icon

Augustovky 2016

gulisko
27. dec 2015

Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹

20iffka
25. apr 2016

@mychaella mi ta neoznačilo v predošlom príspevku (čo som posielala 😉 ) tak som rada, že si si na mňa spomenula 😉 ináč čo sa toho sedátka týka - o tom sme sa tuším bavili však? (obzrela som ich - v obchodoch boli aj o 20 eur drahšie), tak ho potom niekedy objednám (a rozhodla som sa pre toto) http://www.maderna.sk/lehatka/lezadlo-vibracne-... čo povieš?
prišlo mi najmohutnejšie z tých všetkých (aj mužovi) a cez túto stránku sa ani poštovné neplatí a aj ten motív je taký univerzálny podľa mňa aspoň 😉
a to počasie čo je teraz hrôza - ma hrdlo začalo bolieť, tak citrón-čaj-med-kloktám slanú vodu ... čo ešte pomáha? 😀 dúfam, že ma nič horšie nechytí :-/

kacko12
25. apr 2016

@mychaella Take prve topanocky na chodenie sme kupili. Malemu sa strasne pacilo tlacit nakup. kosik ked ich mal obute, takze to bola pohodicka. Predpokladam, ze neskor to bude horsie. Do kocika sme kupovali tak, ze spal 🙂
V Bavorsku zijeme, pri Mnichove. Ono sa to hned aj roztapalo, ale take obrovske vlocky padali... aj dnes rano. Teraz uz svieti slnko. V zime k nam posli deti, muz tiez miluje sneh, vezme ich lyzovat 😅
Tak taku pohodicku ste mali cez vikend, zo vsetkeho trosku.

kacko12
25. apr 2016

@20iffka No super, s tou Teoutoniou budete spokojni. A ktory model mate? Mistral, Be you...? To je uz v podstate jedno pri takom kociku 🙂 Hartany su snad este lepsie, ale aj drahsie... ale riadne vymakane. CAM ste pozerali trojkombinaciu? Lebo my mame len hlboky a ten je super.
Jaaaj, v Nr mam aj ja pekny zazitok z obchodu. Normalne na mna predavacka nakricala ze preco chcem vacsiu vanicku ako mi ona ukazovala 😀

mychaella
25. apr 2016

@kacko12 jaj, sak vy mate len 10m, som si to neuvedomila, tak to ano, to sa este dobre kupuje.. 🙂 beriem ta za slovo , v zime ich tam mas obidvoch.. 😀 😎

@20iffka fu, nezavidim, ja som permanentne chora od kedy zacal chodit syn do skolky...na hrdlo je dobry homeovox, a na chripkove stavy, horucku, bolest hlavy celkom dobre zabera paragrippe, na zaciatku v akutnych stavoch kludne aj kazdu hodinku cumlat...u nas to zabera super a mozes to aj v tehotenstve..
skore uzdravenie. to lehatko vyzera tiez dobre, neviem, na zivo som ho nevidela, ale ked sa vam zdalo pevnejsie. inak vela veci je lepsie cez internet nakupovat, ale je dobre si ich ist omrknut aby si nebola sklamana ..

20iffka
25. apr 2016

@kacko12 teutoniu sme vzali nakoniec cosmo.... ja som si s predavackou porovnavala tie hartany a teutonie, ono niektore casti majú totalne rovnaké podľa nás (napr. na športovom tú časť, čo nožičky drží, alebo aj ten konštrukčný materiál, ložiskové kolieska)... cam sme trojkombináciu pozerali (dizajnovo veľmi pekná - také opičky, či čo tam bolo na nej, ale ono to je nejaký starší model, že už je posledný, lebo v KE sme videli CAM a úplne ináč vyzeral... nám sa aj ten páčil). Tak ty máš teda skúsenosti... ono niektoré sú tak "ochotné" že len.. by sme mali spraviť skupinu: naj predavačka a vyfotiť si ju a dať ju sem, či j to len "zlý deň" alebo je večne taká, možno by sa aj majitelia prekvapili 😉 a vy ste ako pokročili? s výbavou? prípadne inými vecami? 😉

