2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@erika3011 mm se narodil 17.4. já teda 7.5. a svatbu jsme měli 17.4. 2010 na jeho narozeniny. 7 je naše šťastné číslo, takže to prostě jinak nešlo 😀 Já teď piju ten kontryhelový čaj na zvětšení sliznice,takže tento měsíc zase nic, protože tak rychle nestihne dorůst. Měřím BT, tak jsem zvědavá, kdy dojde ovu. MM dávám vitamínky, takže příští měsíc už by jsme na tom mohli být líp 😀
Ahojte babulky,vidim,ze vcera ste preberali svadbu...ja majovym poveram neverim.Jednoducho,ked je manzelstvo stastne,ako ho uz len mesiac svadby moze ovplyvnit. 🙂 My sme mali svadbu v juni min.roku a pocasicko sme mali prenadherne 🙂 Ozaj a dnes mame 8 mesiacov co sme manzelia 😀
@erika3011 Moja,mna podbrusko od ovulky stale pobolieva,ale krize ovela viac.No ja mavam zvycajne taketo priznaky po ovulke.Ale u teba to rozhodne vyzera nadejne,dufam,ze budes coskoro testovat 😉 Moja teplotka sa drzi na 37,0.Uvidime ci nieco z toho bude.
@jafnka to "oznámenie" po svadbe sa mi páči, to je zaujímavý nápad, rozposlať oznámenie, že sme sa vzali. Inak aj u nás to vychádza asi na 27 ľudí, keby sme pozvali len najbližšiu rodinu, všetci sú už povydávaní, poženení, majú dietky, takže sa to rozrástlo. Možno je to sebecké, ale viem si predstaviť iné využitie tých peniažkov, čo by sme dali za svadbu. Prekvapuje ma ako to brali tvoji rodičia a čo ti povedali. Človek to robí pomaly pre nich... moj priatel stále u seba doma vyhlasuje, že sa ožení a nikto o tom nebude ani vedieť. Jeho mama mu vraj na to povedala, že ona bude len rada. Oženila už dvoch synov, tak asi preto, že vie čo to obnáša. Ale jeho rodičia aspoň hovoria, že by sa mal oženiť. Moji rodičia sa ma nikdy nespýtali kedy bude svadba, resp. že už by mala byť, a to sme spolu 5,5 roka a v lete budú 3 roky čo sme zasnúbení. Tak mám pocit, že keď sa o tom ani nezmienia, je im to asi jedno, alebo to nehodnotia pozitívne. Tak myslím, že predsalen bude tá tajná: my+ dvaja okoloidúci svedkovia+ fotograf.
baby a už skúšate šaty? ja ešte nič nechystám, ale už by sa to asi pomaly aj malo. budete si požičiavať zo salónu, či svoje vlastné?
Inak tiež myslím, že pokiaľ ide o tú poveru, netreba to brať vážne. Ja mám v máji dizertačnú skúšku, takže to budem myslieť na úúúúplne iné veci. Takže pre mňa je ideálny jún, bude to na rozveselenie (keď tú skúšku nespravím) 🙂 alebo na úúúúplne dorazenie sa šťastím. Jaj pri tých stresoch so školou musí mať človek dôvod myslieť na niečo pozitívne, mať dôvod na čo sa tešiť.
Držím palce snažilkám, ani neviete ako vám závidím tieto chvíle. Vo mne úplne vybuchli biologické hodiny, strašne mi mimi chýba, veľmi po ňom túžim. To je hrozné keď to človek musí takto odkladať. Mám z toho nervy... a slzy v očiach...
@betty26 ahoooj, no práveže ešte nie, vôbec som nepozerala, ja som dosť drobná a útla, takže sa aj bojím, či vôbec na mňa niečo bude. No keď priateľ bude súhlasiť na tom dátumíku, už sa pomaly asi začnem obzerať.
