icon

Zvažujem potrat

2. sep 2023

Ahojte, som na zaciatku tehotenstva a zvazujem potrat. Som v nelahkej situacii,zacnem asi od zaciatku. S priatelom som 2roky. Vsetko bolo donedavna okej, obaja sme pracovali, mali sme spolocne zaujmy, spolocne byvanie, naozaj som ho lubila a myslela, ze je ten pravy. Asi to bolo cele len krasne klamstvo. Zistila som, ze priatel ma dlhy o ktorych mi nepovedal, zatajil mi, ze sa liecil na prednej hore, ze ma problem s alkoholom. Myslela som, ze nepije kvoli tomu, ze vsade chodi autom a aky je zodpovedny. 🙄 asi 2 tyzdne dozadu vsak spadol naspat do svojho alko sveta, chytili ho policajti a nafukal 2,5 promile🤦🏻‍♀️ normalne ho nespoznavam, nedokazem tomu uverit, ani pochopit, ze ma vodil cely cas za nos.. ze mi o jeho problemoch nepovedali jeho kamarati, ani rodina. Pomaly ale isto sa mi zacal hnusit, neviem si predstavit mat dieta s takymto clovekom. Zobrala som si veci a odisla od neho. On samozrejme slubuje hory doly, ze sa kvoli mne zmeni. Ale vobec mu neverim. Neviem co s dietatom, prisla som na to len nedavno, je to cerstve, o dva tyzdne mam ist k lekarovi..on o tom zatial ani nevie a asi mu to ani nepoviem. Co by ste robili na mojom mieste? Byvam v byte po babke-je vsak stary, neprerobeny a asi ani nevhodny pre male dieta. Nechcem ist na potrat, ale asi nemam ine riesenie..a zit s clovekom co klame a pije tiez nechcem…a ze sa zmeni, neverim…

Strana
z6
pribinak
2. sep 2023

Kvôli tomu že on je kreten chce zabiť svoje dieťa?

Máš miznosti a vždy máš iné možnosti ako potrat. Len potrat je tá najjednoduchšia na pohľad

Vschop sa a bojuj za seba i dieťa. Decku je jedno či byt je prerobený alebo nie, či má značkové handry alebo nie, či má nivy kočík alebo z bazáru.

Potrebuje mamu a náruč

autor
2. sep 2023

@pribinak neviem ako by som to financne zvladla, toho sa najviac bojim.. mama mi zomrela, ked som bola mala, s ocom sa stretavam sporadicky. Brat zije v zahranici. Desi ma, ze by som mala byt na to vsetko sama,ako by som to cele zvladla. Mam sice nejake uspory, ale nie vela(z ucitelskeho platu sa nasporit vela neda) Aspon, ze nemam ziadne pozicky ani hypoteku. Viem, ze je to asi najjednoduchsie riesenie, nie som s nim uplne stotoznena, len to cele zvazujem. Nechcem aby malo moje dieta ocka nezodpovedneho alkoholika a klamara.

sara07
2. sep 2023

nezmení sa ani nebude iný , never tomu , je nefér že ti to nepovedala rodina nie to on
neverila by som vôbec
máš dve možnosti interupcia alebo adopcia , zaleží či adopciu dáš ovšem
od štátu nečakaj ako slobodná matka žiadne výhody ani že by si sa mala lahšie,
ked sa ti teraz hnusí ako chceš s ním žit, to dieta nezalepí ani nezamže, intimné chvile si ako predstavuješ ked neznesieš aby sa ta dotkol
ak je to čerstvé nečakaj dva tyždne chod teraz k mudr
krestanská čast koníka ta tu ukamenuje samozrejme lenže oni ti absolutne nijak nepomôžu ani fyzicky, ani duševne ani finančne max ta potlapkaju po pleci ako super ... nič viac

pribinak
2. sep 2023

Nemusíš byt 3 roky doma.

Ako ucitelka si môžeš privyrábať doucovanim
Strechu nad hlavou máš. Budeš mat príspevok pre tehotné, materskú, kocikove. Z toho sa dá veľmi slušne urobiť plán existencie
Navyše ako som písala, môžeš doucovat

Ja to vôbec nevidím tak zúfalo. Veci pre dieťa kúpiš aj tu, cely balík, detto kočík.