20iffka
25. apr 2016

@mychaella no ja som na začiatku tehotenstva bola večne taká chorá.. síce nič vážne ale vkuse mi niečo bolo.. z nosa tieklo a tak :-/ predtým, kým som nebola tehotna som jednu dobu preventan brala, to mi pomohlo, ale teraz v tehotenstve som sa snazila vyhybat liekom 😉 to paragrippe som ani nepočula ešte 😀 čestne sa priznávam 😉 jj presne ako píšeš, tiež si vždy obzriem a hľadám po nete, veď o 20-30 eur pri sumách okolo 50 eur je podľa mňa strašne veľa... a vy ste čo boli kupovať? niečo konkrétne, či ste len po obchodoch behali?

mychaella
25. apr 2016

@20iffka ja som zasa nikdy nic nebrala a chora som bola len minimalne, ak sa to dalo nazvat aj chorobou . ale jak som ostala doma tak sa mi asi oslabila imunita..Ked Bojanko nastupil do skolky tak odvtedy som chora skoro stale od oktobra do aprila s vinimkou par dni a cez prazdniny som ok...ale uz sa to lepsi...znova si asi budujem imunitu 😀 tteraz uz ani nechodim k lekarke, ale zo zaciatku mi vzdy zahlasila diagnozu o akej som ani paru nemala, a na moju otazku co je to tak mi odpovedala...nic hrozne, len skolkarska choroba...takze tak.. 😀
ja sa tiez snazim vyhybat ked sa da...ale toto su len homeopatika...
jasne, treba usetrit co sa da...ved to je zderstvo v niektorych tych obchodoch...
Nebehali sme po obchodoch, mna to nebavi, a mojho muza ani nehovorim.. 😀 , my sme isli pozriet na autosalon ale teda som to aj olutovala.. a potom sme boli len v DMke nieco pokupit a prechadzali sme okolo detskeho obchodu, tak sme boli nakuknut...ale s mojim muzom to bolo rychlostou blesku, inak ani neviem co by som kupila... 🙂

20iffka
26. apr 2016

@mychaella si sa chorobami vracala do detských čias? 😀 si bola jej muzou pri vytváraní názvov novych ochorení? 😀 tak mne alergologicka zistila, že mám slabú imunitu (u mna je to tak, všetci sú chorí, ja som ok a keď sú všetci potom zdraví, mna to chyti aj s teplotami atd. ) tak som sa snazila kadečo skúšať od ovocia, byliniek, cez aloe vera az po preventan 😀 tak hádam, keď príde bábo sa to nejako upraví 😀 tak v tých obchodoch majú všetko možné, ja som tiež obzerala, akurát som vložku do zavinovačky kúpila (a ja neznalá som zobrala štvorcovu - ani mi nenapadlo že aj taká je 😀 ) a zavinovačky mam obdĺžnikové.. tak mi to vymenia 😀 ale napr. hračky vždy obchádzam :D (ani jednu sme nekúpili ani zatiaľ nebudeme, ani oblečenie ma nejako nepriťahuje) skôr sa mi vždy páčia a obzerám tie lehátka, vysielačky, monitory dychu a také veci 😀 ale tiež neviem, čo presne chceme mať. tie rýchlosti blesku poznám (my sme ale s mužom opačne, on rád chodí po obchode, ja nie 😀 takže so mnou je to utrpenie :D )

siskurka
26. apr 2016

Baby trapi tu niektoru zaha? Ja som nikdy väcsi Problem nemala, a asi sa mi to teraz vypomstilo. Ani sa nevyspim.

kacko12
26. apr 2016

@mychaella V poriadku, kludne ich posli, my s manzelom mame radi deti, cim viac, tym lepsie 😅

kacko12
26. apr 2016

@20iffka Super, tu Cosmo tu tiez casto vidat. Konstrukcne je to skvely kocik. Budes spokojna, uvidis 🙂
Poniektore tie predavacky fakt stoja za to... urcite ma kazdy nejaku taku skusenost 😝
My v podstate mame vsetko, akurat par dupiek pokupim, lebo takmer vsetky som mala pozicane od svagrinej a oni tiez cakaju babo v auguste. Akurat pre maleho pozerame nejake odrazadlo, ze mu kupime ked bude mat rok 🙂

Inak ja som tiez bola doteraz uz dvakrat prechladnuta s riadnym kaslom. V prvom tehotenstve raz. Ja som len caj s medom pila. Treba si trosku polezat a oddychnut. A dobre si pospat. Ja by som si tiez rada, ale uz to nejde 🙂

kacko12
26. apr 2016

@siskurka skus pozriet tu, nedavno sa v 'nasej' teme na to pytala jedna baba... je to asi 4. prispevok na stranke https://www.modrykonik.sk/group/6478/
Mne tie tortove oblatky pomahali pri prvom tehotenstve, v noci som sa na to budila. Teraz zatial nic. Dufam, ze ma to obide.

