icon

Zvládnem tretie tehotenstvo?

6. nov 2025

Ahojte, trošku citlivá téma ale dnes som si po 3 krát našla na tehotenskom teste || čiarky, nakoľko malá má 4 roky malý bude mať rok neviem či to zvládnem a zvažujem interupciu. S manželom sme z toho trochu mimo, lebo ja som sa už tešila do práce a že deti odrastu a budeme mať na seba viac času. Podľa mna na túto dobu sú 3 deti veľa, nehovorím že sa máme finančne najhoršie ale zase milionári nejsme. A hlavne sa chcem deťom plnohodnotne venovať a už sa dať aj dokopy, pre mňa to sú moc veľké schodíky po roku byť znova tehotná, prešla ste si niektorá týmto? Tiež ste sa rozhodli pre interupciu keď ste mali pocit že to nezvládnete?

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
anonym_42a4ad
6. nov 2025

@anonym_autor kontajuj poradnu Alexis pomozu ti, pomahaju a radia aj neplanovane tehotnym. Maju tam uzasne psychologicky. Nerob unahlene rozhodnutia. 😉

dahliaa
6. nov 2025

Ahoj. Také mám 3 děti poměrně blízko u sebe. S manželem jsme to tak plánovali, aby k sobě měly děti blízko. 😊 Je to fajn v tom, že si spolu všichni 3 dohromady vyhrají, rozumějí si. Já bych na tvém místě na potrat určitě nechodila (pokud to finančně zvládnete). 🌹

anonym_f2ee7a
6. nov 2025

Nic z toho co pises nevidim ako vazny dovod premyslat nad potratom. A podla Tvojich slov to znamena ze kto ma viac nez 2 deti sa im nevenuje plnohodnotne? Ale prosim Ta... Zvladnete to a budete to dieta milovat ako prve a druhe. Neurob neunahlene blbosti len preto ze ste sa zlakli a vas to "prekvapilo".

a0
6. nov 2025

@anonym_autor porataj si, či to zvládnete aj s 2-3 násobne vyššími výdavkami na deti, lebo teraz sú maličké, to je lacná záležitosť. Príde škola, viac krúžkov,akcie zo školy,… a to už také lacné nie je. 🙂
Podľa toho sa rozhodni, či je to pre vás ešte prijateľné alebo už nie.

smitjan
6. nov 2025

dobre si to rozmyslite, aby si to potom nelutovala. pokial sa viete financne o to dietatko postarat a vlastne aj o vsetky tri, tak by som na potrat nesla ale samozrejme, rozhodnut sa musite sami

lilli110
6. nov 2025

@anonym_autor Rozhodla som sa pre dieťatko, aj keď som sa bála ci a ako to zvládnem. Najlepšie rozhodnutie môjho života.

anonym_426820
6. nov 2025
@anonym_f2ee7a

Nic z toho co pises nevidim ako vazny dovod premyslat nad potratom. A podla Tvojich slov to znamena ze kto ma viac nez 2 deti sa im nevenuje plnohodnotne? Ale prosim Ta... Zvladnete to a budete to dieta milovat ako prve a druhe. Neurob neunahlene blbosti len preto ze ste sa zlakli a vas to "prekvapilo".

@anonym_f2ee7a čo je vážny dôvod pre teba? Každý vníma vážny dôvod niečo iné bože. Dieťa nie je vec čo odložíš ak to nebude neskôr vychádzať. Myslím si že oni poznajú svoje limity. Ja si myslím že nás je tu do toho prd a Vy sa musíte rozhodnúť už akokoľvek❤️každý vníma to inak. Prajem veľa síl.

