Augustové mamičky 2011
Ahojte nastávajúce augustové mamičky. Mne vychádza termín na 2.augusta 😀
Trochu sa obávam priebehu tehu, ani s cérkou som nemala lahký priebeh tehu, a pred troma mesiacmi sam mala potrat ☹
snažím sa myslieť pozitívne a dúfať že bude všetko ok 😀
POZEHNANE VIANOCNE SVIATKY VAM, MAMKY, PRAJEM🙂
este som cela a nastastie doma s detickami, dam vediet kedy to bude🙂 drzte palce!
ahojte mamičky🙂 straaaašne dlho som tu nebola ☹ nejak nestíham, uf. ale už sme u našich budeme tu až do 27. a potom smer orava. takže zase rozlietané sviatky 😝 ale aspoŇ teraz mám chvíľku na MK 😉 Takže vám všekým chcem popriať Šťastné a Veselé Vianoce plné rodinej pohody a detičkám bohatého Ježiška 😉
tak dúfam, že aspoŇ teraz cez sviatky budem mať ešte chviľku sa tu mrknúť 🙂
@gabika84 Joooj GAbi, prenadherne fotky!!! Ach!!! a ta tyrkysova pohladnica, a tie saticky!!! aj to pozadie, lampasik!!! nenormalne krasne zladene, moje oblubene farby!! fakt krasa!!!!
aj vam krasne vianoce, a a aj vsetkym ostatnym maminkam!!!! nech sa rozziaria detske ocicka!!!
vsetkym prajem krasne vianoce a aj nadheerny novy rok 2013 - hlavne vela vela zdravia pre vsetkych!!!
Aj my Vam chceme popriat krasne a pozehnane Vianoce 🙂
Juuuuuuuuj uz sa tesim ako nasa mala bude rozbalovat darceky 🙂 Dnes rano ked uvidela stromcek to bolo same hiiiiii a haaaaaaaaa 🙂
Krasne, vonave a pokojne sviatky zelame vsetkym🙂U nas stomcek velmi nezaujal, skor sa ho boji. Top hracka je garaz pre auta a auticko na ovladanie😉takze my mame doma asi pretekarku buducu😉
Ja sa pridavam a tiez zelam krasne Vianoce , prezite v kruhu tych najblizsich ,kopu detskej radosti a darcekov a vela vela zdravia do noveho roku 😀
Ahojte kocky, idem trosku na inu notu, ako sa vam nakupuje s kocikom?Ja chodim nakupovat s malou v kociku potraviny vacsinou, na vacsie nakupy chodi muz sam. Ale dnes, co sa mi stalo, som zostala normalne nahnevana. Cely nakup ma prenasledoval sbskar, este pri odchode ma nahlas pozdravil ze dovidenia,aby som si ho vsimla. Hrozne ma to nasralo,'lebo do toho obchodu chodim pravidelne, a taketo spravanie voci zakaznikom sa mi vobec nepaci.to sme akoze mamicky s kociarom rizikova skupina, na ktoru sa zamieravaju, alebo inak si to neviem vysvetlit 😒 Je mi z toho smutno, ale pomoci sa clovek nedocka, ked neviem s kocikom prejst cez prepchate ulicky v obchode.
😀 😀 😀 @krhlicka Ahoj no s tym kocikom je to fakt o hubu v obchode. Ja tiez vacsinou pri predstave ntahovania sa v obchode poslem radsej mm nakupit a pri tom aj usetrime bo nekupuje same hovadiny ako ja 😀 s tym sbs karom by to nastvalo aj mna a keby sa to stane druhy krat asi mu nieco pekne poviem 😖
No a vy ako s kojenim??? Myslim, ze uz ste rusili nocne kojenie, ci? Podarilo sa?? Ja uz tiez asi ukoncim bo som z toho niekedy na nervy. Cez den sa to este da, to uz si pomaly vystacime bez kojenia ale tie noci aaaaaaaaaaaaaach. Mala niekedy ked poviem, ze mliecko nie je lahne a spi dalej ale niekedy je ako v tranze a vala sa po mne hlava nehlava a stale pyta ham ham.
