Augustovky 2016
Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹
@20iffka tie väčšie plienky asi tvoja mamina myslí tetra osušky, to vyzerá jak plienka ale je to hustejšie a aj väčšie, tie sú dobré, ale tie som tiež posunula, ale mám pocit, že švagriná ich nepoužíva, tak tie si vypýtam. Pri eme som si takú osusku kúpila aj z bambusu a tiež bola lepšia, len malá som dve ružové, tak tie si pýtať nebudem, kúpim si chlapčenské 🙂 veď skus si ná skúšku kúpiť po kuse, a vyprať a porovnaj si... Tie dnešné bavlnené sú jak smirgel, a keď to není ozehlene, tak je to scvrknute jak gaza a zle sa to zehli a keď som kúpila bambusovu tak to bolo jemnulinke a aj sa to ľahšie zehlilo, navyše bambus je antibakteriálny.
Avivaz používam len keď viem ze prádlo vyvesam a nepôjde do sušičky. A hlavne v lete, používam ecover, tiež kúpiť v dmke ten s ovocnou vôňou, mala som aj nejakú bio Avivaz a aj z tej bol Bojan vyhadzany, takže som ju posunula susede a vrátila sa k tejto.
Inak ocot je super vec v domácnosti, my ho kupujeme ná kartóny, čistím s ním skoro všetko, a aj do prania je dobrý namiesto avivaze. Super tip je dať vyvrit do kanvice vyvaris kameň v kanvici a potom to vylejem okolo vane čo je posekaná voda a potom umyť s tým podlahu v kupelke a aj batérie a kachličky super vec, a do práčky som tiež zvykla dávať za pohár do bubna, fixuje farby, zmakci vodu čiže aj škvrny idú ľahšíe dolu a netvorí sa toľko vodného kameňa a tiež je antibakteriálny 🙂 no samé výhody a tá cena. No má ich pomenej, lebo niektoré má od necelých 4 rokov a už mu boli ltt tak som mu ich vyradila. Ale ja zehlim často každý druhý až tretí deň, keď není toho veľa, lebo potom sa mi do toho nechce pustiť a takto to mam za pol hodinu ozehlene. a ja radšej zehlim jak varím, tak ja ti budem žehliť a ty mne variť ;)
@20iffka Ved prave, aj ti je trapne potom chytit nieco do ruky... ale inak tvoj navrh moze byt 😉
Maly toho este vela nenachodi, tak zatial si v bezpeci 😅 Uz ma 4 take riadne zubiska a dalsia dva sa mu uz tlacia. Tak byva teraz taky umraucany, ale stale je to v norme.
Neboj sa, aj ked budes mat teploty tak vydrzis. Budes musiet. Maly mal 8 mesiacov, ked bol chory, hned aj muz a ja sme chytili. K dr. chodime na Slovensku, zostala som s nim u mamy, muz musel do prace. Ja horucky, sople, kasel, tehotna... maly sople, horucka, kasel, kazdych 15-20 min. bol v noci hore a musela som vydrzat. No ale musim povedat, ze asi dve noci mi musela aj mamina pomoct, lebo som bola k.o.
@20iffka vidíš podbradníky, ná tie som zabudla :D mám jeden, tak uvidíme či bude treba, ja som ich malo používala, Bojan pri jedle občas a Ema to neznášala ale ani ich nepotrebovala, neslintala a krásne papala, tak to budem asi tiež priebežne riešiť, možno tiež pozostávame aj cumlíky. Uvidím ako sa mi bude chcieť 🙂 Bojan má síce extrémne spiniace schopnosti ale teda neprezlieka sa zakaždým, jedno tričko denne mu musí stačiť :D max dve, vo výnimočných prípadoch 🙂
Píšem trochu jak tátar lebo som cez mobil, to len jak ospravedlnenie samej seba :D že ná 100x odpisujem.
@mychaella Myslis lonovu kost, ze ta boli? Mna zacala par dni dozadu boliet, v noci, ledva som sa postavila z postele. Aj teraz ma sem-tam boli.
Ja som mala prve tehotenstvo tiez ukazkove, ziadne problemy, vynikajuce vysledky a tiez som nakoniec skoncila na 4 dni v nemocnici. V 35. tyzdni. Uz ma strasili, ze budem musiet rodit. Nakoniec som rodila na treti den po termine na vyvolavacku. Muz sa smeje, ze doktor mi prikazal setrit sa a ja som sa az moc setrila, lebo porod nie a nie prist 😅
@kacko12 jej malý zubac 🙂 nech vám to len čo najľahšie prejde, tie zubné stavy sú celkovo o ničom, ale často býva, že len prvé 4-8prednych zubov narobí sarapatu a potom ani nevieš že idú, poznám viacero takých prípadov. Nášmu keď išli zuby tak mal hnačky ale také hnusné chudatko, že mal takú ritku vystipanu a to v tom nebol ani minútu, som ho stále prebalovala.