Prepáč, ale vybrala si takého partnera akého si si vybrala, zo viac komentovať nebudem

nairia
2. sep 2023

uf, no nezávidím ti vobec situáciu... ten byt je najmenej, ze je neprerobeny. pokial je obyvatelny a je tam sucho a teplo, tak podla mna to je uplne ok. dieta toho vela nepotrebuje. tolko k tomu.
co sa partnera tyka, tam by som asi nerozmyslala. ak sa ti hnusi a neveris mu, tak tazko s takym budes dalej fungovat, lepsie to nebude. a ak aj ano, cely zivot bude nad nim visiet hrozba toho, ze do toho opat spadne. tu osobne rozmyslas dobre a zisla by som z kratsej cesty.
ako slobodna mamicka bez pomoci to budes mat fakt mega tazke a ak, tak chod k lekarovi hned a necakaj.

patus_2
2. sep 2023

Nikto ti nemôže povedať, čo nás robiť, rozhodnúť sa musíš sama. Ale sama si napísala, že nechceš ísť na potrat. Nebude to vôbec jednoduché, ak si bábätko necháš. Ale ak máš vlastný byt, tak je to super. Je jedno, či je prerobený alebo nie. Výbavu pre dieťa vieš na bazare zabezpečiť za pár eur, veľa veci mamičky darujú aj za poštovné. Skús sa nakontaktovať na nejaké centrum, ktoré pomáha matkám v núdzi, nechaj si poradiť ohľadom všetkých možností, na ktoré máš nárok. Si v ťažkej situácii a nikto ti nemôže povedať čo urobiť alebo neurobiť. Len nerob nič, čo by si si do budúcna mohla vyčítať.

autor
2. sep 2023

@sara07 objednala som sa v stvrtok k lekarovi, povedal mi, ze mi staci prist o dva tyzdne,aby na sone uz bolo aj nieco vidiet. Meska mi to kratko-len cca 7dni,ale citim sa zvlastne, mam bolesti v podbrusku, citlive prsia, zrazu mam perfektny cuch. Na teste su viditelne dve ciarky.

joesvk
2. sep 2023

Keby mali ženy len dobrých partnerov, tak veľa nových detí by nikdy neprišli na svet.
To dieťa je aj polovica z teba....
Možno bude zlý otec a možno bude abstinujúci celý život, ak dostane šancu...
A možno je to jediné dieťa,ktoré ti tvoj život ponúkne.
Možností je veľa..
Ty sa musíš rozhodnúť.

sara07
2. sep 2023

však ti môže dať vyvolávačku načo čakat ? na sk su mudr gyn čo maju vyhradu svedomia a ani len tu vyvolavačku ti nedajú nie to interupcia

sara07
2. sep 2023

objednaj sa k inému mudr , skutočne by stačila možno vyvolávačka

panonia
2. sep 2023

Podla mna nie si na tom tak zle keď máš byt, mnohe nemaju ani kam ísť. Mala si si ho dat do poriadku. A že dieťa bude vyzerať po otcovi tak to je fakt dôvod na potrat.

bluka2
2. sep 2023

Je fajn, že si tomu klamárovi nič nehovorila. Rozhodni sa ako to ty cítiš. Podľa mňa máš 2 možnosti - byt na dieta sama a dúfať, že ta nebude otravovať nejakými otcovskymi právami alebo ten potrat. Nejakú šťastnú rodinku po takomto začiatku určite neočakávaj, aj keby ešte 3 týždne každý den stále niečo sľuboval. Koľko máš vlastne rokov?

autor
2. sep 2023

Je to starsi 2izb panelakovy byt v povodnom stave, ale je tu vsetko funkcne. Nie je plesnivy, ani rozbity. Byt som chcela casom prerobit, len v nom donedavna byvala babka, ktorej to takto vyhovovalo. Ja som byvala predtym s ocom, potom s priatelom. Mam 29.

bluka2
2. sep 2023

Tak v podstate máš ešte 10 rokov čas si niekoho snáď normálneho najst a mať dieta s niekým viac podľa tvojich predstáv.

pribinak
2. sep 2023

Máš takmer 30. Nie si nejaké mladucke dievča čo si neviem spočítať 2 a 2.
Takze si správ plán, nejaké zásoby mas a postav sa k situácii zodpovedne

