icon

Augustovky 2016

gulisko
27. dec 2015

Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹

20iffka
20. apr 2016

@mychaella to máš dobrý systém, ja mám v skriniach ešte veci, čo som na základke nosila (tričká, tepláky 😀 ) mám kvantum vecí... aj do práce veľa potrebujem... a nechcela som to vyhadzovať, lebo ktovie aká budem po pôrode a potom pretriedim 😀 keď sa budeme sťahovať, tak budem brať len to, čo aj nosím a zvyšok niekomu podarujem 😀
už som si tú skupinu všimla, mňa by to ani nenapadlo, ale manžel, že to nevyzerá zle, tak som to obzerala... ak nájdeš link, zase ti za niečo budem vďačná 😉 aj neterka je Michaela 😀 no neprejde ti, keď ťa členovia rodiny prehlasujú 😀 máte doma veselo 😉 ináč na fotkách som si aj vaše bývanie všimla, pekné to máte, aj gauč, taký parádne veľký 😉 teda myslím, že to u vás bolo... také to vo mne vyvoláva pocit rodiny (veľa ľudí sa tam zmestí) 😉 a to umývadlo, bomba, musím mužovi povedať, keď budeme umývadlo kupovať, že chcem veľké ako "teta Miška" 😀

salome51
20. apr 2016

@mychaella aj ja som bola dosť dlho z druhého tehu v šoku. Je pravda že sme chceli druhé dieťatko, ale nečakala som že bude na prvý pokus. Ani sme sa nejak nesnažili. Dohodli sme sa že to necháme na náhodu. O prvého syna sme sa snažili dosť dlho. Teraz som mala aj zdravotné problémy ktoré indikovali skôr problém otehotnieť. Ale už som to celé spracovals i keď sa stále bojím ako to zvládnem 😉

smrndo23
20. apr 2016

@mychaella no ja nemam inú moznost kedze byvame nedaleko a je to najbližsia nemocnica..ja len ci sa tam niekto nechystáá 🙂 ale ďakujem 🙂

kacko12
20. apr 2016

@mychaella Ty uz mas dve ratolesti? To je super, my chceme tiez tri deti 🙂 Mozem sa ta spytat, ak si teda pamatas, do akeho obdobia ti spavali deti 2x denne? Moj ma 10 mesiacov, on tak este spava, no pri jednom spanku denne vzdy strajkuje, nechce sa ulozit. Nakoniec zaspi a spi vyse hodinky. Neviem ci je to uz signal, ze by mu stacilo spat len raz denne. Na druhej strane, ked sme podvecer vonku, tak casto ho lame okolo pol siestej, siestej vecer. Chodi spavat tak po siedmej, o pol osmej. Dakujem za odpoved.

kacko12
20. apr 2016

@20iffka Dnes muz zistil, ze sa mu uz aj piaty zubok tlaci. Pomaly bude mat pusu ako vylamane zuby na hrablach 😅

kacko12
20. apr 2016

@salome51 ahoj, ak sa smiem spytat, preco sa bojis ci to zvladnes? Jasne, ze to zvladnes 😉

salome51
20. apr 2016

@kacko12 lebo mám extrémne náročného, plačlivého a nespavého syna. Je to s ním veľmi veľmi ťažké.

kacko12
20. apr 2016

@salome51 Kym budes rodit, moze sa to upravit. Ja mam 10 mesacneho, doooost ziveho loptosa a v auguste cakame druheho. Zijeme v zahranici, nema nam kto pomoct, sme odkazani len sami na seba. A nebojim sa ako to zvladneme 🙂

salome51
20. apr 2016

@kacko12 na zlepšenie čakáme už dlho. Nepredpokladám v najbližšej dobe žiadne zlepšenie. Skôr máme pocit že sa to zhoršuje.

20iffka
20. apr 2016

@kacko12 jééééj 😉 paráda... však nemôže byť bez zubov, bude z neho mäsožravý chlap 😉

