2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@katkav ja mam zas presny opak 😢 Pred mesiacom (ked som prestala kojit) som vysadila HAK, nech sami znormalizuje cyklus, no obavam sa, ze to nebude take jednosuche... Ta antikoncepcia mi tak zblbla cyklus, ze som zacala zas krvacat po 19 dnoch 😠 Dufam, ze buduci mesiac to uz bude v norme... 😲
@mishuu ani ja neviem, neviem 😉 snad si este to druhe babatko pocka, aj ked tesili by sme sa z neho aj teraz, ale este chcem ist buduci rok na dovcu a nie na stvordnovy pobyt do porodnice 😀 snad to je z niecoho ineho. vsetkym kamoskam, co su teraz tehotne a o par tyzdnov cakaju babo, som pozicala maleho vecicky 😉 to by bolo blbe pytat si ich hned spat....plus este by som chcela aspon pol roka kojit, ak nie rok a keby som bola tehotna, asi by mi gynekolog odporucil skoncit kvoli tomu druhemu...uvidime ako to dopadne...je to inak parada, 16.9. mam 30 a akurat mi to vychadza na menzes..to bude teda oslava ☹
@lili_a_mimi urcite sa Ti to coskoro upravi, ja som prestala HAK brat pred par rokmi, mne z toho hrozne blbol cyklus a vacsinou som to brala kvoli tomu, ze bol chlap lenivy starat sa, priberala som z toho, mavala som spinenie hocikedy, nebolo to dobre...aspon teda moj organizmus to neznasal velmi dobre....ono sa vravi, ze po vysadeni HAK baba rychlejsie otehotnie, uz by ste chceli ostat v ocakavani teraz alebo az po Vianociach? 🙂
@katkav ja som teraz barala taku HAK, ktora sa uziva pocas kojenia, tak ked som prestala kojit, musela som vysadit aj HAK. Pokusat sa planujeme asi od decembra. S normalnou HAK som ale nemala ziadne problemy, tak neviem, preco moj organizmus reagoval na toto tak blbo... 😒
ahojte maminky a buduce snazilky.....krasna tema, takto dopredu....aj ked pravda pravduca...rok 2011 je uz pomaly za dverami, ved to tak rychlo leti. My velmi tuzime po troch detickach a chceme sa zacat "snazit" v druhej polovici roku 2011, tak to budem snad patrik k vam 😀
@lili_a_mimi asi Ti nejak zblbli hormony, ked si aj kojila aj kvoli HAK, urcite sa Ti to upravi. Prajem Ti, aby Ti manzel dal ten najkrajsi vianocny darcek // 😉
@ellit ahoj a vitaj medzi nami 🙂
takže už disponuješ dvoma deťúrencami? Šikulka 🙂
My s priateľom túžime po prvom bábätku a tiež chceme v druhej polovici roka 2011 sa posnažiť 😀
Tak si držme navzájom palce, nech je všetko oK.
Ak sa smiem opýtať, berieš teraz antikoncepciu? kedy plánuješ vysadiť?
pekný dník všetkým
Baby dnes sa mi stala taka vec, bola som u gynekologa na prehliadke a ked som sedela v ordinacii tak doktor volal s jednou buducou mamickou ze jej vysieli pozitvny skrining a sa jej pytal ci jej prve dietatko ma zdrave lebo ze je mozno pravdepodobnost ze bude mat Downov syndrom a ze ju objedna na genetiku. Ze maju teraz strasne vela pozitivnych vysledkov. Tak mi zostalo smutno a luto tej mamicky ako keby to hovoril mne ☹
@mishuu ahoj, neberiem ziadnu.... Brala som kedysi, este pred detmi, ale uplne mi zblbla organizmus, vypadali mi hrozne vlasy, tak som ju vysadila. Ak by sa zadarilo omylom skor, tak nam to nevadi, ale davame si pozor 😀
Obaja chlapci boli pocatí na prvy krat, tak dufam, ze nebude ani potom problem. A moj muz ma 40 rokov, tak uz "vie co a ako" 😀 😀 😀
@katusica taketo veci sa hovoria len osobne preboha :(
no ked som bola tehu, tak skoro 80% mamickam vychadzali zle testy ale neda sa to nikdy predpovedat na 100% a aj ja som mala vysoke NT hodnoty pri druhom. Bali sme sa, ale tripple testy nam vysli super
Je to bohuzial tym, ze rodia teraz silne rocniky a to su 30 vyssie a to je na prve dietatko vela....no bohuzial v dnesnej tazkej dobe sa ani inak neda. A hrozne vela tam zohrava aj vek otca....velmi sa to podcenuje, vravi sa, ze je jedno kolko ma muz rokov...ano na plodnost to jedno je, ale na kvalitu spermii nie...a predsa len dava muz 50% genetickeho kodu...takze tieto poruchy su hlavne aj z toho. Vysoky vek rodicov :(
Neboj sa toho.....tych testov je teraz tak hrozne vela a je velika nahoda, ak vsetko vyjde na 100%, to nevyjde nikdy....vzdy je nieco mimo tabulky, ale nesmies sa toho bat. Hovori sa, ze keby zeny len tusili, co im pocas tych 10 mesicov tehotenstva hrozi, ci im samotnym, alebo babatku, vymreli by sme. Uvidis, ze budes hrozne stastna mamina maleho uzlicka 🙂))
No ja som bola prekvapena tiez ze po telefone, ale bol k nej hrozne mily. Hovorila som to aj kolegyni a ona tiez hovorila ze to este nic neznamena, ze tie testy vychadzaju casto zle. Len to na mna nejako dolahlo, som dnes nejaka precitlivela asi 🙂 A inak ja budem tiez prvorodicka 30-nicka ale u mna to bohuzial inak neslo, manzela som spoznala neskoro tak uvidime ako sa nam zadari.
