Viera v Boha - áno či nie
Veríte v Boha? Ak áno prečo? Roky som vyrastala v kresťanskej rodine a musim povedať, že aj napriek tomu som dospela do štádia keď v neho už neverím. Stači mi vidieť rodinu ako sa navzájom k sebe správaju atď ... ak toto znamená byť veriacim tak ďakujem neprosim no rada si prečitam vaše názori na Boha alebo vieru v neho. Ďakujem.
@terezka1947 tvoj komentar 21:45 - to si fakt vystihla 😉 (aspon pri tychto diskusiach je to na pousmiatie)
@tiimka text, ktory si uviedla hovori, ze
Prví kresťania slávievali Pánovu večeru v rámci jedla, resp. večere. No Korinťania kládli väčší dôraz na jedenie a pitie ako na Pánovu večeru, a tak vznikli medzi nimi roztržky.
Dalej prosim pozri poznamky v zatvorke
1Kor11 23Veď ja som od Pána prijal, čo som vám aj odovzdal, že Pán Ježiš v tú noc, keď bol zradený, vzal chlieb, (Pavol ani tak nechcel opísať ustanovenie Eucharistie, ako skôr poukázať na skutočný význam slov a úkonov Krista pri Poslednej večeri. V čase evanjelizácie Korintu, dvadsať rokov po Kristovej smrti správa o ustanovení Eucharistie už mala ustálenú formuláciu, ktorá sa nachádza aj v evanjeliách (porov. Lk 22, 14–20; Mt 26, 26–29; Mk 14, 22–25).) 24vzdával vďaky, lámal ho a povedal: "Toto je moje telo, ktoré je pre vás; toto robte na moju pamiatku." (Mt 26, 26; Mk 14, 22; Lk 22, 19. V niektorých rukopisoch: "ktoré sa láme (dáva) za vás".) 25Podobne po večeri vzal kalich a hovoril: "Tento kalich je nová zmluva v mojej krvi. Toto robte, kedykoľvek ho budete piť, na moju pamiatku." (Mt 26, 26–28; Mk 14, 24; Lk 22, 20.) 26A tak vždy, keď budete jesť tento chlieb a piť tento kalich, zvestujete Pánovu smrť, kým nepríde. 27Kto by teda jedol chlieb alebo pil Pánov kalich nehodne, previní sa proti Pánovmu telu a krvi. (Klasický text, potvrdzujúci reálnu prítomnosť Krista v Eucharistii. Nehodné prijímanie je prehrešením sa priamo proti Kristovi prítomnému v Eucharistii.) 28Nech teda človek skúma sám seba, a tak je z toho chleba a pije z kalicha. 29Lebo kto je a pije, a nerozoznáva telo, ten si je a pije odsúdenie. (Rozumie sa Kristovo telo.) 30Preto je medzi vami veľa slabých a chorých a mnohí umierajú. (Ide o následky neúcty voči Eucharistii.) 31Keby sme súdili sami seba, neboli by sme súdení. 32Ale keď sme súdení, Pán nás napráva, aby sme neboli odsúdení s týmto svetom.
"Jedna z najkrajších častí evanjelia je, ako Šimon Peter stojí pri ohni, zhovára sa so ženami a vtom sa otvoria dvere, ktorými prechádza Ježiš. Šimon Peter urobil presne to, čo by v danej situácii urobil každý človek, ktorý odpadol od viery: Ježišovi sa otočil chrbtom. Jeho samotnú prítomnosť totiž už nedokáže vystáť. Ježiš prichádza zozadu a je to On, ktorý sa na Petra obracia a zahľadí sa mu do očí. Judáš pocítil sladkosť Kristovych pier, Šimon Peter pocítil prenikavú lásku Kristových očí. To, ako nás nekonečne Ježiš miluje vidíme na tom, že sa za nami obracia. Kým človek sa odvracia od neho, Boh sa od človeka neodvracia nikdy." Fulton J. Sheen
@peter952 brzda si ty, tak sa vyjadruj presne.
Nad slovami Fultona Sheena sa treba zamysliet, co ty ocividne nerobis.
