Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@peter952 hmmm takto som sa na to nikdy nepozerala, ja verim vede aj lekarstvu do velkej miery. co napriklad ockovanie u psov? neockovane zviera / steniatko je napriklad v ohrozeni zivota ak sa dostane do utulku kde je napriklad leptospiroza - infekcne ochorenie. jeho sance ze toto ochorenie zvladne su male, preto sa steniatka neockovane davaju do opatery mimo utulok, do docasnej starostlivosti. je teda jasne ze funguje. u ludi som to nestudovala, deticky este nemam takze som to nemusela riesit. som napriklad z generacie kde sme ockovani vsetci - neviem o pripade z blizkeho okolia zeby niekomu uskodilo
@holubica555 mozno ucinkuje, no este aj nas pes z ockovania dostal vred a neskor sa v mieste ockovania vytvoril nador.
Poznam starsieho pana, ktory po preockovani dostal roztrusenu sklerozu multiplex.
Predklinicke skusky sa robia na opiciach.
Ak sa vsak chces bavit o ockovani, prosim navstiv temu (ne)ockovanie.
Ak zmyslom nášho života je úsilie o Božie kráľovstvo, nemusíme sa obávať o naše zdravie, nakoľko Boh nám dá toľko zdravia, kolko je potrebné pre našu spásu. Niekedy aj skorá smrť je potrebná pre našu spásu, nakoľko dlhší život by viedol k hriechu a odpadnutiu od Boha. Jediná vec, ktorá na tomto svete je dôležitá, je to, či v momente smrti budeme môcť uzrieť Božie svetlo. « Bdejte a modlite sa, aby ste neprišli do pokušenia! Duch je síce ochotný, ale telo slabé.” (Mt 26,41) Fulton J. Sheen
@peter952 vojny su prave kvoli ludom, ako ty a tvoj vzor a tiez kvoli ludom, co sa svojej viery vzdali. To, ze to trepez stale dookola sa to pravdou nestane. Klamstvo ostane klamstvom vzdy, akurat sluzis tomu, ktory je klamstvom samym.
A obrana statu pred nepriatelom je vsak povinnostou.
@peter952 takze, podla tvojej naozaj nestandardnej logiky sa mame postavit vsetci do radu, aby nas rovno vystrielali. No nic stupidnejsie som nikdy nepocula.
A pozrel si si to video, alebo na to nemas guraz?
Ak vtrhnu zlocinci, zlodeji, vrahovia k tebe do domu, tak ti bude naozaj jedno, kto pride, budes prosit, aby ta zachranili.
Ale podla tvojej hlupej logiky, ty od krestana pomoc odmietnes a radsej budes, nech ta podrezu vsakze?
@peter952 ja len neviem, ci si naozaj taky hlupy, alebo sa len takym robis.
Odvolavas sa na logiku, akurat tvije prispevky tu logiku postradaju.
@peter952 logika tam je, akurat pre tych, co to dokazu a chcu pochopit, ty vsak nie si ten pripad
@peter952 "Ak by viera mala v zivote cloveka take vyznamne postavenie ako tvrdi cirkev, nebolo by ani vojen ani korupcie." - s tým plný súhlas. A aj vďaka tebe tá viera mizne, lebo stráca významné postavenie v živote každého človeka 🙂
Ten farár tie vrtuľníky svetil možno preto, aby nikdy nemuseli byť použité, alebo achránili mnoho živtov. Aj s tým súhlas - svetiť vrtuľníky - na hlavu postavené
Čo sa týka očkovania - súhlas v tom, treba vždy vážiť negatíva a pozitíva, nie očkovať hlava-nehlava. Očkovanie ešte stále považujem za prevenciu, ale proti chrípke zatiaľ určite nie.
Bájky?Koľko je v nich pravdy a životných skúseností! 🙂
@peter952 stale si noedpovedal,preco mas ten pohlad na cirkev,nabozenstvo.....boha
ok,ja to nepotrebujem vediet.
no....nieco v tom bude,nieco z minulosti....nejaka skusenost,osobna...nieco,co ta zasiahlo.
poznacilo...na zaklade coho bojujes proti viere,bohu,...
lebo tak ako vlazny veriaci,ani vlazny ateista nebojuje tak ako ty...je mu to jedno.
tak...pekny den.
@tiimka
@katharines
prijímanie eucharistie u evanjellikov
https://patmos.sk/vierouka/maly-katechizmus/svi...
https://patmos.sk/vierouka/vecera-panova/
http://www.ecav-tnstankovce.sk/index.php?module...
a tu sú niektoré rodiely medzi katolíckou a evajelickou cirkvou
http://www.ecavrk.sk/cl-cirk-eku/co_maju_kresta...
@peter952 tu je krátke počúvanie, sú aj iné verie. Hovorí o tom pokoji, ktorý sa spomínal aj v tejto téme
@peter952 och ta tvoja slepa viera v neockovanie a ty sa vysmievas z nas kt veria v Boha.
@eva112014 a ptm su napr ludia kt veria ze cikrivka je z ockovania ale ich bieru im nik neberie🙂
@eva112014 peter je nejaka realna osoba s velkym zanietenim, ale... ked si pozries na istu temu o ockovani, pochopis... tak ako tu - neunavne verklikovanie toho, comu sam veri, vsetko ostatne su konspiracie... zial, nie vzdy to vyznieva - ani nie ze nedoveryhodne, ako skor iracionalne 😒

@peter952 Ian Mccormac - záblesk večnosti, napríklad. Pozri si to, keď chceš.