A stastny Novy Rok vsetkym 😎 😎 😎
Všetkym Vam tu zelam Stasny Novy rok .... 😀
Aky ste ho mali vy , drobci Vam spinkali??? my sme mali krasnu dovolenku Tatrach a malicka buvkala spokojne , az do teraz tomu neverim 😀
@krhlicka nebola si náhodou v lidli??? mne sa to stáva tam 😠 niekedy mám sto chutí mu už niečo povedať... jak keby som bola na to odkázaná...malá je už naučená, že ked si drží v ručičke rohlík, tak pri pokladni ho sama ukazuje aj ked je pred nami ešte šóra ludí...
Ahojte maminy, aj my zelame stastny Novy rok, hlavne vela zdravia a lasky 🙂
@tintus ahoj, ja kojim v noci ako salena, radsej to nepocitam, ale este je to minimalne 3x, ked ma krpana dobru noc 😉
@vanilashot caves, to som bola v Tescu Expres, maju tak uzke ulicky pre kocik, az hruza 😠 Vcera som tam bola znovu, fesak tam nebol, tak som zvedava nabuduce. Ale ked ma bude znovu prenasledovat, tak mu poviem, ze ma to obtazuje a nemam chut ani nakupovat. Aj ja davam malej polku rohlika do rucicky, nech sa trosku prebavi, kym ja nakupujem.
A ako ste sviatkovali s bambulkou. Nasa sa najskor bala stromceka, museli byt vypnute svetielka. Darceky moc neriesila, vybaloval viac tato, nez ona. Ale zato pri veceri sedela jak pat penazi, ukazkovo ako uz davno nie. Vacsinou odbieha od svojho maleho stolika k hrackam a kade tade po izbe si pochoduje 🙄
Ahojte zienky, idem sa opytat, ci sa tu nenajde mamina, co uz uvazuje o surodencovi pre drobca ci bambulku 🙂 🙂
@krhlicka 🙂 Našu malú stromček tiež nejak extra nefascinoval,skôr neskôr, ked zistila, že sa dajú dať gule dole 😀 museli sme ich tam spolu vešať, čomu sa veľmi tešila. Darčekom tiež moc nechápala... 🙂 ale tešiť sa tešila veľmi 🙂 čo sa týka večeri, tak šošovicovú polievku sme mali ešte aj v plienke, nakoľko naša hviezda chcela papať sama...tak budiš 😀 ale prežili sme ich našťastie bez nehôd, všetko prebehlo tak ako malo 🙂 až na dnes, kým si náš tato nezaumienil, že naučí domču sánkovať v obývačke, kedže vonku nie je sneh, a na vianoce sme dostali sánky ...malá sa tak jašila, že si až rozrazila na sánkach pusu...krvi bolo habadej, ale nakoniec všetko dobre dopadlo, a ostala nám akurát napuchnutá puska...
Baby, ako reagujú vaše deti na rovesníkov??? My sme mali dnes návštevu - prišli kamošky s rovnako starými babami ako Domča, a poviem vám, to bol des.... 😠 každá chcela mať práve tú hračku, s ktorou sa hrala tá druhá, bili sa, sácali...
A ešte jedna otázka - už kecáte? my furt nič....len tie základné a nic víc.... 😒
@vanilashot no co sa tyka vztahov s rovestnikmi u nas ziaden problem, skor by som povedala, ze ich zacina vyhladavat...detskam na prechadzke kyva, vie sa podelit o hracku, k mladsim je pozorny...
