icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

katrenka111
2. jan 2011

@erika3011 a vy ste teda chceli babo?? No tak to si bola mlada maminka 🙂

katrenka111
2. jan 2011

@nikiarudi ahoooj no jasneeeee

nikiarudi
2. jan 2011

@katrenka111 - super, ďakujem..

tak my sa začneme asi snažiť okolo marca, pretože budeme musieť, musím ísť totiž na operáciu krčka maternice a môj dr. mi povedal, že je lepšie mať drhé bábätko ešte pred operáciou, takže to sledujeme každé 3 mesiace a tak podľa výsledkov uvidíme, či začneme alebo nie.. a ak budeme musieť začať, tak by som chcela druhé tehu mať presne také ako prvé, od apríla do januára...

katrenka111
2. jan 2011

@nikiarudi ahaaa.... a prečo od apríla do januara???

nikiarudi
2. jan 2011

@katrenka111 no lebo je najlepšie rodiť v zime.. aspoň podľa mňa, pretože cez leto v tom horku by som nechcela byť taká naliata vodou a spuchnutá ako bublina... ja som prvé tehotenstvo mala presne také - úplne bez problémov, tak by som si to rada zopakovala... 😉

yvetta
2. jan 2011

@nikiarudi - tak vitaj .... 🙂 🙂 my sa asi zacneme snazit v aprili tak som zvedava ci nam to vyjde od aprila do januara... 🙂
sme mali dnes susedku na navsteve a ta vravela, ze najlepsie je porodit dieta na konci augusta aby ho do skolky zobrali presne 1 septembra ....ona totiz riesi skolku a mala problemy, lebo jej maly sa narodil v novembri a kedze tu pri Prahe je baby boom tak skolky su plne 😖 a nemohla ho nikde dostat, lebo prijimali len deti co dovrsili do septembra 3 roky a na neho uz miesto nevyslo 🙄 🙄

tinika
2. jan 2011

ahojte, nahodou som nasla tuto temu, my by sme sa chceli začat tiež snazit koncom r. 2011 tak uvidime ako sa podari 🙂 jedneho drobca uz mame 🙂

tinika
2. jan 2011

dnes vas uz neprečitam ale pozriem sa tu zajtra .) drzim palce vsetkym snazilkam

kateri29
2. jan 2011

ahojte, no teda,este len 2.januar a uz popisanych 32 stran 🙂
my sme chceli uz teraz v januari zacat pracovat,ale len pred mesiacom som si zacala platit dobrovolne nem.poistenie,tak koli tomu este radsej mesiac,dva pockame.
doma mam dve slecny, 3 a 4 rocnu a velmi by chceli malu sestricku,tak uvidime 🙂
vsetkym zelam Stastny a uspesny novy rok

yvetta
2. jan 2011

@tinika - ahoj tak to budeme zacinat spolu ja prve a ty druhe 🙂 🙂

tinika
2. jan 2011

@yvetta 🙂 tak super

mysti
3. jan 2011

Ahojte baby, páni moji, ale ste toho popísali, normálne Vás nestíham čítať 😀 ste sa nejako rozbehli hneď na Nový rok a to kukám, koľko nových báb tu je, tak všetky Vás vítam aj ja 😵
Tak, my sme už od včera začali na bábatku pracovať... 😅 síce plodné dni práve nemám, ale nech sa manžel "vybúri" 😀 Teraz v piatok by som to mala dostať a potom uvidíme, či sa podarí 😕
Od leta, kedy sme začali bábo plánovať sa mi zdá, že to prešlo strašne rýchlo... a baby, je fakt pravda, že sa netreba do ničoho nútiť. My sme s manželom spolu už 11-sty rok z toho skoro 3 sme manželia. U nás téma dieťa prišla nejako spontánne, manžel mi v lete povedal, že by sme už mohli skúsi, tento rok bude mať 32, ja 28, tak si myslím, že už nie je veľmi na čo čakať, ale som veľmi rada, že s tým prišiel on, ťe to nie je nejako "nútené".
Podobne ako Ivetka písala, ani ja sa zase po dieťatku tak strašne nebláznim, že by som kôli tomu nespávala, veľmi sa na neho teším, ale zase nejako "infarktovo" to neprežívam...možno sa ani nám nezadarí na prvýkrát, uvidíme...

