icon

Viera v Boha - áno či nie

ankastevko
22. nov 2017

Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.

eva112014
28. aug 2019

@peter952 Ian Mccormac - záblesk večnosti, napríklad. Pozri si to, keď chceš.

holubica555
28. aug 2019

@peter952 hmmm takto som sa na to nikdy nepozerala, ja verim vede aj lekarstvu do velkej miery. co napriklad ockovanie u psov? neockovane zviera / steniatko je napriklad v ohrozeni zivota ak sa dostane do utulku kde je napriklad leptospiroza - infekcne ochorenie. jeho sance ze toto ochorenie zvladne su male, preto sa steniatka neockovane davaju do opatery mimo utulok, do docasnej starostlivosti. je teda jasne ze funguje. u ludi som to nestudovala, deticky este nemam takze som to nemusela riesit. som napriklad z generacie kde sme ockovani vsetci - neviem o pripade z blizkeho okolia zeby niekomu uskodilo

katharines
28. aug 2019

@holubica555 mozno ucinkuje, no este aj nas pes z ockovania dostal vred a neskor sa v mieste ockovania vytvoril nador.
Poznam starsieho pana, ktory po preockovani dostal roztrusenu sklerozu multiplex.
Predklinicke skusky sa robia na opiciach.
Ak sa vsak chces bavit o ockovani, prosim navstiv temu (ne)ockovanie.

katharines
28. aug 2019

Ak zmyslom nášho života je úsilie o Božie kráľovstvo, nemusíme sa obávať o naše zdravie, nakoľko Boh nám dá toľko zdravia, kolko je potrebné pre našu spásu. Niekedy aj skorá smrť je potrebná pre našu spásu, nakoľko dlhší život by viedol k hriechu a odpadnutiu od Boha. Jediná vec, ktorá na tomto svete je dôležitá, je to, či v momente smrti budeme môcť uzrieť Božie svetlo. « Bdejte a modlite sa, aby ste neprišli do pokušenia! Duch je síce ochotný, ale telo slabé.” (Mt 26,41) Fulton J. Sheen

peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
28. aug 2019

@peter952 vojny su prave kvoli ludom, ako ty a tvoj vzor a tiez kvoli ludom, co sa svojej viery vzdali. To, ze to trepez stale dookola sa to pravdou nestane. Klamstvo ostane klamstvom vzdy, akurat sluzis tomu, ktory je klamstvom samym.
A obrana statu pred nepriatelom je vsak povinnostou.

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
28. aug 2019

@peter952 takze, podla tvojej naozaj nestandardnej logiky sa mame postavit vsetci do radu, aby nas rovno vystrielali. No nic stupidnejsie som nikdy nepocula.
A pozrel si si to video, alebo na to nemas guraz?
Ak vtrhnu zlocinci, zlodeji, vrahovia k tebe do domu, tak ti bude naozaj jedno, kto pride, budes prosit, aby ta zachranili.
Ale podla tvojej hlupej logiky, ty od krestana pomoc odmietnes a radsej budes, nech ta podrezu vsakze?

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
28. aug 2019

@peter952 ja len neviem, ci si naozaj taky hlupy, alebo sa len takym robis.
Odvolavas sa na logiku, akurat tvije prispevky tu logiku postradaju.

peter952
Odpoveď bola odstránená
katharines
28. aug 2019

@peter952 logika tam je, akurat pre tych, co to dokazu a chcu pochopit, ty vsak nie si ten pripad

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva112014
28. aug 2019

@peter952 A tie halucinácie má každý rovnaké? To je zase ako možné? Tak na toto nevedia ani lekári odpovedať.
Sú ľudia, ktorí veria v UFO aj keď ho nevideli. A potom sú ľudia, ktorý iba vtedy veria, keď vidia.

eva112014
28. aug 2019

@peter952 A ešte sa spýtam, klikol si si na toho Iana Mccormaca?

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
28. aug 2019

@peter952 "Ak by viera mala v zivote cloveka take vyznamne postavenie ako tvrdi cirkev, nebolo by ani vojen ani korupcie." - s tým plný súhlas. A aj vďaka tebe tá viera mizne, lebo stráca významné postavenie v živote každého človeka 🙂
Ten farár tie vrtuľníky svetil možno preto, aby nikdy nemuseli byť použité, alebo achránili mnoho živtov. Aj s tým súhlas - svetiť vrtuľníky - na hlavu postavené
Čo sa týka očkovania - súhlas v tom, treba vždy vážiť negatíva a pozitíva, nie očkovať hlava-nehlava. Očkovanie ešte stále považujem za prevenciu, ale proti chrípke zatiaľ určite nie.
Bájky?Koľko je v nich pravdy a životných skúseností! 🙂

peter952
Odpoveď bola odstránená
eva8
28. aug 2019

@peter952 to by sme museli mať aj rovnaké predstavy, rovnakú fantáziu, rovnaké sny, rovnaké emócie, .... podľa tvojho vysvtlenia "chemizmu" v mozgu

terezka1947
28. aug 2019

@peter952 stale si noedpovedal,preco mas ten pohlad na cirkev,nabozenstvo.....boha
ok,ja to nepotrebujem vediet.
no....nieco v tom bude,nieco z minulosti....nejaka skusenost,osobna...nieco,co ta zasiahlo.
poznacilo...na zaklade coho bojujes proti viere,bohu,...
lebo tak ako vlazny veriaci,ani vlazny ateista nebojuje tak ako ty...je mu to jedno.
tak...pekny den.

eva8
28. aug 2019

@peter952 tu je krátke počúvanie, sú aj iné verie. Hovorí o tom pokoji, ktorý sa spomínal aj v tejto téme

https://www.youtube.com/watch?v=kEljz3VuEyo
ktochytavzite
28. aug 2019

@peter952 och ta tvoja slepa viera v neockovanie a ty sa vysmievas z nas kt veria v Boha.

ktochytavzite
28. aug 2019

@eva112014 a ptm su napr ludia kt veria ze cikrivka je z ockovania ale ich bieru im nik neberie🙂

bmuller
28. aug 2019

@peter952 Nabozenstvo - opium ludstva? a ty vies, kto je autorom tohto vyroku? zeby Karol Marx?? nemal ten nahodou s ludstvom svoje velke plany?? 😃 😃 😃

bmuller
28. aug 2019

@eva112014 peter je nejaka realna osoba s velkym zanietenim, ale... ked si pozries na istu temu o ockovani, pochopis... tak ako tu - neunavne verklikovanie toho, comu sam veri, vsetko ostatne su konspiracie... zial, nie vzdy to vyznieva - ani nie ze nedoveryhodne, ako skor iracionalne 😒

tiimka
Autor odpoveď zmazal