icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

erika3011
3. jan 2011

@veonka chápem ťa, ja som študovala environmentalne inžinierstvo čo bola samá chemia kvôli ktorej som to študium ukončila, tehotenstvo bolo prvorade.. pri chemikaliach sa nedalo tak som zmenila odbor po takej ročnej pauze a teraz som začala znovu a mam manažment čo je oproti predošlemu študiu velky skok 😅 A čo je ešte dôležite, musim dodať, že keby som sa nemohla spolahnuť na moju mamku tak by som študovať nemohla lebo za školou musim cestovať tak dvakrat do mesiaca na pol dna.

mata35
3. jan 2011

@veonka tak to je iné, fakt dilema, ale zatiaľ by som školu nenechávala....

katrenka111
3. jan 2011

babyyy..možnože už aj ja som tehu...z nicoho nic ma pochutila chut na kyslé uhorky, ktorými sa ted hostím.....no nechaaapem alebo žeby PMS....?????????? 😀 😀 🙂

veonka
3. jan 2011

@erika3011 veď to je to, vieš nie každé štúdium je možné skombinovať s materstvom. Takže neviem, no, veď VŠ mám ukončenú, toto je už doktorandské, tak si vravím, že sa nezbláznim, keď to nevyjde... veď čosi robiť viem, karieristka veľká nie som, bola to len príležitosť na vyriešenie vtedajšej nezamestnanosti, tak som šla ďalej do školy. Priateľ bol vtedy tiež bez práce, nemali sme kde bývať, len u jeho rodičov, takže to boli také starosti, že na dieťa som vtedy ani nepomyslela. Ale teraz me sami a je to tu. Mám pocit, že stále v sebe niečo potlačujem a nie som sama sebou, robím veci, ktoré iní očakávajú, veď keby som to štúdium skončila, sklamala by som rodičov ... ale šťastná nie som a robiť niečo preto aby boli iní spokojní, sa mi zdá už trochu nefér. Je to taká schizofrénia 🙂.
Naši na mňa tlačia, aby som školu dorobila (a to ešte nevedia, že ja mám už veľké plány stať sa mamou, kľudne aj namiesto školy), a priateľ to vidí, takže to nechce "spáchať" so mnou, aby nebol nakoniec v ich očiach on na vine, že som "v tom" a nemôžem to dokončiť. Rozumieš mi?
Škola je dôležitá a keď máš perspektívny odbor, môže pomôcť (aj keď ženy to majú ťažšie, lebo kým vyštudujú tikajú už biologické hodiny a idú na materskú a nie do zamestnania, takže potom majú síce aj školu, ale dlhšiu prestávku, žiadnu prax) Ty máš myslím perspektívny odbor, manažment. Na koľko to ešte máš? A to sa chceš snažiť o ďalšie mimi?
Ja študujem teraz už 9ty rok, najprv som bola na STU,odbor architektúra 1 rok, potom som prerušila lebo ma vzali na VŠVU do BA na maľbu, tam som bola 6 rokov a skončila s Mgr.art., no a teraz som v B.Bystrici na AKU na doktorandskom už druhý rok, takže uff... Vieš, už som z toho študovania unavená, cítim sa už na to stará a keď som sa minule učila filozofiu na skúšku, môj mozog už odmietal tie hlúposti absolvovať. Už ich bolo za tie roky také množstvo a kopec z toho úplne nepoužiteľných pre prax a vôbec... človek to zabudne hneď po zápise do indexu a nikdy ani nespomenie o čom to bolo. Takže už akosi nevládzem sa učiť. Množstvo vecí ma aj bytostne zaujme, napr. aj tá filozofia, nejaké tie myšlienky, ktoré sa hodia aj na aktuálne dianie to áno, ale také encyklopedické drtenie sa, čo si kto myslel a čo na to povedal ten druhý a pod... to už som si vlasy trhala.

Bože, tak sa bojím, že to bude ešte tak dlho trvať, než ja budem s epino-m nacvičovať a drobca v náručí držať.

veonka
3. jan 2011

@mata35 no veď uvidíme, čaká ma teraz ťažké obdobie, splniť kopec termínov a urobiť diz. skúšku. Uvidím, či budem vládať. Mám pocit, že takto nie som šťastná, že v sebe potláčam túžby a nebaví ma to čo robím, ubíja ma to a znervózňuje. Jasné dajú sa robiť veci aj na silu, človek sa premôže, ale žiť v sebazaprení roky, tak na to asi nemám...☹

veonka
3. jan 2011

@katrenka111 nooooooooo, že by prvý novoročný úspech ??? tak uvidíš, ja som minule mala také všelijaké chute, veru aj uhorku som si bola vybrať z pohára a všelijaké ďalšie príznaky- teplota celé dni 37, bolesti v podbruší ako na mrchu, aj pichanie, bolesť v krížoch, raz som aj vracala, čakala som do mrchy, ale neprišla tak straaaašne som sa tešila a keď meškala už 5 deň tak som si urobila pred vianocami testík, ale asi bol negatívny, vyšiel tak čudne - tá druhá čiarka bola taká, že ju išlo len tušiť, taká slabulinká. Tak som si myslela, že je negatívny, teraz som tu na MK čítala, že niekedy je to len taký dušík slabulinký a aj tak môže byť tehu, že to postupne tmavne. Tak neviem, už som to znovu neskúšala, ale tehu asi nie som, mala som síce takú čudnú mršku skôr špinenie, ale bolo.

