2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@lili_a_mimi presne tak🙂 ja to este stiham a ty asi tiez aj na zaciatku 2012🙂 ja som na materskej do 1,decembra teda ak by sa mimi podarilo do marca tak je to este OK, kedze dalsia materska zacina zas 6 tyzdnov pred terminom porodu... dokonca este cely malec mozme snazilkovat😀 a priznam sa toto sa mi vidi najidealnejsie🙂 ked mala uz bude mat skoro 3 roky a vtedy sa narodi mimi tak to by som chcela🙂 ja by som uz aj teraz snazilkovala ale ja som fakt nenormalne naviazana na kojenie ja si neviem predstavit davat malej UM a to ani nikdy nebudem, od roka a pol sa uz vraj v poho moze aj prevarene kravske, tak aspon dovtedy chcem vydrzat bez otehotnenia...ja sice neplanujem prestat kojit ked otehotniem to urcite nie, ale bojim sa aby sa mi sama neodstavila ked jej nebude mliecko chutit....
@zuzkat1 ahoj Zuzi, s tym odskusanim mas asi pravdu, ale myslim, ze pampersky su asi najlepsie... 😅 kozmetiku by som sice asi nejake velke zasoby nerobila, to je pravda, len na ten zaciatok...
@yvetta vies co, ja som aj rada, ze prave on dostal to lepsie miesto, aspon mna nebude mrziet ostat doma a on bude zarabat peniazky, lebo zase moja praca sa mi z domu robit neda, tak by to bol problem v tomto... 😅
@mysti kopa deti ma na pampersy alergiu🙂 moja na tie co som jej kupila po porode tiez nereagovala dobre mala stale zaparenu ritku☹ teraz sice pouzivam pampers ale iny typ a tie su v pohode... teda treba odskusat, to ze je znacka draha a ma dobru reklamu neznamena ze sadne kazdemu🙂
@zuzkat1 @lili_a_mimi tuším sme tu viaceré, čo chceme stihnúť druhé v rámci jednej predĺženej materskej 😀
@mysti gratulujem manželovi k lepšiemu miestu 🙂
Tiež nie som za prezásobenie sa. Každé dieťa je iné, no novorodenci majú oblášť citlivú pokožku a aj napriek tomu, že je to dobrá značka, nemusí byť pre Tvoje dieťa to pravé orechové. Našťastie sme s plienkami žiaden problém nemali, zato o pracích práškoch, by som vedela rozprávať 😔
@zuzkat1 držím palčeky, aby si Hanku mohla kojiť čo najdlhšie, ale hlavne, ak sa podarí druhé mimi 😉
@zuzkat1 no, najprv som aj ja rozmyslala, ze pockam, do 2012, ale byt 6 rokov na materskej sa mi tiez nechce byt 😅
@mysti tie plienky je dobre mat doma, ale urcite ich nekupujte zo zaciatku vela, lebo kazdy zadocek reaguje na plienky inac... 😖 Nasa Pampersky zobrala fajn, ale len tie modre a biele (oranzove nemoze...) Ostatne typy sme neskusali. A neboj sa, na peluse su stale nejake akcie, muticek potom moze nakupovat kolko chce 😉 Ja som mala takuto dilemu aj s umelym mliekom (aj ked som kojila, mala som doma pre kazdy pripad 1balenie Nutrilonu - ten papa, k ostatnym len pricuchne a uz sa otaca, ze nechce). Ani kozmetiku som moc nekupovala, ale ja som mala od zaciatku tehu maniu na detske oblecenie a to mi vydrzalo dodnes 😀
@evulilik - ja sa tiez bojim kojenia totiz kamoska koji a poviem ti, ze nie je z toho nadsena proste ju to zo zaciatku dost bolelo a teraz ma nejaky blok a ked ide kojit tak uz dopredu je v strese 😖 neviem preco ju to bolelo, ale vravela, ze to nie je taka pravda ako to opisuju v casopisoch, ze vsetko je super atd... 😒 ja si myslim, ze aj UM nie je zle proste ak by mi neslo kojenie tak nebudem stresovat 😉
