icon

Dátum pôrodu apríl 2018

aduska_ba
29. júl 2017

Ahojte baby, ktorá sa pridá 🤰😉? ❤

ziiziii
26. jan 2018

@martinkamm nie,nemala som problémy, aj v predošlých mi robili. Mala by si ísť k internistovi na
EKG, praktickému lekárovi a zubárovi, možno je to všade inak,resp. gyn to nevyžaduje

cleona
26. jan 2018

ja som tiež pri prvom tehotenstve bola poslana na EKG. Moj sucasny gynekolog mi zatial nic nespominal a to je velmi dokladny a posiela ma na vsetko mozne ;). Asi sa ho pri najblizsej kontrole spytam.

martinkamm
27. jan 2018

Dnes moja 10rocna slecna zbadala v kaufe overal za 2,16 a vravi ved si ho maminka kup.Hovorim si za tu cenu cozeby nie.Vysledok vas pobavi 🙂ako klobaska v crievku 🙂

misenka777
28. jan 2018

Ahojte tehulky máte niektorá v pláne cvičiť s aniball balonikom ak áno od ktorého týždňa ja som rozhodnutá určite cvičiť zatiaľ som počula len dobré skúsenosti tak verím že mi to pomôže.

andy175
29. jan 2018

@misenka777 ahoj, ja som nad tým tiež rozmýšľala. Chcem ísť na predpôrodný kurz tak tam sa hádam dozviem viac. 🙂

cleona
29. jan 2018

@misenka777 Mne to tiez porodnik celkom odporucal ale nie som uplne presvedcena. Neviem si to velmi predstavit. V kazdom pripade hovoril ze zacat cvicit posledny mesiac to znamená cca od 35-36 tyzdna.

misenka777
29. jan 2018

@andy175 ja chodím na predporodnú prípravu a tam to baby už skúšajú teda tie ktoré to už majú za par... A inak ten kurz je fajn mna to upokojilo a nemám také obavy...

misenka777
29. jan 2018

@cleona hej aj ja som počula že od 35 týždňa ale ja sa bojím že to nestihnem rozcvicit nikdy nevieš čo sa udeje... No ale zase moc skoro tiež nechcem vymýšľať...

cleona
29. jan 2018

@misenka777 Suhlasim. Prvu dcerku som rodila 36t0 takze tam aj keby som chcela, toho asi vela nenacvicim. Ale zase urcite nie je potrebne cvicit nejako velmi dopredu. Treba to brat aj tak ze ked sa narodia babatka skor su aj podstatne mensie. Moja dcerka mala 2450 g a teda ziaden nastrih, ziadne natrhnutie, bez zasivania, vsetko ok. Este v ten den som behala ako srnka. POdla mna to vobec pred tym 35 tyzdnom neries. Aspon ja nebudem urcite a potom sa rozhodnem. ;)

miirka25
29. jan 2018

Caute baby. Dnes som zistila ze mi zacalo vytekat uz prve mlieko.. termin mam az 1.5. Je to normalne?

martinkamm
30. jan 2018

@miirka25 aj ja to mam uz dlhsiu dobu ale vraj je to ok ze sa mliecne zlazy pripravuju.

miirka25
30. jan 2018

@martinkamm no dúfam, že to nie je nič vážne, lebo pri prvom pôrode mi začalo vytekať okolo 30tt a o 2tt sa mi deti narodili.

Snáď teraz to tak nebude... a poradňu mám až 12.2

martinkamm
30. jan 2018

@miirka25 ja idem 5.2 tak ak chces popytam sa aj ja este 🙂

katus226
30. jan 2018

@miirka25 to je kolostrum, v clankoch o tehotenstve bezne pisu, ze je to normálne aj okolo 20tt, takze sa myslim nemas coho bat. Len sa nema vytlacat ani naopak branit vytekaniu, ma sa nechat volne vytekat

miirka25
30. jan 2018

@katus226 okey, ďakujem za info...

miirka25
30. jan 2018

@martinkamm no pre istotu sa opýtaj 🙂

martinkamm
30. jan 2018

@miirka25 opytam a dam vediet

miirka25
30. jan 2018

@martinkamm dobre teda.. 🙂 ale tak asi je to v poriadku, len mám strach, keďže pri tých prvých deťoch to išlo tesne pred pôrodom ale možno to bola iba náhoda...

