Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@zlatat Fúha, ty to ho máš veľa za sebou, obdivujem ťa, že to zvládaš. No už zákonite musíte dôjsť do šťastného konca, nabudúce už uvidíš srdiečko, to bude radosti. Ja som bola po potrate úplne vyhúkaná a nechápala som, nakoľko som v okolí nemala žiadne baby, ktoré by potratili resp. neviem o tom, mala som predstavu, že kto otehtne tak predsa porodí. Neuveriteľné koľko je toho teraz. Ešte sme to hneď aj každému oznamovali, všetci sa tešili a potom tie pohľady ľútosti, no hrúúúza. Tentokrát to povieme až po tom 13 t. Ale naozaj máš môj obdiv, ja pri mojej povahe by som sa asi zmierila s tým, že deťi nebudú a adoptovala dvoch psov 😀 .
Ahojte, dlhšie som sa neozvala, nebola som este u doktora, takze nemam nic moc nove... Mala by som byt 7+0tt, ale planujem ist az tak za tyzden, dva...trosku mam strach, aby bolo vsetko ako ma byt, ale tiez sa chcem vyhnut zbytocnym utz....priznaky su stale rovnake,len zle mi je coraz viac, co pri prvom nebolo(no len nech je,ak to znamena ze vsetko ok 🙂 ) no a cuch mam lepsi ako lovecky pes.😀 Mm len zasne, ked prejde okolo a ja mu poviem co pred hodinou jedol 🙂 No ale co mi je najcudnejsie, ze mam obrovske brucho. 😅 Pri prvom do 4mesiaca nebolo vidno nic a vcera ma dvaja ludia nezavisle od seba odhalili.Je mi dost zle, tazke sa neprejedam, aj sa hybem dost(okolo maleho a chodim este do skoly), takze si to vysvetlujem jedine tym, ze su uz tie svaly asi vytahane po filipovi, ci co 😅 ...Mate to este niekto takto?? A este som sa chcela spytat (hlavne bab, co ich predosle tehotenstvo nedopadlo dobre) ze akoto mate so sexom...lebo ja mam strach z toho,aby male nedoslo na to, ze existuje cesta von 🙂 fuuha ale som sa rozpisala, snad sa to bude chciet niekomu precitat 🙂
@ivvka29 áno jód, ale prírodý, nie umelý ... ja som to ešte pred 2 rokmi nevedela - mala som inú endokrinologičku a tá mi to nepovedala - len táto nová. No a ja som predtým tiež brala Femibion a ten mi tak rozhádzal štítnu žľazu, že som mala hrozné výsledky - ako som ho prestala brať, tak po niekoľkých mesiaco sa mi to upravilo bez zmeny dávky liekov.
Ja beriem L-thyroxín 150 mg .. mám aj zníženú funkciu štítky.
@katiehotmess s tým užívaním tehu naplno si nie som istá a dokým neskončím prvý trimester, tak sa budem tuším nonstop báť a sledovať, neviem nejako sa neviem ukludniť a myslieť len na dobré veci, dokonca sa bojím si kupiť aj tehotenské rifle aby mi to náhodou neprinieslo smolu, a to moje nezapnem, lebo mám nejaké sfúknuté brucho už 🙂
@katiehotmess dík ... no mám toho dosť za sebou ale ja si vždy hovorím, čo ma nezabije, to ma posilní ... hoci ten strach tu je furt, toho sa už človek nezbaví, ale nesmieme mu dovoliť, aby nás ovládol 😉
ja som to minule deťom oznámila tuším v 11 tt a potom som to ľutovala - mohla som ich ušetriť toľkej bolesti, lebo sa na bábätko veľmi tešili ... nuž ale človek si povie, že keď dôjde do toho 12tt a viac, že už je za vodou, ale nie je to tak ☹
@morogonaj fúha ja ti neporadím, lebo ja sa bojím stále niečoho, ale myslím si že to je normálne, mna už prsia nebolia vôbec, mám ich ale vačšie ako normálne a brucho mám sfuknuté, ale to ja som ho mala doteraz ako obrátený lavor, tak to je pochopitelné 😀 ...ale určite sa nemusíš strachovať lebo príznaky mi zmizli zo dňa na deň uplne tiež...