@yvetta nebudem ta presviedcat o tom, ze to kojenie zo zaciatku neboli... je to tak. Aj sa som mala zo zaciatku vodnate aj krvave pluzgieriky na bradavkach a potom aj chrasticky, boleli ma neuveritelne, ale da sa to vydrzak a trva to max 2 tyzdne 😉 A aj pocas tych 2-3tyzdnov to bolelo len ked sa mala prisavala - ked uz sala, tak to bolo ok 🙂 Poviem ti, nebolo to med lizat, ale pomohla mi kalciova mast a aj vytlacene miecko z prsnika, ktorym som si bradavky natierala po kojeni. Ale ten pocit, ked mimi sa koji a ste jedna k druhej priputane, a ten pocit stastia a lasky, ktory som citila stali za tu bolest na zaciatku 🙂 a teraz mi uz normalne chyba, ze nekojim 😒
@evulilik no v tom zmysle ze si neviem predstavit ze by som nekojila,ale este ma len 11 mesiacov🙂 ma 6 zubov a vtedy ked jej prvy vachadzal tak kusala ale rychlo som ju odnaucila, ked kusla tak sla hned prec s prsnika bez slova do postielky a ja som odisla z izby... vratila som sa po 10 minutach a bez slova som ju zas prilozila trvalo to asi 4 dni kym prestala kusat uplne🙂
@lili_a_mimi 🙂 presne super pocit... nekojis uz? preco?
@lili_a_mimi jej ja si uplne uzivam🙂 keby mm viac zarabal tak by som v poho ostala doma ako zienka domaca🙂
@zuzkat1 @lili_a_mimi budte rady, že ste zažili ten úžasný pocit, keď vám bábo krásne papalo. My sme sa klasicky kojili asi 4 týždne, keď som zistila, že malý slabo ťahá a nepriberá. Odvtedy som odstreďovala do pol roka. Potom už pri jeho aktivite to nebolo možné a prešli sme na UM. No tie sme tiež vystriedali viacero druhov, kým sme našli, čo mu chutilo 🙂
Ahojte baby, chcem Vám popriať krásne vianočné sviatky a šťastný Nový rok a do neho si zaželať, aby sa nám všetkým splnil náš najväčší sen byť mamičkami 😵
holky aj ja Vam prajem prijemne sviatky
Pripájam sa .. KRASNE SVIATKY všetkým....hlavne pokoj, lasku a zdravie v rodine 😉
Dievcata, pripajam sa k tejto teme. Aj my, ak vsetko pojde, ako ma, by sme sa chceli zacat snazit niekedy na jar, v lete, alebo tak nejak, ked kupime vacsi byt. Ja by som miminko mala najradsej uz teraz, alebo ako to povedat... aj teraz uz je neskoro 😉 ale tak zobrali sme sa teraz v lete a doteraz sme cakali, kym skoncim skolu..teraz cakame na to, kym bude ten byt... uz sme sa parkrat aj pochytili s manzelom, povedala som mu, ze takymto tempom budeme stale na nieco iba cakat a tiez uz nemam 20 🙂 a navyse vsetky moje kamaratky uz mimi maju, niektore uz aj druhe a my stale nic... Tak velmi po mimi tuzim, tak dufam, ze uz dlho cakat nebudem 🙂
Ahojte žienky, pripájam sa i ja 🙂 s drahym sme sa rozhodli,že napíšeme bocianovi aby doniesol pre Bibi bračeka alebo sestričku 😵
@lubka83 Lubka máš pravdu, netreba stále čakať, lebo život a finančna situacia na SR je žial taká,že človek nikdy neni a ani nebude spokojny, tak tu radosť čo nám dajú detičky si aspon užime dosyta 🙂 Ja tiež nie som v lachkej situacií zatial žijem sama s dcerkou v trojizbaku, jediny prijem mam RP a výživné od otca... s priatelom sme pol roka a už uvažujeme nad spoločnym bývaním zásnubami a spoločným bábatkom. A to pritom ešte aj študujem na VS, sama som zvedava ako sa to všetko zvládne, ale s dobrým partnerom ide všetko lachšie 🙂
Ahojte, ak môžem tak by som sa k vám i ja rada pridala. Ja budem mať vo februári 27, môj snúbenec má 30, sme spolu 5rokov. Už dlhšie sme svadbu akosi odkladali, ale myslím, že už obaja to vidíme tak, že v novom roku by sme sa vzali, asi nejak v lete, v júni alebo tak.