mychaella
21. apr 2016

@20iffka tak to ti teda pekne dakujem za tu tetu 😝
ja mam tiez vela veci, aj ich nosim, teraz som pobalila, to co mi je male a odlozila, uvidim ako sa potom do toho vojdem, a ak to tam bude dlho odlozene, tak to pojde z domu, ale pre deti nemam potrebu nakupovat kvanta veci, a hlavne ked najradsej nosia dookola to iste, napr, syn si vyzobral odo mna mikinu, dost drahu, ale nakoniec som povolila a kupila mu ju, nosil ju non stop vecer prisiel spinavy musela som ju oprat, vysusit a nachzstat na rano, a okrem toho mal asi 4 dalsie mikiny co dostal, skoro nove, a tie ani nenosil, skoro nove som ich posuvala prec, takze radsej kupim jednu dve veci ktore sa mu pacia a ked sa stane ze sa znicia, kupim dalsiu...
hej sedacku mame velku, ale je dost vysedena, pomer cena kvalita uplne zle, ale pri detoch momentalne ani neplanujeme kupovat novu, ale inak celkom ok...
hej u nas je vecne vela ludi, 🙂 a hlavne deti...veselo mame ..ale je to super, ja si aj niekedy hovorim, ze cim so si to zasluzila, proste neskromne musim povedat, ze som stastna...jasne, ze vzdy je co zlepsovat, hlavne po financnej stranke, ale to je druhorade...

blogy o noseni https://www.modrykonik.sk/blog/tanity/?post_type=3
https://www.modrykonik.sk/blog/cacika/?post_type=3

@salome51 ako pri mne sa to dalo cakat, v soku som sice cvilu bola ale nie negativne...nechcem to tu cele rozpisovat, kedze je to verejna skupina, ze ako to vlastne bolo 😀 a neboj, to das, mozno este to druhe prospeje tomu prvému a budete to mat kludnejsie ako s jednym. 🙂

@kacko12 no celkom presne si to nepamata, ale priblizne v takom veku ako mas ty, snazila som sa upravit program aby vydrzali dlhsie doobeda, ale vecer chodili potom spavat skor...ale asi to je narocnejsie aj pre tie deti, napr sme to aj striedli, ze jeden, dva dni spali jeden krat a podom dva, proste museli sa dospat, to iste bolo potom aj pri jednom spanku, dcera teraz jedn dva dni nespi a potom si musi pospat cez obed.

20iffka
21. apr 2016

@mychaella tak pre moje malé budeš teta (musí vykať 😀) neboj nič, ty si kočka 😉 to s tými vecami úplne chápem, lepšie pár drahších 😉 ono to je potom človeku aj ľúto, keď to dieťatko nevynosí a kúpiš mu to... tá sušička ti je ale výhoda, to som už viackrát počula, že takto ľudia perú, najmä deťom, ktorým sa ako vzorný rodič (teda aj ty) snažíš vyhovieť 🙂 tak to si pekne napísala, že si šťastná... ja som zatiaľ vo fáze spokojná 😀 (bývanie v štádiu budovania, bábätko v brušku - isté obavy sú vždy, manžel veľa v práci = málo spolu), ale ono to je dočasné všetko (dúfam 😀 , človek nikdy nevie, ale snažím sa pozitívne myslieť) 😉 tak môj muž len o koženej sedačke rozpráva, už sme si aj vyhliadli, nechceme v obývačke nábytok, ale veľkú sedačku 😀 a telku (ja som taký praktik, poháre budú v kuchyni, aj tak sa tam umývajú 😀 )tak kým bude zdravie, peniaze budú, opačne je to problém :-/

kacko12
21. apr 2016

@salome51 A to od narodenia je taky placlivy a nespavy? Raz to musi prejst. Mozno s prichodom babatka si uvedomi, ze musis venovat pozornost aj niekomu inemu. Uz bude mat cca 2.5 roka, to su deticky uz rozumne.

kacko12
21. apr 2016

@20iffka masko uz ide teraz pekne na odbyt 🙂 zachvilu mi ti chlapi zozeru aj usi 😅

kacko12
21. apr 2016

@mychaella dakujem za odpoved, budem musiet aj ja poskusat nejake alternativy, popr. posunut casy spanku. Mozno to teraz bude aj tymi zubkami, momentalne mu idu dva naraz, vecer pred spanim velky plac a trapime sa aj vyse hodiny kym zaspi.

20iffka
21. apr 2016

@kacko12 tak neboj nič 😉 vždy lepšie ako keď dieťa nechce jesť, a len tlačiť do neho treba, dobre že nie nasilu 😉 takže u vás sa bude radšej šatiť ako živiť? 😀

kacko12
22. apr 2016

@20iffka No momentalne mame take obdobie, ze vypluva. Porazit ma uz ide 😕 ale ano, radsej satit ako zivit, aspon pri tomto krpcovi 🙂 kebyze mam baby, tak skor asi naopak. 😎

