2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?
Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???
@betty26 ach to ma mrzi ☹ , ale tak verim, ze vsetko bude dobre .. 😵 som rada, ze si mala dobre vysledky. Ja snivam o decembrovom babetku, ale pochybujem , ze sa nam podari na 1-2 krat 😀 (to len drahy zije v utkvelej predstave, ze na prvy krat to vyjde 😠 )
inak ste zobrati, alebo spolu "len" zijete ? ( to "len" nie je myslene nijak zle, ale neviem ako to formulovat, aby som neurazila 😉 )
@betty26 tak sup na to, nech nas tu je tehulkovych co najviac tento rok 😉 Verim, ze tentokrat to dotiahnete do vitazneho konca 🙂
@wieruss my sa zatial nesnazime, este doberiem HAK a v aprili ideme na to. Tak dufam, ze sa podari. Ja som tiez radsej za take zimne babo, na leto uz je vacsie a mozes s nim chodit kade tade, uz si ho tak uzivat. Ale vlastne mi to je je jedno, kedy pride, vtedy pride 🙂
ahojte kočky, tak sa hlásim po dllllllllllllllllllhej dobe... teraz sa ešte moc nesnažíme, resp. snažíme sa dať si pozor...keďže čakáme do marca čo a ako výsledky z cytológie...a mám sa stretnúť s mojim kamarátom gynekológom čo mi bol pri pôrode, aby mi povedal čo a ako to je a tak... 😉 🙂
no počula som dnes v tv, vraj najlepšie obdobie resp. obdobie kedy sa najviac darí počať detičky je vraj jar... konkrétne marec apríl.. ako aj naša Tamy bola v apríli počatá... 😵
@mima01 tak to ste na tom podobne ako mi, ja sice HAK neberiem - nemozem, mam na nu dost zle reakcie 🙄 ale chcem este pokupit nejake veci do bytu, lebo sme sa len nedavno prestahovali konecne do svojho 🙂 a potom ze to nechame na "nahodu" no som zvedava teda 😀 Inak kde byvate v Ziline ? (alebo pri Ziline)
@nikiarudi oooo...tak to sme si dobre vybrali na prve pokusy 😀 😅 Mali ste nejake problemy, ked cakate do marca a na vysledky? Ja som to tu necitala cele, lebo to by som tyzden pytala, tak ak si to tu uz spominala, prepac 😉
@wieruss ja mam teraz nuvaring, vyhovuje mi viac ako tabletky. Ked som sa prehlasila k novemu gyndovi, tak mi hned rusil tabletky a nasadil toto, aj kvoli odlahceniu pecene. Tak sa tesim, ked pouzijeme posledny... 😀 Mozno sa podari na prvykrat, lebo po vysadeni je vraj vacsie "riziko" pocatia, a mozno budeme skusat dlho....ale ved ako ma byt tak bude, tiez to nechame na nahodu. Inak, byvame priamo v ziline, teraz 4-ty rok na bulvari. A vy mate kde bytik? My tu sice byvame uz 4 roky, ale stale nam tu chyba dost veci. Ale kedze to mame 2-izbak, chceme ist urcite do vacsieho, resp. do domceka casom, tak to tu nejak moc neriesime a nevymyslame s drahymi a az tak nepotrebnymi vecami...to sa budem realizovat potom v novom 😉 😀
@mima01 ahoj, no nejako som to tu nerozpiplávala, no ide o to, že celé roky som mala super výsledky na preventívkach u gynďoša.. dokonca aj po pôrode po 6tonedelí som mala fajn výsledky, čo bolo v marci a išla som na preventívku ročnú v septembri a od vtedy mám cytologické stery zlé už 3x a dokonca aj testy na HPV papilomavírus sú pozitívne, takže musím ísť na konizáciu krčka maternice, čo je len taká jednoduchá operácia, no môj dr. mi povedal, že ak chcem určite ešte jedno dieťatko, tak radšej pred ako po operácií... lebo vraj bývajú komplikácie v tehotenstve s krčkom... pretože konizácia je operácia krčka, kde kúsok z neho vyrežú a urobia tam takú plastiku a to robí problém pri pôrode, horšie sa krčok spotrebúva a tak.. ale otehotnieť sa dá... no ja radšej budem tehu pred ako po... lebo ak by bol potom problém urobili by mi sekciu...no to ja nechcem... niet nad prirodzený pôrod, ak v tom nič iné nebráni...takže asi tak...idem v marci na ďalšie cytostery a ak aj tie budú zlé, tak sa s mm porozprávame, že čo a ako.. aj keď už v decembri mi môj dr. povedal, že môžeme na tom pracovať.. no mne sa to zdá ešte veľmi skoro, keďže som chcela mať rozdiel medzi detičkami aspoň 2 roky.. tak uvidíme...
