2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@h.a.i.n.y aj ja si myslim, ze to budes mat v poriadku a to zelezo potom zacnes brat asi az mesiac pred porodom, aby si mala dostatok krviniek pro porode 😉
Ahojte baby, pocujte, ako je to teraz s materskou? Ste poculi, ze chcu zase pre vsetky mamicky 190€? Ved to ke strasne 😠
No baby bola som dnes u svojho gynekologa a pytala som sa ho na nejake predtehotenske testy tak povedal ze nic take. Ze potom ked sa nam nebude darit otehotniet pol roka tak potom mam prist a bude sa to riesit. Lebo teraz si mozem dat vraj spravit vysetrenie ale na vlastne naklady. Som z toho trochu smutna lebo som si chcela dat aspon krv zobrat ci mam vsetko ok. A bola som aj pri svojej doktorke len tam bolo kopec ludi tak som sla domov. Ale pojdem tam bud zajtra alebo vo stvrtok. A chudokrvna som lebo ja som uz bala na krv minule a sestricka mi povedala ze som chudokrvna. Vraj mam hodnotu 110 cize znizene cervene krvinky.
@zuzkat1
@lili_a_mimi Tak kocky bola som dnes u mojej doktorky a na zaklade vysledkov este z juna mam nedostatok zeleza a mam anemiu ☹ Tak sestricka mi hned zobrala krv (ze na zelezo nemusim ist nalacno) a zajtra budu vysledky. Tak dufam ze nebudu este horsie ako v juni ☹ Mam dopichanu celu ruku lebo mi nevidno zily .. tak som myslela ze tam odpadnem 😠 😒 Takze zajtra sa uvidi co a ako ....
@h.a.i.n.y jak je mozne ze ti gynekolog nechcel zobrat krv na testy? to sa ma robit aspon raz rocne nie? v ramci preventivky......alebo sa mylim? ja sa chystam v januari na preventivku a konzultaciu ohladne snazenia a teda pocitam ze mi krv vezme aby som vedela co mam doplnat a ci nemam jest to zelezo atp....
@h.a.i.n.y nestresuj sa, bude to urcite v pohode 😉 ako pisala zuzkat1 ta hodnota je hranicna, takze nie je sa coho bat 😎 a ak chces, mozes zacat pit dzusy, ktore obsahuju "cervene ovocie" - podporuju tvorbu krviniek a tak isto aj cvikla, spenat a cervene maso. A skus kuk na tuto stranku: http://www.hematology.sk/modules.php?name=News&...
@katka.gzd Neviem ako to je s branim krvi ked si na preventivke. Ja co som bola toho roku na preventivke tak mi nebrali ziadnu krv iba ster z krcka maternice. Mozno beru krv v ramci preventivky u obvodnej lekarky. Neviem ti povedat. Ale teraz co som bola na krv tak to by ti malo stacit na zistenie co ti chyba a coho mas nedostatok lebo je tam dost toho co ti mozu zistit z krvi. Takze skus potom ku svojej doktorke nech ti spravi krvny obraz.