20iffka
26. apr 2016

@siskurka ahoj 😉 no trošku. Čítala som, že keď sú problémy so záhou treba spať na ľavej strane ( tu si to môžeš ešte prečítať... niekomu to pomohlo resp. môj názor: to že budem spať na ľavom boku mi ublížiť nemôže... a ja skutočne spávam na ľavom.. :D http://www.badatel.net/nie-je-jedno-na-ktorej-s... ) tak vyskúšaj 😉 a veľa šťastia

kacko12
26. apr 2016

@20iffka Mne toto pri prvom tehotenstve vobec nepomahalo. A este z tej strany na mna funel aj muz 😅

20iffka
26. apr 2016

@kacko12 tak to dúfam 😉 ale tak, aby na teba kričala, veď si s ňou kravy nepásla, resp. každý si zaslúži úctu, či je to už dieťa, starší človek, alebo podobne... a tak potom to máte tiež viac -menej poriešené 😉 segrina malá dodnes nevie chodiť na odrážadle 😀 ona je taký bojko 😀 tak ja sa snažím oddychovať, aj keď momentálne zažívam niečo, čo som za posledných možno aj 10 rokov nezažila: budím sa o piatej, že som vyspatá 😀 veľa tehotných je chorľavých... ono aj tú imunitu máme slabšiu... tak to bude asi aj tým :-/

20iffka
26. apr 2016

@kacko12 jaj, tak si mala ovievanie 😉 on to v dobrom myslel, ono každému niečo iné zaberie, niekomu mlieko, niekomu citróny 😀

siskurka
26. apr 2016

No mna to uz trapi druhy tyzden, z mlieka sa povraciam, citronova voda nezabera, jem len male porcie a snazim sa zasadite potraviny. Skoda ze fatru nekupim v Nemecku. Ale dakujem za rady. Vyskusam este tu horcicu😝

kacko12
26. apr 2016

@20iffka Ked som na nu ostrejsie vybehla aj ja, tak skrotla. Mozno len nemala dobry den, ale vela je takych neprijemnych vzdy. Tu v Nemecku ked ides do obchodu, tak ta vsetky predavacky s usmevom zdravia, ked odchadzas, vzdy popraju pekny den, vikend...
Maly dostal take odrazadlo auticko, uz sa na nom trosku aj odraza, tak mu chceme take cestne kupit, taku stvorkolku 😅
Ked pride mimco, tak sa ti to 'vyspatie' zide 😎
A autosedacku uz mate poriesenu?

kacko12
26. apr 2016

@siskurka Ty zijes v Nemecku? Ja s rodinou tiez 🙂 kde konkretnejsie, ak to nie je tajomstvo?

siskurka
26. apr 2016

@kacko12 ja zijem uz 5.ty rok v Oldenburgu, takze poriadne daleko od teba... az skoro uplne na konci😭

20iffka
27. apr 2016

@kacko12 tak to hej, inde si vedia vážiť zákazníka, ja aj do niektorých obchodov nechodím len preto, že sú tam také predavačky typu: "čo zase chce" "čo ma nenechá telefonovať" "prečo sa ma niečo pýtaš" "rýchlo sa budem tváriť, že niečo robím a dúfam, že sa ma nič neopýta" atď. :D tak bude brázdiť ulice 😉 a vodičák má? 😀 hehe... no to verím, že sa to zíde, teraz len dúfam, že tá choroba ma rýchlo prejde :-/ a kočík sme kúpili trojkombináciu, tak zatiaľ tam je tá autosedačka, ale manžel už obzeral aj tie väčšie, ale to nám zatiaľ netreba 😉

kacko12
27. apr 2016

@siskurka fuha, tak ty to mas teda poriadne daleko domov, to asi nechodis domov kazdy mesiac... my to mame tak 650 km k svokrovcom pri Nitru

kacko12
27. apr 2016

@20iffka Opacny extrem ze len co otvoris dvere na predajni, uz vystartuje po tebe a kam spravis krok, vsade ti stoji za chrbtom. Drogerku mame taku u nas. Prestala som tam chodit, lebo ma to neskutocne otravovalo 🙄
Vodicak nema, tak si davaj pozor, aby si mu neprisla do cesty 😀
Ja ze mate len dvojkomb. ten kocik. Tak to mate vybavene.
A uz ti je trosku lepsie?

siskurka
27. apr 2016

@kacko12 no veru poriadne daleko to je, na predlzeny vikend sa neoplati domov chodit. Ideal by bolo nejaky Rosenheim, Rostock, alebo Halle...ale zial moj muz-Nemec, tu ma 2 deti, tak ho nechcem tahat blizsie. Domov to mame rovnych 11hodin, a chodim tak 2 krat do roka ale zas na dlhsie.