@kacko12 však ja v ohrození ani potom podľa mňa nebudem, to skôr tie "malé" ženy v okolí 😀 xixi...tak človek všetko vydrží, lebo na výber nemá a maminky sú na nezaplatenie 😉 aj tá moja sa snaží už teraz okolo mňa tak behá aby všetko ok bolo 😉 keď na dlhšie odídu, mi telefonuje, či som OK 😀 proste maminky... vždy jej tak poviem, ako ju veľmi ľúbim, aby som časom neľutovala, ako málo som jej to hovorila 😉 takže vy teraz každú chvíľu máte nejaký prírastok do rodiny 🙂 hehe
@mychaella tak ti podarujem 😀 hehe... veď keď som to všetko vybalila v izbe, sa mamina smiala, že z tých vecí si môžem obchod otvoriť :D ono dnes je na toto asi naozaj super doba, že je všetkého dosť, a človek to za pochodu môže riešiť 😉 a Ema? tá tiež vydrží v jednom cez deň? či sa rada fintí? a to nevadí ako odpisuješ, hlavné že táto naša augustová skupina žije 😉 si potom dáme nejaké stretko, "zraz"
že augustovky 😀 niekde vypočítame stred umiestnenia 😀 hehe...
@20iffka No ani nevrav. Ked sme vonku alebo na plavarni, tak furt len za takymi malymi slecnami kuka a hned sa za nejakou aj rozbehne. Ale ako muz vravi, lepsie ako by mal za chlapcami behat 😀
No mne moja mamina teda fakt vela pomohla. Rodila som na Slovensku, 1.5 mesiaca pred terminom som uz nemohla cestovat, muz odisiel v pondelok skoro rano do prace, ja som zostala doma a v utorok vecer som zacala krvacat. A to som v stredu mala v plane ist na nakup aby som to aspon doma mala. No potom mi dr. nakazal setrit sa a lehnit v posteli. Muz v Nemecku, ja s depkami doma u mamy, ze co ked miminko nevydrzi a zacne sa pytat skor... mamina mi vsetko pokupovala, z roboty vkuse vyvolavala ci som ok... no esteze ju mam 😅
A baby, ja periem v Persile sensitive, samozrejme ziadna avivaz. Zo zaciatku staci kupat babo len v cistej vode 2x do tyzdna. Teraz uz pouzivam kozmetiku Bubchen.
/to som sa vam len nejako priplietla do diskusie/ 🙂
@20iffka Hej, chodime na plavaren. Aj ked som bola s prvym tehotna, tak sme chodili. A maly ked mal asi pol roka, tak sme zacali chodit znova, strasne sa mu paci cvachtat sa vo vode. Lepsie ako doma vo vanicke, kde potom musim dva litre vody stierat z podlahy 🙂
Nastastie bolo vsetko ok, aj muz bol pri porode. Ozaj, tvoj bude?
Aj druhe budem rodit na Slovensku.
@kacko12 veď sme skupina 😉 to si sa nepriplietla, ty sem patríš 😉 do spolku augustoviek 😀 hehe... aj to som niekde počula, že nie je dobré malé babätko kúpať každý deň ako kedysi... tá Bubchen je mi známa (aj segra ju používala tuším) ... ale podľa mňa tiež stačí čistá voda a časom niečo pridať, lebo keď to zloženie čítam, sa mi nie vždy pozdáva ... príde mi to zbytočne .. a ty v tom Persile od narodenia malého perieš?
@kacko12 taká mala žubrienka 😀 zlaté to je tieto detúrence 😉 ja nad tým ešte premýšľam ale asi sa rozhodnem až tesne predtým (keď budem v nemocnici), keďže mám tú cukrovku, diabetičky zvyknú cisárskym rodievať, ale nie je to pravidlo.. tak ak by bol prirodzený pôrod, tak uvidíme... A kde budeš na SVK rodiť?
@20iffka No mne sa muz silou mocou tlacil k porodu 😀 sam od seba, ja som ho skor nechcela ako chcela, no potom som zostala taka trosku vyplasena ako som bola v nemocnici a nakoniec som bola rada ze bol pri mne. Aj teraz chce byt. Aj tvoj bude, neboj nic 😉
Ja pochodzam z Levic, takze tam budem rodit. Minuly rok som bola maximalne spokojna.
@kacko12 tak sekta nie sme 😀 či? 😀 hehe.... a odkedy si začala kozmetiku používať? Je pekné, že chcel sám od seba 😉 môj to nechá na mňa ako sa rozhodnem, takže tak, on bude tak či tak rád... ale istotne bude pri mne (aspoň na chodbe) 🙂 tak keď si spokojná, nie je čo riešiť 😉 ja nemám s čím porovnávať, neviem do čoho idem :D teda ešte som nerodila 😀 určité obavy tu sú, ale to je asi prirodzené, minule ma také pocity chytili, či vôbec budem dobrá mama a potom si hovorím aká som blbá, že nad tým premýšľam, veď budeme na to dvaja aby sme vychovávali atď. proste nie som hádam o nič horšia ako iné ženy 🙂
@20iffka zatial nie 😅
Asi po dvoch tyzdnoch som zacala s umyvacou penou a olejcekom.
