2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@samantha543 no vidíš, takže čárečka je tam! gratuluju!!
@tinika tobě taky mooc gratuluju aspoň někdo to tady začal a teď se snad těhulkový virus bude šířit raz dva 😀
Ahojte babulky ako sa máte ???? 🙂
@betty26 ahoj 🙂 no nie najlepsie, snazi sa ma skosit chripka :( a tych -5°C tiez nie je uplne najidealnejsie pocasie pre mna ...Ja som taky letny typ, radsej 38°C ako mraz 😀 chichi
@drobik1 ahoj no som 32 DC a mrcha nikde, uz len kupit test, ale este pockam, lebo dost mozne ze to meska z toho dovodu ze mam stres zo svokry..
ahojte babulky, chcem sa spytat, je mozne ze by som bola tehu a nemala ziadne tehu priznaky? okrem bolenia krizov teda.. inak nic.. a podla poslednej ms by to bolo 4tt +4 dni... ale mrcha meska...normalne som zmatena..
Ahojte holky, mozete mi prosim vas poradit po akej dobe od styku je dobre si spravit test aby mi uz ukazal nejaky jasny vysledok? Dnes je to 9-ty den a vysiel mi negativny test ale nedostala som menzes, tak neviem. Vcera som mala len take slabucko ruzove spinenie, aj to iba chvilu, picha ma v bruchu alebo boli ako pred mrchou. Ak som tehotna, tak asi 8 dni, ale to mi test asi neukaze, ze? Vo stvrtok idem k doktorovi, to uz by malo byt z krvi jasne? Teda pokial mi dovtedy test nic neukaze? Bolia ma este prsia, ale skôr po bokoch, inak mi ani nic nie je. Prosim vas poradte mi a napiste nejake svoje skusenosti lebo ja uz som z toho fakt na prasky. Dietatko strasne chceme a preto ma to tak trapi. Uz sa chcem tesit, len tie negativne testy ma skor vedu k placu.
@janielik87 stou chrípkou to nie je bohvie čo pi veľa teplého čaju s medom a papaj veľa ovocia 🙂 aj ja som letný typ aj som sa narodila v lete v júny ,zimu nemám moc rada na vianoce nech padá snežik a potom nech je teplo 😉
@tatiana77 mne by má prísť mrcha 28 febr....pred MA som nemala pravidelnú a od kyretáže som čakala 6 týždňov kým mi konečne dorazila a od ftedy my chodí zatial pravidelne 28 tuším raz 27ho ....prepáč nepamätám sa vy sa už snažilkujete???
@betty26 takze ked po 9.tom dni je test negativny, nemusim to hned brat, ze tehotna nie som. Je este mozne, ze hladina HCG je nizka a test teda ukazal negativny vysledok. Ja totiz tehotna strasne chcem byt a tak robim kazdy den test, uz som ich minula celkom dost a pritom este nepreslo ani dost dni aby nieco ukazali........som ja ale trubelka.
@rakovcanka no tak drzim prsty nech to vyjde a mozno to je fakt zo svokry..ale jasne este pockaj a neponahlaj sa.. 🙂
@betty26 my sa zacneme za mesiac......dr povedal, ze pockat radsej 3 menstr.cykly...dnes mam dostat mrchu, ale neviem ci bude cyklus 28 dnovy...uvidime....mam pocit, ze uz mam dostat...mam citlive prsia a boli ma brucho a boli hlava....uz ju chcem mat za sebou...najradsej by som hned po nej isla na to...ale uvidime...a vy ste ako na tom? mas pocit, zeby si aj mohla byt tehu?
@jafnka napisala "v utorok som objednaná k dr. na komplexnú prehliadku, ktorá zahŕňa aj gynekologickú prehliadku. budú ma vyšetrovať samozrejme aj zo spodu a brať stery na cytológiu a tak. a chcem sa spýtať, či by to nemohlo narobiť neplechu ak by som bola náhodou tehu."
