Zlá psychika počas tehotenstva a vplyv na dieťa
Ahojte. Som v 15 tt a poslednú dobu mám dosť trápení, teraz pár dní je to už najhoršie, večer nemôžem zaspať, mám pochmúrnu náladu a len premýšlam nad tou vecou, čo ma trápi. Ak by ste mi chceli poradiť, aby som sa sústredila na tehu a netrápila sa - skúšala som to ale nedá sa tváriť že sa nič nedeje, proste mám trápenie ktoré sa odráža na mojej psychike. A nedá sa to odstrániť... Prežívali ste niekto zlé obdobie počas tehu? Máte zdravé dieťatko? Bojím sa, aby sa to neodzrkadlilo na bábe ☹ dávam si aj homeopatiká na ukludnenie a hlavne večer, lebo cez deň sa ako tak zamestnám. Ale moc mi to nepomáha.
@kristinka123 Ďakujem moc za odpoved, zajtra napisem spravu, ale mne zial nic nepomoze ☹
@koran neboj sa všetko dobre dopadne, fakt sa asi treba vykecať...
vykecala som sa už dosť, mám komu.. ale som v neriešitelnej situácii.
ahoj...ano prezila...mna nechal moi expriatel[ viackrat] pocas tehu....a mam hyperaktivne dieta...podla nasej psychologicky to mohlo mat vplyv na jej psychiku...priatelka mala rovnake problemy pocas tehu-prave sa rozvadzali,ale uz su zas spolu a su stastni- ale maju hyperaktivne 2 rocne dieta s [tiez] diagnostikovanou hpyperaktivitou plus ma nejake emocne integracne problemy...ale mozno u teba bude vsetko ok mozno to je len zhoda nahody
ahoj.snaž sa urobiť každy deň pre seba niečo pekne.chod niekam s kamoškami,kup si niečo pekne,alebo pre babo,kozmetika,kadernička,manikura-potom nato čas nebude..
alebo sa len prejdi a uži si ešte tieto teple dni...
uživaj si tehotenstvo-ak je to velmi zle vyhladaj psychologa.nieje začo sa hanbiť,je to normalne 😉
Ja sa mám ako zamestnať, mám psy, kone... ale práve večer je to najhoršie. Problémy s partnerom. Najviac ma rozčuluje, keď ja bdiem a trápim sa a on si lahne a za minutu začne bezstarostne chrápať. Nemôžem po nociach spávať a myslím že pre bábo to nie je moc dobré, ale čo mám robiť. Práve som si dala mlieko s medom, ale takéto asi nepomôže. Ďakujem všetkým za podporu.
S tou hyperaktivitou som práve niečo počula. No dúfam že sa to bábu vyhne.. človek sa proste nemôže prinútiť byť šťastný keď nie je 😒
uzivaj si krasne teplucko ja som tiez obcas na tom zle ale hadzem malickosti za hlavu ja ked som cakala druheho syna tak som prezivala tazke obdobie velmi tazke ale upriamila som sa na neho a narodil sa mi krasny syn ktory je sice hyperaktivny ale na druhej strana velky dobrak ma velke srdiecko ktore by dal aj to posledledne
Maličkosti to práve nie sú tak sa to nedá hodiť za hlavu. Takže si ďalšia čo píše že má hyperaktívne dieťatko..
ja som bola nervozna a zla cele tehotenstvo, aj som si uvedomovala, ze nemozem byt taka. Myslela som si, ze sa to prenesie na dieta. A figu borovu. Dcerka sa narodila maximalne kludna, to len ja som stresovala. Myslím, že to neplatí, ale aj vynimky potvrdzuju pravidlo. Je z nej veselá a hravá slečna. Žiaden nervák.
bola som nervozna a v strese cele tehu..matko mal zle vysledky, cize to bolo velmi stresove..dokonca az tak, ze ked prisiel samotny pôrod, tak som to nezvladla..doktor to chapal, pomohol..po pôrode, ked povedali, ze je maly zdravy, tak uz mohli so mnou robit co chceli, ta radost, to stastie to zmazali..tiez som si myslela, ze ten stres malemu uskodi, ze bude maly nervacik..ale opak je pravdou..od malinka je to uzasne dieta, rad spi, ja ani neviem, ze ho mam..niekedy sa pytam..je mozne mat take dieta 😅 😵 😵
@koran Je to pre teba veľmi ťažké, chápem, že sa obávaš o bábätko. Bábätko cíti a prežíva pocity, ktoré máš ty. Pokiaľ však budeš s bábätkom stále vnútorne komunikovať, vysvetlíš mu, že ho ľúbiš, že sa na neho tešíš, určite sa narodí zdravé a bude v pohode. Stresy nie sú pre dieťa dobré, ale do istej miery sa dieťatko už v maternici naučí stres zvládať, ale musí cítiť, že maminka ho ľúbi. Veľa o pocitoch detí v maternici si môžeš prečítať v knižke Tajomný život dieťaťa pred narodením od Verneho. Možno ti dá odpovede na tvoje otázky.