Ak si tehu, testni keď už bude vhodný čas, možno nájdeš krááásne / /, to by bol krásny začiatok nového roka, wau! Daj vedieť. Držím peste.

katie1
3. jan 2011

@veonka Waw, obdivuhodne, to velmi dlho studujes teda. Myslim, ze nikoho nemozes sklamat ak nedokoncis doktorantske studium... A ked aj, tak ich to prejde, ver tomu. Titul mas, to by mohlo rodicom stacit si myslim, no nie? A presne ako vravis, je lepsie si spravit prax ako studovat do aleluja. Ja som zacala pracovat a popri praci studovat externe. Vedela som, ze v tomto veku uz budem chciet rodinu a po tridsiatke, po materskej si hladat prvu pracu...no neviem...ta predstava ma moc nelakala. Prax je velmi dolezita, ovela dolezitejsia ako VS, pracujem od mojich osemnastich a skusenostami strcim v praci do vacku hocikoho s VS. Ja som si totiz urobila pauzu po Bc. statniciach 😀 Maminu skoro porazilo, ale vstrebala to 🙂 Mam v plane tie dva roky dokoncit, ked sa mi vrati ten spravny ,,drive". Teraz chcem dieta. Som pocitovy clovek a nenutim sa do nicoho. Takze moja rada znie, vyskusat dostudovat popri dietati, ale ak budes mat k tomu odpor, tak sa nesil...naco... Hocikedy sa mozes k tomu vratit, ved mas zivot pred sebou, mozno Ta to chyti o desat rokov popri praci 😉

katie1
3. jan 2011

@veonka a kolko mas este pred sebou na doktorandskom?

erika3011
3. jan 2011

@katrenka111 nechcem ti kaziť radosť 😀 ale chute a tzv. vlčí hlad pridu až neskôr v takom 3-4 mesiaci ked si dieťatko doslova pýta viac na svoj vývoj 😉 prve znaky sú bolenie prsnikov, meškajuca menštruacia, nevolnosti ... 😉

veonka
3. jan 2011

@katie1 ahoj, no teraz som v druháku, takže ešte dokončiť tento rok a budúci do leta. Takže.. v lete 2012 by som končila.
je fajn, že tvoja rodina to vzala tak v pohode, .. a tiež že si taký pocitový človek a k ničomu sa nenútiš. Ja by som si mala tiež "dupnúť" a plánovať si podľa seba.

yvetta
3. jan 2011

no holky ja by som sa uz nedonutila dokoncit skolu 😉 ja som skoncila prv Bc a potom som chcela odist do zahranicia, ze tie 2 roky si potom dokoncim, ale nasi ma prehovorili dokoncit tie 2 roky a poviem Vam, ze keby som to neurobila vtedy tak teraz by som sa do skoly uz vobec nevratila...ja som totiz to ucenie blbosti povazovala za strasnu stratu casu... 😅

tinika
3. jan 2011

@yvetta podobne, s rozdielom ze ja som uz druhy stupen nesla, lebo dva roky mi neotvorili odbor u nas a na nasej skole v ke som uz nechcela a do nitry som nechcela dochadzat kedze som uz mala pracu a bolo by to naročne a kedze robim sama som povedala ze neriesim titul ale radsej zakony budem studovat, v robote som aj tak mala len ja titul a bolo mi to akoby na skodu, by ste neverili ako sa ku mne spravali

katrenka111
3. jan 2011

@erika3011 no vieeem tehu určite nie som, ja mam kysle uhorky celkom rada.....možnože sa mi práve startuje MS..... 😎

katrenka111
3. jan 2011

Baby ja Vas obdivujem....a hlavne tie co studuju popri deckach.... ja končím tento rok Bc....ale neviem ci to dokoncim.... akosi ma to prestalo bavit...proste total nezáujem....mam prácu ktorá ma baví a to mi akosi postacuje.... lenže viem že vzdelanie mi nikto nikdy nezobere..... ale je to ťažkeee.... kedže musim daleko dochadzat.... robit si prax, teraz sa ucit na skusky, bakalarsku prácu....proste nemam na to vobec cas, chut, ani naladu a z práce si tiež nemožem dovoliť stale vymeskávat......

katie1
3. jan 2011

@veonka hm...skoda, ze mas riskantne byt tehulkou pocas studia, lebo v podstate by si s bruskom mohla dostudovat, resp. posunut iba posledne skusky kym si nenajdete s babatkom system.
Nezavidim Ti tieto pocity, ale ak by si ostala tehotna, tak ono sa to podda...a budes to vidiet jasnejsie 😉

veonka
3. jan 2011

@katie1 no, veď to je to, nedá sa to spolu. Keby som ostala tehotná, tak by sa to uuurčite poddalo 🙂 veľmi prirodzene.
Vy sa idete odkedy snažilkovať? Či už sa?

