icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

peter952
Odpoveď bola odstránená
tiimka
Autor odpoveď zmazal
0silvia0
25. aug 2019

@tiimka ved on si vystaci aj sam😍

terezka1947
25. aug 2019

@peter952 zabudas na podstatnu vec....kazdu cirkev tvoria ludia,obycajni ludia. Nie bohovia. Ano,aj padaju,aj vstavaju,su v nej aj taki,co ju beru vazne,aj taki,kt.ju pre nieco vyuzivaju,hlasia sa,k nej,ked chcu krstit,ci mat honosnu svadbu v kostole,ci chcu si prislusnostou k nej nieco pre seba vybavit.
Najlahsie je byt akoze "mimo" a poukazovat na nedostatky.
Tazsie sa zije ten dennodenny zivot....
Ja si nedovolim inych kritizovat za nieco....poukazovat na to,aki su zli ako.kde zlyhali...ty hej?
Ak odmietas katolicku Cirkev,odmietas Boha. Ako je to unich,neviem. Ale predpokladam,ze vsade je to takto prepojene.
Neda sa,verit vBoha a vydobavat si zo.vsetkeho,co mi kde pasuje,ale iba natolko,aby som svedomie nemusel.riesit. Cize...neda sa nezit podla prikazani a hovorit,ze som v tej ktorej cirkvi.
Je to hlupost,ked sa,taj nad tym clivek zamysli.
Potom jasne,ze kazdy sam si vytvori svoj vlastny svet,svoje pravidla,kt.vychadzaju z toho,ze Boh si urcite nemysli,ze napr.potrat je hriech,ze som neverny,ze...ze.
Ja si myslim,ze on si to nemysli...odkial oni vedia,ze si to mysli. Ved je ina doba. Zivot sa meni. Su ine moznosti. Preco by ich boh dal,keby sme ich nemali vyuzivat.
Ale.....nevymysleli sme si niektore veci my?a obvinujeme z nich boha?
To,co urobil a robi dobre nevidime.
Ale vidime ho vsade,kde sa stane nieco zle,ze to dopustil.
A my sme kde boli?

eva8
25. aug 2019

Dnes pri kázni mi napadli niektoré príspevky od pisateliek - o tom, aký pokoj cítia. Vravíme si, že veríme. Ale naozaj? Vidia to na nás ostatní, že sme uverili? Ukľudnime sa, upokojme 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
ktochytavzite
25. aug 2019

@peter952 ale konspuracna teoria je aj to ze z ockovania vznikne autizmus,ci cukrovka a predsa tomu ceris,tak preco odsudzuhes ze niekto veri c nieco,ked sa si veriaci??

eva8
25. aug 2019

@peter952 jeeej, ahoj 🙂 Už mi dáš vedieť, ako si prišiel na to, že tvojmu Bohu v lietajúcom tanieri som neverila? a razu po položení tejto otázky si podľa čoho okamžite usúdil, že som uverila tvojmu Bohu v lietajúcom tanieri? A po položení predchádzajúcej otázky si ako došiel k záveru, že som ani neuverila, ani uverila, proste len tak som si to vypočula?

ešte malá oprava v tvojom preklade názve českej knižky, ktorú odporúčaš: veliký znamená veľký, nie veľkolepý 🙂
ďalej zacitujem z iného tvojho príspevku: "Viera je brzdou pokroku spolocnosti od sameho zaciatku." Bez viery by si doteraz udržoval oheň v jaskyni 🙂 - ber to v prenesenom význame

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
h_petra
25. aug 2019

@katharines cize ked nenavidim alkohol, som alkoholik? Zaujimava teoria...

eva8
25. aug 2019

@peter952 aha, tak to je odpoveď na tvoje postupne menené tvrdenia o mojom uverení tvojmu rozprávaniu? Veľkolepé! 🙂

terezka1947
25. aug 2019

@peter952 mna dnes pobavil vyrok jedneho ucastnika vcerajsieho pochodu.....konecne sme sa mohli dnes bezpecne prejst po Hlavnej ulici.
A tak rozmyslam,kedy a kto ich ine dni bije,ublizuje im,atd.?
Cirkev nikoho upalovat nechce,Peter.
Poukazuje,ze to nie je ok.
A ked o par rokov to ozaj ok nebude,budes ako dedusko tu pisat tiez,kde bola cirkev,ked ....?
Cirkev chrani vynimocnost rodiny...
Nebojuje proti homosexualom.
To sa trosku tendencne otaca.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
25. aug 2019

@peter952 Ty si neustále niečo tvrdil o mne bez opýtania sa na moju mienku. Nepripomína ti to niečo? 🙂

terezka1947
25. aug 2019

@peter952 xixi...ver,ze studujem....a z historie mam statnicu...ale asi pojdem dobrovolne vratit diplom. Dokonca si predstav,ze mam co to nastudovane aj u nabozenskej"konkurencie"ci ako nazvat inovercov...napr.taky Abdrushin mi vobec nie je cudzi.
No....napriek vsetkemu zase ja opakujem,kludne never.
Mas na to plne pravo.
Jeden mudry clovek raz povedal:nesuhlasim s tvojum nazorom,no budem sa do konca zivota bit za to,aby si mal pravo ho povedat.