20iffka
27. apr 2016

@kacko12 no to je tiež pravda, ako zlodej sa tam človek cíti :-/ takže pokyny pre predavčky: "chvíľku nechať zákaznikov nech sa poobzerajú, potom pristúpiť a opýtať sa či nepomôžu, ak pomoc odmietneme, tak odísť 😀 a nemusia sa zdraviť, stačí, že sa odzdravia, po našich pozdravoch 😀 a netváriť sa znechutene, keď nič nekúpime" 😀 môže byť? :D no veď, farebne vyznačíš na mapách jeho trasičku 😀 xixi.... nie, ja som aj chcela trojkombináciu, aby sme to nemuseli riešiť potom ešte osobitne, preto sme sa aj pre Teutoniu rozhodli, lebo Hartan tam bol len dvojkombinácia, že nemajú autosedačky na tie kočíky (originál) iba z iných značiek, a ja mám rada takú ucelenosť trošku, nie jedno také, druhé také... a vieš čo, len soplíkujem a v hrdle ma škriabe, tak čajíkujem, kým nemám teploty vydržím hocičo 😉 a malý ako so zúbkami?

mychaella
27. apr 2016

cauko kakavko.. 🙂 to som ani netusila, ze spanie na lavej strane zmiernuje palenie, zahy, ja spavam stale na lavej strane, spi sa mi tak lepsie, mna sice zaha pali len mierne trocha vecer, ale ked sa nad tym zamyslim, fakt to ustupi ked idem spat. 🙂
inak pozerala som v skupine augustovky a baby tam uz peru oblecko...ja sice asi uz v.56 mam ale este nemam napr. bavlnene plienky a nejake drobnosti , kozmetiku a cumle som chcela az v auguste kupovat...ale vcera ma strasne zacalo boliet dole tie kosti, ze som ledva chodila v noci som spala s podlozenim zadkom, rano to bolo lepsie ale asi po hodinke znova taka strasna bolest...takze viacmenej lezim...mame susedu, ktora je o 2mesiace dlhsie tehotna a nemala ziadne komplikacie doslova ukazkove tehu a uz mesiac je v nemocnici...normale mam strah , ze aj na mna to pride...hlavne ked by som mala lezat a nelezim, ale nebeham kade tade a ani nerobim nic moc, tak rozmyslam, ci by som nemala pomaly chystat veci....
....no taky mensi vylev.... 🙂

20iffka
27. apr 2016

@mychaella pekný výlev 😉 tak mňa do včera (kým sme si o tom tu nepísali) záha nepálila :D ale v noci som zaspala na chrbte 😀 tak ktovie... ale nič extrémne ... vydržíme 😉 ono ten spánok je super vec celkovo 😉 Miška, ja tiež nemám plienky, cumle, kozmetiku (to si chcem naštudovať, čo vlastne používať, lebo pár kolegyn mi hovorilo, že ich deti len v čistej vode umývali s kúskom olivového oleja) tak ja osobne tiež nechcem svoje dieťa prechemizovať... 😀 a tiež sú to veci, čo plánujem v júli/auguste... resp. manžel kúpi (takže nestresujem) 😀 a nepozeraj sa na iné ženy, lebo ty si iná, jedinečná 😉 a ja ani netuším v čom tomu drobčekovi tie veci vyprať (kúpiť niečo bio, použiť nejakú aviváž? ) čo povieš?

