Zmierenie sa s tehotenstvom
Som v 5tt, je to moje vysnívané tehotenstvo, podarilo sa nam hned na prvýkrát. Chcela som sa spýtať, mali ste aj vy pocity, či je to to co ste chceli? Či ste na to pripravené? Aj ked ste po tom tak túžili? Či to len hormóny robia taky zmätok?
Ano. 🙂 Mala som 32, vsetko, co som chcela a aj tak som bola z toho “vysasena”. Teraz, ked bude mat maly onedlho 2 roky, sa len smejem, aka som bola hlupa. Ked vidim svojich kolegov - stare dievky a starych mladencov, ake zbytocnosti riesia a aky maju o nicom zivot bez deti, nemenila by som za nic na svete.
Drzim palce, prezivala som to rovnako 🙂
@ivka27101 jasné, myslím, ze je to normálny pocit Nie nadarmo sa tehotenstvu vraví "druhý stav". Všetko sa v rodine teraz, resp. o pár mesiacov príchodom dieťatka zmení, je to o zodpovednosti, prídu isté obmedzenia a uvedomovanie si toho všetkého plus hormóny sa podpisuje pod Tvoje pocity. ALE... Je to všetko úžasné a krásne. Užívaj si tehotenstvo, budeš na toto obdobie spomínať s úsmevom a ak budeš mať dcérku, raz jej možno presne o týchto svojich pocitoch budeš rozprávať a možno ju aj ukľudňovať, že " je to normálne". 🤗
ja som už za polovicou tehotenstva a priznám sa, že teda zo začiatku som bola hlavne prekvapená že sa to tiež podarilo na prvý krát...keď som na prvom sone videla ako malej bije srdce tak som bola asi najšťastnejšia na svete. Lenže s poslednými týždňami a skoro aj s každým jej pohybom ma občas chytí panika a strach či to tak má byť, či som pripravená byť matkou, či budem zvládať starostlivosť o dieťa, či budeme mať skvelé puto medzi sebou.Pripadám si občas ako na hojdačke - raz sa teším že budeme mať mimino, že to bude dobré a aj lepšie, ale za pár dní ma pochytí pochmúrne obdobie. A z okolia ma všetci utešujú že je to v poriadku a prechádzajú si tým všetky ženy..teda aspoň tie ktoré sa k takým pocitom priznali 🙂
Baby, ďakujem ste super 🙂 presne aj ja mam take hojdackove pocity raz sa teším, pozerám postieľky, oblečenie, potom mam strach, zamýšľam sa nad hlúposťami.
@ivka27101 su to uplne normalne pocity , zrazu pride pocit zodpovednosti nie len za seba ale aj niekoho ineho, ktory je na tebe 100% zavisly a bez teba by neprezil... Cakat kedy bude zena naozaj pripravena nema vyznam svet by vymrel , ja som nebola pripravena ani v 30-tke,keby sa nestala nehoda asi mam v dnesnej dobe len 1 dieta a to som uz 40-nicka, takze drzim palce , vsetko sa dostavi tak, ako sa ma dostavit.