@12smile12 dakujem aj ja prajem 🙂
momentalne je Nikolajcek chorucky smutne ocka ma.. kasle a trosku soplikov ma, teploty nema..davam mu mucosolvan teraz mi zaspinkal uvidim kolko bude spinkat.. a prezili sme dobre, ja som jedla vsetko mozne 😀 a strasne rychlo mi ubehli sviatky ☹ ale pockam si na dalsie, strasne sa uz tesim na jar na teplucko 🙂
@vanilashot mala je zlatucka, no my veru nerozpravame vobec, on ledva nieco napodobni...a mam niekedy aj pocit ze mi nerozumie, alebo nechce rozumiet, neviem ci ti chlapi maju svoj svet ci co... 😕
@ninuska8 no my len také že mama, tata, bác, baba...nechce sa jej...a to nie je ani chalan 🙂 podľa mňa je jedno, či je to chlapček, alebo dievčatko 🙂 my máme doma partizána 😝
ahojte mozno to sem nepatri,ale neviete ktora reklamna ci modelingova v okoliTT sa zaobera s malymi detmi?
ahojte mamicky... prajem vam a vasim rodinkam vsetko vsetucko najlepsie do noveho roka, nech vas sprevadza len stasticko a zdravicko, to ostatne uz pride potom tak nejak automaticky...
bratislavske mamicky, chcela by som sa vas opytat, kam a ako casto chodievate s detickami? ja by som chodievala aj castejsie, ale vzdy, ked ideme do detskeho centra, tak mi tam krpec ochorie :( ale priznam sa, ze zatial chodim len do nakupnych centier, lebo materske centra su otvorene v blbom case, iba od 09:00 do 11:30 a program vhodny pre nasu vekovu kategoriu je tam snad iba raz tyzdenne. Neporadite mi nejake dobre centrum, kde je toho vela, kde mozem byt s krpcom aj ja a mozem sa mu tam venovat? nemusi byt ziaden program, len proste aby tam boli deticky a aby sa krpec mal s cim hrat a liezt a preliezat a podobne 🙂
co sa tyka Vianoc, tak u nas tiez ako keby ani neboli, maly mal stromcek ako atrakciu len ked z kresla dociahol na gulu, kedze my sme mali stromcek na komode... darceky nula bodov, vnimal, ze ma nieco nove, ale vseobecne ho hracky nebavia, takze ja uz neviem co s nim :D no a co sa rozpravania tyka, tak myslim, ze je asi najvacsi partizan z celej augustovej skupiny, lebo ten vie povedat iba ham :D:D nic viac ho nezaujima, mama mi nepovie, ani tata ani nic podobne, mama hovoril pred par mesiacmi a teraz ho zaujima len jedlo. a samozrejme, dzavoce o dusu, ale nic nenapodobnuje, nic sa nechce ucit, ide si svoju vlastnu cestu. zato chape vsetky prikazy ako zavri skrinku, neotvaraj suflik, podaj mi toto a atamto, ked zahlasim ideme sa kupkat uz je nastupeny pred kupelnou... no a tak 🙂 nocnik vobec neriesime, asi dva tyzdne mu vysvetlujeme, ze sa tam robi kako, ale nevydrzi na nom sediet ani 10 sekund obleceny a uz vobec nie vyzleceny... ked to pride, tak to pride... a ako ste na tom vy?