mychaella
27. apr 2016

@20iffka och vdaka, si ma potesila... 🙂
ja som mala take super plienky este po mne, take huste uplne super, lebo tie co teraz sa predavaju t 🙂 to je jak gaza, lenze som ich posunula svagrinej a neterka ma len 8m, tak neviem ci mi ich vrati, ale aj tak si asi kupim bambusove, tie som mala radsej a boli strasne jemnucke..asi..tak to urobim..som sa prave rozhodla 😀
hej neplanujem kupovat cely rad kozmetiky v podstte mydlo budu pouzivat vsetci jedno, od narodenia pouzivame mydlo bupi , takze to bude aj pre krpca, ale myslela som olejcek a krem na prdel...a to nechem mat doma dlho...pri tych dvoch som pouzivala aviril olejcek, ale teraz chcem skusit, balzam na zadocek a balzam na telo zo stranky ollie.sk
zo zaciatku ked som s detmi zacinala.. 😀 tak som prala v lovele, praskovej a bola som spokojna, potom som si jednu dobu robila doma praci prostriedok, ale to ma po case prestalo bavit, lebo som ho rychlo minula pri nasom prani 🙂 a nepacilo sa mi vedierko v ktorom som to mala.. 😀 ale mozno si kupim nejake pekne dizajnove a znova sa do toho pustim...no uvidim.. 🙂 a uz dlhodobo kupujem z dmkz ten ich denk mit, na farebne, na biele , ale su dobre asi tie prasky lebo Bojan ma velmi citlivu plet a nic mu nerobia...svokra ked mi nieco kupila pre deti, tak to aj oprala a dala mi to oprate a ked som to na neho dala tak behom hodiny sa zacal skriabat a vyhadzali sa mu take exematicke lisaje, tak som jej to musela zatrhnut...inak tiez som viackrat rozmyslala ze poskusam este kadeco bio ..ale som spokojna cena a kvalita super, tak kaslem na to...a dmkove veci su dobre..takze nebudem teraz vymyslat.
inak mne sa vobec nechce pustit do prania detskych veci, este ani nase nemam vysporiadane 😀 uz skoro 2 tyzdne som nezehlila, sa mi to tu kopi...ale dnes by som mala Bojankovi sa minuli tricka s kr. dnes si musel dat do skoly dlhorukavove tak pindal.. 😅

20iffka
27. apr 2016

@mychaella je milé ako počas konverzácie prichádzaš na riešenia 😀 bambusové sú lepšie ako bavlnené? lebo ja tiež len obzerám... len mi aj mamina hovorila, že tie väčšie plienky sú dobre využitelné aj ako osuška, lebo sú častokrát jemnejšie ako nejaký uterák... a spratnejšie... a tak keď vieš presne čo z lekárne chceš, tak to aj muž zvládne, nie? keby náhodou bolo treba 😉 aha, dobre vedieť, tak podľa mňa, keď to máš overené sa neoplatí vymýšľať, aby si potom prala jednému v jednom, druhému v druhom 🙂 tak čo sa žehlenia týka, je to jediná vec v domácnosti, čo neznášam robiť, všetko ostatné len toto nie, radšej hodiny za sporákom ako hodinu za žehličkou 😀 som sa smiala, že budem za to platiť, tak mamina, že mi bude chodiť :D som sa smiala, lebo ona tiež neznáša žehlenie :D ja som si akurát včera vytriedila tie vecičky a rozdelila cca podľa veľkostí 😀 som sa smiala že tam máme 11 podbradníkov 😀 (podotýkam ani jeden som nekupovala) 2 sme na svadbu dostali 😀 alebo tam mám 3 cumle (tiež som ani jeden nekupovala 😀 ) a podľa mňa je skoro ešte na pranie, aby to bolo také prevzdušnené, čerstvé, v júli to lepšie vyschne, keď bude slniečko svietiť... také voňavejšie to bude podľa mňa (lebo veci sa na priamom slnku nemajú a teraz pod strechou ešte dlhšie schnú).. takže ja len tak v júli planujem :D a už viem, že pôjdem do DM- ky 😀 lebo keď niekto vychová 2 deti a medzitým jedneho manžela 😀 tak to už sú skúsenosti 😉 a aviváž nepoužívaš? či to netreba? ináč s tým robením domáceho prášku klobúk dole 😉 ono sa všetko dá.. moja svokra umýva okná bez okeny len čistou vodou (asi s octom alebo niečoho kvapku dáva) a sú čistejšie ako ja keď v byte hodinu jedno umývam 😀 a to že Bojanko nemá tričko, to nie je problém v tom, že málo žehlíš, asi má málo tričiek 😀 😀 😀 alebo rýchlošpiniace schopnosti 😀 😀 😀

20iffka
27. apr 2016

@siskurka tak ti ostáva len vydržať 😉 si mi privolala to pálenie záhy (dnes prvýkrát) 😀 až mi je smiešne, že včera o tom čítam, a dnes to mám 😀 asi si zakážem net 😀 hehe