Si VS vzdelaná, vedela si, že keď sexujes, že mizes zostať tehotná

autor
2. sep 2023

@pribinak vedela som, ze mozem ostat tehotna, len som nevedela aky je on vykvet. 🙄

pribinak
2. sep 2023

Hold aj toto prináša život

tinka8512
2. sep 2023

Moze sa stat ze pojdes na potrata a potom budes v zivote stretavat samich "vykvetov" a ani to dieta nebude a mozno potom budes lutovat, ze si aspon dieta mohla mat. Ale tiezje nazvazenie zetoto dieta ta s tym muzom uz spoji nacely zivot.Nuz si vo velmitazke situacii...

kvetinka75
2. sep 2023

Pokial by som mala pracu a kde byvat tak dieta by som si nechala. ''Priatela'' uz by som viac nekontaktovala. Tam by som urobila hrubu ciaru. Mas nejake uspory? Ak by som to mevedela financne utiahnut isla by som aj skor do prace. Drzim palce

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
2. sep 2023

zvazujem aj moznost, ze budem na babo sama a pojdem napriklad po 2 rokoch do prace. Neviem sice ako funguju jasle, musim si to nacitat. Vyhoda mojho povolania je, ze viem byt uz poobede doma a prazdniny mam vykryte dovolenkou. Uprimne, nie som velmi stotoznena s potratom, mozno je to naozaj jedina sanca mat dietatko.. a ked vidim ako sa niektore kolegyne roky snazia a neuspesne. skusim este zavolat otcovi a poprosit ho, ci by mi zo zaciatku trochu pomohol. Je na vysluhovom dochodku a ma vela casu. Len mam trochu obavy, kedze otec je vybusnej povahy, ci priatelovi nerozbije drzku.

kristinka92
2. sep 2023

k babatku sa nejdem vyjadrovať, ale nechápem niektorých ľudí, že take veci taja 🙄 2 roky na chodenie nie je malo nato, aby láskavo človek nepriznal svoju minulosť. to kde sme? a že rodina čušala tiež…sila naozaj. pritom to nie je vec nad ktorou by som iba hodila rukou…

jaskolka
2. sep 2023

@sara07 keď je tehotná, a podla pozitívneho testu je, tak vyvolávacka už nepomôže, uz jej "nič" nevyvolá.

zuzanockamt
2. sep 2023

Ja by som išla na UPT a nikoho by som sa na názor nepýtala.

autor
2. sep 2023

@kvetinka75 mam nasetrenych par tisic, plus mi nieco nechala babka-aj byt a kopec starozitnosti😀Pracu mam na dobu neurcitu-ucim v jednej romskej osade, takze sa nebojim, ze by som o nu prisla(tam neustale niekoho hladaju,malokto vydrzi) Este to cele zvazim. Za byt platim 170€, co nie je az taka vysoka suma.

sara07
2. sep 2023

@jaskolka ko to už bude vidieť určite a čím skorej pôjde tým lepšie načo čakať 14 dni ?

jaskolka
2. sep 2023

Autorka, v prvom rade sa skus na to pozrieť s chladnou hlavou.
To, ze máš neprerobeny byt, je to najmenej. Áno, finančne to je náročnejšie hlavne neskôr keď dieťa už bude rásť - škôlka, škola, krúžky, aj celkovo je to náročné byť na dieťa, sama.
No druhá vec, dokázala by, si reálne sa zmieriť s tým, ze pôjdeš, na potrat?
Nikto z nás ti nemôže samozrejme povedať rob tak, alebo tak. Bude to len tvoje rozhodnutie aj ty budeš niesť následky. Preto si takú závažnú vec dobre premysli, lebo niektoré rozhodnutia sa už nedajú vziať späť

autor
2. sep 2023

@kristinka92 ved prave, ale ako to dobre skryval. Ja som si myslela, ze je najlepsi muz na svete a ake mam stastie. Ved aj bol dobry a pozorny, kym som ho nevidela naliateho.

sara07
2. sep 2023

no tú držku si zaslúži určite , po dvoch rokoch ti tajit ? po roku min mal s pravdou ist von ak začal chlastat zase v tom lieta,

autor
2. sep 2023

@sara07 u lekara som bola, bral mi krv a potvrdil mi to. Len na sone nebolo nic vidiet,tak mam prist o dva tyzdne.

Strana
z6