Moj tiez povedal, ze to necha na mna, ale furt sa tam akosi pchal 😎
Ty si teda, jasne, ze budes dobra mama. Nad tym ani nepremyslaj. Na vsetko budete dvaja, to zvladnete. Ja som velmi prekvapena ako sa moj muz do vsetkeho zapaja. Aj v noci k malemu vstava, plienky mu meni, zakakany zadocek umyva, kupe ho, hra sa s nim, uklada ho spat... ked to tak citam, tak to vyzera tak, ze ja v podstate nic nerobim 😅
@20iffka ema ako kedy, ale ponozky strieda jak na pase... 😀 niekedy sa na ihrisko vyparadi jak princezna a ked niekam ideme tak vytiahne male flakate tricko a teplaky...to sa potom tavrim, ze k nej nepatrim 😀 ale v podstate sa rada paradi...vsetko ruzove, fialkove, trblietave, s macickami...proste dievcatko... 🙂 ale je menej narocka ked nieco kupujeme jak bojan, on ma svoj vkus a ked sa mu nieco nepaci, tak to nebude nosit a dlho vybera, hlavne topanky, naposledy mal problem, ze malu strasne tvrdu vlozku a potom z neho vyliezlo, ze on chce do topanok tie sholl gelove vlozky co reklamuju v telke 😀 eme skusim prve a je spokojna...
@kacko12 ja som tiez kupavala v cistej vode, ale kazdy den, len minutku dve som oplachla..hlavne kvoli tomu ze mali svoj ritual a casom uz vedeli, ze po kupani sa bude papat a aspinkat...
hej mna lonova kost ma boli a aj ten trojuholnik tam dole pod bruchom...a ako chotim, tak este viac mi tam vystreluje bolest, takze voacmenej poleziavam...a este mi to vystreluje az do krizov ta bolest...
ja som bojanka porodila o 6tt skor , emu o par dni neskor oproti terminu, obidvedehu boli bezproblemove. no uvidim jak to dam tentokrat... 🙂
tusim vsetky deti sa radi kupu v bazene.. 🙂
ja som 2x rodila cisarskym a mohol byt aj muz, teda mohol by, keby chcel a keby som ho tam chcela 😀 ja som bola rada, ze tam nebol, som mala svoj klud... 🙂
inak este vam dam jednu dobru radu, keby ste ju v knizkach nahodou prehliadli..ked budete jest tak to treba poriadne, poriadne pokusat aby sa to babatku v brusku zmestilo do pusinky. 😀
to som dostala dnes pri veceri od nasej krpane.. 😀
@mychaella móda ala Ema 😀 hehe... teraz sa veľmi smejem 😀 😀 😀 za tie vložky do topánok, ako ja umrem 🙂 hehe... ono skôr opláchnuť to dietatko, ako kúpať tak typicky, že voda a čvachtať... ja uvidím ako na tom budem potom... v podstate si na tom nepotrpím ale asi mi to ani vadiť nebude keď tam bude .... tak uvidím...tak si dáme povedať, deti sú múdrejšie ako knihy 😉 😀 sranda toto
Ahojte, pridavam sa do diskuzie 🙂. Mame doma 17mes. chlapciska a na zaciatku augusta budeme mat babulku bambulku 🙂.
@20iffka no ja som si nechala zo Slovenska priniest fatru. Ale uz vcera som sa dobre vyspala po 2 tyzdnoch, a myslim ze je to vela v hlave. Nejako som si vsimla, ze ma pali zaha, zacala som o tom citat a bolo to este horsie. Vcera som sa vykaslala aj na vankuse, lahla som si len na jeden, nie ako predchadzajuce noci ze som spala skoro az posedacky, a uplne bez problemov.
Inak kukam, ze uz tu vsetky poriadne makate na vybavicke, asi s tym musim uz tiez zacat.
@siskurka no tiež si musím tú Fatru kúpiť, dnes idem na sono, tak cestou vybavím.... ja spanie nejako neriešim, ono človek sa v noci aj tak pretočí.... ale vždy zaspávam na ľavom boku (nejak podvedome) aj keď som ešte tehotná nebola... ale to s tou výbavičkou neber nejak tragicky, niekto rieši rok a niekto vyrieši za týždeň 😉 to je na tebe ;) a čakáte prvé bábätko?

@siskurka Ale aj tak dvakrat do roka je malo, mne by to chybalo. Ja som tu treti rok, muz /Slovak/ piaty a pravidelne raz za mesiac a pol, dva mesiace ideme na takych 5 dni domov. Ale je pochopitelne, ze tvoj muz chce byt s detmi. Z takeho Rosenheimu by si to mala snad aj o polovicu blizsie. Co uz, ale tak hadam si tam aspon spokojna.