Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@usacek79
no, čo ti poviem, ked vidim nazov temy, uz ani ja nerozumiem...
pôvodne som si myslela,ze osm v sukromnej december 2010 (tuším)..tak som si myslela,ze tie maminy teraz už rodia druhe..no poplietla som to
@dulkagabulka nevadí, že si poplietla, ja náhodou idem druhé kolo 😀 a oddnes mám tehotenskú knižku, kufrík s letákmi a vzorkami.... 😵 😵 😵 😵 i ked letáky asi poletia do koša, samá reklama 😠 😠
Ahojte ja mám vraj termín na 24.11. ale podla OVU mi to vyšlo na 8.12 tak uvidime 🙂
Caute kocky ja idem v piatok na prvu kontrolu to budem prave 6+0 asi este nebude vidiet srdiecko,ze?Ja som v januari mala MA tak teraz budem mat pri kazdej poradni zvyseny tlak. 😉
Ahojte, vcera jsem byla na kontrole, akorat jsem byla 5+6tt a uz mame srdicko 🙂
usacek79 : koukam na svoji fotku z ultrazvuku a CRL a GS tam nemam 😒
Bohuzel muj dr. je nemluva takze co se nezeptam tak nevim a tak ani nevim kolik merime jen to ze rosteme a vsechno je o.k 🙂
@tiumen tak to je uzasne, ono kdesi od 2mm do 5mm plodikovej velkosti by sa malo rozbuchat 😉 tak patris medzi, trufam si povedat, ze len zhruba tretinu zien, ktore vidia srdiecko uz v 6tt - to je totiz najskorsi mozny termin, vacsina ho vidi az v 7tt a niektore az v 8 ci dokonca az v 9tt 🙂 ano, v tych ++ je plodik zamerany 😉 podla tabulky mohol mat okolo 3mm 😵
@meggie.sk prikladam dalsi link - http://www.baby2see.com/medical/charts.html
chod uplne dole, posledna tabulka s nadpisom "Crown-Rump Length Measurements"
tak tam to je uz jasne podla mna - gestation weeks su tyzdne tehotnosti, takze ak si ty dajme tomu 6+3tt (sest tyzdnov a tri dni od prveho dna poslednej menstruacie), tak tvoje babo (CRL udaj) by malo merat cca 7mm 😉
atd kazdy den je tam rozpisany... 🙂
@tuqanqa gratulujem 😵
ani ti nedal ziadnu spravu do ruky? nuz treba sa pytat, co uz s takymi lekarmi nemluvnymi 😅
a teda ak by si mala dokonale tabulkove hodnoty a ani o den nie si oneskorena ani v predsithu (co je pritom tydznovy posun spat aj dopredu uplne bezny, ja osobne som bola naposledy 5 dni pozadu..), tak tvoje babo ma cca 4mm 😵
@mamamonika ja som bola tiez na prvej kontrole ked som bola presne ako ty 6+0 a srdiecko bolo vidiet, pekne to na monitore v pravidelnych intervaloch blikalo. Je mi luto ze si mala v jan MA, v kt. tyzdni ak sa smiem spytat?? Ja zajtra zacinam 9.tyzden no ten vnutorny strach, aj ked ho zatlacam je tam vzdy - tak dufam ze cele tehu dobre dopadne. Koli tomu strachu ze bude MA, som to dokonca este ani doma, ci kamaratkam nepovedala, i ked uz ma velmi svrbi jazyk a tento vikend to uz asi poviem..
