Augustovky 2016
Dnes som dostala najkrajší Vianočný darček tretí krát dve čiarky na teste. Aj keď mám obavy ako to bude či bude všetko ok nakoľko chalani majú kiahne uff uff ☹
@kacko12 tak ani dnes nič.. ale ani mi to nevadí, už rozmýšlam, či nepočkám do pôrodu a bude prekvapko :D mená máme: Filip alebo Nina, zatiaľ bez zmeny... mne dnes povedala doktorka, že mám vysoký tlak (čo som doteraz vždy mala nízky), tak mi nejaké magnezium predpísala v prášku ... a budem častejšie chodievať na kontroly (každe 3 týždne).
Tak si len oddýchni... to nieže povinný.. toto je už nútený 😉 keď už aj upratané máš 😉 ty kedy ideš na kontrolu?
@20iffka Ale, ale, hanblivka to je 🙂 my sme tiez pri prvom vydrzali a nevedeli sme. Sice sme boli presvedceni, ze je to chlapec... ty mas nejakeho tusaka? Pekne mena ste vybrali, my mame Filipa tiez v 'hre'.
To bolo hadam len take jednorazove zvysenie tlaku kedze mavas nizky.
O tyzden vo stvrtok idem rano na kontrolu a zaroven aj na glukozovy test.
@kacko12 tak hej, je hamboško.. ale nevadí, hlavné, že je v poriadku drobček 😉 tak to by bolo mile, keby boli dvaja Filipovia 😀 rovnako xixi... ja osobne si myslím, že to bude dievčatko 🙂 no tak uvidíme, budem doma premeriavať... a dúfam aj ja... tak držím potom palce nech všetko dobre dopadne 😉
@nika_17 kocik uz mam aj ja vybrany, idem kupovat teraz, ked budem o 2 tyzdne v PB. Trosku mam obavy, nech neprinesie nastastie.
Inak chodim upratovat takej pani, co caka synceka teraz v juni, ta ma taku vybavicku, ze 😲 neviem teda, ci to ma vsetko v jednej velkosti, ale ak ano, to baby nebude mat nieco 2 krat rovnake oblecene😅
Inak vidim, ze tu viacere este neviete, co to bude😊
Mna by zaujimalo, ci na tych instinktoch nieco je. Lebo ja instiktivne citim, ze to bude chlapec, aj ked mi vsetci vestili dievcatko. Inak niekedy ked fest kope, tak si myslim, ze to bude dievca, ze to len zeny dokazu byt tak podle🙈😀😀
Inak, cely cas islo to moje tehotenstvo nejako pomimo mna, nie som moc materinsky Typ. Minule sme boli na navsteve, kde boli male deti, a s jednym som sa zacala hrat. A prisiel ku mne moj chlap so smiechom, ze to na mne strasne vidno, ze moc deti nemusim😣 a ja som si este tak hovorila, ako mi to ide😂😂
No ale co som chcela...ze posledne 2 tyzdne sa tak nenormalne tesim. Uplne som naplnena laskou. Mate aj vy nejake povahove zmeny alebo nieco?
@siskurka No nam tiez vsetci vraveli, ze to bude dievca. Aj podla tvaru bruska a tak celkovo. No a ja som bola presvedcena, ze je to chlapec. A aj bol 🙂 teraz mam tiez take tusenie na chlapceka, tak uvidime.
Noooo 😵 ja ked som bola prvykrat tehotna, tak mi strasne liezli na nervy cudzie deti 😕 a pritom mam velmi rada deti.
A budes v rodit v Nemecku alebo v PB?
@siskurka mne tiež mamina so segrou hovorili, že to neštastie prináša, ale keďže kočík majú len v BA a ja sa už potom s veľkým bruchom nechcem trepať tak ďaleko, tak sme ho kúpili 😉 takže si myslím, že aj v tvojom prípade to nebude nešťastie, spravme si z toho šťastie, že kto má pred narodením bábätka kočík, prinesie to šťastie a tomu verme, čo ty na to? 😉 ja si myslím, že na inštinkte niečo určite je... ja osobne nejako necítim, čo by to mohlo byť... 😀 a to s tými deťmi, to som už niekde počula, sú ženy, proste ktoré nie sú také vrrrr na deti... ale na svoje vlastné potom áno... ja mám zase deti rada od malička 😀 vždy som mala rada deti (včera som v práci bola a ja som učiteľka a proste keď za mnou prišli a objímali ma, tak som sa roztekala, ale pre mňa to nie je práca, pre mňa je to veľké splnenie sna, lebo ja mám to svoje "povolanie" neskutočne rada, teda decká a prácu s nimi 😀 ja som sa zase nikdy nejak veľmi nevyhladkávala a nerozprávala sa hneď od začiatku s bábätkom 😀 ale tiež to beriem, že sú aj také ženy 😉 poznám takú, čo bola mesiac tehotná a už nevedela nijako sedieť... ok môže byť, každá sme iná 😉 a teraz? mňa skôr také nie depresívne stavy, ale ľútostivé chytajú... že mi je do plaču (nie z filmov, ale keď sa mi niečo nedarí)... a čo tvoja záha?