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
25. aug 2019

@peter952 ... a preto si ma posielal za moslimami....

peter952
Odpoveď bola odstránená
terezka1947
25. aug 2019

@peter952 pozri....netreba ist daleko. Aj tu na MK staci napisat,som veriaca.....a hned ma.clovek peciatku bigotneho,hlupeho a tmarskeho cloveka,kt.zije neslobodne,pod nadvladou cirkvi...hlupa ovecka.

peter952
Odpoveď bola odstránená
oliviaolivova0
26. aug 2019

@monika2012 aký zážitok?

bobana297
26. aug 2019

@vroni presne ako keby som ja pisala. Ale ja verim skor nad mocou, ze existuje nieco medzi zemou a nebom ale Boh to nie je. 🙂

ktochytavzite
26. aug 2019

@peter952 alw prosim Ta ,vidis mas vieru te veris v nejaky,pofiderny vyskum a preco veris ze zasa cukrovka je z ockovania??Ja ti len chcem vysvwtlit ze to ked niekto veri v Boha neznamena ze robi chybu alebo musi verit v blud,pozri sa ty sam veris v bludy a vyvracia ti to niekto?

eva112014
26. aug 2019

@olivnik
@dobreranko
Ahojte. Nečítala som úplne všetky diskusie. Všimla som si, že odporúčate film Chatrč. Ja som ho videla. Je tam krásne sfilmované ako muž musí odpustiť vrahovi svojej dcérky, aby mohol žiť svoj život "pokojnejšie". Bola tam časť, že Boh bol aj s tým dievčatkom bol prítomný počas vraždy, aj pri vrahovi bol prítomný a aj bol pri tom mužovi, ktorý plakal a hľadal svoju dcéru. Povedal, že aj vrah je jeho syn. Chce ho mať v nebi, pri sebe. Toto mne osobne bola ťažká pasáž na pochopenie. Urobí ťažký hriech vrah a skúška je vlastne pre toho muža, či dokáže odpustiť. A čo ten vrah? Aký trest dostane on? Či akú "skúšku" dostane on? Čo si myslíte?

terezka1947
26. aug 2019

@peter952 ale no. Iba preto,aby som bola chvilu IN mam zmenit presvedcenie?to nie.

katharines
26. aug 2019

@eva112014 ja som ten film nevidela, ale vrah bez pokania (naprava seba, odcinenie) a lutosti sa nedostane dp neba. Vezmi si ukrizovanie. Jezisbol medzi 2 zlocincami. Ten jeden sa mu vydmieval a odmietol Jezisa, ten druhy prosil o odpustenie. Je to odraz i nas samych,pretoze vsetci sme hriesni, no laska, lutost a pokanie vytvara ten obrovsky rozdiel, ktory znamena zivot, alebo vecnu smrt v nenavisti a mukach.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
katharines
26. aug 2019

"Krista ukrižovala sloboda, ktorú nezaujíma pravda. Kalvária je predobrazom súčasnosti. Ide o krízu slobody. Kristus bol ukrižovaný falošnou slobodou a takto je ukrižovávaný aj dnešný človek. Liberalizmus a kapitalizmus ak ich nezaujíma pravda a morálka, nám nedávajú slobodu, ale len priestor pre realizáciu vlastnej sebeckosti. Sloboda nie je právo robiť čo sa nám zachce. Nie je to ani právo robiť čo musíme. Sloboda je morálne právo robiť to, čo robiť máme a k čomu sme povolaní."
Fulton J. Sheen

katharines
26. aug 2019

"Keď sa postaví človek po smrti pred Boha, nebude sa môcť spoľahnúť na žiadnych právnikov, ktorí nájdu kľučky v zákonoch. Nebudú tam žiadne Freudove teórie o komplexoch, ktoré vplývajú na konanie človeka. Všetky masky padnú. Človek vystúpi z radu, ďaleko od davu a jediný hlas, ktorý bude počuť, bude hlas svedomia. Svedomie nebude konať v jeho prospech, ale odhalí jeho pravú tvár. Ono odhalí každé gesto, myšlienku a predstavu. Nebude hrať žiadna hlasná hudba, ktorá svedomie utíši. Nebudú sa predpisovať žiadne opiáty, ktoré svedomie potlačia, nebudú sa podávať žiadné kokteily v nebeských baroch, ktoré prehlušia svedomie. Neobjavia sa žiadni marxisti, ktorí povedia, že čo robil bolo spôsobené ekonomickými pomermi, v ktorých vyrastal. Nebudú sa predávať žiadne bestsellery, ktoré dokazujú, že nakoľko neexistuje hriech, nemôže byť ani súd." Fulton J. Sheen