a keď píšeš o tom počatí po vysadení, my sme tak počali našu malú.. tiež som vysadila hak a ostala som hneď prvý mesiac tehulka... 😀
@nikiarudi ahojkaj, inak krasne meno ma tvoje dievcatko 😵
@mima01 mi byvame na Hajiku, mame 3-izbak v celku pekny a primerane velky takze ja som maximalne spokojna 🙂 Heh to "riziko" mi pripomenulo cas, ked som bezala na grafikoch a plodnych-neplodnych dnoch, teraz to uz vobec neriesim 😀 kedy mam plodne viem a zvysok mam na haku 😀 Ako nam chyba este obyvacka, skrina do spalne a niekedy v buducnosti by som chcela prerobit kupelku 🙂 inak mi uz mame jedno "babo" take male, chlpate a ustekane, je to moj maznak 😎
@wieruss ahoj, ďakujem veľmi pekne.. manžel vyberal.. 😀 inak podľa mňa nieje skoro, aby ste mali bábo, ako máš v passe napísané... podľa mňa keď máte byt a cítite sa byť rodičmi a o inom nesnívaš, tak je jedno či ste manželia 1, 2 či 10 rokov... my sme s mm boli manželia len pol roka...a ostala som tehu...no keďže som v znamení Raka, tak som rodinu vždy chcela mať ako veľmi mladá...
@nikiarudi tak to ma mrzi, ze mate taketo problemy. Ja mam tiez cele roky gyndu v pohode, ziaden problem, ani ten najmensi, tak som zvedava, co sa mne kedy kde vyvrbi. 😒 Moja svagrina mala presne toto co ty. Vsetko v pohode, potom isla klasicky na preventivku, zle vysledky, behom par tyzdnov isla do cadce na operaciu. Oni uz maju jedno dieta, vacsie, ma 7 rokov...nechapem, preco doteraz este nezapracovali na druhom, ale tak to uz je ich vec, to mne uz neprinalezi ich hodnotit.
A ved aj teraz keby ste zacali, tak to mate akurat dva rocky medzi nimi 😉 Ja verim, ze vsetky co sme tu, sa o radost z tych dvoch ciarok coskoro podelime 🙂
@nikiarudi a mozem sa opytat odkial ho vybral ? Lebo take meno som na SK asi este nezacula, podla priezviska ale usudzujem , ze zijete v zahranici vsak ? 🙂
inak aj manz je rak 😀 ja som sice tiez dost rodinna, ale v poslednej dobe to zacina byt neunosne, nastastie aj drahy sa "citi" takze sme sa uz aj rozpravali o tehu a tak, som sa inak zasmiala o jeho predstavach "ako to prebieha" 😀
@mima01 no dúfam, že sa budem aj ja s vami čoskoro deliť o radosť, keď nie o svoju aspoň o vašu... 😵
no mne kamarát gynekolók povedal, keď som sa pýtala na to, že ako je možné, že mám ten HPV, lebo to je len pohlavne prenosné a sme si s manželom verní, tak mi povedal, že ten vírus v tele prežije aj 10 rokov.. 😨 😨 😨
no a čo sa týka toho vekového rozdielu, tak ide o to, že som chcela ostať tehu až keď by mala malá 2 rôčky... aby mi to vyšlo pekne ísť z materskej na materskú... 😀 😀 😀