@kacko12 presne tak 😉 to je hlavné... no a uvidíte.. Martin je pekné meno, mne sa páči aj Matej, Šimon, ja rozmýšlam aj nad Jankom (po oboch starých otcoch), alebo po tatinovi Richard 😀 ale tak tatino chce Filipa a bodka :D takže dúfam, že sa nenarodí presne na Filipa a bude vybavené 😀 a čo hovoríš na dve mená?
V Nemecku kazde dieta ma skoro 2 mena, mne sa to moc nepaci, ale je to otazka vkusu.
Zaha ma uz 3.den odchadza, tak dufam, ze to tak zostane, snazim sa zas kusok zdravsie jest, niezeby som doteraz nezdravo ach len tie sladkosti😂 ale sa mi zda, ze som zacala moc rychlo priberat nahle, vy ste na tom ako s vahou? Ja som uz 8 kg pribrala, posledne 2 za posledne 2 tyzdne. A este 14tyzdnov ostava😂😂😂
Pekne si to napisala, ze si spravime z kupy kocika stastie, to sa mi paci.
A rodit budem v Nemecku, aj ked radsej by som v PB, ale skrz domacnost a mame 2 psov, chlap moj pracuje si nemozem dovolit ostat tak dlho na Skv. Lebo ved tesne pred porodom uz nechcem cestovat a s malym babatkom tiez nie, predsa len 11 hodin.
Inak ja som velmi chcela v PB rodit. Tu v Nemecku ti urobia dobrovolne aj cisarsky a toho sa obavam, dufam, ze si to neulahcia Doktori na ukor mna. Ja som celkom siroka, a panva sa mi v tehotenstve este rozsirila, tak si predstavujem, ze to dieta so mna vyleti😅 ved uvidime.
Ale hlavne som nechcela kvoli obcianstvu v De rodit, ale zevraj aj ked sa v De narodi, moze byt Slovak, kedze ja som Slovenka( aj ked otec je Nemec).
Oki baby, ja este lezim v posteli, ale uz mi treba cosi zacat robit, krasny den vam zelam a setrite sa😘
@20iffka Ahooj, dakujem za privitanie. No ja uz vo velkom prude pripravujem. Mam este 17 mesacneho chlapceka, tak postupne nech vsetko postiham, lebo mam strach, ze malicka pride skor. Neviem preco. Teh.je v poriadku ale mam proste len takovy pocit 🙂. UZ sa jej asi neviem dockat 🙂
My cakame DIEVCATKOOO 🙂
@20iffka Mne sa pacia presne tie iste mena, ale ziadne mi nie je take blizke, ze poviem toto chcem... inak Riska tiez zvazujeme. No a nakoniec mozno dame meno po muzovi Tomasko a bude 🙂
Dve krstne dcery z muzovej strany maju dve mena, no ja v tom nevidim opodstatnenie. A ty?
siskurka Moj muz mal mesiac dovolenku, tak sme boli na Svk spolu ked som rodila. Teraz bude mat tiez tak. Moj dr. vravi, ze ak je vsetko v poriadku, tak 1.5 mesiaca pred terminom uz nemam cestovat. S malym sme sa vracali spat do Nemecka ked mal 4 tyzdne. Pediatricka vravela, ze je to v poriadku.
Jedna znama, obaja Slovaci, vravela, ze ked tu ona rodila 7 ci 8 rokov dozadu, tak ze automaticky chceli napisat, ze dieta je Nemec. Ledva vybojovali, ze bude Slovak. No teraz je to uz urcite inak.
Ja som doteraz pribrala 6 kg.
A to lenosenie v posteli si uzivaj, potom uz nebudes 🙂 Ja som si to vtedy tiez vychutnavala.
@20iffka Ked sme sa so svokrou rozpravali ake meno dame malemu, tak svokra tiez hned ze treba mu dat dve mena. Pozeram... ze naco? Ja som jej povedala, ze jedno mu staci a druhe dostane pri birmovke. Jej vnucky maju dve mena, ale mne to pride uplne zbytocne.