anonym_a66943
6. nov 2025

bola som na interupcii, vedela som, ze to nezvladnem, ale ja sa aj liecim na depresie, muz tiez o dietati nechcel ani pocut, doma dieta uz dospele, mala som post interupcny syndrom, asi rok som sa z toho dostavala, uz je mi lepsie, ale bol to dlhy proces zmierenia

anonym_c53817
6. nov 2025

Presne tak, dieta nie je vec, ktoru niekde odlozis, ale ist na potrat a zabit ho je uz oukej 🙈

dzulli1980
6. nov 2025

Tak predpokladám, že ste sa s manželom chránili pred neželaným tehotenstvom, keď ste teraz z neželaného tehotenstva obaja "mimo", či? ... pozri je to Tvoja vec, sama sa s tým budeš musieť vysporiadať, nie Tvoj muž, TY ...

stefanny
6. nov 2025

Rozhodni sa srdcom...ale myslim ze ono sa uz rozhodlo ,tak ho pocuvni a na dietatko sa teš, vybralo si ta za mamu, budes preň ta najlepsia!

zujka2
Autor odpoveď zmazal
anonym_cfc10f
7. nov 2025

@anonym_autor Zase ty? Už si tu písala to isté koncom leta a zmazali diskusiu tak zase nanovo??? Sa musíš dobre nudiť

anonym_3370fa
7. nov 2025

Ked sme vybavovali obcianske, tak jedna policajtka, co stala za pani za okienkom, co muzovi vydavala obcianske, mala poznamku v zmysle. Jaaaaj, to ste Vy, co mate 4 deti...a neni to vela? Muz povedal, ze takym tonom to povedala, ze sice je slusny, ale mal 100 chuti jej dat cez papulu. A to som od neho pocula prvy raz taketo nieco. Zdrzal sa a slusne odpovedal, ze pre neho nie.
Ja mam len otazku, ze co znamena "plnohodnotne", lebo aj ked mas 2 deti, tak zakonite, ak sa venujes jednemu, tak druhy je v pozadi a naopak. Ja nemam pocit, ze by trpeli, ani oni nie. Medzi prvymi dvoma je rozdiel 21 mesiacov, vyzeraju skoro ako dvojicky teraz (maju 12 a 10 rokov), potom 5 rokov paiza a zase dvojrocny rozdiel, take dejavu. Ti starsi uz ma tolko nepotrebuju a vobec nemam pocit, ze nestiham sa im venovat. Ked boli mali ti prvi dvaja, mala som to narocnejsie, tito dvaja, to beriem uz nejak s nadhladom.
Ja som veriaca a vzdy prve ma napadne pri tom, ked niekto zvazuje potrat, taky moment zo zivota patra Pia:

Páter Pio povedal žene, ktorá išla do jeho spovednice: „Zatvorte oči a povedzte mi, čo vidíte.“
Žena poslúchla, zavrela oči a povedala: „Vidím obrovské námestie s množstvom ľudí. Medzi ľuďmi vidím slávnostne sa posúvajúci sprievod. V audiencii vidím veľa kňazov, biskupov a kardinálov: všetci predchádzajú pápežovi, ktorý nastupuje na trón. Áno, presne vidím pápeža na veľkom tróne a veľký dav oslavujúci toho pápeža, veľmi pekné… Ale čo to všetko znamená?“
Páter Pio odpovedal: „Dieťa, ktoré si zabila vo svojom lone potratom, z vôle Božej, by malo byť tým pápežom.“

Vies, Tvoje najmladsie dieta sa moze stat vedcom, co vynajde super liek, vymysli perfektnu operaciu, co bude zachranovat zivoty. Stale sa takto na to pozeram, ze co ak...co ak to moje utrpenie, obeta, uskromnenie sa, ma nejaky hlbsi vyznam.
Minule tu bola tema o pekle, vcera? Tak podla mna je peklo toto - ked po smrti uvidis nasledky svojich cinov a uz nic nemozes zmenit. A s tym pocitom zufastva a smutku musis "zit naveky", odluceny od vsetkeho dobra a lasky.
Tak si vzdy poviem, ked ide o velke rozhodnutie, ako to ovplyvni moju dusu.
Ale ako hovorim, som veriaca a je to moj pohlad a uvazovanie. Vase je ine. Nesudim, len davam moj pohlad na zamyslenie.
Len si myslim, ze neplodnost, ktora stupa v spolocnosti, je aj nasledkom tohto, ze si nevazime zivot, ked uz sa pocal. Tak vseobecne. A coraz viac parov ma problem vobec pocat. Opat prizvukujem, ze nesudim, len navrh na zamyslenie.