ja by som mu povedala, ze je tato moznost lebo sa snazite atd a spytala sa ho na to, ci je to ok. Ako odbornik by ti mal vediet povedat a v pripade ze by to ok nebolo, neverim, ze by riskol a vysetril ta tak, ze by ti poskodil. Ved ich poslanim ma byt pomoct prichadzat detom na svet, nie ich o tuto moznost uberat 🙂
Dalsia vec, ty mas pravo odmietnut toto vysetrenie, ak mas pochybnosti ze je to ok. Mna cosi podobne caka zaciatkom marca. Ak vsetko pojde ako si zelame, ak by som v tom case mala byt uz tehu (test si budem robit koncom tohoto tyzdna) a v takom pripade, ak ma lekar nepresvdci o neskordnosti, ak toto vysetrenie nepodstupim. Chodim pravidelne na prehliadky, vzdy bolo vsetko ok, ak jeden rok vynecham, verim ze sa nic strasne nestane. A keby hej, asi by som aj tak volila dieta, takze je to jedno....pre mna 🙂 Drzim palce, aby vysetrenie dobre dopadlo.
@tatiana77 prečítaj si toto jedna babenka to dala do nášho sukr. fóra
Ak bol priebeh potratu nekomplikovaný a nevyskytli sa ani žiadne problémy po ňom, nie je dôvod čakať šesť mesiacov na ďalšiu tehotnosť. Najlepším liekom na ubolenú dušu je ďalšia tehotnosť. Neúspech sa síce môže zopakovať, ale to sa stáva len ojedinele. Zvyčajne absolútna väčšina následných tehotností má normálny priebeh a nevyžaduje žiadne špeciálne opatrenia – ani ležanie v posteli, ani pobyt v nemocnici, ani nadbytočné lekárske kontroly, ani špeciálne vyšetrenia. A aj pôrod môže byť úplne normálny a nekomplikovaný.
Najväčším problémom, ktorý sprevádza tehotnosť je sama tehotná a jej vlastné obavy, či všetko dobre dopadne. Odporúčam riadiť sa zásadou, že „dva razy tou istou nohou do tej istej rieky nevstúpiš“. Pozitívne myslenie je to najlepšie, čo môže tehotná pre úspech ďalšej tehotnosti urobiť. Pozitívne myslenie matky kladne ovplyvní nielen priebeh tehotnosti, ale aj celý budúci život dieťaťa. A erudovaní lekári vedia, ako sa starať o tehotnú po predchádzajúcom potrate (potratoch), čo a kedy treba ustrážiť a aké preventívne kroky urobiť pre úspešný koniec tehotnosti.
A na konci tej vytúženej tehotnosti vás bude čakať najkrajšia odmena – vaše dieťa. Tak dlho neotáľajte...
@tatiana77 nám najprv dr. kázal počkať 6 mesiacov potom ked som sa ho pýtala povedal že stačí aj 3 ale my sme sa začali po 2 mrche ale sa nám zatiaľ nezadarilo .....tento mesiac sme sa snažili2 krát ale nie cez plodné dni povedali sme si že dáme malú pauzu v máji budeme mat svadbu a mám vela stresov.....takže tehu ešte nie som
@tatiana77 nám najprv dr. kázal počkať 6 mesiacov potom ked som sa ho pýtala povedal že stačí aj 3 ale my sme sa začali po 2 mrche ale sa nám zatiaľ nezadarilo .....tento mesiac sme sa snažili2 krát ale nie cez plodné dni povedali sme si že dáme malú pauzu v máji budeme mat svadbu a mám vela stresov.....takže tehu ešte nie som
@betty26 jasne...,tak to hej....pockajte aspon dva mesiace.....ja som sice mala svadbu a bola som v tretom mesiaci.....mala som statstie, ze mi nebyvalo zle a na svadbe ma iba nohy boleli 🙂 ale na zaciatku ma hrozne boleli prsia a rano, kym som sa nenajedla chlebika alebo sucharu, tak som isla odpadnut, ale trvalo to nejake 2-3 tyzdne
@betty26 ale pri tych vybavovackach nebudes aspon mysliet, ci si tehotna alebo ci otehotnies....my sme si s manzelom vtedy tak povedali...ked otehotniem, tak sa nic nedeje a ked nie, tak urcite po svadbe..podarilo sa nam na prvy mesiac...fakt som to brala sportovo a nesledovala som ani plodne dni nic.........no a nas poklad bude mat koncom marca dva roky...drzim palceky....musim koncit..papa drzte sa

@zuzmor002 do mas o chvilu 🙂) drzim prsteky nech sa pridas k nam 🙂