Inak Vám všetkým prajem všetko naj v tomto Novom roku, Ivett pozdravujem 🙂

minila
3. jan 2011

ahojte, su tu nejake "snazilky" uz teraz od januara? 😉

erika3011
3. jan 2011

@yvetta mňa zase materinske city chytili akosi skoro 😀 😅
@katrenka111 ano chceli sme obaja bábo 😉 Malá bola plánová, pred nou som mala jeden potrat, malemu prestalo byť srdiečko potom sme si povedali že si dame pauzu, nebudeme to siliť, kupili sme hava a hned sa zadarila malička bez všeliakych ťažkosti tak sme boli radi 😉 a veru mladá maminka prvé v 21 a druhé dúfam teraz ked mam 23 😀 😅
@nikiarudi máš pravdu v zime je jednoduchšie tehulkovanie ja som rodila prve v máji tak som nezažila tie horúčavy s bruškom, no tento rok to asi risknem 😅 my sme sa už snažiť začali, dúfam,že uspešne ale rátam s tym že to nemusí vyjsť na prvykrat..keby som otehotnela aj nejako v lete je mi to fuk hlavne aby bolo druhe 😵
@mysti ahoj dakujeme za privitanie 😀 tak my dve sme na tom rovnako tiež sme včera začali ale plodne dni mi ešte nehrozia kedže len teraz mi skončila mrška..tak ale kto vie 😅
@minila ahoj jaaaa 😀

mysti
3. jan 2011

@erika3011 no, ja som inak tiez zvedava, ze ci sa nam to hned podari, alebo budeme cakat, uvidime...nejako sa do toho nesilime, ked to ma byt, tak to bude, ale moj manzel si je straaasne isty, ze to na prvykrat vyjde 😀

katie1
3. jan 2011

Ahojte babulky, citam Vas pravidelne, tak sa teda pridavam k Vam 😉 Tiez s priatelom planujeme snazenie na tento rok, v juni by som chcela vysadit HAK, pockat si na MS a od jula zacat so snazenim. Tak som zvedava ako to pojde 😲
Drzim Vam vsetkym palce a tie co ste uz zacali od tohto mesiaca prajem na ten dalsi / / na testiku 😅

erika3011
3. jan 2011

@katie1 ahoj, vitaj medzi nami a ďakujeme za tie // 😉 🙂 velmi dúfam,že nám to všetkym vyjde tak ako si prajeme 😉

@mysti môj si je tiež isty 😀 ale ja si myslim,že to take lachke nebude lebo pre jeho zamestnanie sme málo spolu lebo je po večeroch už velmi unaveny..a ešte aj malá je niekedy aj do polnoci hore tak to je ťažke 😀 ved uvidíme...ale bola by som šťastná keby už vo februari boli // na testiku 😵

mysti
3. jan 2011

@erika3011 erika, to Ti verim, aj ja by som sa tomu potesila, keby to vyslo na prvykrat, tak uvidime, ako sa to bude vyvijat...u nas som zase ja ta, co chodi domov z roboty neskor a zalahnem skor... 😀

erika3011
3. jan 2011

@mysti ja sa trošku obavam ako zvladnem druhe tehotenstvo popri malej, lebo je velmi aktivna a neposedna.. ale vždy si poviem,že to zvladla už nejedna mamička tak prečo by som to nezvladla i ja.. no je tam trošku strach

mysti
3. jan 2011

@erika3011 no to verim, ze to bude asi trosku narocne, u nas to asi dopadne asi tak, ze bud budeme mat toez dve deticky po sebe (myslim tym, bez nastupu do prace po prvej materskej), alebo bude dietatko len jedno, lebo ked nastupim do prace, uz asi na matersku nepojdem, tak uvidime...ja by som jedinacika nechcela, sama som bola jedinacik 10 rokov (mam o 10 rokov maldsiu sestru) a z vlastnej skusenosti viem, ze mi vzdy surodenec chybal... 😢

erika3011
3. jan 2011

ja som bola aj som jedinačik a veru aj mne surodenec chybal..malo to aj svoje klady aj zápory 😒 Drahy má tiež o 8 rokov mladšieho brata tak preto sme sa rozhodli takto aby bol medzi deťmi čo najmenši vekovy rozdiel 🙂 malá už bude rozumnejšia a dokonca aj teraz ked vidí babatko v telke či v novinach, ide ho hned pusinkovať 😀

mysti
3. jan 2011

@erika3011 to je fakt zlate - mala s pusinkovanim... 😀 aj my by sme to tak chceli, ale vies...dopredu to neviem povedat, vsetko zalezi od toho, ake bude prve babo, a hlavne ci bude mat manzel stale dobru robotu, aby nam to vyslo 😔

pata31
3. jan 2011

Ahojte, ja by som tiez chcela toho roku zacat pracovat na druhom babu, ale az tak v lete...no este uvidime, co z toho bude...ale pozeram, ze tu dost znamych tvari 🙂 @nikiarudi drzim palceky aj @tinika 🙂
papa