@wieruss na hajiku mam kamosku, zhodou okolnosti tehulku 😀 Mne sa tam strasne pacia tie bytovky, tusim sa to villa dome vola. Po tych sme pokukovali kedysi, ale potom sme to zavrhli, hlavne kvoli cene. He he, ja som este na grafikoch a plodnych, neplodnych dnoch neficala, ale tak mozno nabehnem, ked sa nebude darit. Ale budem dufat, ze sa nam zadari ako @nikiarudi, hned po vysadeni 😉 Ajaaaaj, ja by som ti vedela taky zoznam napisat, co nam este chyba, ale uz to asi ani nejdeme riesit. My ked sme bytik kupovali, tak bol relativne v dobrom stave, takze sme pomenili len okna, podlahy, museli ist nove stierky, vyrovnat steny...taka ta klasika. Kupelku sme nechali ta co bola aj s kuchynou...boli prerobene. nie sice podla nasho vkusu, ale tak co uz. My uz 4 roky svetla nove kupujeme :D Mame len take reflektorove, co ja vysostne neznasam, ale tie co by sme chceli stoja kopec prachov, tak budu az v novom. Tiez novy stol jedalensky by sme chceli, komodu, skrinu do chodby...jeeezinku, toho je 😀 Inak, pozeram, ze uz si tiez pani manzelka...kde ste mali svadbu, ak to nie je tajomstvo 😕
@nikiarudi to som aj ja chcela napisat, ze krasne meno, len som odoslala bez toho. Fakt uzasne. Chvalim manzelika 😉
@wieruss nie nie, teraz si ma pobavila, pretože všetci sa ma na to pýtajú, že či žijem preč alebo mám nemca či rakúšana.. no pravdou je opak... mm je slovák ako repa, má síce rakúsko-nemecké korene, no ja som si len dala skrátiť priezvisko... jednoducho som požiadala na matrike o skrátenie ešte pred sobášom...a aj malej sme dali krátke priezvisko... 😀
a k tomu menu, vyznie to možno blbo a divne, no mm stavia také tie platové modely - lode, lietadlá, tanky a pod. a jedna firma, ktorá ich vyrába sa volá Tamiya a keď som to videla, tak sa mi to zapáčilo a tak sme pátrali, či niečo podobné vo svete existuje ako ľudské meno....no a našťastie našli sme ho na stránke www.babynamer.com 😀 😀 😀 ..a aj suseda čo robí na mestskom úrade mi povedala, že ak ho na tej stránke nájdem, tak mi ho na matrike v pohode zapíšu... 😉
@nikiarudi neboj nic, ani nebudes vediet ako a budes nam sem pisat ze ste tehotni 😉 Inak, ja normalne rozmyslam, ze sa dam zaockovat. Len ked chceme babo, tak az potom asi...neviem, nemam to vobec premyslene 😒 Lebo tam potrebujes tusim tri injekcie, druhu po troch mesiacoch a tretiu po pol roku...a to uz by sme sa chceli snazit, tak neviem...co myslis?
Aaaa, vidis, to ma nanapadlo...z materskej na matersku, to ano, to az ked bude mat mala tak dva rocky. Ale tak vies, radsej teraz, aj keby to nemalo vychadzat, ako mat potom problem a byt nestastna z toho, ze to uz nepojde.
@mima01 no tak to hej, o takých problémoch, že to nejde už nechcem ani len počuť.. mužova sesternica sa snažili 2 roky a chodili po kadejakých vyšetreniach, no našťastie sa im práve dnes narodila krááááááásna princezná, takže viem aké je to ťažké hlavne na psychiku...a to by som nezniesla...
