icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

slawenka
12. apr 2013

ahoj @tamarar ... nie, zle mi zatial nastastie nebolo ... len citlive a bolave prsia (mavam casto v ramci pms, ale len par dni ... toto je uz aspon dva tyzdne), kadejake tlaky a pichania v podbrusku, tento tyzden si pripadam ako vzducholod ako sa mi nafuklo brusko, zda sa mi, ze castejsie beham na zachod a vecer som rychlejsie unavena 😕

kedze mavam nie vzdy pravidelnu menstruaciu, tak bolo tazko hadat kedy by mala znovu prist ... posledny cyklus bol 34 dni, predtym 26 ... minuly rok sme sa parkrat sklamali, ked som testikovala pri dlhsich cykloch, tak som chcela este pockat, ale hlavne tie bolave prsia nam nedali a skusila som test 34 DC a vysla druha ciarka ... sice bola slabsia, ale zretelne viditelna ... no a dalsi testik 37 DC bola testovacia ciarka takmer rovnako silna ako kontrolna 🙂

teraz uz len musim vydrzat do navstevy dokiho, aby sme vedeli nieco viac ... hlavne sa musim pokusit byt v pohode (najblizsie dva tyzdne budu celkom stresove v robote 🙄 )

reginka1981
13. apr 2013

@usacek79 ahoj, je mi ľúto, že tvoje predošlé tehu nedopadli dobre. Dúfam že tentokrát ti to víde tak ako má. Hovoríš že si prečítala kopec knižiek, nemáš náhodou nejakú informáciu o tehotenstve s hypertyreozou? Vyšli mi // len sa neviem dostať k endokrinollogičke tak mám dosť strach pretože pulz v kľude mám 130.

usacek79
13. apr 2013

@reginka1981 juj, no tak zeby som skumala kazdu existujucu chorobu a jej mozny vplyv na tehu, tak to zas nie, to by som si mohla ist rovno pre diplom 😅
ale teda v tehu sa tep este zvysuje, ja mavam tiez 100-120, nakolko sa zvysuje objem krvi v tele zhruba o liter a teda aj jej prudenie, takze ak uz aj bez toho mas vysoky tep, tak urcite to treba riesit s lekarom, ci je to OK a co s tym... netrufala by som si radit, ani hladat radu na fore, to naozaj len cez odbornika 😕
drzim palce, aby si sa dostala k lekarovi cim skor a teda vobec by som neriesila termin, ale rovno tam sla, ako pohotovostny pripad..
vsetko dobre zelam! 🙂

lenadka
14. apr 2013

Ahojte dievčatá, nemôžem spať, lebo mi vŕta v hlave či nie som tehotná. Všetky sa tu tak zlato tešíte a ja mám také strašne zmiešané pocity ☹ . Mala som nastúpiť v auguste do práce a a už som sa aj veľmi tešila na tú zmenu. Už asi 4 dni sa cítim inak. Hlavne tie bolestivé prsia. Termín by mi vychádzal na 29.12., Ms mám dostať až budúci týždeň, ale najak neverím že príde, predsa len už by to bolo moje 4-té tehu, takže už poznám dôverne ten pocit. No nejaké závery ešte nerobím, mm som len dnes povedala že asi som tehotná a chlapi svet gombička, len zahlásil nech je to Mišo a len mne lepí ako školačke 😀. Neviem ako to zvládneme finančne, roky na materskej a RD nás vycucli úplne a jaj ke´d som tak tajne túžila ešte po jednom bábatku /ale teda naozaj len v tých najdivokejších snoch - lebo kočík, výbavička všetko som predala a darovala 😅/ , dúfala som že ak príde, tak o kúsoček neskôr, taký rôčik dva.
Držím vám všetkým palčeky. 😉
Ak som naozaj tehu, dúfam, že ma nakazíte tou vašou úprimnou radosťou. 🙂

danteska
14. apr 2013

@lenadka ahoj,prve pocity su zmiesane,to je asi normalne..ja mam sice jedno dieta a moje pocity boli tiez podobne..a nie koli financiam ale koli tomu ako to zvladnem s 2 detmi,zas ten kolotoc okolo babatka a tak..a tiez som i chcela hladat pracu a chcela som tiez zmenu ale nevedela som sa rozhodnut ci ist do druheho ci do prace..ale prevazoval moj vek..tak sme sa rozhodli a nastastie to vylo tak to snad zvladneme...a ty tiez 🙂 ak mas dobreho mazela,troska sa uskromnite tak to urcite zvladnes..zvladnete 🙂

