icon

2011 - začíname. Kto to plánuje rovnako ako my?

evulilik
24. jún 2010

Ahoj tak mi začíname so snažením až 2011 .. asi leto 2011 ....hoc už teraz velmi tužime po malom šťastíčku, ale s finančných dôvodou musíme chvýľu počkať..Sme krátko po svadbe a aj ked máme už vlastný bytík.. ten treba ešte zariadiť... a nakolko peniažky niesu aj vďaka mojej nezamestnanosti tak to asi zo zariaďovaním tak trochu potrvá ☹ .. Nášho drobca by sme cheli priviesť do peknučkého a čistučkého prostredia a okrem našej vrelej lásky ,ktorá je najdôležitejšia, aj všetko čo bude potrebovať z hmotného hľadiska...Je tu ešte niekto kto to plánuje rovnako alebo podobne ako ja ???

jankohrasko
5. feb 2011

@maruska22 ahoj, vraj metoda otehotnenia pocas kojena je vtedy, aj su splnene tieto 3 podmienky:
- nemala si po porode este menstruaciu,
- babo ma menej ako pol roka,
- prestavky medzi kojeniami su menej ako 6 hodin a to s tym, ze kojis aj v noci 😀

skus kuknut aj sem 😀 https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/otehotne...

My sme boli u doktorky mimuly tyzden a tam bola mamicka, ktora otehotnela pocas dojcenia a doktorka jej povedela, ze ked zistila, ze je tehu, ze hned musi prestat s dojcenim starsieho babatka 😨

maruska22
5. feb 2011

@jankohrasko diky za info 🙂 ja viem ze dojcenie by nemalo byt prekážkou otehotnenia...len ma doktorka upozornila, ze je mozne, ze ked kojím, nemusim mat ovuláciu 😒 ale zatial to nechávam na prírodu...ak to nevide, kupim si ovulacne testy a podla toho by som mala vediet na com som.... 😖
no názory na kojenie pocas tehu su rozne...niektorí doktori to nedporucaju, iní tvrdia, ze to neprekáza...ja sa skor priklánam k názoru, ze by to nemusel byt problem, pokial by som nemala nejaké zdravotné problémy, kojila by som dalej...ale to budem riesit az ked to bude aktuálne 🙂

jankohrasko
5. feb 2011

@maruska22 no ja som pocula, ze to je metoda spolahliva tak do pol roka babatka a potom zalezi od toho ako casto kojis. Ale kazda zena je ina 🙂 Jasne, kojenie pri dalsom tehotenstve pri zdravej zene by podla mna nemal byt problem.
Ovulaciu Ti zisti gynekolog aj folikulometriou alebo meranim bazalnej teploty 😵

raza
5. feb 2011

chcela som sa spýtať, vy ste niektorá priamo žiadali svoju doktorku o folikulometriu, alebo vám ju navrhla ona? lebo mne také nič nenavrhla, aj keď som za ňou bola ohladom toho, že nemôžem otehotnieť 😢

jankohrasko
6. feb 2011

@raza mne moj gynekolog sam navrhol folikulometriu 😀 + si musim merat bazalnu teplotu
A co Ti na vrhla? Ako dlho sa snazite?

raza
6. feb 2011

@jankohrasko ahoj, my sa snažíme od septembra, doktorka mi na to povedala, že je to málo. vlastne mi len povedala, že sa treba snažiť dlhšie a často 😉
u mňa je to asi psychický problém, vraj mám ísť na dovolenku 😝

facemum
6. feb 2011

@raza ahoj, no s tou dovolenkou sme na tom rovnako, my sa síce až tak nesnažíme, keď príde bude, už aby to bolo 😀 doktorka mi tiež odporučila kľud, oddych a relax, že najlepšie niekam k moru, tak ideme do Turecka 😀 aj prvé sa nám podarilo tam, niečo na tých dovčách bude 😀

jucuska
6. feb 2011

Ahojte, kočeny, nevedeli by ste mi poradiť?som študentka a v auguste sa budeme brať- koľko dní musím byť samoplatca, aby som mala vyššiu materskú?Kde sa to vybavuje?ďakujem za odpovede

jankohrasko
6. feb 2011

@jucuska Ahoj, ak si studentka musis mat DNP 270 dni pred nastupom do porodu
idem pohladat link 😀 ale urcite Ti poradia aj baby v odseku paragrafy, kde je pisane o DNP

jankohrasko
6. feb 2011

@jucuska http://www.socpoist.sk/dobrovolne-poistena-osob...
Ak si studentka (predpokladam, ze nemas ziadny prijem), tak aby si mala max matersku, tak si musis platit 270 dni poistne za posledne dva roky, teda 26 tt pred nastupom na matersku (aj PN). Podava sa tlacivo v socialnej poistovni. Na tento rok je tusim cca 1116,75 eur a z toho je 4,4%, takze je to cca 49,14 eur mesacne. Idealne je sa dat poistit aspon 2-3 mesiace pred planovanim otehu 😀

jucuska
6. feb 2011

@jankohrasko Ďakujem Ti krásne za info...

