Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@peter952 Hlupostami povazujem tvoje vystrely do tmy, nevedomost v oblasti biologie, mediciny, historie... tvoje otazky, ktore postradaju zdravy rozum a o tvojich zaveroch ani nehovorim.
Ver mi, ja len komentujem, co sam pises. Urazky su iracionalne, tak, ako aj tvoj posledny status.
@peter952 nie,sam si par prispevkov dozadu pisal,ze nastsdtie aspon.komunisti ho eliminovali
@peter952 vies k comu viedla francuzka revolucia, ktora bolo genocidou katolikov?
@peter952 vies,co?
Ty ako osoba v tejto diskusii neponukas nic...absolutne nic.
Lebo su rozni ludia,ci veriaci,neveriaci...ale dokazu obohatit..inym pohladom,dokazu vysvetlit preco veria v nieco ine a je vidiet,ze su pre to aj zapaleni...
Ty vsak len rypes...smejes sa...poukazujes na nedostatky ludi,institucii,chytas za slova.
Najlahsie je zo vsetkeho a vsetkych sa smiat-a upokojovat tym vlastne vnutro,ze nie si na tom.tak.zle,xixu...ved ti robia toto a tamti este horsie.
Pozri...je to tvoj zivot.
Je na tebe,cim.ho naplnis.
Ono to ako sa clovek sprava k inym vela vypoveda o nom.samom.
Tak ci tak....raz pride den,kedy ci chces,ci.nie,budes sa,musiet zamysliet sam nad sebou.
Boh sa vysmievat neda...nie,neboj...on ta za to.bit nebude.
Sam prides na to,ze si sa,mu vysmievat nemal,lebo ho budes nutne potrebovat....a mozno.so slzami v ociach a na kolenach povies:prepac....bol som.somar.
@peter952 jedna generacia nabozenstvo nerobi....
@peter952 dakujeme za tvoj nazor, ktori ti uz viaceri 100x vyvratili. Prajem ti krasnu a pokojnu noc. Viera je dar a nie automatika 😉
@peter952 prajem vsetko dobre
@peter952 nehovorim o tvojich fabulaciach, ale o pravej viere v trojjedineho Boha 😉
Izajaš 48:17-19
Takto hovorí Pán, tvoj vykupiteľ, Svätý Izraela: „Ja som Pán, tvoj Boh. Učím ťa, čo ti osoží, vediem ťa po ceste, ktorou máš ísť. Keby si si všímal moje rozkazy, tvoj pokoj by bol ako rieka a tvoja spravodlivosť ako morské vlny. Tvojho potomstva by bolo ako piesku a plodov tvojho lona ako jeho zrniek. Nebolo by vyhubené ani zničené jeho meno predo mnou.“
@peter952 Peter ja som pochopila o com píšeš a máš pravdu ale to robia ľudia sami nemôže za to Boh a aj to modlarstvo slepá viera a rôzne náboženstva slúžia len na zotrocovanie a je veľká pravda ze ,, v mene boha'' sa zabilo vo vojnách milióny ľudí ale za to nemohol boh ale šialene ľudské hlavy kvôli nejakej ideologii ktoré si mysleli ze konajú v mene dobra a zamienkou v mene boha zabíjali nevinných ľudí to je ta slepá viera v tom máš pravdu ved napokon aj Jeziž tak skončil ale on vravel ze sa nemáme klaňať iným Bohom čiže ako to chápem ja,, nikomu''...... Alebo vidí smietko v oku druhého a brvno vo vlastnom nevidí, Ježiš nám dal hlbokú pravdu ktorú človek pochopí ak sa prebudí keď je bdelý ved povedal... Odpusť im lebo nevedia co činia, neboli bdelý. Ježiš nám dal návod na život on nechcel modlarstvo ani chrámi ani moc, chcel nás prebudiť povedal ze kráľovstvo nebeské je v nás a co urobili ľudia pri moci zabili ho a potom urobili z neho modlu postavili chrámy, sochy a dali nám návody ako sa mame modliť a ako žiť lebo zhorime v pekelnom ohni a hlúpe ovečky sa chodia modliť do chrámu bum a mame otrokov a viete čo robia ľudia k čomu sa modlia k obyčajnej soche k MODLE
Ale.... Keď sa prebudite zistíte co je naozajstná láska naozajstná sloboda o ktorej hovoril ježiš nedá sa slovami opísať musíte to pocítiť inak vysvetľovanie je zbytočné je to samotné bytie radosť bez príčiny a zivot bez strachu a nepotrebujete k tomu nič mate to v sebe pokoj a mier a to sa vám snažil Ježiš vysvetlit
Žiadne modly,ziadne chrámy, žiadne idoly žiadny hriech, nič iba čisté bytie ktoré máte v sebe keď konečne prestanete všetko škatulkovat, posudzovať, meniť.... Jednoducho prítomnosť, bdelosť.... v tom je zmysel zivota.... v pritomnosti.
