icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

ejbyk
5. jan 2011

...ahojte kocky, ja by som sa k vam tiez rada pridala. citom to tu uz dlhsie, samozrejme aj vas...
snazilkujeme vlastne uz dlhsie...a mam pocit ze sa nedari, ale nechcem sa na to zamerat ze sa nedari...budem sa zbytocne zatazovat, chcem mysliet pozitivne...
zatial neberiem ziadne vitaminy...ani nechcem okolo toho robit bu bu bu, ak to nepride prirodzene, budem sa zatazovat medicinsky, zatial si to len uzivame...
...prajem vsetkym tehulkam len same dobre správy a teda // kazdej ktora po nich tuzi...

a co vy snazilky...ak pristupujete k snazilkovaniu? meriate teplotu? sledujete sa?
ja si stale hovorim ze to chce "relax" ale uz ked ma dojst mrcha, ktoru necakam...pozorujem sa a pocitam doslova minuty... 🙂 no ale aj tak sa moze javit velká túžba po bábatku

katie1
5. jan 2011

@minila Hm, tak aj ja teda mozno zacnem tak ako Ty - este pred vysadenim HAK 🙂
Zacinate so snazenim po prvej MS po HAK? Drzim moc palceky!

katie1
5. jan 2011

@ejbyk vitaj 😉
No to Ti verim, neda sa na to az tak nemysliet, ked sa snazilkujete...
Je ale dobre, ze sa snazis pozitivne mysliet, to je velmi dolezite 😉
Ako dlho sa snazite?

noja2210
5. jan 2011

Ahojteee, aj ja sa chcem k vam pridat :D
Konecne dozrel cas pre nas oboch (pre mna uz skor :D) a zistili sme, ze nieco velmi dolezite nam v zivote chyba.
Vyhlasili sme rok 2011 za rok snazenia :D - tajne dufam, ze to budu len mesiace snazenia :D

minila
5. jan 2011

@katie1 ano, zaciname hned po vysadeni, lekar mi to odporucil, ze hned po vysadeni je vacsia sanca, ze sa nam zadari, kedze ja budem mat s prirodzenym otehotnenim mozno problem kvoli endometrioze, uz som aj po laparke atd atd.....dali nam max. 6mes na snazenie, ak sa dovtedy nepodari ideme do centra...

@ejbyk ja iba so snazenim tento mesiac zacnem 🙂 ale nijako sa nesledujem nic... mne ak po vysadeni nenabehne normalne cyklus pojdem za lekarom na vyvolavacku, na nastartovanie ovulacie a folikumetriu atd.., ale bazalnu teplotu by ma aj tak nebavilo merat asi 😀

@noja2210 - ahoj, aj my mame tento rok "snazilkovsky" 😀 zacinate uz teraz v januari?

ejbyk
5. jan 2011

@katie1
@minila tak mi tak oficialne snazilkujeme od oktobra...január pre nas vyzerá ale neuspesne, nesnazikujeme, lebo sme obaja s partnerom tak ochoreli, ako sme asi este za zivot neboli, obaja sme na antib. a teda nechcem nieco ohrozit, predsa su lieky zasahom...januar teda bude bez.
cakam, alebo teda necakam na januarovu mrsku...a uvidi sa. ak tak zacneme od februara...

a dakujem za uvitanie, ste mile...

ejbyk
5. jan 2011

@noja2210 drzim palceky nech sa zadari na prvy sup 😉

veonka
5. jan 2011

@katie1 Ahoj, no čo sa týka tých svadobných príprav, zatial veru to ešte nie je v plnom prúde, len me rozmýšľali nad dátumom, priateľ to necháva na mňa a ja to vidím tak v júni alebo júli, uvidíme. Vieš, my asi ani neplánujeme vôbec robiť veľkú svadbu, priateľ už od začiatku hovorí, že aby sme sa vzali v tajnosti len my a dvaja svedkovia. 🙂. Keďže sme veriaci, chceme mať svadbu v kostole, takže o chvíľu začneme chodiť na manželské prípravy. Mne sa to moc nepáčilo- tá svadba v tajnosti, ale dnes už to vidím inak. Síce by mi bolo ľúto, že tam nemám rodičov a súrodencov, ale zasa napr. priateľovu rodinu by som z veľkej časti dokázala oželieť. Tak neviem, je to pre a proti. A tiež nechcem, zaťažovať s prípravami rodičov- ani mojich ani priateľových, lebo svokra všetko straaašne prežíva ... a ja na to nie som. Rozmýšľala som, že by sme to spravili tak, že si rezervujeme nejakú peknú chatu na taký predĺžený víkend, nikomu nič dopredu nepovieme, len že kto chce ísť, že je možnosť a v sobotu sa "vystrojíme" a pôjdeme do kostola na sobáš 🙂 ... potom sa dá grilovať, alebo prasa upiecť... pitivo by sme doniesli aj koláče nejaké by som objednala... a hotovo. Aj tak tie nocľahy na tej chate budú asi dosť, lebo keď som porátala len rodičov a súrodencov s rodinami tak je to 23 ľudí z toho 8 detí. Ale aspoň si ušetríme tie prípravy v rodinách, lebo to by mi liezlo asi na nervy.