martinkamm
30. jan 2018

@miirka25 ja som 31tt a mala som to uz v 28tt a zatial chvalabohu nerodim🙂 i ked navecer ked sa gulam uz ako slon by som to aj prijala🙂

katus226
30. jan 2018

Zeny na mna asi lezie chripka... Vsetci v okoli su chori, mm musi s 38 teplotou do prace lebo nema zanho kto robit, jeho kolegovia su na tom tak isto. Papajte vitaminy a ked nemusite, do velkych nakupnych centier ani nechodte... Keby aspon mrzlo, aby bacily pomrzli, ale taketo teple pocasie chripkam len nahrava...

miriss18
30. jan 2018

@miirka25 aj mne už vyteká sj pri prvom dom to už mala v 6 mesiaci dokonca je to kolostrum take priesvitné

zuicy
1. feb 2018

Ranko, riesili ste uz niektora aj vyber pediatra a poistovne? viete odporucit nejakeho dobreho pediatra v Petrzalke, konkretne na poliklinike sustekova? Ktoru poistovnu pre male preferujete? Ja mam vseobecnu, manzel union...ale pre male sa mi zatial pozdava najviac dovera - mierny misung :D

spajky
1. feb 2018

@zuicy ja mam dovery aj obe deti manzel vseobecnu tretie bude mat doveru s malym sme chodili aj chodime vela po lekaroch operacia rehabilitacie a nikdy sme nemali snicim problem

heregova
1. feb 2018

@zuicy ja mam doveru,aj moj maly ma doveru aj mala ju bude mat..preplacaju za lieky,co je uplne super a nikdy sme nikde problem nemali. Pediatricku uz mame zajednanu,ale veru v Petrzalke nepoznam ziadneho

zuicy
1. feb 2018

@heregova a ako to funguje s lekarom, ake dokumenty potrebujem,ked za nim pojdem ? 🙂

heregova
1. feb 2018

@zuicy no ja som volala telefonicky najskor vopred,ci mi maleho vezmu..dohodli sme sa,ze ano,ze ked sa maly narodi,mam jej volat a dohodneme sa,kedy sa prideme ukazat,to volo do 5 dni od prepustenia z porodnice..v porodnici nahlasujes meno pediatra,oni mu odtial rovno posielaju celu spravu..takze ked som k nej prisla,uz ju mala..ale mala som pre istotu pri sebe aj nasu prepustaciu spravu..inak nic..rodny list a kartu poistenca sme vybavovali do 30 dni

mariap24
3. feb 2018

Mamicky neviete mi poradiť? Uz 3dni za sebou mam kŕčovité bolesti v bruchu ako keby ma malo prehnat ale stolicu nemam hnackovitu len je mäksia. A potom to prejde. Vcera som bola az dvakrat s takymi bolestami a dnes rano zas.ale jedt mi chuti. Mali ste niektora take nieco?mam ist za lekarom alebo cakat kym to prejde? Alebo to moze byt od nejakeho jedla.alebo sladkeho?
Prepáčte ze som sa az tak dopodrobna rozpisala.

katus226
3. feb 2018

@mariap24 netvrdne ti brucho pri tom? Jedla si nieco z coho nafukuje? Sladke zasa moze upchavat. Mna zvykne spodok brucha boliet pri nafukovani a zapche, davam si vtedy psylium.

mariap24
4. feb 2018

@katus226 ne. Idem na stolicu a sa mi uvolni. Uz to ustupuje ale stale su tie kŕčovité bolesti ked mam ist na stolicu. A vcera vecer som po namahe mala aj tlaky na konecnik. Neviem boleli ma krize tak to.moze byt z toho? A sem tam mi aj tvrdne brusko.

martinkamm
5. feb 2018

Dalsia poradna za nami ;)som 31+3 podla biometrie 32+2 a nase zlaticko ma uz 1827g.Vaha +3,8kg od zac.tehu a 23.2 nastup na matersku.Dnes sa nam drobcek aj kraaasne ukazal ♡