Baby mne je na vracanie nonstop, uz fakt neviem co mam robit! Este som teda nevracala, ale ten pocit je velmi neprijemny a bohuzial sprevadza cele dni.. ☹ Okrem toho mam posledne dni vkuse hlad!! Doteraz som jedavala ranajky, ovocie, obed, ovocie, jogurt, vecera a teraz to viditelne nestaci. Lezim v posteli o deviatej a nehorazne mi skrka v bruchu - ako keby som naposledy jedla na ranajky!!! Predsa nemozem do seba tlacit aj v noci!! Ved budem ako bomba..ako to riesite vy?? Ono s prazdnym zaludkom sa mi potom ani zaspat velmi neda...asi posuniem veceru na neskorsiu hodinu (doteraz veceriam vzdy tak okolo piatej-siestej).. Okrem toho mi stale vobec nechuti pit. Vypijem max. politra denne aj to sa musim nutit (predtym som vypila bez problemov min. 3 litre cistej vody denne).
@usacek79 Vieš prečo som sa na to pýtala? Ke´d som takto čakala mimi pred rokom, tak mi lekárka našla nejaký výtok a nechcela mi práveže nič dať, len mi kázala sa vyplachovať! A keď som jej vravela, že som špinila hnedé, tak mi povedala, že nič nevidí a tiež to neriešila:( A o mimi sme nakoniec prišli ☹
Ale som rada, že si mi to napísala, už sa nebudem, iba ak by bol ten tvaroh 🙂 Dúfam, že nebude, len nech sa robí bielučký hlien.) Zátka viem čo je 🙂 Myslím aj tá v tehu, ale netušila som, že to je vďaka tomu bielemu výtoku 🙂
Také potom ozaj mňam
@pragmaticka nebudeš ako bomba - ja som v poslednom tehu bola na tom tak ako ty - musela som jesť každých 1,5-2 hodiny, lebo mi bolo blbo od hladu, škvŕkalo v bruchu,... a čuduj sa svete na to, koľko som toho pojedla - aj v noci - som stále chudla - vôbec som nepriberala
Juuuj ako Vam zavidim, tym co uz videli bit srdiecko na utz. Dufam ze sa mi do dvoch tyzdnov uz podari ist ku dokimu, aby som si aj ja pozrela drobca a uistila sa ze je vsetko ok. Zatial co ma drzi pri tom ze je vsetko ok je to ze mi je zle jak konovi. 🙂
Este sa chcem opytat, prve tehotenstvo som mala strasne problemy s mykozami a moj gynekolog som mala pocit ze skosalk na mna vsetky atd (vratane tych co sa vyslovene v tehotenstve nesmu), a aj tak vysledok katastrofalny (potyzdni som mohla utekat opat na gyndu). Na konci tehu som si zacala davat probioticke cipky a cuduj sa svete akoby utalo s mykozami (vsetci doktori co ma pozerali hovorili ze probiotika v tehu su ok a mozem ich s kludom uzivat), no ale to som uz bola cca 3 trimestri. Teraz som zacala s probiotikmi uz na zaciatku (koli svrbeniu), lebo nechcem zasa skoncit na atb. Co myslite je to ok?Ku dokimu pojdem az o dva tyzdne najskor (nechcem ist k tomu staremu).
@emamama no ja mam tiez uz brusko..pri malom ale tiez bolo hned vidno..rano je to ok ale do vecera vyzeram ako v 4.mesiaci..je to divne a ked ideme von tak si to kazdy musi vsimnut,tazko sa to utajuje...
inak som taaak strasne unavena,ja by som najradsej nic nerobila a nikam nesla...a teraz maju byt este tie horucany,no neviem...a to mam doma maleho sikovnika s ktorym musim stale nieco robit 🙂 ked sa zohnem a postavim tak sa mi neskutocne toci hlava,slaba som jako mucha..kava mi prestala chutit tak nepijem ale mam tak nizky tlak hrozne...