@ellit Máš pravdu také veci by sa mali osobne. Som si tým prešla, ale mne vyšlo najprv zlé sono, potom obrovská NT hodnota a z odberu plodovej vody sa potvrdil jeden syndróm u dievčatiek, tak sme o mimi v 17 tt prišli, a teraz máme nútenú pauzu, preto až v roku 2011 sa môžme pomaly začať snažilkovať, teda kázali nám 2 roky nakoľko to musel byť cisársky, ale tak po roku čo bude v marci to asi skúsime. Veľmi chcem, ale ešte viac sa bojím, ale tak musíme veriť, že sa to nezopakuje.
Fakt je to pravda čo píšeš, radšej nevedieť. A k tomu veku ja mám 27 a vidíš stalo sa, len ma štve ak mi niekto povie si mladá tak ešte máte čas, to ako keby som stará tak to viac bolí, že sme prišli o bábenko alebo čo, podľa mňa to bolí stále rovnako. A veľmi sme sa všetci tešili naň aj moja 7 ročná dcéra. Teraz môžem povedať, že sme z toho troška vonku, vrátili sme sa z dovolenky od mora, a načerpali nové sily, po tej nešťastnej zime čo sme mali sme si ju aj zaslúžili.
Aký máš rozdiel medzi tvojimi chlapcami?
tak dnesnym dnom som ukoncila vysokoskolske studium, promocia za nami, trosku dal Tomasko tatinovi zabrat, ked ho strazil, zajtra pridu svokrovci, tak budeme pokracovat v oslavach 😀
@katkav gratulujem! 🙂 Poriadne si to oslavte, no bacha, ty to uz s alkoholom moc neprehanaj... 😉 😀
@lili_a_mimi haha 😉 no snad ti Rusi pridu, lebo mi buduci rok dovolenka nevyjde...ja sa aj tak opijam vacsinou nealkoholickym vinkom z Tesca, take vyborne ruzove tam maju 😉 dakujem velmi pekne. Svokra mi doniesla velku tortu a to som jej vravela, ze nech mi ziadnu nekupuje, lebo musim obmedzovat sladke...manzel ma vysoky cukor, ona je cukrovkarka, takze ju budem tlacit nakoniec sama 😉 svokor ten sladke lubi, ale vela nezje. Komu poslem? 😀 ako moja sestra z Anglicka mi vzdy chce poslat kusok torty postou v obalke 😀
ahojte🙂 mozem sa pridat? ja by som tiez chcela mimi v 2011tom🙂
Ahojte,aj ja by som sa rada pridala.....CHceli by sme zacat snazilkovat zaciatkom roka 2011, jedno dieta doma uz mame za mesiac mu budu 2 roky. A co sa tyka tych pozitivnych screeningov mam vlastnu skusenost. Strasne moc sme chceli miminko co sa aj nakoniec po vyse roku podarilo,myslela som ze umriem od stastia....vsetko bolo v poriadku v 12 tyzdni sme boli na nt screeningu,ktore vyslo dobre nezvracala som,blbo mi sice bolo niekedy na umretie...a potom mi brali krv na triply ktore vysli pozitivne na downa,bulela som tri dni v kuse vtedy som aj jediny krat zvracala co som nevedela co teraz...boli sme na genetike a tam bola velmi mila pani doktorka ktora nam vsetko pekne vysvetlila a vravela ze tripli vychadzaju hodne pozitivne a pytala ci sme nemali robeny nt screening co sme nastastie mali a vravela ze to vysetrenie je pre nu smerodatne amnicentezu sme odmietli,ale chceli sme geneticky utz, aj z utz srdca v 21tt,dopadlo to dobre a na tom srdiecku nam este mudr.povedal ze ak by to bol dawn,malo by vadu srdca tak sa nam ulavilo,iked predsa strach tam bol,nastastie sa narodil zdravy a krasny.....teraz by sme chceli druhe babo a bojim sa ze si tym budem musiet asi prejst znova, no uvidime dufam ze nie
Ahojte, my tiez planujeme posnazit sa o babatko v 2011 🙂
paloma29 - ahoj, bude to nase prve 🙂 chcela by som otehotniet buduci rok niekedy v lete, tak uvidime ako a kedy sa zadari 😀

@katkav noo Kati neviem, neviem 😉