20iffka
22. apr 2016

@kacko12 neboj nič, segra ma dve baby a tá staršia zje niekedy viac ako ja, ale potom vyšportuje 😉 štíhlunká je... a to, že ti vypľúva, to nebo nič... len ťa chce dlhšie pri sebe, kým papa 😉

mychaella
22. apr 2016

@20iffka no, zasa to s tou slusnostou netreba prehanat 😀 deti mojich kamosiek a mojde deti, kamoskam tykaju, sak to by nebolo nic len sama teta sem, teta tam... 😀
faza sapokojna je tiiez super..ved k tomu stastiu sa treba nejak dopracovat 🙂 ked budete vo svojom s malym drobcom tak to bude jaka pohodicka 😎
my chceme nejaku obyvackovu stenu, ale este nam ziadna nepadla do oka, a nejak to nesilime...ale nebudu tam pohare urcite, tie mame tiez v kuchyni 😀 ale da sa tam skovat aj iny bordel...skrinky budu musiet byt nepriehladne 😀
@kacko12 no to treba len vydrzat a poskusat co vam bude vsetkym najviac vyhovovat.

@salome51
@kacko12 nemyslim, ze narodenim babatka sa to zlepsi, 2a pol rocne dieta je sice rozumne ale s tymto to nema nic spolocne, a mozes mu kolko chces vysvetlovat , ze sa musis venovat niekomu inému, to dieta to nepochopi tak ako by si chcela. a tym, ze mu toto budes rozpravat, ho akurát utvrdis v tom, ze je na druhej kolaji.

@salome51 a je taky od narodenia, alebo v akch situáciách sa to zhorsuje/zlepsuje? alebo v com je narocny?

20iffka
22. apr 2016

@mychaella veď jasné 😉 hlavné je, že ťa nevolajú "hej ty oná" 😀 no ja som dostala na narodky knihu kuzelné upratovanie (chcela som ju) a základom pre poriadok je neuskladnovať zbytočnosti, ale vyhadzovať 😀 a u mňa to tiež funguje... teraz keď som doma na PN som si vyupratovala (vyhádzala som staré listy, predala nepotrebné knihy, zošity zo stredne vyhadzala, maturitné otázky darovala po známych 😀 vyhadzala VHS (aj tak sa všetko dá na nete nájsť) a čuduj sa svete, mám kopu miesta na potrebné veci 😀 tak potom pošli nejakú fotku, keď niečo zozeniete .. pokochám sa 😉

salome51
22. apr 2016

@mychaella ja som ani netvrdila, že narodením súrodenca sa správanie staršieho syna zlepší, to ani neočakávam, práve naopak. Je taký uplakaný, zlostný a nespokojný od narodenia. Je proste taká povaha. Aj môj muž bol taký ako dieťa. Podľa svokry rád robil všetkým na prieky a bol veľmi vzdorovitý a neposlušný. Presne ako náš syn. Podľa detskej psychologičky tie zložky jeho správania ktoré nie sú súčasťou jeho povahových čŕt medzi 5-6 rokom odoznejú. Tak snáď má pravdu a do tej doby to s ním nejako vydržíme 😀

mychaella
22. apr 2016

@20iffka hej, hej, funguje to, ale niekedy je celkom tazke vyhadzovat...ale clovek si zvykne.. 😀
poslem, ale kedy to bude...momentalne to neriesime...takze asi tak skoro nie.. 🙂
a dnes som si dokoncila vybavicku vo velkosti 56, tak sa vytesujem, 😀 aspon nieco aj ja uz mam 🙂

@salome51 ano, viem ze si to ty nepisala, ja len ze to bolo tebe pisane... 🙂 a nie je nieco co by na neho fungovalo? ved kaye=zde dieta sa musi dat niecim upokojit, aj ked teda nepoznam tvojho syna, tak nejdem hovorit, comas robit...ale jasne vstko casom prejde..ale urcite to ma aj nejaky hlbsi vyznam...nehovorim,ze by inak sedel pokojne a bez slova ale mozno by nebol az taky nervak...a navzdory deti robia tiez cielene z nejakého dovodu, mozno mu nieco chyba...

kacko12
24. apr 2016

@20iffka maly je tiez taky slizik, ale svalnaty, svaly na stehnach ma ako tato 🙂
Uz si si rozsirila vybavicku o nieco nove?

kacko12
24. apr 2016

@mychaella Neviem, mozno to tak je, alebo ty mas taku skusenost. Dve moje kamaratky zase maju opacnu. Prichodom babatka sa vsetko zlepsilo a to mali riadnych plackov doma co sa o zem hadzali, od mamy sa nie a nie odlepit... ale kazde dieta je ine. Mozno to pomoze, mozno nie.

mychaella
24. apr 2016

@kacko12 ja taku skusenost nastastie nemam, u nas to bolo ok...ja netvrdim , ze zakonite to tak musi byt, strasne vela spravi aj pristup rodica a aj vek dietata...ale jasne, kazde dieta je ine, takze ziaden zaruceny navod nie je...

iank ako ste vikendovali...?