povuma
14. apr 2013

baby, ja mám už druhý den zvýšenu teplotu 37.5C, máte a niektorá ina tento príznak? je to v pohode, či radšej ist k lekárovi...tu na MK som sa dočitala, že to je jedn z príznakov tehotenstva, predtým som to nemala, cítim sa dost zle, všetko ma bolí ☹

povuma
14. apr 2013

a to som sa tešila, že žiadne príznaky tehu nemám, bolo mi skvele 😒 , a teraz toto... 😖

usacek79
14. apr 2013

@povuma no nie je to uplne bezny priznak, ktory si DPO? priznak tehu je zvysena bazalna teplota, nie teplota tela..
ak by si sla nad 38°C to uz moze byt ozaj blbe, teplotu vsak mozes zrazat maximalne anopyrinom, prinajhorsom paralenom, no idealne nicim - radsej si lahnut na chvilu do vlaznej vody..
v tehu by nemala teplota tela prilis stupat, urcite nie nad 38°C, preto sa neodporuca ani sauna, ani horuci kupel, ani opalovanie atd atd, proste cinnosti, ktore zvysuju telesnu teplotu..
ale tak 37,5 este nie je take strasne, daj si vlaznu sprsku, nejaky med s citronom, extra C vitamin, aby si zabila pripadne nejaku pliagu bliziaci sa 🙂

andykruspe67
14. apr 2013

Baby pridavam sa aj k vam, MS naposledy 1.3, meska uz dva tyzdne, dva testy pozitivne, v utorok idem k dr. Tak dufam, ze mi povie dobre spravy, 😀 tiez mam zmiesane pocity, ci zvladnem dve deti, ale muz slubil , ze bude pomahat, 🙂

povuma
14. apr 2013

@usacek79 dik, dam si len čaj, inak nemám príznaky nejakej chrípky, ani nádchu, hrdlo, nič....ak to zajtra neprejde, v utorok nabehnem na gyndu ...co je DPO?? 😕 😅

usacek79
14. apr 2013

@povuma den po oplodneni 😉

povuma
14. apr 2013

@usacek79 aha 😀 ..musim si doplnit znalosti z tehotenskej terminologie 😀 😀 😀 som 6tt a 3dni, som našla nejaku tabulku na nete....

usacek79
14. apr 2013

@povuma no take boli aj moje zaciatky pri prvom tehu, tiez som z tych DPO, DC, TT a neviem co este bola mimo 😀
tak 6+3tt to uz nie je nic spolocne s prejavmi tehu, ta teplota, to uz si dost pokrocila, je to zrejme nejaka virozka, citron, med, nejaky echinaceovy sirupcek pripadne a hotovo 😉

bokroska
14. apr 2013

Ahojte dievcence.tak ako vikend? My sme tu mali navstevu takze som dost unavena a dospela som k nazoru,ze nase dieta je asi na solarny pohon,lebo po celom dni na slniecku ju nemozem a nemozem uspat a ona ma este energiu na dalsie fungovanie.

@andykruspe67
@danteska ja mam presne take iste pocity,ci zvladnem dve deti,ci nebude babo plakavat,zase kojenie a dopraskane bradavky a este milion veci.sme to dlho zvazovali,ci sa vratim do prace,alebo budeme mat druhe babo.ale zase bude dobre,ked budu dvaja,budu sa hrat a uz to nejako zvladneme a hlavne sa uz na neho tesime .obavy sa striedaju s velkou radostou kazducky den.

emode
14. apr 2013

Ahojte, trošku som sa od piatku pozbierala, vyspala sa z toho stresu, špinenie ustalo, už to vyzera len na taky zlto-hnedy vytok, aj to za cely den fakt trosku, s tym setrenim je to zlozite, starat sa musim, mala je dost aktivna, navarit tiez treba, i ked urcite viac polihujem a poobede aj spim, co som teda vobec nezvykla ... som nespala, ani ked mala bola babetko po neskutocne zlej noci 😕 a okrem ineho, ja fakt nezvyknem prilis oddychovat, tazko sa taketo veci zdôvodnuju rodine, ked nevedia, o čo ide 😒 ... v lete sme sa nasťahovali do polozrekonštruovaneho domu s totalne zanedbanou zahradou, ciže ma stále ťahá von a zvlášť, keď sa fyzicky necítim zle ... ja viem, všetky si teraz poviete, ale mimi je to najdôležitejšie, jasné, že je 😀, ale svet sa nezrúti, keď to nedopadne dobre a povedali sme si s manželom, že sa priblížime normálu ako sa len dá aj kvôli Sofii ... bolo by mi ľúto, keby som v smútku čakala na ďalšiu kontrolu a Sofia by nechápala, čo sa deje ... lebo mám z toho posledného vyšetrenia veľmi zlý pocit, doky bol dosť negatívny, vyslovene povedal, že sa mu to nevidí, že to nevyzerá dobre, ale potom mi pod zadok podložil na sone taký vankúš a vtedy tam zbadal nejakú aktivitu, neviem to posúdiť ... vtedy povedal, že je to vitálne, nejaký piaty týždeň, takže uvidíme ... ale toho počiatočného krútenia hlavou sa nezbavím ... to je dôvod, prečo mám pochybnosti ... no ale na druhej strane ... možno fazuľka chytí druhý dych a v pondelok na ďalší týždeň bude všetko ok 😉 ... a keď nebude, lepšie teraz, ako neskôr zistiť, že je zle ...
toľko ...
veľa som napísala, ak sa Vám nechce čítať, preskočte 😕 je to taký môj sumár, čo sa mi preháňa hlavou, ešte raz ďakujem za všetky povzbudenia 😉