300 Eur za požičanie je teda fakt dosť, to som ani nečakala, že to bude toľko. A určite sa oplatí ich skôr kúpiť za 370 eur a predať, alebo tak. Vidíš, asi pozriem nejaké inzerátiky, či tam niečo nenájdem...
A budete požičiavať/kupovať aj pre ženícha? Nevieš koľko to vyjde- asi tiež dosť, že?
@jankohrasko jéj, 2.5 mi bude mať dcérka narodeniny, to je ver šťastný dátum ...a zase 2+5=7 takže 7.5 bude svadba 😅 dobre som to skombinovala, však? 😅 😀 Inak šatočky už mám vybraté, na mojasvadba.sk pod tymto istym nickom mam fotoalbum kludne kukni 😉
@jutu07 juuuuj prepač, včera som už nejako zalahla do postele tak som nestihla odpisať.. Krásne ste to mali isto, aj ja som taká, že ma všetko rychlo dojme..a hlavne on vie ako na mna 😀 neboj aj ovu bude raz dva, meriaš si teplotu?
@lianka7 jeeej gratulujem k 8 mesiačikom 😉 🙂 ach bodaj by si mala pravdu a boli by to priznaky...mne sa aj teplota pekne drží, tri dni bola 36.8 a dokonca dnes trošku naskočila na 37.. http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
@betty26 ďakujem 😅 🙂 ...záleží nám na tom, lebo Laci nie je biologicky tatko maličkej..ale chceme byť uplna rodinka..a ešte keby sa vydarilo ešte jedno mimi boli by sme najšťastnejši novomanželia na svete 😀
@veonka @betty26 ja som si pôvodne chcela tiež požičať šaty za 400 euro, čo je desná suma. nakoniec som si šaty kúpila inde. pôvodne boli len na požičanie, ale keď videla ako veľmi by ich musela upravovať nakoľko som tiež dosť útla tak nám ich predala - 150 eur! no nekúp to 🙂 šaty na prezlečenie po polnoci ma vyšli na 70 eur tiež v tom istom salóne. a drahého oblek (bez košele a kravaty) stál 180 eur
@jafnka Takže oslavujeme 😀 My sme presne v den svadby mali 5.rocne vyrocie...a doslo nam to az par dni pred svadbou 🙂
@veonka Ja som mala s hladanim siat velke problemy,nakolko moje konfekcne cislo je 34, XS...vzdy som bola sklamana,ked som si na nete saty vybrala,prisla do salonu a povedali ze maju len od 38 tie saty a zuzovanie o 2 cisla by nevyzeralo dobre....nakoniec mi v jednom salone tak nadherne prisposobili saty..a to pred svadbou som este co to schudla-stresy...a narobila som im ozaj vela prace 😉 najlepsie v nasom pripade je asi usitie na mieru,ale do toho risku som nesla 😉
@erika3011 Dakujeme🙂 To je supeeeeer,ze sa teplotka drzi,grafik sa mi neda pozriet...aj ja ti skusim poslat moj 😉
http://www.fertilityfriend.com/ttc/index.php
@jafnka no, veď aj ja som chcela mať aspoň najbližšiu rodinu (akurát švagriné by som oželela) u nás je to tak, že keby sme volali len tých bezdetných z najbližšej rodiny, boli by tam len moji rodičia a svokrovci... 🙂)) mám dve sestry+brata, priateľ má dvoch bratov a všetci majú už rodiny, 1-2-3detičky majú všetci, malé od 1-3 rokov, akurát moja sestra má čosi staršie od 4 do 8 rokov. Zasa volať jedných a nezavolať druhých, to je blbé, aby sa niekto neurazil... Je fakt že chceme svadbu v BB a obe rodiny sú z TN, takže by sa muselo aj ubytko zabezpečiť. Rátala som to- 25 ludí, z toho 8 detí. No ale keď sa to vezme, mohli by to pochopiť, keď sami majú rodiny, že po tej finančnej stránke je to zaťažujúce.. aj keď teda všetci mali svadby normálne (cca 30-40 ľudí).