maryetta
7. nov 2025

Dieta sa uz pre vas rozhodlo. Teraz je na vas ako sa rozhodnete. Mam kamosku ktora mala 3deti za 3 roky.
Zvladla.
Uz som tu niekolkokrat pisala ze u mna prave 3.tehotenstvo bol najvacsi sok. Sama neviem do teraz preco. Kedze vzdy sme chceli 3-4 deticky. Ked som cakala 4.tak to bolo ok.

anonym_80e14b
7. nov 2025

konkretne ja by som sa pre interrupciu z finančnych dôvodov rozhodla len keby neexistovala šanca tie 3 deti uživiť. vzdať sa na istú dobu istého štandardu mi nestoji za to, aby som zabila to, čo už vo mne rastie. ale to som ja, kazda sme iná, niektore by tu šli na potrat pre kazdu blbost, ktora trošku nezapada do ich plánu a iné ani keby mali všetky deti jesť suché rožky a nosiť roztrhané oblečenie. rozhodnut sa musite vy s manzelom. ak na tom nie ste ozaj zle, tak si myslim ze budes viac lutovat ak na potrat pojdes. ale hovorim, tu ti neporadime, to sa musite rozhodnut vy dvaja

kikulienka94
7. nov 2025

osobne by som tretie dieťa nechcela - momentálne mám na ceste druhé. Milé komentujúce si asi neuvedomujú, aká finančná záťaž je to tretie dieťa - minimálne kúpa väčšieho auta pre 3 autosedačky, nakoľko sú deti malé a do obyčajnej Fabie ich nenapcháte, je jeden príklad. Rovnako, ako to tretie dieťa môže byť geniálny vedec, tak sa môže narodiť postihnuté. Hlavne sa neriaď moralistkami z koníka, ale sama sebou.

autor
7. nov 2025
@kikulienka94

osobne by som tretie dieťa nechcela - momentálne mám na ceste druhé. Milé komentujúce si asi neuvedomujú, aká finančná záťaž je to tretie dieťa - minimálne kúpa väčšieho auta pre 3 autosedačky, nakoľko sú deti malé a do obyčajnej Fabie ich nenapcháte, je jeden príklad. Rovnako, ako to tretie dieťa môže byť geniálny vedec, tak sa môže narodiť postihnuté. Hlavne sa neriaď moralistkami z koníka, ale sama sebou.

@kikulienka94 ďakujem presne takto nejako to aj beriem ako vy, keď som čakala syna vnútorný pocit mi hovoril že to zvládnem. Teraz cítim len že by som sa asi zbláznila, a že by som to nedala absolútne

kiki68
7. nov 2025

Ja keby nemam vek a po druhom velmi velke problemy a autoimunitou, tak idem este hned do tretieho. Cize ja by som si nechala. Mam 5 rocne a 4 mes dieta. Ale u mna je to take, ze z rozumu uz by to dobre nebolo a keby nahodou otehotniem, tak to risknem. Prinajhorsom pridem o nohy. Ja som po spontannych potratoch a nikdy by som uz nechcela zazit to ist domov bez babatka. A este k tomu dobrovolne. Kurnik, my by sme ani skrecka nedali prec. Jedine, ze by dieta bolo velmi vazne postihnute a bolo by to trapenie na hadickach, to by som dokazala s tazkym srdcom. Inak ne a nic mi nestoji za to, ziadny job, postava dat dieta prec. Ja ked na malu pozriem, ona je tak dokonale stvorenie, ako toto dat prec, tak ma picne. Ale ked ho nechces, tak dones k nam, ako hovori muz, tak nebude ta macka, co sme chceli, ale dieta 😀

lucia147852
7. nov 2025

Prepáč, ale na to si mala myslieť predtým a nie až keď sa stane. Asi si nepočala zázračne. Toto je tvoje dieťa rovnako ako tie dve, ktoré už sú ma svete. Ja dokážem pochopiť interupciu z vážnych dovodou, ale za mňa pohodlnosť medzi ne určite nepatrí. Keď nechcem ďalšie dieťa zariadim si to tak, aby som ho nemala. Potrat nie je odstránenie znamienka.