usacek79
14. apr 2013

@emode tak v prvom rade mas svatu pravdu 🙂 ak to tak ty citis, ze chces fungovat normalne so vsetkymi dosledkami, je to velmi oslobodzujuce rozhodnutie, o to viac si myslim, ze to dobre dopadne, takyto normaly pristup je zaklad 😉
ale na druhej strane si vytlc z hlavy ten "zly pocit" 😀 ked uz si sa tak uvolnila, tak aj v tomto smere sa skus povzniest nad nejake krutenie lekarovou hlavou 😅 ved ono to nejako dopadne, netreba o tom rozmyslat ani 😉
ak tam videl vitalitu (co teda by malo znamenat srdiecko..) , tak to je polovica uspechu, toboz ak to datoval na nejaky 5tt, tak je to v poho, ze vobec nieco videl 😀
ale ved uvidime, drzim palce 🙂 ale skus predsa len to zrylovanie zahrady nechat na muza! 😀

emode
15. apr 2013

@usacek79 😉 záhradku, teda len taký kúsok na sadenie som si zrylovala ešte na jeseň 😉 teraz to len pomaličky čistím 😅 aj to len tak, hodinku a pauza ... srdiečko tam určite nevidel, skôr hovoril o prekrveni a placente, ak som dobre rozumela ... ano, snažím sa na to negatívne nemyslieť, nepripúšťať si to ... ale všetci dobre vieme, že nie vždy to ide ... presne, uvidime 😕
a ty sa ako cítiš?

usacek79
15. apr 2013

@emode aha, no lebo za vitalitu sa oznacuje srdcova akcia, ale tak mozno tvoj lekar to hovori aj v inych pripadoch 🙂
ja som uplne v pohode, uvidime v piatok, co uvidime 😉

hunka
15. apr 2013

@emode ahojky aj aj som bola v piatok..a tiez nejaky ten 5tt a videl tam len plodovy vacok, a to este podla mna dost maly 6mm.. tak bud to nesedi na tt, alebo...mam taky strach, ze ako to doadne a inak tiez ideme v pondelok 22.4 ci bije srdiecko 🙂 tak drzim aj tebe prsty nech to dobre dopadne 🙂

emode
15. apr 2013

@hunka tak sme na tom podobne 😒 ... držíme palce 🙂 ja to samozrejme neviem posúdiť, ale na monitore bolo vidieť vačok a takú čiernu machuľku vo vnútri, ani mi rozmery nepovedal ... len ten môj doky, to je asi kapitola sama o sebe ... na začiatku ma nehorázne vystrašil, že toto sa mu nevidí, či z toho niečo bude a potom, ako som už písala, dal mi vyššie panvu, tak vtedy povedal, ale na taky piaty týždeň, akcia tam je, je to vitálne, tak uvidíme ... toto sú jeho slová 😨 ... on aj pri prvom tehu bol taky nijaky, povedal, aby som sa netešila predčasne, že tretina tehotenstiev skončí do 12 týždňa ... tak čo si mám o tom myslieť? ... potom už bol ok, nemyslím, že by niečo zanedbal a pod.

hunka
15. apr 2013

@emode no mne zas povedla,ze gratuluje...a ze mam prist o 10dni, ze tam uz by mala byt akcia srdiecka..ale tiez mi nic nepovedal..tvaril sa tak nijako a aj ked som sa spytala, drzal bobrika mlcanlivosti 😒 tak neviem..hlavne nech to dopadne dobre a v decembri sa tesime z toho pokladu maleho 😀

danteska
15. apr 2013

@bokroska no presne tak..pocity take vseliake..ale tesim sa 🙂 aj malemu som uz vravela aby po mne neskakal a ze mi musi pomahat a tak 🙂 tak je zlaty celkom..inak vikend super,akurat ze som tak brutalne nachladnuta..tak zle mi uz davno nebolo..a bojim sa davat si nejake lieky,takze sa len naparujem nad kamilkami a slanou vodou a davam si kvapky do nosa co ma maly.. 😀 takze kvapky pr deti do 8 rokov..