Ahoj, ja som dnes mama 10m. a tiez som si tymto presla :D Tiez na prvy raz a ked meskali spravila som si test, no zachvat revu, cely den som revala , manzel sa tesil a ja ufnukana pozerala na test, este mi vravi, ved sme ccheli :D na prvy pohyb som reagovala fuuuuj mne sa to tam hybe, potom som bola stastna ze citim pohyb, potom zas nie a dookola, neboj ked prvy krat uvidis to male najkrajsie stvorenie zabudnes ze si si niekedy nieco zle myslela, citila .. uz budes citit len lasku aku si nikdy nepoznala a neverila ze sa niekedy nieco take da citit 🙂 drzim palceky nech ide vsetko tak, ako ma 🙂
Ahoj, jasne , ze je to normalne. Ja som v 5 mesiaci, nase prve babo, ktore sa nam podarilo na prvy krat, co som vobec necakala. Ratala aom s tym, ze niekolk mesiacov, rok sa budeme snazit a tak este mam cas sa na vsetko pripravit, este neico pocestovat a tak 🙂 zaskocilo ma to, ale praveze zo zaciatku som sa tesila. Teraz uz zacinam male aj citit, zistili sme, ze to bude chlapec a teraz ma zacinaju chytat presne tieto stavy. Uz som predviedla manzelovi aj niekolko bezdovodnych zachvatov placu na temu, co ja len budem robit s dietatom, nikam sa nedostanem, moj zivot sa skoncil :D uprimne, vobec si to neviem predstavit, neviem co mam cakat, co mam kupit, neviem vybrat kocik. Ale potom to prejde, male sa pomrvi v bruchu a ja uz si predstavujem, ako ho mam doma a zase sa tesim 🙂 takze klud a zvykni si na to..este je dlha cesta pred tebou a hovor si, ze cokolvek v tehotenstve citis je normalne a v poriadku 🙂
@lucilaines tie záchvaty revu su mi známe 😃😃😃 presne aj ja som si myslela, ze to bude dlhšie trvať kým sa nam to podari, ze budem mat čas na akúsi prípravu, ale na to sa nedá pripraviť ako vravia baby vyššie. mam pocit, ze môj manžel ma nechape, ze je necitlivý 😃 potom aa mu ospravedlňujem, ze sa necítim vo svojej kozi, ze som to neni akoby ja 😃 no hotová komédia, ked si to teraz premietnem 😃
U mna tiez na prvy krat. Kym som nepocitila pohyby prisiel mi ako votrelec😆akonahle sa prvy krat pohol, tak pocity sa razom zmenili.velka laska,kazdý den som mu spievala tu istu piesen.dnes uz ma 14r.
@ivka27101 jasne, to je normalka..ja som mala este dokonca letenky kupene na dlhu dovolenku v USA, ktore teraz prepadnu, mala som z toho uplny zachvat, ako uz nikdy nikam nevycestujem a potom hned druhy, ze urcite budem zla matka, ked placem nad zrusenou dovolenkou a netesim sa z babatka :D manzel si uz zvykol, ked nieco taketo pride, tak sa ma len opyta, ze maly zase place? a vacsinou sa potom na mne smeje a na mojich myslienkovych pochodoch, takze to mi celkom pomaha sa trocha zamyslet a dat dokopy v tej chvili a zachvilu sa smeje obidvaja 🙂
Samozrejme, je to úplne normálne tieto pocity 🙂
Mam dva a pol rocnu dcerku a ver mi obcas ma ta otazka napadne aj teraz :D ale ked na nu pozriem nevymenila by som ju za nic na svete, je moja, je zo mna. Tehotenstvo trva 9 mesiacov, mas kopu casu na "pripravu" a aj ked mas a budes mat vselijake pocity prejdu hned ako sa pozries na to male stvorenie pre ktore si ty najviac na jeho svete ;)
Takmer ziadna zena na to nebude nikdy pripravena, teda okrem tych domacich putiek, co sa vydaju hned za mladi a zacnu rovno plodit z vlastnej iniciativy. My sme sa o prvu dcerku snazili rok a tiez som strasne revala, ked som zistila, ze som tehotna. Zacala ma prepadat panika, rozmyslala som nad vsetkym, co uz nebudem moct robit, coho sa budem musiet vzdat atd. Teraz mozem s istotou povedat, ze by som sa vzdala vsetkeho na svete kvoli svojim detom. Ked som otehotnela necakane druhykrat, mala som priserne pocity cele tehotenstvo. Myslela som si, ze maleho nebudem vediet lubit tak ako prvu, naozaj som nic necitila, ani ked zacali pohyby, mala som strasne vycitky. No akonahle som ho po porode uvidela, rozplakala som.sa od stastia a vedela som, ze ho milujem celym srdcom rovnako ako malu. Ja to vsetko pripisujem hormonom. Nic si z toho nerob, teraz uz vies, ze v tom nie si sama a podobne pocity trapia velmi.vela zien a napriek tomu su potom dobrymi matkami a urcite budes aj ty ❤