jankohrasko
6. feb 2011

@raza mne to moj navrhol po 5 mesiacoch snazenia, hoci sa liecim zaroven aj na stitnu zlazu, ale povedal, ze folikulometriu mi urcite spravi 😀

jankohrasko
6. feb 2011

@jucuska keby nieco, napis 😀 😵 😉

janielik87
6. feb 2011

Ahoj kocky, ako sa dnes mame? 🙂 Ja mam v utorok skusku, ale straaaaasne sa mi nechce ucit. To je lenivost! 😀 a stale cakam, ze pride menstruacia. A stale nic. :/ Mam nejaky uplne rozbity cyklus. :(

jankohrasko
6. feb 2011

@janielik87 ahoj 🙂 heh, vymenim sa 😀 😀 😀 aka skuska? z coho?

janielik87
6. feb 2011

@jankohrasko
:D A za co by si menila? Nech viem, ake mam moznosti 😀 No skuska je z ruskych realii - konkretne Sibir 🙂

jankohrasko
6. feb 2011

@janielik87 jesis, uz len nazov znie hrozne, tak by som asi nemenila 😀 no, ze ja pojdem na skusku, a Ty mozes byt na chvilku maminkou 😀 😀 😀 😀 😀 ja som strasne rada chodila do skolicky, niekedy mi to normalne chyba :P
Co konkretne studujes? Geografiu?

jucuska
6. feb 2011

@jankohrasko diki pekne, už tomu začínam chápať... 😉

janielik87
6. feb 2011

@jankohrasko Rustinu 🙂 Ja by som radsej sla byt maminou 🙂 To by ma viac bavilo 😀 ale este nemozem realizovat tieto plany...komplikuju sa niektore veci 🙂 :-/

jankohrasko
6. feb 2011

@janielik87 jaj, myslela som si, ci to nebude nejaka Rustina 😠 😠 😠 No ja poznam ten pocit 😀 Ja som strasne pocas skoly chcela babo, ale tiez som si stale vravela, ze musim vydrzat, neboj, potom si to uzijes viac 😀 😀 Kolko rokov skoly Ti este zostava?

maruska22
6. feb 2011

@jankohrasko o meraní bazálne teploty viem, ale o tej folikumetrii som nepocula...ak bude treba budem sa informovat u dok. a ako to asi prebieha?

jankohrasko
6. feb 2011

@maruska22 ahoj, folikulometria, je vlastne, ked Ti doktor sleduje cyklus, to znamena, ako Ti dozrieva vajicko vo vajecniku, kedi Ti praskne folikul, to znamena, ze doktor Ti prisne povie, kedy mas plodne dni a kedy mas ovulku. Asi som to nenapisala dost odborne, nie som doktor 😀 😎
Mne to robi ultrazvukom. Aj som na tom bola 10DC, 12 DC, 14DC a a doktor mi povedal, ze ovulku som mala vecer 13 DC, lebo 14 DC uz bolo po 😀

jankohrasko
6. feb 2011

@maruska22 DC je den cyklu

janielik87
6. feb 2011

@jankohrasko Jeden semster. V aprili sa stahujeme uz do vlastneho s manzelom...konecne 🙂 Ale akosi som zabudla na DNP ...a domov mam 200km...a tiez som to mame neplanovala kvackat na nos, ze by sme chceli sa zacat snazit... :-// tak neviem. Ci nejako na tajnasa sa doma zaregistrovat (len netusim pri akej prilezitosti 😀) alebo pockat na novy TPP tu v BA... Ale to bude najmenej za 4 mesiace vsetko vybavene a potom este aspon 1-2 kym by sme sa zacali snazit...:( No manzel by chcel skor...tak neviem. Skomplikovalo sa nam to. A to len preto, ze nie som predvidava a nemyslela som na DNP skor...

jankohrasko
6. feb 2011

@janielik87 jej, no vsak jeden semester ubehne ako voda http://www.socpoist.sk/616/1567s?prm2=20708 neda sa ten formular poslat elektronicky? Alebo ho podat v pobocke Soc.poistovne v BA?
na tajnasa :D :D :D :D :D

maruska22
6. feb 2011

@jankohrasko vysvetlila si mi to uplne super 🙂 fakt sa budem musiet na to blizsie informovat u mojej dokyny, lebo ma dost poplasila s tým, ze mozno nemám ovuláciu, ked kojím 😖 a teraz ked nemám ani mršku, ani sa nemám podla coho orientovat, ze kedy by som asi mohla mat ovuláciu 😒

janielik87
6. feb 2011

@jankohrasko Ja viem, ved planovali sme zacat so snazilkovanim v novom byvani. A uz sa nevieme dockat. Jeden viac ako druhy 🙂 A to, ci sa to neda poslat elektronicky musim vyzistit. Lebo "cert by v tom bol", aby som to nejako nevybavila 😉

jankohrasko
6. feb 2011

@maruska22 prepac, nechcela som Ta zneistit, ja som ale za to, ze ked su taketo moznosti a clovek ich moze vyuzit, tak preco nie?

jankohrasko
6. feb 2011

@janielik87 alebo nema niekto sviatok z rodiny??? alebo povedz, ze stahujes veci 😎 😝 😅 😵 Alebo povedz, ze si prisla vasim upiect kolacik 😀 😀 😀 😀