evellin26
15. apr 2013

Tak žienky idem od dr, tehu mam potvrdene, videla som aj našu malú bublinku 🙂 strašne krásny pocit, aj mi dal obrázok, brali vela krvi, srdiečko ešte nebolo, mám prísť o dva týždne a že mi aj knižku dajú tak dúfam, že bude všetko v poriadku 🙂 teda mám zážitok riadny po prvý krát je to nádhera 🙂

jajka78
15. apr 2013

Ahojte babule taki ja sa pridava, termin mame 2.12. len este skakat nemozem, 22.4.idem na kontrolny uzv, gestacny vacok sa zvacsil ale srdiecko minuly tyzden este nebolo vidiet a vraj zaostavame o 2 tyzdne. ale ja som mala dlhy menzes, tak uvidime.
ja mam tiez zvysenu teplotu okolo 37,2-3 zvycajne ale vybehne i na 37,5. crp mam negativne jedine zelezo na chudokrvnost beriem.
nasla som ze moze byt i v tehu zvysena telesna teplota je tu i taka tema, ale trochen sa bojim.mam vacsi strach ako pri prvom, mozno i vekom.

lenadka
15. apr 2013

@danteska dík že chápeš moje pocity 🙂 no je to všetko dak dokopy, mať dieťa to je predsa strašná zodpovednosť, ale teda zišlo by sa mi viac ľahostajnosti matky z osady 😝, lebo ja sa neskutočne stresujem či budem môcť malého človiečika vychovať zo všetkým čo k tomu patrí a frustrovaná matka to nie je nič moc.
Navyše ja som už predala kočík, fusak a všetku ostanú výbavičku do roka rozdala rodine a na charitu. Takže to bude dosť pálka 😅 ach jo...a tiež bývame v zrekonštruovanom no nie dokončenom dome a teda dvor tiež nei je nič moc ak ou vás @emode tiež má záhradku a kopec práce okolo toho ale to mi nevadí, aspoň nejaká zmena z kolobehu plienok, varenia a upratovania 🙂
zajtra testujem ráno, ale teda výsledok neočakávam iný ako si myslím, jedine že by ten drobček ten môj počiatočný stres nezvládol a tiež mala som jeden liek ktorý som užila a v tehotenstve sa nemá, ale to som ešte netušila že môžem byť. Tak som prišla o druhé bábo, brala som ATB, ktoré sa v tehu nemôžu /ešte mi ani nemeškala MS/, lebo som mala angýnu, riadnu s horúčkami a zahnisané mandle v podstate mi potom lekárka povedala po výteroch že skôr to bábo zabil ten streptokok čo som ho mala v tele, lebo ten vraj spôsobuje potraty, ale asi to bolo aj aj. Tak prvé čo ma hneď napadlo keď som si pomyslela že som tehotná je, že ja som užila ten liek ☹ .. tak všetko dokopy mi robí ten strach či bude všetko ok...

angie2601
15. apr 2013

@hunka hm....škoda, že som nevedela skôr, že pôjdeš 22.4. ja som si mala vybrať, či mám prísť na kontrolný ultrazvuik 22. alebo 23.4. Tak som si vybrala 23.4. ...a pred chvíľou som mala telefonát...takže HCG 1219.... 😀 😀 😀 😀 Som taká šťastná, že plačem.... a to mám oslavovať....

marhulka13
15. apr 2013

ahoj baby, no mna a synka cez vikend skolila crevna chripka. je mi tak hrozne, lebo uz dva dni som nejedla, tak sa hrozne bojim, co bude s malinkym v brusku. zajtra mam ist na kontrolne utz, no ak budem v takomto stave, tak asi sotva ☹ ☹ ☹

hunka
15. apr 2013

@angie2601 moja, gratulujeeeeem!!!!! 😀 😀 😀 nebplac a tes sa..neboj ja ja som plakala ako slahnuta... 😉

angie2601
16. apr 2013

@hunka ďakujem krásne... 🙂

emode
16. apr 2013

@danteska
@marhulka13 baby drzime palce, nech sa rychlo a bez ujmy vyliecite ... veľa síl
ja som dnes ráno zase špinila 😒 ach jo, keby som aspoň vedela, z čoho to je ... včera mi bolo dosť zle, síce nezvraciam ale žalúdok mám stále na vode ... a pachy niektoré ma totálne obracajú 😖 tak snáď sa to malé v brušku drží ... radšej nech sa tam poriadne drží 😉