icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

rumbaanitkin89
24. aug 2019

@dobreranko áno presne tak boh za to nemôže robiť zle ale boh miluje každého sveta

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
24. aug 2019

@peter952 takze ludia budu vtedy ok, ak budu zomierat vo veku 100 rokov, nebudu nikdy chori, nestastni, nikdy nebudu trpiet, budu sa smiat, radovat, budu mat stastne zivoty... a tuto zivotnu dokonalost ziadas od Boha, ano? On ti ma takto dokazat, ze existuje? 😁 Vtipne.... lebo ak niekto trpi, tak na neho Boh zabudol, ale ak sused netrpi, tak si ho Boh nespravodlivo vyvolil... Chlape, ty si sam sebe rozumies? 😵

0silvia0
24. aug 2019

@peter952 a nevadi, ze ty davas same iracionalne otazky? Ci to je uz ok?

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
24. aug 2019

@peter952 ty si racionalnu otazku este ani nepolozil a ziadas racionalne odpovede?

Jer4,22: "Veď môj ľud je prihlúpy,nepoznáva mňa;sú to sprostí synovia,pochopenia nemajú;sú múdri na zločin,a dobro robiť nevedia."

Jer5,21: "Počujte toto,národ hlúpy a nechápavý,ktorí majú oči, a nevidia,aj uši, a nečujú."

2Tim2,23: Hlúpym a neviazaným otázkam sa vyhýbaj, veď vieš, že vyvolávajú len zvady.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
tiimka
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
24. aug 2019

@peter952 tvoja iracionalna otazka je: preco ludia musia trpiet a preco to akoze Boh dopusta....
Boh ma ludom preprogramovavat mozgy, vytvarat nam tu akysi dokonaly fyzicky raj? Ty si sa este nestretol s tym, ze cloveka prekonavanie prekazok viac ludsky formuje ako rochnenie sa vo fyzickom blahu a stasti?

ktochytavzite
24. aug 2019

@peter952 sa pyta normalbe na dokazy.Ako ateista sa ani necudujem ze biblickemu Bohu nerozumie,kedze je plny rozporov,a je to tak,som veriaca ale niektore veci min na zamyslenie.Clovek si to moze vysvetlit na x sposovov a kazdemu bude svoje vysvetlenie biblie asi najprijatelnejsie,kazdy si tie preslapy v biblki a pocas posobenia krestanstva vysveli tak,aby mohol verit v Boha.Ateista ale hlada pravdu a racio vysvetlenie.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
24. aug 2019

@peter952 spaseny budes aj ty,ak sobzil spravodlivy zivot,hic niesi veriaci

0silvia0
24. aug 2019

@peter952 ano, ten sudok s listockami a rannym losovanim je top👍👍👏 Myslim si o tomto tvojom myslienkovom poryve nieco, ale radsej nekomentujem🙄
Hladas spravodlivost a jednotu v ludskych zivotoch? Kazdy ma mat rovnako nadelene trosku dobreho, trosku zdravia, trosku choroby, vsetci rovnako? Aby bola kazda modlitba vypocuta rovnako? Ja osobne som slobodna v tom, ze toto riesit nemusim... Mozno sa niekto modli vrucnejsie, mozno je niekto spravodlivejsi, lepsi, tak jeho modlitba je vypocuta. Mozno je niekto pokrytec, modli sa len ustami a srdce zostava studene a povysenecke, tak jeho modlitba zostane nevypocuta. Nemam potrebu toto riesit. Ani nemam potrebu po mojej nevypocutej modlitbe obvinovat Boha. Verim, ze je vsetko tak ako ma byt... Boh sa dotkne toho, kto je na dotyk pripraveny.