@zlatat
@katiehotmess ahojte, tusim ste tu nove 🙂
zlatat, nuz ja mam za sebou potrat 4x, tiez mi nie je vsetko jedno, ale jedine, co nam ostava je viera, ze to dobre dopadne, ja tomu verim tak neochvejne, ze som tym takmer porazila strach (hoci ten stale hnusak kdesi hloda..) 😅
strach je uplne najhorsi, sme potom nonstop v strese a to je jedna z najskodlivejsich veci 😕 mne napriklad pomaha spievat uspavanky - na zname melodie som si urobila vlastne texty menovite pre moje babo a ked na mna ide panika, tak si zacnem pospevovat a hladkam si brusko a je to OK 🙂
a k priznakom - hladina hormonov pocas dna kolise, takze ono je aj normalne, ze raz je horsie a raz lepsie - spravidla nadranom a rano je to najhorsie, aj prsia najviac bolia (normalny biorytmus), potom cez den priznaky mozu zoslabnut a opat vecer sa zacnu hlasit 🙂
@jajka78 mna boli podbrusko na vsetky mozne sposoby, ale asi najviac je to take pichanie, akoby zvnutra mi tupym predmetom pichalo do maternice smerom von... ale aj nalavo, aj napravo obcas taha, picha, vsetko mozne 😅
v podstate vsetky tieto stavy by mali byt OK, maternica sa zvacsuje, upony sa natahuju atd..
zle bolesti su tie typicke menstruacne "stahy", ak trvaju dlho - niekolko hodin, to moze byt signal, ze sa telo chce obsahu zbavit, ale opat - tiez to aj byt nemusi, je dost tazke tie "bolesti" rozoznavat..
@pragmaticka no tak to si mozeme podat ruky - u mna je to neustaly hlad, no najhorsie je, ze hned, ako nieco zjem, musim rozdychavat, aby to neslo von.. 😕 sice som este nevracala (viem to tak nejak vzdy mat pod kontrolou, lahnem si a dycham..), ale teda na male mam niekolko krat denne 😅
a tiez unava, fucim ako besna svina ked vyjdem len 5 schodov, picha ma furt v podbrusku, kozy ako vozy 😀
no uprimne povedane, velmi sa tomu vsetkemu tesim, zo vsetkych mojich tehu sa toto prejavuje najvyraznejsie 😵 bars by som aj vracala do aleluja, ak to znamena, ze je to prospech vyvoja plodiku 🙂
no a k tomu prejedaniu - nuz uprimne, radsej jedz, ked si telo pyta, ako v zaujme nepribratia hladovat 😕
ono to prejde o nejaky mesiac neboj 😉 ja si davam take mensie porcie, ale pomaly kazdu hodinu 😅 a vecer si dam polievku pred spanim.. najma si ale straz tie tekutiny, ja som opacny pripad - cely zivot pijem mizerne, tak 3dcl denne, potom som si pri prvom tehu vstupila do svedomia a zacala som cielene pit cca liter denne, az som sa dostala na cca 1,5l dnes a tiez musim povedat, ze pijem uplne nasilu, je mi z toho skor zle, ale tak kedze sa nam objem krvi v tele zvysil (zvysi) o cca 25%, tak ta krv musi byt aj viac riedena - husta krv je naozaj mizeria aj pre plod... 😨
skus proste fakt nasilu, inak sa neda - priprav si pred seba pollitrak a daj si nejaky cas, dokedy ho musis vypit - napr. teraz si ho postav a povedz si, ze do 14tej musi byt prazdny 😅
ja pijem len vodu s citronom, a to je asi aj vobec to najlepsie, co existuje, toboz v tehu 🙂
@nezabuddka vsetko je lepsie, ako atb... ja osobne som v zivote brala atb asi 5x (a to uz mam dost rokov 😅 ), no verim, ze by mi ich predpisal este aspon v desiatich dalsich pripadoch 😖 a teda veselo som sa vzdy vyliecila v normalnom case aj bez nich 😉
