2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@katie1 ja tiež nie, brala som vkuse, a vysadila som minuly mesiac, takze budem tri mesiace bez, kym sa zacneme snazit, ale prvu MS som dostala nacas, presne na den a trvala len 4 dni, tak som bola velmi prekvapena...aj som citila ked som mala ovulku, takze som celkom rada a hadam je vsetko, ako ma byt 😀
Ahojte babenky.mohla by som sa pridať?my sme vo februari minuleho roka potratili,teraz sme v uk a od buduceho roka sa chceme opat posnažiť ale asi pojdeme domov na sk...tu si to nevieme predstaviť vychovavať rodinu a ostať tu....
@mimi1111 no je to tazke na to stale nemysliet kedy to uz prejde...☹ u mna je to tazsie pretoze mam nepravidelnu MS tento cas snazilkovania nam odporcil doktor....no dalsi mesiac to uz nemusi byt tak dobre.....☹ taak a mne ako naschval vzdy do toho skoci daka potvora... 😠 mas pravdu uz aby sme boli zdravucke a pripravene.... 😉 😉
@daniela242 ahoj dá sa to platiť aj ked som v zahranicí?ale planujeme sa vratit ked budem tehu..ale keby som si to povedzme chcela platit od januara ale este budem v uk da sa to?dikes
ahojte baby... chcela by som sa asi k vam pridat... som inak taka otvorena - velka huba a vesela kopa... ale momentalne ani neviem, kam sa pridat... snazilkovali sme sa uz od novembra 2009... v septembri 2010 sme otehu a v 10tt sme museli ist na kyretaz... zijem uz roky v Rakusku a kvoly praci sme sa rozhodli, ze hold o dalsi pokus sa zacneme pokusat az okolo maja 2011... tak by som vam - ako aj v teme, kde sme sa snazilkovali baby v roku 2010 a vsetky stastne otehu - chcela kecat o svojich pocitoch a davat nejaku tu oporu... takze berete ma? 🙂
ja ta berem aj ked ja som sem tiez dnes prisla a este ma nikto nezobral... 😒
@evitka82 🙂 ja ta berem tiez 🙂 a este sa chcem aj slusne pozdravit: ajoj 😉 a inak co to citam? Co si chces platit? To pridavkove poi, aby si mala vyssiu matersku? Tak na to si davaj pozor - vraj to od noveho roka rusia... aby si neprisla o peniazky... 😒
@marianna28ahooooj! 🙂 netaraj to vazne???a to co teraz?myslela som ze praveze predlzuju matersku...takze to uz neplati tych 15 000 ked si platis najvyssiu socialku???som myslela ze ano.a ze dobrovolne si to mozes platit ako dobrovolny platca.tak ako to je nevies???
Inka aj my sme v Uk a tiez koli praci sme to dali na hold,ale uz sa nam viac nechce cakat a tu to tiez nie je take ruzove,a nikdy nezarobime tak aby sme boli uplne spokojní.takze buduci rok by sme uz chceli ist do toho..a vratit sa na sk..
Noo dnes sa slabe krvacanie uplne zastavilo...tak neviem co to znamena...🙂 ale dufam ze to uz prechadza zapal....🙂
@evitka82 ajoj - no ja nezijem na sk, tak sa o tu matersku ani nezaujimam - ja ju budem poberat tu v rakusku... a ty ked si zamestnana v uk a platis si odvody, musis mat takisto narok - viem, ze sa to nejak kombinuje - narok v uk je vyssi ako na sk - ten rozdiel by ti mala uk doplacat. V at to je tak, ze ak mas trvaly pobyt, bankove spojenie a zamestnavatela tu, tak ti to je vyplacane rovno ztadialto - samozrejme na kocikove na sk mas takisto narok... Inak na tu zvysenu matersku sa ti popytam, ale som si takmer ista, ze to od 1.1.11 rusia ☹ Skus si precitat napr. toto, pripadne tam poloz svoju otazku... ale ako je aj z toho zjavne - zakon este nema konecnu podobu 😉 http://www.porada.sk/t151902-materska-2011-a.html
Ahojte baby, aj nové baby evitka a marianna 😀 Ako sa dnes máte? ja budem mat tent tyýzden celkom nabitý, ideme asi aj na nákupy vianočné už, tak sa aj cekom teším 😀
@evitka82
Ahoj dlhšie som tu nebola, tak odpisujem až teraz.Ešte treba s tým platením počkať do nového roka. Odvtedy sa má meniť zákon, tak aj ja čakám čo bude a v januári sa pôjdem opýtať na soc. poisťovnu.
@daniela242 ahoj, 😉 potom mi das prosim ta vediet aby som vedela co a ako...mne mozno lepsie otehulkovat v uk...či ako?musim to pozistovat...
@marianna28 a to ako ze rusia?to z coho budu mamicky zit?tak myslite ze ked otehotniem v uk tak to bude mat lepsi dopad...???nieee ze by som bola vypociiitava ale ak to ma byt lepsie....viem ze tu platia matersku len 6 tyzdnov a potom len daco smiesne

@katie1 ja nie.. stale v kuse som brala... preto som sa rozhodla ze uz stacilo..aj ked sa este nesnazime a mame este cas par mesiacov