Baby máte odhad čo by stála taká svadba 25 ľudí z toho 8 detí, sobáš v kostole, ubytko na 1 noc, jedlo, šaty, no skrátka všetko aspoň tak cca. Uff...asi dosť,čo?
@lianka7 ahojky, no tak ja mám presne toto nekonfekčné 34, niekedy až 32, a výšku postavy 152 + nejaké opätky nie moc vysoké, takže parááááááda. Do šiat na zakázku by som asi tiež nešla, lebo predsalen keď môže človek vyskúšať 10-20... nezáväzne je to iné ako dať si ušiť jedny. A kde si objavila ten salónik s tými malými číslami? Čo som pozerala inzeráty na nete, tak sú aj 34 ale na výšku 160 a tak, takže to by mi tiež asi nesadlo a mať 12cm opätky, tak to by sme boli skoro hotoví aj so svadbou- by som sa hneď za rohom vykiepila... 🙂
@veonka nas svadba stala bez ubytka cca do 1800 eur pre 27 hosti 😀
12 cm opatky 😀 😀 😀 😀 😀 ja som mala 8cm a po foteni a obrade som sa sup sup isla hned prezuvat 😝
@erika3011 krasne satocky, kolegyna mala taka ulne podobne tiez z kolekcie jasmine a bola velmi spokojna 😉 😀
Najlepsie je si ich vyskusat ale viac, aby si mala prehlad, zalezi od toho ako Ti sadnu 😉 😎
Ja som tiez mala dost problem so satami, kedze nosim oblecenie vel. 34-36 😖
@jankohrasko mám ešte dve v rezerve že si pôjdem vyskúšťať okrem tychto keby náhodou...ale ak mi sadnú tak nebudem špekulovať 😅
@erika3011 Jeeej,tak ten grafik mas super,musim to aj ja nejako odskusat,aby isiel zobrazit!Pevne dufam,ze teplotky sa ti budu drzat hore 🙂 a mne tiez 🙂
@veonka ja mam vysku 164 cm,s dlzkou siat nebol az taky problem,skor to zuzovanie v hornych partiach bolo strasne...poslem ti v poste,kde som si ja vybrala saty,ale ozaj vyber mensich cisel bol velmi obmedzeny... 😒 Popr.ti poslem fotku ako som v satach vyzerala 🙂
@lianka7 super, tak to budem rada, ak pošleš, kde to bolo, resp aj foto. Veď aj tie horné partie kde nič tu nič, ach jo, no na takej postave nízkej ako som ja neviem veru ako to bude vyzerať. Dúfam že nájdem nejaké pekné čo sa budú dať upraviť na moje miery. Môžeš poslať aj na mailik: kofanek@gmail.com, ak to tu nepojde. Ďakujem.
@jankohrasko no tak to nebolo až také hrozné, ale na tom ubytku by sa to u nás dosť navýšilo. Asi bude tá tajná, ale šaty musia byť ako riadna nevesta, na tom trvám (ak teda nejaké na seba zoženiem) 🙂
@lianka7 ďakujem moc, no veľmi krásna nevesta z teba bola. Šatičky ti sekli, takýto strih by sa aj mne celkom páčil, akurát by som chcela mať iný výstrih, lebo osobne nenosím rada šaty čo mi nedržia na ramenách 🙂. Ale teda upravili ti ich veľmi pekne, sedeli ako sa patrí. Musím aj ja pokukať niečo v okolí.
@veonka Dakujem,povodne som chcela s ramienkami,pod prsiami s maslickou,no tie boli len 40 velkost 😒 tak som si opalila dekolt a dala som sa na strih,ktory som povodne vobec nechcela,nakoniec som bola aj spokojna.Cely den,vecer a noc som si ich nemusela nadvihovat,zeby mi padali...upravili ich naozaj dobre.Urcite si dobre vyberies,mas vela salonov v okoli,vyber vacsi 🙂

@dayanka 7.5 sme s Betty rovnako 😅