpenie... Mam pocit, ze vacsina si predstavuje Boha ako bytost, ktora lieta od jednej nehody k druhej a zachranuje ranenych, vznasa sa nad vsetkymi porodami na zemi a zachranuje ohrozenych novorodencov, vytrhava narkomanom striekacky z ruky, alkoholikom berie pohariky od ust...
Ludia to kde beriete taketo naivne predstavy ako skolkari? Zlo robia ludia, ano ti ludia, ktori kedysi boli nevinnymi detickami ktorych nevinnost sa tu casto spomina...
Kedysi som verila. Do doby nez som sa o to zacala zaujimat do hlbky. Dlho by som pisala tak len v skratke:
1: viera v ktoreho boha?( nasho , a co taky alah , budha) ludia veriaci v nich maju tiez svedectva a napr.posmrtne zazitky s alahom. Kazdy si predstavi to v com vyrastal comu veri.
2. Zaciatok biblie stvorenie sveta. Stvoril nebo zem hviezdy slnko mesiac ( preco sa nepise o inych planetach a galaxiach? (Ludia ktori ju pisali o tom nevedeli)
3; ked verite, verite teda aj tomu ze -
-ludia zili 900 rokov, ze do jednej lode sa zmestili zvierata z kazdeho druhu(o 1000 rokov starsi epos o Gilgamesovi hovori o takej istej udalosti?
-Pocatie bez sexu
-zazraky
- vo hviezdu ktora sa zastavila na nebi
- svet stary 6000 rokov
- cloveka z hliny
- hovoriaceho hada
Ak si precitate bibliu s rozumom a logikou pridete na to ze boh o ktorom pisu je kruty(zabil nevinnych ludi, deti, knaza(dal zly olej do kadidla) 40 deti nechal roztrhat medvedom lebo sa posmievali muzovi ze je plesaty.
a co nebo? Odkedy sa tam ide? Uz embryo? Mas tam vedomie? Ak ano a uvedomis si ze na zemi mas deti a dennodenne placu a trpia budes tam stastny?
A este k modlitbam. Preco caka kym budes prosit? A aj tak ti to neda. Je lahostajny, nevie ti pomoct? Potom nie je vsemocny. Necha umierat deti ale tebe pomoze najst napr. vhodneho partnera( ak sa za to modlis)
Cele je to len o tom v com vyrastame.keby ste zili v afrike, v irane tak v boha neverite.
@nesquik8 neviem nic take s detmi najst..preto zomieraju malicke stvorenia aby saa prejavila bozia slava Wtf velmi zla veta.....za to ze mame co jest a mame teplo domova si skor mozme sami kto kolko robi tak sa ma teda aspon v dnesej dobe ....tym nechcem pisat nic take ze na boha neverim uz som to pisala ale myslim ze niektory to trosku prehanaaju ano mat pokoj mier lasku v dusi a srdci je potrebne a aj ja dakujem za vsetko co mam snazim sa byt co najlepsim clovekom s co najvacsim srdcom❤ ale vela veci este nechapem...mozno raz pochopim🙂
@monikamama nemusime vo vsetkom sa piplat mame chapat ❤ Boh nie je kruty to my sami sme zodpovedni zato co sa deje ked pustame satana do nasich zivotov
@nesquik8 on sam dava zabijat alebo zabija. ( je to pisane v biblii, nevymyslam si to ) Zaklad je precitat si v co verite. Vacsina krestanov ma doma bibliu ale nikdy ju neotvorili. A staci mat trosku prehlad aj v biologii a napr. tiez poznat stavbu kostry niektorych zvierat a pochopili by ste ze pri vzniku boh nebol.
ale uplne vas chapem tiez som verila a hnevala sa na ludi ktori hovorili nieco proti bohu.
@aduska121 viem z vlastnej skusenosti byvali sme u svokri bolo to tazke robila som iba ja manzel vtedy bol nezamestnany modlili sme sa za vlastne byvanie zmluvu na neurcito som nemala modlili sme sa od septembra do aprila Boh nam dal vlastne poziadali sme si hypo a s nasimi podmienkami aspon koho poznam nikomu neschvalili. Modlili sme sa o druhe dieta chyba bola vo mne som aj ja omylna a doteraz mam kopec chyb. Mohla som robit kolko som chcela nikdy by som si sama vo svojej sile a s takymi podmienkami nezadovazila byvanie. Prisiel mi papier z poistovne s dlhom. Mala som okamzite zaplatit. Nemala som z coho bola to velka suma nato ze jeden plat sme mali a z toho davat aj svokre na domacnost. Modlila som sa a predlozila som to Bohu Boh videl ze nemam z coho ze potrebujem Jeho pomoc a prisiel mi papier ze je to omyl nemusela som zaplatit ani cent. Proste mam vela zazitkov s Bohom nehovorim ze moj zivot je med lizat. Rodicia ma odpisali lebo som nesla ich smerom mali pre mna vysnivany iny zivot prerusili so mnou kontakty. Prisla som o ludi ktorych potrebujem hlavne ked som este na zaciatku zivota v manzelstve a neviem si so vsetkym rady. Nie je to lahke. Mam aj choru dcerku ale zato predsa Boh nemoze
@monikamama aj veda je od Boha mame skumat svet v kazatelovi tusim na to Boh poukazuje. Aj zena bola stvorena z muzovho rebra a muzi maju stejny pocet rebier ako my. Su veci ktore sa nedaju chapat nasim obmedzenym rozumom ;) ano Boh dopustal ale treba si precitat aj preco a kde sa stala chyba
Áno, som veriaca a žijem v kresťanskej rodine. Každý deň ďakujem Bohu zato, že si ma vybral a že mám dar rozumieť tomu, čomu väčšina z vás ( neveriacich) nerozumie.