ja este stale kojim, ale uz iba dvakrat denne, ked ide spat :( stale nevieme zaspavat samostatne, bojim sa ho odstavit, lebo je strasne jedovity a dokaze si presadzovat svoje neskutocnym sposobom a ked by som ho mala odstavit, tak snad nemam ani sekundu klud. priznam sa, ze mi vyhovuje situacia, ze ked na obed vytasim prsnik, tak je do 5 minut mrtvy a vecer detto. Ked by nemal tento uspavaci prvok, bolo by to asi tazsie... a co vy? kojite este? ako vam zaspavaju deticky? mate pre mna nejaku radu ako prekonat tento strach z odstavenia? uz by som to rada urobila, kedze stale ho nemozem dat nikomu vecer opatrovat (ani neviem, ci by som to dokazala ho dlhsie nechat co len s babinkou) a ist niekam s manzelom, stale musim mysliet na to, ze ho musim uspat na obed a az potom niekam vybehnem... a uz si zacinam mysliet, ze som na prd matka :D
@susanq Ahoj, my sme boli s kojenim na tom rovnako. Uz dlho som sa odhodlavala to ukoncit ale vzdy som prehrala🙂 Ale postupne som zacala menej kojit a potom uz len v noci a od Noveho Roka som to ukoncila a ani to velmi nebolelo. Tym, ze som postupne znizovala davky ani prsia nesli prasknut ako za plnej prevadzky. No a tym mi mala konecne zacala pit aj ine mliecko a v noci sa konecne zobudi len raz to musim ohriat mliecko vydudle ho a spime dalej. A poobede predtym spala max 45 min aj to som ju bola este 2 krat uspat a teraz sa pred spanim napije mliecka a pospi si aj 2 hodinky.
Musim sa ale priznat, ze som mala vycitky, ked ju chcem odstavit 😖 Ale ona bola taka protivna cez noc aj ked sa cez den zobudila. Normalne hysaky ked nebolo cici. A myslim, ze uz je velka 🙂 Ale s tym spanim sa zatial nevyriesilo to, ze zaspi len s maminkou 😖 Musim si k nej lahnut a do 10 min zaspi ale len so mnou. Byvame sami takze nie je na ineho zvyknuta ale a z toho hadam vyrastie 🙂
ahojte maminky, tak aj ja vám prajem všetko dobré v Novom roku a vela veľa zdravíčka pre vás aj detičky 😉
tak naša sa stromčeku veľmi tešila, zhadzovať stromček a pod. má zakázané tak len chytí guličky a robí ,,guly-guly,, 🙂 no zlatá je a to robí aj v obchodoch, čím vač. stromček tým lepšie. darčekom sa veľmi tešila, boli sme u našich a tam bola aj sestra s malým, tak si to užívali 😅 no a na nový rok som si sem zavolala moju mamu a konečne sme sa boli z mm zabaviť.
no a čo sa týka rozprávania, tak naša je výnimočne šikovná, ona už skoro všetko hovorí. síce niečo hovorí len prvé písmenká ale vš. rozumie čo od nej chceme a vš. povie čo chce ona. kakať kaká len na WC a teraz sa učime aj cikať lebo už odmieta cez deň plienku. ja som bola doteraz na to lenivá ale čo už aspoň to bude za nami 🙂
no a v marci nás čaká zápis do škôlky lebo od septembra ju chem dať do škôlky. tak ju budem nosiť postupne aby si zv&kla. dúfam že to bude v pohode. lebo deti má rada, dospelých tiež neskutočne sa vie predvádzať. má rada obecenstvo 😝 😅
tak dúfam, že to obidve zvládneme 🙂 😕 aspoň si aj ja postupne zvyknem, že ju nebudem mať celý deŇ, fňuk 🙂
šupnem sem aj zopár fotiek len ich musim tr.vytriediť lebo ich je neúrekom
🙂
@12smile12 no vela jak vela, obavam sa skor ziarlivosti...a rada by som bola aby sa aj spolu zahrali. Kym mladsie dorastie, uz sa asi velmi nezahraju, program bude musiet byt pre kazde zvlast,,,,, ale samozrejme aj mne bude vyhovovat ked pojde do skolky a budem sa moct venovat mladsiemu

@12smile12 😀 sikovna ja nemam dotykovy a ani nechcem lebo to by sa mozno aj nikolaj naucil odomkynat
a nikolaj je strasne zurivy..neviem co sa s nim porobilo...je ako vymeneny teraz je zurivy nervak.. ale musim ho aj pochvalit vcera zaspal uz o 20:00 🙂