@erika3011 ahoj, no veď to, kto vie kedy sa zadarí... Na tom vzdelaní si zakladá najmä moja rodina, ale už ich som cez sviatky pripravovala na to, že možno sa to nezdarí (lebo teraz mám kopec termínov a také ťažké obdobie v škole)... tak vraveli že jasné, že sa nič nestane, že to budú brať ako to príde, ale že sa mám snažiť urobiť pre to maximum, aby som to neľutovala a aby som vedela, že som pre to urobila čo sa dalo. No a ja mám taký odpor už k tomu, že už sa mi vôbec nechce, nemôžem sa sústrediť ...

mysti
5. jan 2011

Tak, ja som prave dnes dostala, takze od buduceho tyzdna mozeme ist naplno 😀 som zvedava, ci sa hned zadari... 😕

veonka
5. jan 2011

@ejbyk ahoj, asi ste sa dobre snažilkovali 🙂 keď ste obaja ochoreli 🙂 🙂, ... tak uvidíš ako ti to vyjde tento mesiac, a keď nie, tak si to aspoň v zdraví užijete 🙂
inak ja som počula, ževraj prvý mesiac (alebo nejaké to úvodné obdobie) je plod chránený nejakým "obalom", takže kým žena nevie, že je tehotná a užila by alkohol alebo nejaké lieky, nemalo by to uškodiť plodu.
Držím palce.

erika3011
5. jan 2011

@veonka poznam to, aj ja mavam take obdobie hlavne pred skuškami 😀 😀 😀
@katie1 ja beriem tiež femibion 800, začala som od vysadenia HAK, čo je len tyžden zatial..ale už aj snažilkujeme. Tento je fajn lebo obsahuje aj metafolin. Nietkore ženy vraj kys. listovu ako taku samotnu nedokažu spracovať a tento metafolin k tomu napomôže..neviem či je to len reklamny ťah ale je to aj na balení. Ja som sa rozhodla toto hned užívať nakolko som už mala jeden potrat, malemu prestalo byť srdiečko v 8 tt.. po polroku sa zadarila bianca hned na prvy mesiac snaženia.. tak dufam,že aj teraz sa to rychlo vydarí.. dúfam 😅

minila
5. jan 2011

@ejbyk no jasne, to aj ja kebyze beriem antibiotika snazilkovanie odlozim..
@mysti presne ako ja 😀 ja dufam, ze cez vikend mi mrcha skonci a od buduceho tyzdna tym padom ideme nato 😀

mysti
5. jan 2011

@minila to je nahoda, tak aj ja som zvedava, ze ako to bude prebiehat dalej ... 😀 snad sa nam obom zadari 😵

yvetta
5. jan 2011

@mysti @minila - tak Vam drzim palce na januar...my ideme az od aprila takze este pohoda 😉
@ejbyk - no ja by som sa nechcela moc stresovat - radsej sa sustredim na pracu a manzela a dufam,ze nebudem v strese 🙂 nechcem ani merat BT a ani sa nijako sledovat 😉

solinkarka
5. jan 2011

Ahojte tak mi sme prisli v pondelok o drobca 😢 boli sme v 10tt. 😢 takze zaciname odznova 😢

noja2210
5. jan 2011

@minila zaciname pozvolna od januara...ze "keby nahodou" a uplne naplno od marca
@ejbyk ej bodaj by si pravdu mala 😵
@misty, @minila, pridavam sa k nahode...tiez verim, ze mrchysko dorazi dnes a od buduceho tyzdna sup snazilkovat
@solinkarka to je mi velmi luto...drzte sa....

lucika09
5. jan 2011

jááj kočky, ste sa ale riadne rozbehli 😉
@ejbyk začnem brať kys. listovú až keď sa začneme snažiť, aj pri prvom som tak brala. No u mňa sa ovulka nedá prehliadnuť 😉 a merať bazálnu teplotu pri malom dieťati si ani neviem predstaviť. V noci niekedy aj 3x hore a ráno by sa chudák ukričal, kým by som si zmerala teplotu 😀
@solinkarka júúj, to mi je veľmi ľúto 😢 pevne verím, že to nabudúce potiahnete do úspešného konca 🙂
Ja len dúfam, že som mala anovulačný cyklus, lebo zatiaľ mrcha nikde, ale ani žiadne tehu príznaky a k tomu sme celá rodina riadne chorá, no bojím sa brať lieky, keby predsa len náhodou. Zatiaľ mám len riadnu nádchu, dúfam, že to pri tom aj ostane.

minila
5. jan 2011

@mysti @noja2210 noo drzme si palce 😉 to by bolo super, dat ako darcek na valentina manzelovi pozitivny tehu test 😀 ale s mojimi problemami o tom asi mozem len snivat, ze by sa to hned podarilo, ale nevadi treba mysliet pozitivne 🙂