probioticke cipky podla mna mozes aj teraz - v principe probiotikum nie je v tehu zakazane (naopak), takze je jedno, kade si ho davas 🙂 odporucam ti kontaktovat nejaku dobru bylinkarku, napr. pani Anku Kopacovu z Vrboveho, ta ti urobi recept na mieru aj s ohladom na to, ze si tehu, ludia nad bylinkami mavu rukou, no vychadza z nich cela medicina a asi kazdy mame skusenost, ze nam v tej ci onej situacii pomohli - a to sme si davali len nejake caje, bylinkari vedia pripravit rozne kombinacie, ake ani nepozname a dokazu zazraky 🙂
Ahojte.tak sa hlasim aj ja.baby,vy sa mate,ze vas trapi hlad.ja keby nemusim,tak nejem vobec,na nic nemam chut,ani na jedenie,ani na pitie.a kava mi prestala chutit uplne,takze ani tu nepijem.vody pijem tiez malo,nejde to do mna a ked vypijem aj viac,tak potom nevydrzim vonku a musim hladat kde sa vycikam.a citim sa uplne netehotne,ziadna nevolnost,ani nic podobne.akurat uz dve noci som nemohla spat,lebo ma strasne tahalo podbrusko,taky neprijemny pocit to bol.dufam,ze to nic nieje,len zee si babo rozsiruje pribytok 😀 a uz mam aj take minibrusko,rano ked vstanem tak uz to je aj vidiet a vecer to uz je brucho,ze sa neda skryt.
@meggie.sk viem co meral, mam aj fotky, bola to velkost gestacneho vaku, vo vnutri bol zatial zltkovy obal, v tomto stadiu este nie je vidno embryo a nebije srdiecko...ked som sa nad tym zamyslela, tak zbytocne sa nad tym zatazovat, lebo minule tehu som tak ako teraz vedela presne kedy bola ovu a inokedy nemohlo prist ku oplodneniu, tak v prvom tehu bola velkost 5mm a teraz 9,3mm v rovnakom tyzdni a vtedy mu nevadila velkost, hlavne, ze rastlo...takze teraz mam este vacsi gestacny vak ako predtym, cize z mojho hladiska som spokojna...vtedy ako aj teraz chodim kazde dva tt na utz a mam fotky, tak viem presne kedy a ake velke bolo...len mi je divne, co som pozerala na nete, ze tu velkost 9,3mm prisudil nizsiemu tt, kedze tato velkost bola uplne idealna a nie ina ako mala byt....asi zalezi na nastaveni pristroja...idem 15.5. a to bude hlavne, ako sa zvacsilo, ci bije srdiecko🙂
@emamama sex je v tehu absolutne v poriadku, ak samozrejme nie si rizikovy pripad (napr. viacnasobne potraty, oslabeny krcok maternice..)
urcite plod nepride na to, ze je cesta von, on je dost daleko (v podstate "za rohom") od bodu, kam sa penis vobec dostane a je niekolkonasobne chraneny 🙂
ale najlepsie na tom je, ze telo nam same povie, ci je to ok - telo ma malokedy samodestrukcne sklony (kiez by sme ho pocuvali), takze ak mas teraz velku chut na sex, tak si ho uzi, ak naopak chut uplne odisla, tak pockaj, az kym sa vrati a zariad sa podla toho 🙂
ja teda nemam chut ani nahodou 😅 poznam vsak tehule, ktore su to v tehu uzivali 100x lepsie, ako netehu 😉 vsetko je prekrvene, ctilivejsie, zena sa citi byt zenskejsou, tak smelo do toho 🙂
@zlatat jeeej ty si tu? Blahozelam, neviem ci si ma pamatas ja som bola v sukromke kde aj ty snazilky po ma, ale potom som odisla🙂

@brmbolcek gratulujem, dúfam, že o týždeň a ja budem mať takéto dobré správy 🙂