nikiarudi
3. jan 2011

@pata31 jej Pati, vitaj.. tak aj vy?? 🙂

nikiarudi
3. jan 2011

@veonka ďakujem 😉

katie1
4. jan 2011

@veonka My sa ideme od leta snazilkovat, ale keby bolo na mne, tak aj hned 😉 Priatel chce pockat do leta, ale nevadi, to uz vydrzim 🙂

veonka
4. jan 2011

@katie1 no, veď to utečie ako voda... ale chápem ťa, že by si chcela hneď, veď nikto nevie koľko to bude trvať... tak prečo to odkladať.
A poriešite aj svadbu, alebo až neskôr? My by sme sa chceli v lete už konečne zosobášiť, tak aspoň to.

katie1
4. jan 2011

@veonka No my uz jedno dieta mame, i ked nie je spolocne, priatel zil sam so synom ked som ho spoznala a ja som teraz jeho novou maminou. Takze priatel sa do dalsieho az tak nehrnie, ale chape, ze ja chcem dieta (ktore porodim), tak sme spravili kompromis a ,,odklepol" to na leto 😅
Kedysi som si myslela, ze to musi ist postupne, najprv spoluzitie, potom svadba....dieta...
No ale kedze my uz dieta mame a zijeme ako rodina uz teraz, tak mi to ani nepride, ze nie sme zobrati... Ale nebranim sa zas tomu, uvidime co zivot prinesie...skor by som to ale nechala na neskor 🙂

katie1
4. jan 2011

@veonka na parada, takze uz su v plnom prude aj svadobne pripravy, vsak?

pata31
4. jan 2011

@nikiarudi hej, hej, ale az tak v lete...ovsem ak uz nie som teraz tehu, bo sme si raz nedali pozor, tak o tyzden uvidime, ale este som nechcela, no ale ked bude, tak bude, a ked nie, tak hadam sa potom podari 😝

lucika09
4. jan 2011

čaute kočky, hlásim sa po dlhšej dobre, mali sme problémy s netom. Vítam aj nové tváre a dúfam, že takto o rok tu budeme všetky tehulky, alebo niektoré aj mamičky 🙂
@katrenka111 sme dva, mne tiež dobre lepí. Meškám mi 4. deň, ale žiadne príznaky nemám aké som mala pri prvom. Dnes som si robila test a vyšiel negatívny. Asi som mala anovulačný cyklus, lebo aj tá ovulka bola všeliaká. Chceme bábo, ale tento mesiac ešte nie, lebo by som asi nedostala materskú. Síce by to vyšlo do TP, ale asi by sa narodilo skôr, ako drobec.
Obdivujem všetky, ktoré študujete a chcete si založiť rodinu. Verím, že sa to dá zvládať, no bude to vyžadovať veľa síl a aj pomoc od rodiny. Držím palce!

tinika
4. jan 2011

@lucika09 pozeram ze mame rovnako stare deti .))

erika3011
4. jan 2011

@veonka uplne ti rozumiem 😔 a isto nikoho nesklameš ak doktoranta neskončiš.. aj tak kto vie kedy sa drobec zadari či po dlhšom snaženi či po kratšom..už len mužika nejako spracovať 😅
@katrenka111 😀 a zase kto vie...možno ozaj 😉 to by bol parádny štart roka 😵

katrenka111
4. jan 2011

@lucika09 No tak to asi nieee ja som mala celý rok 2010 problemy s cyklom a poriadnu MS som mala asi 4 x za celý rok... proste mi nefungovali hormony vobec..... no jedno obdobie sme si nedavali bacha ale dostala som MS no teraz zasa nic..... ale nemyslím že by sa zadarilo.....

katie1
5. jan 2011

Ahojte zienky. Aj beriete nejake vitaminy? Mne odporucila lekarka, ze 3 mesiace pred snazenim mam zacat brat Femibion 800. Lenze ja planujem HAK vysadit len mesiac pred snazenim, tak zacnem asi az potom brat...

mysti
5. jan 2011

@katie1 katie, ja beriem kyselinu listovu, citala som ze sa velmi odporuca po dlhodobom uzivani HAK, co je moj pripad, takze beriem len tu. Ine "vitaminy" brat nechcem, nebola som naucena brat nejake vitaminy, to si dam radsej ovocie a zeleninu. Neverim tymto kadejakym "vitaminom na prirodnej baze" 😒

minila
5. jan 2011

@katie1 ja beriem femibion 800 od oktobra a teraz v januari sa zaciname snazit.... hak som vysadila v decembri, takze vlastne som femibion brala este aj pocas hak, lebo tiez mi bolo odporucane ho nasadit 3mes. pred planovanym tehotenstvom..