anonym_41c0a0
7. nov 2025

Používala si aj nejakú antikoncepcia, než si počala dieťa? Pretrhol sa vám kondóm? Chceli ste 3. dieťa? Čo na to tvoj muž? Viem, že teraz je už neskoro na tieto otázky, ale na interrupciu nechoď a to ti hovorím ako muž. Dieťa je Boží dar a vražda (za pomoci interrupcie) je smrteľný hriech. Nedávno som bol v jednej štátnej nemocnici a až ma zamrazilo, keď som videl cenník platených výkonov a interrupcia tam samozrejme bola. Ľudský život mal cenu 248 EUR. Dosť smutné, keď si pomyslím na to, čo moja tehotná žena platila u gynekológa za rozličné testy a fotky nášho (ešte nenarodeného) syna.

ivangeline
7. nov 2025

Pohodlnosť a sebeckosť, ženy…

stefanny
7. nov 2025
@anonym_autor

@kikulienka94 ďakujem presne takto nejako to aj beriem ako vy, keď som čakala syna vnútorný pocit mi hovoril že to zvládnem. Teraz cítim len že by som sa asi zbláznila, a že by som to nedala absolútne

@anonym_autor tutoostu vetu si mozes povedat po interupcii, ale bude neskoro...

any_soj
10. nov 2025

@anonym_autor ahoj. Ja len k tomu že plnohodnotne sa venovať deťom. Možno trošku uber zo svojich nárokov. Deťom sa venujeme ako ešte nikdy v histórii. Napriek tomu je neskutočná epidémia psychiatrických ochorení u detí. Švagriná je pediatrička, hovorí, že nie je týždeň, čo by neposielala ďalšie dieťa na psychiatriu.
Možno deti potrebujú niečo úplne iné, než dokonalé venovanie sa im od kolísky skrz všetky možné aktivity, krúžky, materiálne veci, úžasné dovolenky a bio jedlo (proste veci čo stoja kopu času a peňazí) atď. Možno potrebujú len tak normálne byť, spolu, v rodine, v láske, vo vzťahoch. Že kľudne môžeš zvoľniť z nárokov na seba ako dokonalú matku. My napríklad máme radšej malý byt, ale kopu času na seba navzájom (manžel keby sme chceli by mohol mať nadčasy a viac peňazí, ale pre nás sú dôležitejšie vzťahy). A máme 3 deti, a mne to teda vôbec nepríde veľa (možno aj preto, že máme množstvo kamarátov, čo majú 4 deti a viacero kamarátov, ktorí majú 5 alebo 6 detí).

anonym_e0010b
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ked som zistila, že som neplánovane tehotná s ďalším dieťaťom v poradí, tiež som si myslela niekoľko týždňov, že sa zbláznim, že to nedám a zrútim sa.. dnes má to dieťa takmer 10 rokov, je miláčik, neskutočné citlivá, schopná, kamarátska, majsterka kraja v športe (schválne nenapíšm v akom,lebo ma podľa toho niektorí môžu spoznať🙂, s nadpriemerným IQ, krásna bytosť zvnútra a zvonka. a teraz si prečítaj začiatok mojej správy😀

anonym_204f24
Včera o 14:25

@anonym_autor ahoj som nato rovnako už 3 dni som v depke vobec neviem čo robiť tiež zvažujem potrat

terez26
Včera o 14:38

@anonym_autor dobre si zvaz tvoj počin, nastuduj si čím si prechádzajú ženy po interuopcii....

ankare
Včera o 14:58

@anonym_autor Samozrejme,že to zvládneš. Keby si dáš bábätko zobrať,pokazila by si si už navždy svoj život. Držím palce!