erika3011
3. jan 2011

babulky inak dobrá stránka o planovaní a o tehotensve je www.tehotenstvo.academy.sk 😉 😉 😉

veonka
3. jan 2011

@katrenka111 @mata35 @yvetta - holky tak vám ďakujem krááásne, trochu ste ma upokojili s tým prerušovaním, dúfam, že to bude tak ako píšete vo vašich skúsenostiach a že sa nám zadarí bez problémov keď do toho pôjdeme naplno.
Mám doma zajačika, ktorého sme si vzali od jednej tehulky, lebo ho nemohla mať s bábatkom. No a dnes keď nám behal pod stromčekom, môj priateľ zahlásil, že už sme mohli mať deti, keby nemáme zajaca. Tak som sa ho pýtala, či by chcel mať už deti a hovoril, že áno. Tak som mu hovorila, že aj ja už chcem mať deti (ale to už vedel aj skôr, lebo keď prišla naposledy mrcha tak si poplakala a pýtal sa ma čo sa stalo, tak som mu povedala, že som smutná, lebo by som chcela baby... ). Teším sa síce, že tiež po tom túži, ale bojím sa, že to aj tak nebude také jednoduché než sa dostaneme k ozajstnému snaženiu. Ale spadol mi kameň zo srdca, že je to hadam na dobrej ceste.
Ja mám pred sebou ešte 1 a pol roka školy, som na doktorandskom, takže by som mala končiť až v lete 2012, ale najradšej by som to nechala tak a založila si rodinu. Kvôli tomuto návalu materinských pudov sa vôbec nemôžem sústrediť na školu, tak aj tak neviem ako to dopadne. Myslím, že aj kvoli tomu priateľ zatiaľ o snaženie sa ani neprejavuje záujem, ... aby som to dokončila, kvôli rodine a tak..... Máte niekto skúsenosť s dilemou deti alebo škola?

@nikiarudi vitaj medzi nami

tinika
3. jan 2011

@pata31 😉

erika3011
3. jan 2011

@veonka škola sa dá zvladnuť aj popri dieťatku to mi ver, tiež študujem a mam rok a polročnu dcerku 😀

mata35
3. jan 2011

@veonka tak a ja som v 4. ročníku na VS a mám 3 deti, určite by si to zvládla, a ak máš aj ochotné babičky, tak by to bolo ľahšie.
Ale študovať popri deťoch nie je jednoduché, ale dá sa to. Treba mať systém, že si nebudeš nechávať veci na poslednú chvíľu, ale učiť sa priebežne, keď máš zrovna čas, nie keď musíš, lebo to už ťa môže potrebovať tvoje dieťa a čo je viac, škola, alebo dieťa? Môj malý dvoj ročný dostal tesne pred Bc. štátnicami 40 C teploty, a keby som to nebola naučená popredu, tak by som na tie skúšky ani nešla, lebo on bol stále zavesený iba na mne, aj keď som tu mala babku, čo mi pomáhala, ale on vtedy chcel len mamu mamu..... Tak som sa na učenie ani nemohla sústrediť, ale som si ratovala dieťa, a to ma ešte doktorka postrašila, že ak sú to obličky, tak pôjdeme na infúzie do nemocnice, ale nakoniec to bola viroza a prešlo to.

veonka
3. jan 2011

@erika3011 @mata35 - tak vás baby obdivujem, samozrejme mi je jasné, že sa to dá zvládnuť aj s dieťaťom, aj keď je to samozrejme náročné... My bývame teraz sami a k najbližšej rodine je to 160 km, takže moc poruke to nie je a naviac ani by som nechcela, aby sa mojim deťom svokra či mama tak často venovali 🙂... Problém je skôr v tom, že mám také štúdium, že pri práci na praktickej časti pracujem v podstate s chemikáliami, ktoré môžu byť celkom určite pre diaťa nebezpečné. Takže pokiaľ s nimi robím, otehotnieť by som nemala, lebo tie výpary by mohli byť škodlivé. Takže ja mám ozaj dilemu, buď to alebo to. Teraz vo februári si musím dať prihlášku na dizertačnú skúšku, s ňou sa odovzdáva aj tá malá dizertačka a v máji sú dizertačné skúšky. Takže ... ak toto ťažké obdobie nezvládnej som jasná ... ale budem šťastná, že ma čaká snáď už to vysnívané materstvo 🙂

katrenka111
3. jan 2011

Ahojte babule no vy ste sa tu paradne rozkecali...... 🙂 ......,držím Vám všetkým palčeky aby Vám to vyslo ako planujete...... 🙂