Zvládanie úzkostí po potratoch v ďalšom tehotenstve
rada by som sa opýtala ako zmeniť nastavenie mysle. Som po 2 potratoch a aktuálne som 3x tehotná v 16tt...ako zmeniť myslenie že príde znova potrat nehladat na toaletaku krv a podobne... Potraty som mala predtým 6+2 a 5+3
@naty_123 Uvedomit si, ze v skorych stadiach je pravdepodobnost potratu kozmicky vysoka v porovnani s druhym trimestrom a vyssie.
Su na nete aj kalkulacky pravdepodobnosti potratu, ale naco sa s tym trapit...aj tak to nezmenis. Proste na to nemame dosah, nema zmysel sa tym trapit. Obrat myslienky na pozitivnu stranu, mas tak vela milnikov pred sebou na ktore sa mozes tesit. Nekaz si to myslienkami na co by, keby...
Drzim palce do stastneho konca! 💚
Ja som mala potrat aj v 18tt ale zeby mi nieco speci pomohlo v tehotenstve dalsom nemozem povedat. Predtym som potratila na zaciatku.
Ja som strasna bojovnicka,proste som si povedala ze raz dieta donosim a budem ho mat ,bodka. Sice som teraz chora,tehotenstvo bolo peklo na zemi ale syna mam. Nemysliet na zle...
https://datayze.com/miscarriage-chart.php
Tu mas taku statistiku pravdepodobnosti a vidis aka bola vysoka na zaciatku. Ranne potraty su caste, geneticke alebo vyvojove vady nezlucitelne so zivotom, slabsi plod. Mozes si trochu odfuknut, toto mas za sebou. Ano, oddychnes si az ked budes mat zdrave dieta v rukach. Kazdym dnom si tomu blizsie a blizsie. Dovtedy snad len verit ze co ma byt bude.
Viem ze je to velmi tazke, ja som bola tiez chodiaca kopka nervov. Ale stres babatku vobec nepomaha. Vypni hlavu, ja som pozerala serialy doblba. Citaj, hocico... hlavne pozitivne. ♡♡♡♡♡
Ja som si vydychla az ked sa maly narodil... nepomohlo mi nic, psychika bola hrozna... nenasla som nic, co by ten strach vyplo. Vzdy som sla na kontrolu s tym, ze co ak uz srdiecko nebije. Moj lekar to chapal, dal mi kontroly castejsie.
Presne snažím sa myslieť pozitívne a podobne ale vždy keď ma niečo pichne buchne si vravím a je to tu deje sa to...tak isto kontroly .. :/
Presne snažím sa myslieť pozitívne a podobne ale vždy keď ma niečo pichne buchne si vravím a je to tu deje sa to...tak isto kontroly .. :/
@naty_123 kúpila by som si odposluch na srdiečko bábätka. Mne to veľmi pomohlo ♥️ aj teraz keď sa malinká dlhšie nehýbe popočúvam a hneď mi je lepšie 😊
@naty_123 Tak cely cas som ratala so vsetkym, ale vedela som uz, ze to zvladnem, aj keby to nevyslo. Kazdopadne este tak 2-3 tyzdne a uz ti asi pridu aj prve pohyby, vtedy je to uz lepsie.
Citaj tento článok, možno ti pomôže. https://najmama.aktuality.sk/clanok/LsajJNm/gab...
Tiež som prišla o bábätko malo byť druhorodene, viem ako ti je. Staršiu dcérku máme a o viac sme sa nepokusali.
Ja som na každú poradňu chodila až zelená od strachu...aj fotku som si vypýtala až v 11tt ako som sa bala. Ale nepomohlo mi nič iba veriť ❤️ a mám krásne 9 mesačne dievčatko. Držím palce všetko bude v poriadku určite 🍀🍀🍀

Tak ved 16tt uz je krasny 🙂 mala si potraty v skorych stadiach, to je nieco ine. Verim, ze Ti vsetko dobre dopadne. Zbytocne stresy absolutne nijak nepomozu Tebe ani babatku.