2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@lili_a_mimi jaj no to je ine... ja som nemala problem ziadny ani s krvou ani s florou nic... ani na konci ... len som mala velmi rychly tep,ale to oni neporiesia.. to mi povedali ze su to nervy a ze sa mam upokojit inak mi daju sedativa a to si mozu vies kam a co🙂 ja som nervozna skoro stale...blba povaha☹ ale to nie je taka nervozita ze po niekom ziapem alebo na malau alebo tak..proste taka vnutorna..take napatie..s tym nikto nic neurobi..
@lili_a_mimi
A preco so zelezom? Je to nejaky problem? Co to znamena pre tehotenstvo?
Ja som bola na krv a zistili mi ze mam malo cervenych krviniek. Ale vraj je to este v norme. Tak preto sa pytam.
Ahojte, mozem sa k Vám pridať? tiez sme po dohode s manzelom sa zhodli na tom, ze na zaciatku buduceho roku by sme sa chceli trosku "posnazit" 🙂
@h.a.i.n.y ja som sice malo krv v poriadku ale malo zeleza znamena chudokrvnosta to nie je dobre... lebo potom aj babo dostava malo zeleza a bude chudokrvne a to potom treba jemu po narodeni podavat zelezo... nedostatok zeleza sposobuje mnoho veci..nechut do jedla.. spavost atd...moc sa v tom nevyznam...
ahoj zuzi, ano prve, rocky nejako rychlo utekaju... 😒
ja by som chcela mat dve za sebou - teda v priebehu troch rokov - lebo az by som sa po prvom vratila do prace, tak druhe neviem, neviem...ved uvidime, ako sa to vsetko vyvinie. Musim asi skocit za doktorom, lebo dlhe roky uzivam HAK, tak ze ci pockat, alebo nie...mam dilemu... 😕
@mysti mne povedal ze nemusim cakat, ze dnesne HAK su uplne bezpecne... kamoska otehotnela tak ze po vysadeni mala len raz MS a potom uz ostala tehotna..ja som jednu MS pockala ze sme si davalai pozor (len tak pre istostu) a potom o 5 mesiacov sa mala podarila, ale ja mam bez HAK velmi nepravidelnu MS takze asi preto to chvilu trvalo...a tiez chcem druhe tak hned po sebe..hanka ma teraz 8 mesiacov tak cakame kym bude mat rok (v januari) a hura na to🙂
zuzka, presne aj ja som mala ten problem, mne doktor nasadil HAK aj koli mojej nepravidelnej MS... Ja by som chcela vysadit v novembri, ze v decembri by som uz nebrala, takze vlastne december a januar by bol "ocistny" a po januarovej MS by sme isli na to, lebo az by sa podarilo, chceli by sme novembrove mimi, ja aj manzel sme novembrovi, tak aby sme pokracovali v "tradicii" 😀 snad sa nam to podari a nebude problem, ja inak HAK beriem skoro 9 rokov... 😒
ale ako citam Tvoj prispevok, tak asi by sme mali zacat aj skor...aj ked viem, ze zase naplanovat sa to nijako neda 🙂
@mysti ja som brala asi 4 roky ale kamoska nejakych 6 a otehotnela hned v pohode...ja som brala kvoli tomu ze sme este nechceli mimi... ja som chcela letne babo a hen je to januar a my sme vsetci take rohate znamenie..ja a manzel byci a mala je kozorozec🙂 takze vsetci sme poriadne tvrdohlavi,ale myslim ze hanka najviac😀 aspon to dava najhlasnejsie najavo🙂
vidis, zlata...tak uvidime, ako to dopadne u nas, mozno budeme mat mimi pod stromcekom 😀
Musim utekat do mesta, ale v pondelok som tu ako na koni...potrebujem este nejake rady 😀
@h.a.i.n.y ano, zelezo je potrebne na tvorbu cervenych krviniek. V podstate aj ked mas malo kerviniek ale je to este v norme, nemusis sa stresovat. Ja som s tym tiez nemala nejake extra problamy - bola som tiez na hranici, no v norme, ale na konci tehu som aj tak brala zelezo - kvoli stratam krvi pri porode... 😉 A teraz by som sa chcela dat vzýsetrit len kvoli tomu, aby som bola v klude, ze vsetko je tak ako ma byt - nech sa nestresujem potom (ze som chudokrvna alebo ine nieco... 😠 )
Aj ja som otehotnela skoro hned po vysadeni HAK. A brala som ich asi 8-9 rokov 😉 Pockala som si 2 cykly, zistila som, ze ich mam pravidelne, zistila som, ze + - kedy mam plodne dni, sup-sup a bolo to 😀
@lili_a_mimi no niekomu je hej ked si vie vyratat plodne dni🙂 lenze ja mam taky cyklus ze 30-40dni 😠 ak nejaky mam... este stale nemam MS od porodu
@h.a.i.n.y nie, problemy s otehotnenim by si nemala mat. Skor by to bolo "neprijemne" pre teba, lebo by si sa stale citila malatne, unavene, tocila by sa ti hlava a tak 😖 Ale plodu ci babatku by to hlavne zo zaciatku nemalo vobec vadit, neboj 😉
@zuzkat1 plodne dni su vraj v 10.-15.den od prveho dna MS. Tym, ze ty mas dlhy cyklus, mozes ho mat tak asi 14.-15.den. Ja mam kratky cyklus (cca 26 dnovy), takze plodne dni mavam taky 10.-11.den 😉 My sme sa tym riadili, snazili sme sa 10. a 12. den a bolo to 😀
@lili_a_mimi lenze ja mam hlavne nepravidelny... vzdy inak... raz po 30tich dnoch a raz po 40tich☹ a teraz nemam ziadny..este kojim dost vela a nemam vobec MS
@lili_a_mimi A chudokrvnost sa da ale liecit aj pocas tehu nie? Vraj vela zien je pocas tehu chudokrvnych.
@h.a.i.n.y ano, jasne ze sa da, ved prave preto sa uziva to zelezo 😉 Niekto sa lieci a niekto to berie len preventivne 😎 len niektore tehotne to "nemozu" uzivat, lebo ich straaaasne zapeka 😒
@lili_a_mimi Len ja som pocula ze od zeleza sa kazia zuby ☹ A ja nechcem brat zelezo za tu cenu ... to radsej ostanem chudokrvna .... 😒

@zuzkat1 ja sa chystam. chcela by som totiz vediet aspon orientacne, ci mam vsetko s ktvou poriadku (zelezo a tak) ale chcem ist hlavne ku gynekologovi kvoli tej mikroflore... Aj pri prvej som s tym mala problemy a nastrasili ma, ze som mohla kvoli tomu aj potratit 😒 tak radsej tomu chcem predist (ak by to nebolo v poriadku)