Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@katharines priblizne tolko, ako ty informaciu, ze som tu kvoli tebe 😁 tvoja namyslenost nepozna hranice
@h_petra my sme husi spolu nepasli!!!!!
@h_petra emusis vyznavat new age ani o nich len tusit,oni su vsade a ovplyvnuju zivot teoriami,najnovdie gebder ideologia.A preco je @katharines drza?
@ktochytavzite netusim, asi ma na to dovod
@martiinahloskova ja som len napisala, co by povedala moja svokra.... ja mam na celu vec uplne iny nazor. 🙂
No tak sektarky krestanske podte mi sem vysvetlit co tychto 200 deti spravilo zle..
Dobre sa na to panbozkovi pozeralo ako tie deticky znasilnuje lekar priamo v nemocnici...hmm??
@barbara_lux to je fakt zaujimave ako sa "panbozko" obvinuje z toho, ze nezachranuje vsetky "deticky" sveta. Ale ak by aj zachranil, nikto by aj tak neuveril a nepriznal, ze to urobil "panbozko". Aj tak by vsetci povedali, ze "deticky" boli zachranene lekarmi, rodicmi, ucitelmi. Ked sa maju "deticky" dobre a nic im nechyba, "panbozka" nikto nepozna a nikto sa k nemu nepriznava, ak "deticky" trpia, tak sa "panbozko" obvinuje. Ako sa moze obvinovat, ked ludia neveria, ze existuje? Tak mi ty vysvetli zasa toto. Preco nepoukazujes prstom na pedofilneho lekara, ale ides poukazovat na "panbozka" ked aj tak neveris ze existuje? 🤦♀️
@0silvia0 👍👍👍
@barbara_lux a co mu mal panbozko osobne vtaka odtrhnut, ci ako by si si to predstavovala? 😁
Hadam ten clovek je na vine, nie panbozko 😁
Hľadanie zmyslu
Psychológ Viktor Frankl bol v zajatí v koncentračnom tábore. Tu zistil, že ľudia, ktorí mali nejaký cieľ, dôvod, pre čo žiť, znášali zlé zaobchádzanie lepšie než ostatní. Aj keď bol veľmi slabý, prihlásil sa jedného dňa ako dobrovoľník ošetrovať obete týfusovej epidémie. Riskoval život, ale zároveň dal svojmu životu zmysel. Mohol zomrieť pri službe, keď pomáhal úbohejším, než bol sám. Touto službou však uchránil svoju ľudskú dôstojnosť a našiel silu na prežitie. „Ak žiť znamená trpieť, potom v záujme prežitia je potrebné dať utrpeniu zmysel,“ napísal. Cieľ dáva našej snahe zmysel. Viktor Frankl urobil objav, ktorý úplne zmenil jeho život. Napísal: „Pravda spočíva v tom, že láska je najvyšší cieľ, o ktorý môže človek usilovať.“
To je moje prikázanie, aby ste sa milovali navzájom tak, ako som vás miloval ja. Nikto nemá väčšej lásky ako ten, čo svoj život kladie za svojich priateľov.
Evanjelium podľa Jána 15,12.13
Trpiaci človek sa môže stať hrdinom, keď zmení svoje utrpenie na morálne víťazstvo.
Viktor Frankl
Áno určite áno!!!!!!!!!

Nikdy sa na prvom mieste nezaoberajte tým, čo ľudia hovoria, ale zamyslite sa prečo to hovoria. Keď raz počas letu z Paríža do New Yorku letúška zistila, že som kňaz, mala potrebu mi vysvetliť, že spoveď je výmysel kňazov, aby mali moc nad ľuďmi. Povedala mi, že hriechy môžeme povedať priamo Bohu. “Mýlite sa slečna. Boh nepotrebuje počuť Vaše hriechy, on ich všetky pozná lepšie ako Vy. Jedine, že by nebol Bohom,” povedal som jej.
Mohol by som tejto žene vysvetlovať teológiu od čias cirkevných otcov. Mohol by som jej hovoriť, že o podmienkach odpustenia rozhoduje ten, voči komu sme sa previnili. Keď nám zlodej vykradne dom, tiež by sme nesúhlasili, keby náš sused za nás zlodejovi povedal, že všetko je v poriadku, že v podstate sa nič nestalo a nemusí sa prísť ani ospravedlniť. Ten komu sa ukrivdilo, určuje formu a podmienky odčinenia krivdy. Boh je ten komu sa ukrivdilo spáchaním hriechu a on určuje formu odpustenia. Boh určil, že tá forma bude cez kňazov, keď povedal čo rozviažu na zemi, bude rozviazané aj v nebi. Ak rozhodol, že to bude formou kňazskej služby tak asi aj preto, aby sme sa pripravovali na to, aké to bude, keď sa o naších hriechoch dozvie na konečnom súde celý svet.
Toto všetko som mohol tejto žene hovoriť a bolo by to zbytočné, neprijala by to. Preto som sa jej opýtal jednú otázku: “slečna na koľkých potratoch ste boli?” Šokovaná mojou otázkou sa rozplakala a po chvíli zdráhania povedala, že na dvoch. Kým sme prileteli som ju vyspovedal. Táto žena nepotrebovala hodiny teológie, ale Kristovo odpustenie.
Vďaka tomúto Kristovmu dotyku som neskôr mohol pokrstiť jej tretie dieťa, ktoré na rozdiel od dvoch predošlých, prijala.
Fulton Sheen