@nesquik8
takze ak sa 40 deti bude smiat jednemu muzovi ze je plasaty tak ich treba zabit!
Ak knaz vymeni olej - treba ho zabit
treba vrazdit zvierata ( boh ma rad vonu spalneho masa- vsetko je z biblie.
Vyvrazdit cely narod je tiez v poriadku. Ten inteligentny boh to nevedel vymysliet inak.
Da dieta zene ktora ho nechce a zabije ho( on o tom vie vie co sa stane) a zene ktora po nom tuzi nie.
toto je syndrom tyranej zeny. Ked je nieco zle mozte za to vy, slabo verite, nemodlite sa, lekari spravili chybu. Ale ked sa nieco podari je to vdaka bohu.
( syndrom tyranej zeny, zbil ma lebo som spravila to a to zle, ale on ma stale miluje. A stale dokola ospravedlnuju to zle co sa na nich pacha)
a uprimne vam zelam vsetko dobre nech ste zdravi a stastni ( su to len vase zasluhy)
Ja verím v BOHA a modlím sa k nemu a prosím ho aby som bola stála a vytrvalá vo viere.
Ano Boh nám dal slobodnú vôľu to znamená , že rešpektuje naše rozhodnutie , konanie aj dobré aj zlé. Ale to neznamená , že s tým zlým aj súhlasí. Prečo prišla potopa sveta , 1. svetova a potom 2. svetova vojna? Pre nevieru. Obratili sme sa od nášho BOHA myslíme si , že si vystačíme bez neho , že ho nepotrebujeme. A opak je pravda bez neho sa ženieme do zazratenia. Pretože si vyberáme ľahšiu cestu a tam je hriech.
Ano aj si myslím , že koho Boh miluje toho krížom navštevuje a to sú všetky tie skúšky , ktoré nám v živote dáva. Skúšky viery
a Lásky k nemu. Či to ustojíme.
Je to ťažké pre nás ľudí to pochopiť ale Boh to vie , že sme slabí a hriešny. Ale on nás neopúšťa a je s nami od stvorenia sveta až po koniec. Môj osobný názor je , že nám chýba POKORA. Pomaly si myslíme , že sme múdrejší ako ON a chceli by sme mu podsúvať naše názory.
Keď sa nám darí a mame spokojný život Boha nepotrebujeme , viera slabne keď príde skúška , sklamanie v tedy sa rúhame. Zlo a hriech nejde od Boha ale od diabla. Preto kto sa pokorne modlí a prosí Pána tak tomu Boh pomôže. " Proste a dostanete."
To , že sa niečo nevyvinie podľa našich predstáv neznamená , že Boh neexistuje. Naše zmýšľanie je ďaleko od Božieho. Viacerým veciam , okolnostiam nerozumieme ale raz všetko pochopíme. Smrť znamená život. To je jediný prechod do večnosti. Jedine Boh nás všetkých bude súdiť za naše myšlienky , slová , skutky...
Posledná bude skúška z Lásky.
Boh vie , že sme slabí a hriešni aj napriek tomu nás nekonečne miluje. Dal za nás ŽIVOT. Vylial predrahú krv za nás a postúpil muky pre nás na odpustenie našich hriechov a hriechov celého sveta. Boh nás miluje a stojí pri každom jednom z nás. Ja mám veľa osobných skúseností kedy mi bol Boh veľkou oporou a utiekam sa vždy k nemu keď ma niečo trápi. Všetko vložím do jeho rúk. Nie moja ale JEHO vôľa nech sa stane.
@ema234 vyzera to normalne. Moja trojrocna dcera sa modli pred jedlom uci aj druhe deti sa modlit modli sa pred spanim manzel nepije nefajci nebije ma nekrici po mne nehada sa nenadava na mna chape ma vo vsetkom nechodi po baroch ani s kamaratmi von stara sa je prikladnym clovekom v dedine svedomity pracovity
@monikamama Biblia sa nečíta logicky. Biblia sa číta tak, ako vznikala. V priebehu toľkých rokov ako celá slovenská literatúra počnúc Cyrilom a Metodom. Je písaná v rôznych literárnych žánroch, teda vyskytuje sa poézia, rozprávka, legenda, ale aj fakty, všetko v prísne symbolickej reči (napr. tie čísla...treba naštudovať, čo ktoré číslo pre nich v tom čase znamenalo). Mnohé príbehy sú vymyslené, ale nesú posolstvo, príbeh. Bibliu teda čítame s tým, že rozmýšľame, čo týmto príbehom Boh chcel povedať nám. Ako sa ma ten-ktorý príbeh môže týkať. A tak zistíme, že ľudia sú stále rovnako dobrí aj zlí, rovnako rozmýšľajú aj konajú. Zmenili sa prostriedky a techniky. A že Boh dáva dobré, to je fakt. Zlé sa snaží obrátiť na dobré, keď mu to umožníme. Zlo je dôsledkom našich rozhodnutí (niekedy konkrétneho človeka, niekedy ľudstva všeobecne). Boh nedáva dieťa žene, ktorá ho nechce. Žena má slobodnú vôľu. Ona sa rozhodne ísť do vzťahu, z ktorého vzíde dieťa. Ona sa rozhodne, či ho zabije alebo nie. Boh vie, čo spravíme, ale rozhodnutie je na nás a teda aj dôsledky...dobré alebo zlé. Každý je strojcom svojho šťastia. Želám veľa síl.

@ankastevko aspoň mu napíš veľké písmeno prosím....😉