Držím palce, aby si túto ťažkú situáciu zvládla a obrátilo sa to k lepšiemu. Nezabudni komunikovať-nielen s bábätkom, aj s partnerom.
Ahoj ja som mala syndrom vyhorenia v praci, ale dlho som sa rozhodovala, ci tam zostat alebo nie... a kym som sa rozhodla, vysiel mi pozitivny test, takze uz sa mi neoplatil podat vypoved, robila som do 30tt, bolo to dost stresujuce. Dieta mam zdrave, ale velmi narocne, nespave, placlive, povedala by som ze zdravo hyperaktivne, ale zaroven velmi mudre. Ci je to kvoli stresu v tehotenstve neviem, vraj presne take dieta bol moj manzel a hlavne svagor takze ja to pripisujem skor dedicnosti.
ja som mala tiez vela stresu pri prvom tehotenstve a odzrkadlilo sa to skor na mojom zdravi v tehotenstve - tehu cukrovka atd...ked sa maly narodil tak bol strasne narocne babo, vela plackal a stale sa chcel len nosit, ale nakoniec v 7 mesiaci zistili ze ma reflux takze ta nespokojnost pramenila v tom, tiez som si dlho myslela ze je hyperaktivny ale je len zdravo zivy. Snaz sa ale tolko netrapit a skus nejako relaxovat, aj ked viem ze sa to velmi neda...
Ahojte. @koran ja mam problem tiez, 2 tyzdne som nervozna, minuly tyzden som nevedela dobre spat, tazko s ami dychalo, bola som z toho v strese a budila som sa casto v panike ze neviem dobre dychat. no nechapala som co sa so mnou deje a zacala som sa obavat ci je dietatko v poriadku. sla som k lekarke a ta ma poslala na EKG ci to nie su problemy so srdcom. vyslo vsetko v poriadku tak to aj moja lekarka aj ta na ekg pripisala psychike v tehotenstve. no a ja som bola este nervoznejsia ze ved to nie je normalne. naviac som sa obavala ze ako to vplyva na dieta a bola som z toho este nervoznejsia. kazdy mi radil nech som kludna a na mna to malo opacny vplyv. potom sa mi zhorsilo dychanie, mala som tlaky v usiach, pripisovala som to nizkemu tlaku ktory ma kvari v lete a nakoniec ked sa to zhorsilo som zistila ze su to dutiny. mam ich zapchate, usne aj nosne, pravdepodobne z prievanu kedze v horucavach som stale vetrala a bola v chlade.ale musela som na to sama prist. lekarka ma potom poslala na krcne a tam to tiez tak vyslo. tak som sa aspon trochu ukludnila ze neviem dychat z dutin nie bez priciny. a teraz sa s tym trapim lebo nemozem brat lieky a ustupuje to pomaly ke dvobec ustupuje. stale sa mi zle spi, musim len na chrbte, ani otocit na bok sa nemozem, boli ma z toho chrbat a budim sa, aj ked uz trosku menej.naviac sa obavam ci mozm alebo nemozem pouzivat muconasal kvapky do nosa ale bez nich neprezijem moemntalne a stres mi sposobuej to ze sa ich snazim stale obmedzovat. moja lekarka povedala ze mozem a lekarka na krcnom ze radsej cim menej ked tak len v noci, no lenze je to na zblaznenie. ono to je tym ze som zvyknut ana antibiotika, podnikame, na choroby nebol cas, tak sa brali 3dnove antibiotika a bolo po chorobe a teraz 2 tyzdne a neviem ci nie dlshie alebo uz to prejde. je to tazsie preto, ze som tehotna a stale myslim na dietatko ze ho zbytocne stresujem. kedze cakam prve, neviem ako to bude mat vplyv.uz sa tesim ked to prejde. doteraz som mala silne nevolnosti, nizky tlak, palenie zahy a teraz mam zapalene dutiny ale zda sa mi ze nevolnosti konecne v 5-tom mesiaci ustupuju tak verim ze po dutinach uz bude dobre a konecne budem fit. inak nebyvam vobec chora tak som nezvyknuta.drzte palce baby nech ma to uz prejde. diky.

@koran ahoj ja som mala hlavne posledne mesiace tehotenstva taku depku az hruza, bola som cele noci schopna preplakat, vsetko ma rozculovalo, vsetkych okolo som ,,nenavidela,, a mala bola velmi kludne a spokojne babo, teraz si to sice vynahradza uplnou hyperaktivitou, ale to je ina tema 😅
Nemyslim si, ze by to malo mat nejaky zasadny vplyv na dieta, len ked si uvedomis, ze ten drobcek vo vnutri pozna len teba, ,,zije,, tvojimi pocitm, nie je to najlepsi zaciatok zivota.
Nemas nejaku kamaratku, s ktorou by si sa porozpravala? Pripadne si urobila doma damsku jazdu, odisla niekam aspon na vikend vypnut a vycistit si hlavu?
Ak by si sa potrebovala porozpravat, kludne napis IP, nieco vymyslime 😉