Ahojte decembrovky 🙂 mám TP na 7.12. 30.4 som objednana na krv (snad uz spravi aj sono!!), TK uz mam, tak snad bude vsetko v poriadku 🙂
@usacek79 ked budete mat sukromku, kludne sa pridam 🙂 len ma musiš potom zavolat, lebo nestiham sledovat všetko
@dulkagabulka jasne, este take dva tyzdne pockame, kym nas objavia "dobiehajuce" decembrovky a potom hadam zalozime aj sukromku 😉 pozvanie mas iste 🙂
@angie2601 veru, moze a nemusi, ale nakolko je to uz 7tyzden, tak je pravdepodobnost veeelmi vysoka 😉 teda skor ho uz uvidis 😵 ale ako chces, ak sa preobjednas o dajme tomu 5 dni neskor, to uz budes v kategorii, ked vidi srdiecko hadam 95% tehul 🙂 babo by v ten tvoj planovany den malo merat kdesi medzi 7,5 az 8,2mm, takze srdiecko byt MUSI, ak si nemala posunutu ovu, ale kedze si pisala, ze si mala gestacny vacok 9mm v 5+2tt, tak to mas pekne hodnoty, teda urcite na daslej kontrole uz bude srdiecko vidno (ak je samozrejme vsetko ok 😉 )
Ahojte baby 🙂 tak ja by som mala byt tiez decembrovka. Este som ale nebola na sone, tak to nechcem zakriknut 🙂 Bola som len na krv a HCG mam viac ako 10.000 🙂 tak som sa najskor potesila, ale potom mi to zacalo vrtat v hlave, ze preco take vysoke...no uvidime 🙂 zle mi zatial nebyva nejako moc...sem tam nevolnosti, ale ked casto jem a nezastihne ma hlad, tak som OK 🙂 v piatok koncim 7tt a idem na prve sono. Velmi sa modlim, aby bolo babenko tam, kde ma byt a zdravucke aj so srdieckom...clovek si mysli, ze to tymi dvoma palickami na teste konci...ale tie najvacsie stresy tusim prave zacinaju 😀 😀 😀 vsetkym nam drzim palceky, nech mame tie najkrajsie a najzdravsie vianocne darceky pod stromcekom 🙂
baby, prave mi volali k Kvapky
http://www.klubkvapka.sk/tehotne
tretí májový týžden budu znova moje prednašky pre tehulky..dam vediet potom podrobnejšie..
@11miuska11 vitaj 😵 hcg mas uplne v poriadku, vobec nie je prilis vysoke, je idealne 😵 no hned mas zodpovedanu aj otazku, ci je babo tam, kde ma byt - pri takom hcg je urcite v maternici 😉 pri mimomaternicovom spravidla stupa oovela pomalsie 🙂
ako hovoris, zelame si vsetky mikulassko-vianocne darceky 😵 a mozno mame medzi sebou aj matku prveho dietata roku 2014 😀
@dulkagabulka ja uvazujem nad kurzom hypnoporodu (samozrejme, ak vsetko dobre pojde 😅 ), vies mi v BA odporucit, ci je to len cez hypno-porod.sk?
ano..ten odporučam..
Ahoj baby 🙂 pridávam sa k Vám síce termín mám 30.11.2013 ale určite to bude decembrové 🙂
inak z mojich noviniek - zravost ma uz ako tak presla, dudy bolia stale besne, prestala som uplne spinit (uz pred takmer tyzdnom 😵 ) a uz take styri dni mam hojne husteho bieleho vytoku (mnam 😀 ) co ma veeeeelmi tesi, lebo je to pozitivny ukazovatel, ze sa tvori poriadna hlienova zatka a babo bude zastuplovane, ako sa patri 😵
@viviem tak mne zatial kojenie neprekaza... casom asi budem musiet odstavit, len neviem, kedy uz prixadza to obdobie, ked je to pre tehulu uz nezvladnutelne.. ale xcela by som vydrzat co najdlhsie 😉 🙂
a ano, planovali sme, xceme 3 deti, a nie sme najmladsi, tak takto sme si to vymysleli
@p_etrisha Ahoj. my sa pozname

@tiumen takze som mala veru pravdu - GS znamena gestational sac = gestacny vacok 😉 takze to je jeho velkost, nie plodiku 🙂 ak by si mala taky velky plodik, to by mu uz bilo srdiecko jedn radost - hranica, kedy uz MUSI bit srdiecko, aby to bolo OK, je velkost plodu 5mm..
pre vsetky baby, keby ste si chceli citat, co to tam na tych utz pise, tak velkost plodiku sa oznacuje "CRL" - crown rump lenght, je to dlzka od temena po koniec kostrce 🙂
GA je gestational age - vek plodu (tyzdne), byva niekedy napisana zvlast podla poslednej ms a zvlast podla velkosti plodu
@angie2601 detto urcite to bola velkost gestacneho vacku, nie plodiku 🙂
tu je tabulka velkosti plodu podla trvania tehu podla poslednej menstruacie (5+2tt tam este ani nie je, nakolko plodik ma ledva milimeter vtedy..)
http://eileen.undonet.com/Main/7_R_Eile/fetalsi...