Holky tak strašne túžim po dieťatku, už na nič iné ani nemyslím... Písala som aj Ježiškovi, že si prajem pod stromček bábätko, (inak bolo mi čudne a dosť dlho som si myslela, že to asi bude tehu, ale 21.12 prišla mrcha a moja radosť bola preč), takže Ježiško ma nevypočul. Celé sviatky sa tým trápim, lebo ma aj mrzí to, že tie nevoľnosti a meškajúci menzes neboli kvôli mimi, čo bolo pochopiteľne sklamanie a tiež to, že teraz cez sviatky sme ponavštevovali rodinnu- bratov, sestry, švagrov a pod. a všetci majú malé miminá, takže som len zapínala päste a potláčala slzy, aby som to nejak vydržala. Mám pocit, že vo mne asi explodovala nálož s materskými túžbami a na nič iné nemyslím, som stále zamyslená a keďže viem, že pre "to" s mojim drahým nič nerobíme a teda to tak skoro nebude, tak sa cítim veľmi nešťastná. Mám pocit, že nič ma už tak nerozveselí ako pozitívny tehu test.
S mojim drahým sme sa o tom veľmi nebavili, a ja sa bojím aj o tom hovoriť, lebo nechcem počuť odmietnutie. Tak neviem.
Dúfam, že aspoň v tú svadobnú noc to naše snaženie odštartujeme. Som netrpezlivá.
@erika3011 - jeeej, aj my by sme chceli Bibi.. Bianku... 🙂 Eri, ved ano, ja stale hovorim manzelovi, ze nemame tu najhorsiu situaciu, myslim, ze fakt na tom nie sme nejak zle, a uz vobec, ked som si precitala tvoju situaciu. Fakt, niekedy zeny vydrzia ovela viac, ako muzi. My sme spolu s manzelom uz 7 rokov, teraz v lete sme mali svadbu. Mame vlastne byvanie, ale len 1.izbak a nejak nam uz neostava miesto na dalsieho obyvatela - vravi muz. A ja, ked mam racionalnu naladu, tak to chapem a vidim, ze je to tak. Ale ked mnou metaju hormony, tak mi je to jedno a kludne by som si tu natiahla aj hojdaciu siet, len aby sme sa pomestili. Ja o babatku spievam uz skoro pat rokov, intenzivne take dva, ked vsetky moje kamaratky zacali "otehotnievat". Navyse robim v skolke s detickami a niekedy mavam take depresivne pocity, ze sa stale staram o cudzie deti a vlastne nikde. Tak ti drzim palce, aby ste to ruka v ruke zvladli na jednicku 😎
@veonka - ja mam tiez 27, mala som v lete a manzel ma 34. Moje bio hodiny tikaju uz pekne dlho a viac menej tiez uz na nic ine nemyslim (obrazne, samozrejme, ze myslim). Po svadbe som si stale nahovarala, ze som urcite v tom, citila som si aj rozne priznaky, co rozpravali aj kamaratky, ze mavali, aj meskanie bolo, no preventivna prehliadka u p. dr. ma vyviedla z omylu, ziadne miminko vnutri nebolo.... iba "pekna maternicka" ako skonstatovala moja p.dr. 😀
No...a co mam s tym mojim chlapom robit... dnes zahlasil, ze "ved aj ja uz chcem miminko, len musime pockat na ten byt" - 😒
ahoj holky - tak zdravim nove tvare 😉 ja mam tiez 27, ale nejako nemam take silne tuzby - beriem to zatial este celkom v pohode...nikdy som nebola taky materinsky typ ...u nas je to opacne chudak manzel chce dieta uz asi 5 rokov, ale povedal, ze nechce na mna naliehat... 😉
inak my byvame len v 2 izbaku a na vacsi mozme zabudnut takze sme sa rozhodli,ze budeme mat baby, lebo keby sme cakali na vacsi tak by sme sa baby nikdy nedockali....