Ahoj. Ja som na tom bola podobne. 🙂 O babo sme sa snazili 5 mesiacov. Ked som dostala svoje dni, bol plac. A potom raz doma som si robila tehotensky test a ked som uvidela tie dve ciarky, tak som ostala uplne v soku. Normalne som dostala zimnicu. Predsa len je to zmena. Uz nic nebude take ako predtym. Ale trvalo to len chvilu. Potom som sa uz tesila. 🙂 tes sa a uzivaj si to, ze si tehotna. 🙂 clovek to predsa zazije len parkrat za zivot. 🙂
@ivka27101 nie. Pretože nám to nevyšlo na prvý, ani na druhý... krát. Prvé nám vyšlo po 4 rokoch a druhé po 12 rokoch, dvoch potratoch... Takže som mala úplne iné pocity. Ale inak, vraj je to normálne a každý rodič si tým prechádza. Aj oteckovia 🙂 ale na nich to môže prísť aj neskôr, po narodení...akosi im to dovtedy nedôjde
@montemotherone mojmu muzovi to velmi dlho nedochadzalo, ani po pozitivnych testoch bijucich oci, ani po fotke fazulky, az raz isiel so mnou k dr a videl a pocul bit srdiecko malinkej a vtedy mu to doslo :D
@zdencaaaa môjmu to tuším došlo až keď sme prišli z pôrodnice a držal ju na rukách 🙂 a to, že je to pre neho to najdôležitejšie v živote, a má tomu venovať pozornosť, asi po 9 rokoch, keď ťažko ochorel. Vtedy sa úplne zmenil, a az vtedy som mala pocit, že sa začal správať ako otec, nie len ako "darca biologického materiálu" 🙂
Si kratko tehu ja uz jedno babo mam a velmi som tuzila po druhom a ked prislo tak tiez citim vsetko inak ci nebolo lepsie ked uz mam jedno len odpelhane a vobec ......ale uvidis ked budes uz citit pohyb a vsetko tak budes stastna ako blcha.a ako prvorodicka si to vobec ale vobec nevies predstavit ako ta to uchvati ked ho prvy krat uvidis😁
@lindusss2016 ako si to myslela?? ze mlade putky?? prepac ale ja som sa vydala hned po strednej a mam dvohc synov a co teraz som zla mateka?? lebo som mlada?? obaja boli planovany a vytuzeny a ani eden sa nepodaril na prvu supu....a dokonca teraz chceme tretie...nie je spravne sudit niekoho podla toho kolko ma rokov a kolko ma deti...a nemyslim ze starsia zena je automaticky lepsia matka....vazne nechapem ako niekto moze napisat taky komentar....
@michaella94 no vidim, ze nechapes, keby si chapala, tak by ti bolo jasne, ako som to myslela. Niekde pisem, ze mlade su zle matky? Prosim, cituj maa, ak to no kde vidisby, nie som si toho vedoma. Pisala som, ze proste existuje aj iste percento zien, ktore nemaju potrebu spoznavat svet, zabavat sa a uzivat si bez deti a take su na tie deti pripravene, ostatne nie anije v 40.
Normalne ani nechspem, ako si toto z toho komentara vycitala 🤔 nestaci precitat prvu vetu, urazit sa a hned si toto brat osobne a nakoniec moj komentar totalne prekrutis
@michaella94 putka je pre mna zienka domaca. Ak sa mlade dievca hned po strednej vyda a zacne rodit, je to pre mna zienka domaca, ale prepac, nerozumiem, ako toto suvisi s tym, ci je dobra alebo zla matka
Určite to robia aj hormóny,ja som sa veľakrát cítila chvíľkami ako niekto iný 😬🤗❤️
Keď sa ti drobec po takých 2-3 rokoch bude hádzať z jedu o zem, ešte len potom sa budeš pýtať, či je to to, čo si chcela 😀

podľa mňa na to nie je žena nikdy pripravená :D je to nový, nepoznaný pocit... určite sa začneš oveľa viac tešiť, keď budeš bábätko aj cítiť a uvidíš, ako ti rastie v brušku 🙂 a okrem toho, každý deň môžeš byť šťastná a vďačná, že sa vám to takto hneď podarilo... nám, čo stále čakáme na II čiarky, to pripadá ako niečo takmer nedosiahnuteľné... :( takže hlavu hore 🙂