@elena111 ak by to bolo, ako pises, tak by Pan Jezis nebol povedal:
Mt16,18: A ja ti hovorím: Ty si Peter a na tejto skale postavím svoju Cirkev a pekelné brány ju nepremôžu.
Mt18,17: Keby ani ich nepočúvol, povedz to cirkvi. A keby ani cirkev nechcel poslúchnuť, nech ti je ako pohan a mýtnik.
Jn17,20: Ježiš sa modlí za Cirkev. -
@peter952 už si si vygúglil o Indických náboženstvách? Tam som našla odpovede na tvoje otázky, preto som ti to odporučila 🙂 Tak si vygúgli aj o Ježišovi 🙂 On nevymyslel žiadne fabulácie, šiel príkladným životom, "upgradoval" Starý zákon, vniesol do života lásku. Tebe sa tie cudzie slová veľmi páčia 🙂
Ježiš je historickou postavou. Boh je trojjediný: otec, syn a duch. Teda ak si to chceš preložiť do "vedeckého jazyka" Otec = informáccia (prvé bolo slovo) Syn = hmota (stelesnený boh) Duch = energia.
Teraz môžeš "fantazmagórovať" 🙂
Ježišove výroky majú v sebe hlbokú pravdu a bol to obyčajný človek ako ty ako ja a povedal ze sme všetci deti božie a ostatné co je v biblii popísané poprepisovane cirkvou a nesprávne interpretovanou aby sa to hodilo na ovládanie ľudí slepou vierou že vás niekto zachráni a budete spasený keď sa budete svatuskarsky modliť a prídete do neba to je blud o tomto ježiš nehovoril on povedal ze sme si všetci ľudia rovný a kráľovstvo nebeské je v nás nie je vo vonkajšom svete vy sami sa musíte zachrániť a ze dobro a zlo je len v našich hlavách ak by som to povedala Ježišovou rečou zlo je len vo vašej hlave a vy tomu veríte a podla toho konáťe, keď budete myslieť na dobro budete konať dobro, zlo nie je vo vonkajšom svete ale v ľudských hlavách,
Keby tu už neostal žiaden človek na zemi život by išiel ďalej všetko by tu bolo krásne zvieratá rastliny príroda to len človek to tu všetko ničí a to zlým myslením každý človek keby sa nad sebou zamyslel zistil by ze zmeniť sa musí najprv sám a zmena prichádza zvnútra nikto vás nezachráni nikto.. vy sami sa musíte zachranit mier a pokoj musí byť vo vašej hlave a v každej hlave potom tu na zemi bude mier a nie svetuskarske modlenie a žobranie že sa stane zázrak..... nestane... Naše činy sú dôležité a nie reči
@peter952 takze citat necitas, nepamatas si nic a opatovne pises, verklikujes hluposti, bez stipky zdraveho rozumu. 🤦♀️
@elena111
@katharines
podľa mňa,boh je jeden a náboženstiev veľa. Už som to spomínala - Boh je Láska a kto ostáva v láske, prebýva v Bohu a Boh prebýva v ňom. (1 Jn 4,16).
Cirkev tvoria ľudia. A my, obyčajní ľudia potrebujeme spoločnosť. Cirkevní hodnostári majú ísť príkladom. Ježiš si tirž vybral svojich učeníkov, niektorí ho zradili. Aj niektorí cirkevní hodnostári "zradili" Čovek je omylný