k tomu očkovaniu - môj dr. mi povedal, že sa môžem dať zaočkovať aj teraz...pretože žena sa nakází vraj len niektorými typmi vírusu a vraj ich je oveľa oveľa viac, takže vraj proti tím ďalším by ma to ochránilo a vraj by mi to aj zväčšilo imunitu, tak neviem aj ja či mám alebo nemám.. a hlavne teraz keď máme menej prachov... 😒
@nikiarudi jeeezinku, ani nehovor. To musi byt strasne, ze sa snazis, snazis, a nic...to musi byt strasne na psychiku. Kolegova manzelka mala strasne dlho problemy s otehotnenim, prekonala tusim 3 potraty, potom sa im syncek narodil, potom znova nic parkrat a teraz uz aj dcerku mala. Mala sice rizikove tehotenstva, zasita uz od 2, ci 3 mesiaca, ale drobci su tu. Tak to treba asi aj napriek vsetkemu brat pozitivne s tym, ze raz to pride 🙂
Ja idem vo februari na gyndu, tak sa na to skusim spytat...lebo som to az tak podrobne nezistovala zatial. Ale presne ako pises, aj koruniek to je dost...ale zase na druhej strane, tych par korun ti zdravie nenahradi. Spytam sa ho, ci to nebude vadit, keby som dostala prvu davku a nahodou medzitym otehotnela...on je super lekar, tak verim, ze poradi kvalitne a dobre 🙂 No nic moja, idem ja ta het, manzelik sa mi vratil zo sluzobky. Bru noc, aj vam ostatnym...zajtra pokracujeme 🙂 🙂 🙂
Ahojte baby 🙂 Caute aj vsetky nove 😀
Ako sa dnes mate? Ja som po vcerajsom dni ostala dost sklamana...podla vypoctov sa mi vcera zacali plodne dni a vcera "nic" nebolo...mazel bol utahany z prace, takze nic, lebo zase nasilu som nechcela...ale prislo mi to kus luto, aj ked zase silit nechcem nic... ☹ hm, dnes nam pridu znami na navstevu, tak neviem, asi tiez nic z toho...tak neviem 😖
dobré ránko kočky, tak my dnes ideme s malou k mojim rodičom pretože manžel má 24ku a o 15:30 ideme s malou na hudobnú, tak aspoň nejaká zmena po týždni... malej sa tam veľmi páči... inak tieto detské krúžky sú neskutočne drahé, no ale čo narobím, keď mám hyperakívne dieťa, treba ju nejak zabaviť.... 😀 😀 😀 aspoň sa stretnem s ostatnými kamoškami maminkami... 🙂
@mysti hlavne sa necíť sklamane.. veď psychika je silná vec... a možno si už aj tehu len o tom ešte nevieš.. veď predsa spermijky prežijú aj 3 dni v našom tele... 😉 hlavne manžela do toho nenaháňaj, aby nemal pocit, že ho do toho tlačíš... oni to neznášajú.. no v tomto mám ja veľkú výhodu, pretože mm má sex veľmi veľmi rád, takže nemá problém ho mať aj každý deň.... 😝 😀
ahoj holky
@mysti - a nechces sa vykaslat na rozmyslanie kedy mas plodne a neplodne dni - podla mna je to dost psychicky narocne.... 😉 ja by som sa radsej tym nechcela zaoberat 😉 ma to podla mna zly vplyv na psychiku
inak holky co ste tu pisali o praci - ja mam pracu taku, ze chodim domov o 19tej az 20tej - robim aj 9, 10, 11 hodinovky a niekedy aj cez vikendy ale nemam za to zaplatene - mozem si to akurat vybrat tie nadcasy....teraz toho mame tak vela, ze som uplne znicena takze Vam niektorym v dobrom zavidim 😉
ja Vas citam, ale nestiham pisat 😀
@yvetta ahoj Ivet, akoze ja sa tym nejako tiez moc nezaoberam, ale on sa pytal, ze kedy mam plodne dni, ze si da zalezat 😀 ale inak v pohode, ja zase tiez nie som na taketo veci, len i to vcera prislo, ako debilny zhoda nahod, ale v pohode 😀
@nikiarudi ahoj, no mm ma tiez sex rad, takze v tomto nemam ani ja problem. Tlacit nanho netlacim, s potrebou mat dieta prisiel prvy on, takze o ziadnom natlaku nemoze byt rec, len bol vcera unaveny po robote...chapem to, taketo stavy mavam aj ja niekedy.
A ako som pisala Ivet, prisla mi to len ako debilna zhoda nahod 😀 🤐
Inak v pohode, ved casu mame este dost 😅
Dobre ránko kočeny 😀

@wieruss v oktobry som musela ist na čistenie mala som MA(zamlknuty potrat) ☹ ...dnes som bola na sone a vsetko bolo Ok takze sa uz mozeme začat snazit 😀 😀 😀