@yvetta dakujem, noo april tu bude ani sa nenazdate 🙂

@solinkarka ach, tak to mi je naozaj velmi luto...ale treba mysliet pozitivne a urcite coskoro najdes znova // a so stastnym koncom 🙂

veonka
5. jan 2011

@solinkarka ahoj, to je mi veľmi ľúto, že tvoje mimi odišlo... to ma naozaj mrzí. Držím palčeky, aby sa vám v snažilkovaní skoro zadarilo a aby to bolo všetko v najlepšom poriadku až do samého konca.
A vedia ti povedať, prečo sa to stalo?

ejbyk
5. jan 2011

@minila más nejaké váznejsie zdravotne problémy? lebo ja sa tohto tiez obava, ja som od detstva cela nejaka pokazena a tak sa bojim aby to všetko neovplyvnilo 😒
@solinkarka je mi to luto 😢 držim palce do ďalšieho snaženia

katie1
5. jan 2011

@noja2210 vitaj, drzim palceky pri snazeni.
Som zvedava, ktora tu prva zahlasi, ze je tehulkou 😉 Mozno sa aj postretame v spolocnom termine niektore, uvidime ako to pojde, ale dufam, ze budeme mat na prvy sup kazda // 😅
@veonka s tou malou svadbou ste to dobre vymysleli, paci sa mi to 😉
@solinkarka ach moja, musis byt teraz silna, drzim palceky do dalsieho snazilkovania a aby uz bolo vsetko v poriadku!

solinkarka
5. jan 2011

Dakujem vsetkym za povzbudive slova 😢 ale zivot ide dalej aj ked bolest na srdiecku je obrovska 😢 pockame si na mrchu a zacneme opet..ziadne cakanie nebude 😉

erika3011
6. jan 2011

@solinkarka Ahoj vitaj medzi nami 🙂 Je mi luto čo sa stalo ☹ no nie si sama ver mi..mne sa to stalo tiež a kukaj, mám krásnu dcerku, otehotnela som pol roka po potrate hned na prve snaženie sa vydarila 😉 takže hlavku hore...môjmu prestalo byť srdiečko potom mi druhy lekar odporučil brať hned od snaženia a do prvych 12tt femibion, čo je kys.listova a metafolin 😉 a teraz sa snažíme znova dufam uspešne, teraz sme len začali tak dufam,že vo februari nas prekvapia // 😅

minusa
6. jan 2011

Ahojte

tiez by som sa k vam rada pridala .... aj ked teraz nemam moc casu vysedavat na MK, aspon si pri vas sem tam urobim pauzu medzi ucenim 🙂 mame 3 rocneho drobca a chceli by sme dalsie mimi, aj on uz basni o bracekovi (sestricku nechce 😅 )
snazilkovat sme zacali v novembri, minuly mesiac mi meskala mrcha, boli aj dve ciarky 2x, sice druha taka slabsia ale bola a o 5 dni som dostala silnu mrchu ☹ tak neviem, ci test bol vadny alebo co sa stalo .... takze pokracujeme dalej, ale od marca budeme musiet asi prestat, kedze si musim sledovat aj termin porodu koli skole 😅 nerada by som rodila cez skuskove, teraz som v II rocniku a chcela by som bc dokopat bez prerusenia .... no uvidime

daniela242
6. jan 2011

Ahojte pridávam sa tiež, my máme skoro 2 ročnú princezničku a tá už tiež básni o bračekovi 😀 sestričku tiež nechce 😀 . Ja by som rada začala niekedy koncom februára, tak dúfam že sa nám to podarí čím skôr 😉

erika3011
6. jan 2011

@minusa ahooooj vitaj medzi nami 😉 s tou školou sme na tom rovnako, ja som prvačka zatial lebo prve študium som pre tehu ukončila, mala som chemicky odbor a bolo to nebezpečne. Teraz sa snažíme aby sme sa vyhli skuškovemu obdobiu ako aj ty 😀

erika3011
6. jan 2011

@daniela242 ahoj 😉 mojej je to našťastie zatial jedno..bozkáva každe babo či v novinach či naživo.. 😅 😅 😅

zuzkadf
6. jan 2011

ahoj kočky 🙂 ja sa pridávam ...s nastávajúcim sme sa rozhodli že od jari ideme na to .treba ešte poriešit nejke veci okolo bytu.Nech už to rýchlo je.. kyselinu list.som si už naordinovala,tak verím že sa nebudeme dlho trápiť a pojde všetko šup šup. 🙂

ejbyk
7. jan 2011

Dobré ránko kočky

srdečne výtam nové snažilky a čo najskôr zo srdca želám // 😉

minule v správach dávali aký nastal na sl. baby boom....tak šu na to aj my...nech rozrastieme štatistiky 😀

ejbyk
7. jan 2011

XXX prepáčte "vítam" 😖