20iffka
25. apr 2016

@kacko12 no tak bude lámač ženských sŕdc 😉 cez víkend sme kúpili konečne kočík 😀 tak sa vytešujem momentálne... a vložku do zavinovačky (ale zistila som, že mi nesedí, tak ju pôjdem vymeniť :-/ ) a obzerala som tie detské lehátka (vybrujúce) ale v obchodoch sú aj o viac než 20 eur drahšie než cez net, takže to potom objednám, najlepšia bola predavačka v obchode 😀 pýtam sa jej, toto keď dám dole (lehátko) sa dá aj hojdať, však? a ona, že nie... tak to manžel zložil a čuduj sa svete ono sa to hojdá :D proste nevedia, čo predávajú... a potom mi zostanú len drobnosti, čo v podstate stačí aj neskôr.

kacko12
25. apr 2016

@mychaella Ved uvidia 🙂
Vikend bol super. Sobota bola taka viac nakupovacia ako obvykle, malemu sme kupovali topanky, hladali cestne odrazadlo, plus klasika potraviny, DM ko. Potom sme uz boli vonku, poriadne sme zmokli. Vcera nas zase zasnezilo 😅 Poobede sme sa boli na par hodin okupat s krpcekom, takze super. A vy?

kacko12
25. apr 2016

@20iffka Noooo 😎
Jeeej, uz mate kocik? Parada 😅 A aky ste nakoniec vybrali, tu Teutoniu?
No nam sa tiez pravidelne stavalo v obchodoch pri kocikoch, ze nam nevedeli zlozit/rozlozit kocik, nevedeli co sa s nim da vsetko robit. Tvrdili aka je konstrukcia super pevna a neviem a neviem aka a muz ako konstrukter im to hned vysvetlil 😝 to bola potom sranda 😀

mychaella
25. apr 2016

@20iffka pozerala si to co si posielala link, ja som ho tiez obzerala cez vikend, som na teba myslela, nenechavala som si ho sice rozkladat mali ho na kresielko zlozene a vyzeralo pohodlne..tak vegetacky 🙂
a aky kocik ste kupili, tiez som zvedava 🙂
@kacko12 fuha topanky, to nerada nakupujem detom...hlavne synovi, to jak za trest.
nasnezilo? a kde presne byvate? ja uz sa tesim, ze sa zacalo oteplovat...ale moje deti by sa snehu veru potesili..u nas je tak tyzden v roku sneh... 😒
my pohodicka, v sobotu sme boli pozriet na autosalone, potom som si bola kupit nejake tricka a nakukli sme aj do detskeho obchodu...a v nedelu sme boli doma a trochu upratali...taka pohodicka...

20iffka
25. apr 2016

@kacko12 a mychaella
Nakoniec sme si vybrali tú Teutoniu, boli sme v Trnave, tam sa nám pačil CAM kočík (ale sklamalo ma, že sa všetko tak zložito nejako skladalo, všetko plastové spoje, ešte aj predavačka mala problémy so skladaním kočíka), tak sme potom po Bratislave pobehali a tam sa nám páčili aj Hartan kočíky - najmä športové boli vymakané, kolieska s ložiskami atď. a nakoniec sme objavili Teutoniu, a všetko nám predavačka poukazovala, čo sa ako dá poskladať atď. vybrali sme si vlaňajší model (ten má o 4 cm širšiu vaničku, a len o 1-2 cm kratšiu ako novinka) predavačka ma netlačila silou mocou do drahšieho... a potom som ten Peg Perego pozerala a ona, že ak chcete širšiu vaničku, tak určite nie PP, takže som bola spokojná 😉 farba je sahara (taká hnedá - neutrálna podľa mňa). Ináč ževraj Nemecké kočíky sú jedny z mála čo majú ložiská v kolieskach... a ešte čo si aj ty kacko12 písala, tie konštrukcie sú na niektorých fakt o ničom (aj môj muž skonštantoval) 😀 a niektoré kočíky už v obchode vŕzgali (jeden Camarelo som obzerala) a že sa to dá nastriekať (ale ja osobne si hovorím, že už z obchodu budem vŕzgať? 😀 mi to príde smiešne) ináč v tomto obchode mi všetko ukázali a vedeli ukázať, v NR tam nevedeli nič (3 predavačky - 1 behala, a dve sa tvárili akoby tam ani neboli) 😀