mne sa strasne paci meno Bianka, ale ku nasmu priezvisku to nesedi takze to nebudeme mat 😉 pre chalana mame vybrate Michal, ale pre dievca este nevieme 😀
@yvetta 😀 my sme zase vybrali meno už pre dievčatko i ked ešte ani tehu nie som 😅 😀 bude to Rebeka..aby sme mali doma Bibi a Beky 😵 už len nech sa zadarí, pre chlapčeka ešte meno nemáme.
@lubka83 😉 ja som tým len chcela povedať, že ak sa chce tak sa to dá zvládnuť naozaj aj v ťažšich situaciach..a ked máte aj len jednoizbák, bábo si ešte vlastnu izbičku nežiada, aj moja je so mnou v izbe a sama by sa v izbičke isto necitila dobre a po pravde ani ja by som nebola kludná... takže do tych 3-4 rokov dieťatka by som si to v pohode vedela predstaviť aj v jednoizbaku 😉 Prajem ti, nech sa vám vaša Bibi čoskoro zadarí 😉
@veonka ahoj 🙂 viem,že je to ťažké, ale hlavne sa na to snaženie moc neupni, nechaj to ísť prirodzenou cestou a nesleduj sa silou mocou.. viem to z vlastnej skusenosti ..prvykrat ked som chcela bábo tak sme sa snažili pol roka kym sa zadarilo zakaždym som bola hrozne sklamana ked mi mrška prišla a nakoniec to skončilo ako missed abortion..čiže prišla som o bábatko.. potom musela byť pauza, kupila som si hava a ani som sa nenazdala ako a už som bola tehotná s Bibi 😅 😉 Prajem ti nech sa vám to pošťastí, či už po svadbe či pred 😉
Ahojte lubka, erika, yvett ďakujem Vám za vrelé privítanie a vaše povzbudivé slová, veľmi sa teším, že sa môžem niekomu zdôveriť, lebo doma sa o tom s priateľom moc nerozprávame, aj keď by som veľmi chcela sa o tom aj s ním už lepšie porozprávať a vysvetliť mu, že ako žena "to" na mňa už prišlo... zatiaľ tie náznaky z mojej strany nevzal príliš vážne a záväzne a ja nechcem s tým moc naliehať, lebo chcem aby sme bábo chceli obaja a aby to bolo spoločné rozhodnutie. Tiež by ma preto zaujímalo ako to majú muži, či tiež niekedy tak silne pocítia túžbu mať dieťa a ak áno, tak kedy to asi tak bude.
Inak my máme tiež len 1 izbový byt, ale myslím, že kým je miminko malé aj tak nepotrebuje vlastnú izbičku a my sa zasa môžme uskromniť napríklad z obývačkovej časti alebo tak, takže myslím, že sa to dá zvládnuť. Čakať kým bude všetko tak ako by sme si predstavovali, mali dom, lepšie auto, viac na konte a pod. tak to by sme sa detí nedočkali ani na dôchodku. Veď aj tak to nie je všetko...
Inak všetkým prajem veselého silvestra a v novom roku hlavne veľa zdravia, lásky a všetkým snažilkám prajem aby v novom roku mali tie dve kráááásne // čiarky na testíku.
papenky

no holky ja som sa uz rozhodla zatial na pevno, ze zacneme so snazenim na nase 3 vyrocie svadby a t.j. 14.juna 2011 😉
@mysti - u nas manzel lepsie miesto nehrozi - skor sme na tom opacne ako vy, ze ja som dostala tento rok lepsie miesto aj platovo 😒 takze dlho doma s baby asi nebudem 😲 nastastie mame moznost robit z domu tak dufam,ze to nejako pojde skombinovat 🙂 ja by som asi nekupovala dopredu nic 😉