Dnes sme mali ist aj plavat, no muz bol dlho v robote, tak sme boli nachvilku s malym vonku. Cely cas si tlacil auticko a chodil 😅 Taky bol rozkosny 😅
Ked sme neboli plavat, tak sa idem aspon napchat langosmi, co som dnes robila 🙂
@kacko12 mne to tiež príde zbytočné, jednak potom aj papierovo - všade 2 mená vypisovať ... takže plne s tebou súhlasím 😉 a zato, že to niekto má, niekto druhý nemusí ;) to je akoby sme všetci museli mať blond vlasy 😀 to ti verím 😉 veľa radosti vám robí 😉 ale aj pekné počasie bolo, už to ťahá vonku 😉 a aká šikovná žena 😉 langoše 😉 paráda, my sme cez víkend gulášovali, opekali (také tie typické dedinské zaležitosti 😀 ) a prešiel ten víkend tak rýchlo, ako keby ani nebol :-/
@20iffka Presne tak, s tymi menami suhlasim.
Mmmnaam, gulasik, opekacka, hned by som sa pridala 🙂 my tu chodievame grilovat na jazera, je to super. Manzel mal vcera narodeniny, tak sme trosku oslavovali, spravila som mu tiramisu. Skoro vsetko vcera aj poslo 🙂
Maly ma uz 6 zubkov 😅 Dlho trvalo kym mal vobec jeden a teraz sa to rozbehlo. Radost nam robi, hlavne cez vikend, ked bol uz o piatej hore a nie a nie zaspat 😖
Inak teraz cez vikend som citila, ze sa miminko strasne otaca alebo neviem co vyvadza. Ktovie, ci sa uz neotocilo hlavickou dole. Uvidime co povie doktor vo stvrtok.
Ahojte baby mám otázku ohľadom dovolenky.... Je lepšie si vyčerpať celú alebo si mam nechať niečo aj po materskej?
@kacko12 tak aspoň vieš, že si dobré tiramisu spravila 😉 a dodatočne všetko najlepšie manželovi 😉 tak mu to šlo rýchlo, keď už toľko zúbkov má 😉 veľa sa asi teraz nevyspíte... ako to zvládaš? aj malého aj tehotenstvo? no uvidíš na kontrole, ale teraz dakedy by sa nám mali otáčať dolu hlavičkou 😉 moj krpec ešte určite nie, ale točí sa o sto šesto... lebo kope raz tu raz tam... taký zvláštny (príjemne zvláštny) pocit 😀 a sa mi nechce veriť, že je už máj.. tak rýchlo beží ten čas..
@slniecko1270 ja osobne som si nevyčerpala dofču... u nás v práci to všetky ženy tak robili, tak som nečerpala ani ja... (čo je naj ani neviem) ale podľa mňa si nechať, lebo potom človek príde do práce a nemať nič, naháňať nejaké náhradné voľná, OČR riešiť... hmmmm je pohodlnejšie podľa mňa niekedy dovolenku vziať... niektoré kolegyne aj keď sú PN berú dofču... takže aj takto to potom človek vie riešiť a má viacero mozností (ale to je len môj pohľad) 😉
@20iffka dakujem 😉
Noo, moc toho nenaspime, ale vsak aj teba to caka 🙂 Moje predstavy boli take, ze okolo toho 10-11 mesiaca uz prespi celu noc. No akosi mi maly tie plany zatrhol 😕 Niekedy to zvladam v pohode, inokedy menej... Uz sa aj stalo, ze som sa zamyslela nad tym, ci sme nemali s druhym babom este pockat... No potom si spomeniem na baby, ktore dlho tuzia po babatku a stale sa im nedari. A nam sa zadarilo hned. A som za to vdacna. A potom ked sa aj miminko ozve z bruska... Milujem ten pocit, ked citim ako sa tam hmyri 😅
Mne uz minuly mesiac hovoril doktor ze ako nam to leti. Co jemu, ale co nam 😎
@kacko12 to máš pravdu 😉 aj mňa to čaká... tak možno to ešte len príde ... 😉 no tie pohyby bábätka sú skutočne čarovné, to si aj ja užívam 😉 a chýba mi, keď dlhšiu dobu nekope :-/ rýchlo to ide, celkovo, a na deťoch to najviac vidno (ja zatiaľ na tých segriných) ale aj tak... nedávno prišla z pôrodnice a malá jej už ide na druhý stupeň.. proste to je rýchlosť jak fras... si to chcem vychutnať, toto ako to je (bábätko v brušku) a potom to, čo príde postupne, lebo veľa rodičov okolo mňa riešilo: už nech lozí, potom už nech behá, už nech je v škole, už nech je dospelý/á atď. a potom aj tak chceli: "keby bol ešte taký malinký" tak si hovorím: "pouč sa z chýb iných a užívaj si to, čo je" 😉
Nejako sa to tu zabrzdilo... ako sa mate, baby? My sme boli na Svk, cas na net moc nebol. Bola som u doktora, sono mi nerobil, no vraj babo je uz nizsie, tak sa mam setrit a 3x denne brat magnezium 😖

@20iffka Snad sa len nebude hanbit 🙂 s menom ste pokrocili? My sa akosi nevieme pohnut...
Mame sa dobre, maly spinka, uz mam upratane, tak teraz som si naordinovala povinny oddych 😅