@peter952 tak sa zamysli nad svojim myslenim 😉
@peter952 inak,preco iba na onkologii?
preco nie aj nad detmi,co ich mamy nechaju potratit napr.
prip.nad detmi,co zomru na inych oddeleniach?
ved uz nepis tie otrepane vety dookola
je zopar fraz,kt.pouzivaju ateisti na podporu svojho ateizmu a ako dokaz,ze veriaci su zli a Boh detto
deti na onkologii
znasilnovanie deti
pedofilia u knazov
upalovanie v stredoveku,inkvizicia
kriziacke vypravy
veriaci,kt.po vychadzani z kostola hned robia zlo
a este milion inych
ale nikdy to nie je o tych ludoch,je to vzdy iba poukazovanie na "dokazy" toho,ze to,v co veria ini je hlupost
ja ta nechapem....pises dookola to iste,nic navyse....a vobec ta to nezaujima,cize naco tu prispievas-okrem toho,ze nas chces zachranit?
ukazat na spravnu cesu?
ved si chod po tej svojej....kludne a bez starosti...tak ako doteraz.
nemyslim,ze niekoho nahnevas,ci rozhodis,ci nejako mu dvohnes tlak tym,ze tu budes vysmesne pisat o Bohu...pises to sam za seba,cize je to cele o tebe....a iba tebe sa tie slova vratia
a kazdy kto ma otazky na Boha-nech sa ich na ne opyta sam...necakaj odpovede Boha cez nas
spytaj sa ho sam-teraz to myslim bez ironie.
@peter952 pozri...bud rad,ze si ten z mala osvietenych.
https://eucharistic.webnode.sk/l/satka-z-manope...
V desiatom zväzku súkromných zjavení mystičky Márie Valtorty nachádzame 22. februára 1942 napísané nasledovné slová, ktoré jej povedal Ježiš: ,,Veronikina šatka je impulzom pre vaše skeptické duše. Vy racionalisti, chladní, so slabou vierou, ktorí robíte bezduché výskumy, porovnajte výraz tváre na šatke s výrazom tváre na Turínskom plátne. Tá prvá je tvár žijúceho, tá druhá mŕtveho. Avšak dĺžka, šírka, telesné črty, podoba, charakteristika tváre sú také isté. Položte na seba tie dva obrazy a uvidíte, že sa zhodujú. To som Ja. Túžim vám pripomenúť, kým som bol a kým som sa stal z lásky k vám. Aby ste sa nestratili a nestali sa slepými, musia vám postačiť tie dva obrazy a majú vás priviesť k láske a k návratu k Bohu."(Mária Valtorta: L' Evangelo come mi e stato rivelato, s. 414)
@terezka1947 dnes 7.55 - wau!
@katharines ako može dať človek rozhrešenie a odpustenie hriechov ? Ved tie nam odpúšťa len Boh. Ako niečo také može robiť obyčajný človek ?Ja nič také v Biblii nevidím, že by nám tam niekto prikazoval a dával povolenie na to aby nejaký človek odpúšťal hriechy. Hriechy máme vyznávať Bohu a on odpušťa, nie človek, ktorý ti dá nejaké rozhrešenie. Prečo sa neriadite Bibliou ale idete proti nej ?
@dedikatessa treba citat pozorne.
Prehresili sme sa voci Bohu a on urcuje pravidla.
Jn20,23: Komu odpustíte hriechy, budú mu odpustené, komu ich zadržíte, budú zadržané."
@peter952 nemam prehlad o statistike ale poznam velmi malo ludi s epilepsiou, a poznam ich ako kazdy dost. s tymi psami neviem ci to moze byt ockovanim - je to hlavne geneticke ochorenie a kedze psov je vela, mnozime ich hlava nehlava tak aj choroby pribudaju. neviem - ako matka by som nebola nadsena keby moje babatko nakazilo v cakarni neockovane dieta, ktore chorobu zvladne, no babatko nie. nevidim dovod preco sa tomu tak branit, ako bezny clovek nemam cas studovat lekarstvo, preto doverujem lekarovi. mozes si mysliet ze je to naivne ale napriklad moja detska lekarka je clovek ktoremu verim, aj deti by som jej zverila. nikdy do nas nepchala antibiotika ak nebolo treba, vzdy na veci pozerala triezvo, nestresovala mamy. ale sme tu naozaj mimo temy, kedy sa to tu vlastne zvrtlo🙂))
@katharines a nebolo to myslene tak, ze ak mi niekto ublizi mam mu bud odpustit hriechy alebo nie? ci som kompetentna odpustit cloveku, ktory tebe ukradne penazenku? to mi pride trosku cudne. aby clovek odpustal hriechy, ktore iny clovek spachal voci inym ludom
@peter952 ja pocuvat prednasky nemam cas, pytam sa konkretne epilepsia-autizmus? Preco najprv epilepsia a preco teraz autizmus?
Ano, o hliniku som pocula, aj o amalganovych skodlivych plombach som pocula, aj o modifikovanych potravinach som pocula, aj o antibiotikach v mase som pocula, o znecistenom ovzdusi a uhlikovych stopach som pocula, je toho strasne vela, nemam cas na vsetky temy sveta pocuvat videa na youtube a riesit to... Dokonca ma trapia tulave macky a ich sterilizacia, kedy mam mat cas sa tomuto vsetkemu venovat?

@eva8 nezapne....boji sa,ze by musel premyslat...a uz svoju filozofiu vytvorenu a uzavretu ma.