@zuzkat1
@lili_a_mimi
A baby moja hladina zeleza je 76 a je to dost pod hranicou 😖 Takze to sa ozaj lieci len apr tyzdnov a potom uz budem ok? Tak to si ma potesila Zuzka 😉
@h.a.i.n.y no mojej sa to preliecilo za 6 tyzdnov a pociatocnu hladinu ale neviem kolko mala ... len viem ze po 100... ale tu na nete deticky beru aj niekolko rokov zelezo..ale to nebude tvoj pripad,lebo okrem zeleza v tabletkach mozes jest potraviny kde je vela zeleza... maso (cervene-ale aj ine),susene marhule, zelenu zeleninu,strukoviny... no je toho dost🙂 a raz dva to bude OK..ale ak mas teraz malo zeleza,tak ja by som potom pocas tehu iste brala dake vitaminy pre tehotne🙂 a posledny mesiac mozno aj dake slabie zelezo v tabletkach... 76 je dost malo...ale nie je to katastrofa,len treba doplnit zasoby a budes fit🙂
@zuzkat1 Ja nechapem tomu 🙂 🙂 🙂 Teraz som volala sestricke o vysledky tak mam vsetko dobre 🙂 Nechapem tomu ... som cakala zle vysledky a povedala mi ze mam vsetko v norme ze mi netreba ziadne lieky. Takze supeeeeeer 🙂 som stastna 🙂 Je to mozne ze za 3 mesiace sa mi takto zlepsili vysledky? 🙂
baby, toto musite vidiet... aby sme sa mali na co tesit 😉
https://www.youtube.com/watch?v=w0WWOpH0oPk@lili_a_mimi 🙂 aj ja chcem🙂 no nie zrovna dvojicky🙂 len jedno ale nech tancuje🙂
@zuzkat1 ano, to iste napadlo aj mna 😉 len dufam, ze s tym nebudem mat nijake problemy, lebo akosi sa mi nechce upravit cyklus... 😒 vrrr.... 😠 Alebo zeby uz mrcha nedosla a o taky tyzden si najdem //...? 😅 No, manzel by "bol rad"... 😝
@lili_a_mimi ved ked chcete tak tych par mesiacov hore dole🙂 my sme si cca pred mesiacom nedali tiez pozor a neriesim ani test ani nic, lebo ja mrchu nemam.... a ked sa nahodou stalo tak asi zistim az ked bude velke brucho,lebo mne ani nema co meskat😀
Ivetka, ahoj, tak sme sa tu stretli...no zial po tom, co schvalila vlada sa nam plany zmenili a sme sa doma rozpravali, ze zase budeme musiet este aspon rok minimálne počkať...lebo z mojich 190€ materskej nam to nevyjde...nase mesacne vydavky (uver+auto-leasing+bezne poplatky ako voda, plyn, elektrika...) sú cca 700€, manzel zarobí 500-550€ mesacne...a to v tych vydavkoch nie su poistky, telefony...takže keď si to už len logisky prepočítame, tak nemáme šancu... ☹ strasne som z toho smutna, aj manzel, ale inak to bohuzial nejde...
Takže Vás tu asi budem len citat, tesit sa s Vasich dobrých sprav, drzat Vam palceky, aby sa Vám "podarili" krásni drobci, ale ja si ešte musim pockat... 😖
@mysti este stale sa to da riesit tak, ze teraz zacnes setrit aby bolo potom + mozes dat babo do jasli a pracovat....mozno sa ti podari pracovat na polovicny uvazok, co by snad stacilo aby si mohla byt co najviac s babatkom...mozno by sa ti dalo robit aj z domu (u nas to ide, neviem kde pracujes ty....) ono vzdy sa nejake to vychodisko najde.....samozrejme ze jedna z moznosti je odklad, to nie je koniec sveta...ale mozno by sa to dalo aj inak poriesit ked po babtaku tak tuzite....
@zuzkat1 akože nemas MS, nema co meskat????
@katrenka111 ja som este od porodu nedostala menstruaciu teda ak by som bola tehotna tak to podla toho ze mi meska nezistim🙂
@zuzkat1 jaj tak to bude asi iný prípad... ja som normalnu MS mala naposledy v máji.... ☹
@katrenka111 no ja preto ze kojim... takze ak nekojis tak to bude asi naozaj iny pripad... a chcela by si mimi buduci rok?
@zuzkat1 no už aj hej pomaly,lenže mam total zastavene hormony... už doktorka nevie co so mnou....
@katrenka111 - a neberies nejake hormony na rozbehnutie MS mne sa nakoniec rozbehla 🙂
@mysti - no ja sa bojim toho, ze ked to budeme stale odkladat tak to dieta mat nikdy nebudeme...mam priklad susedku ta ma po 30tke a dieta stale odkladali a teraz si tak zvykli, ze su len 2, ze uz ani nechce...no a ja sa bojim toho, lebo cim som starsia tym menej chcem babo takze sa bojim, ze nakoniec si zvyknem a nebudem chciet vobec 😅
ja som si uz dala termin, ze buduci rok musi byt, lebo inak sa na to neodhodlam nikdy 😀

@h.a.i.n.y ja som brala zelezo a v pohode... no nemyslim si ze ked chces mimi tak je lepsie ostat chudokrvna ako sa liecit..lebo aj malemu potom bude chybat zelezo a to radsej chces potom jemu davat ako sebe? moja mala brat a ja som to radsej riesila tak ze jej som davala len polovicnu davku a este ja som si davala a mala cez mlieko🙂