icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

pirhina
4. máj 2013

@js122 boze aky su niektori lekari bezcitny co by ta mal ukludnit tak ta este vystrasil

marhulka13
4. máj 2013

@js122 divny lekar 😠 ja by som sa ho spytala, ze co by sa zmenilo, ak by som prisla rano? ak by aj slo o potrat, tak ako chce to dieta nasilu udrzat dnu???

js122
4. máj 2013

@pirhina dakujem pekne za podporu, je super pocit, ze clovek v tom nie je sam.... 🙂 ja normalne lutujem, ze som za tým doktorom aj sla, podla mna by mi to preslo aj samo a fakt mi teda vobec nepomohol..... ja verim, ze vsetky budeme v poriadku aj s nasimi bublinkami!!! :-*

usacek79
4. máj 2013

@js122 no po papuli by som mu dala, co to je za kretenskeho lekara 😠
spinenie ja absolutne bezna vec, minimalne tretina tehul spini a rozhodne to nemusi nic zle znamenat (samozrejme aj moze, ale tiez na to treba viac faktorov, ako nejake ruzove spinenie..)
upokoj sa, si vo velmi skorom stadiu, teraz naozaj potrebujes absolutny pokoj, idealne si vezmi par dni dovolenku alebo sa daj na PN, nic netahaj nenamahaj sa, ber ten duphaston a bude dobre 🙂

co sa tyka diagnozy - oni to musia napisat pri akejkolvek blbosti, aby boli "kryti", to vobec neznamena, ze to je realne 😉

a povedzme si - aj bez toho, aby to bolo napisane ako diagnoza, cisto teoreticky KAZDEMU tehu hrozi potrat 😅 su len dve moznosti - porod alebo potrat a nastastie, castejsie koncia tehotenstva tou prvou moznostou 😵 neries, zbytocne zatial neplac na nerozliatym mliekom, drz sa a tes sa 🙂

js122
4. máj 2013

@marhulka13 vsak??? asi chcel, aby som mala do smrti vycitky svedomia, keby sa fakt nieco stalo... potom ked som sa rozrevala, podla mna zistil, ze mohol volit ine slova, ale to uz bolo neskoro... a to vie, ze sme sa o babo snazili vyse roka, vymodlena bublina a on mi toto šplechne do tvare.... ale kaslat nanho... a ty sa ako drzis? mas aj nejake nevolnosti, ine zmeny? ja vobec nic, len ma prsia furt bolia.... a samozrejme revem na pockanie... 🙂

marhulka13
4. máj 2013

@usacek79 presne to som aj ja napisala. viem to z prveho tehotenstva, ked som sa spytala, ci je to naozaj take vazne a mozem potratit v 20 tt a lekar mi povedal, ze kazda jedna moze potratit, len ked uz u mna nasli problem, treba ho riesit. tym riesenim bolo veeeela lezat. ved co ine... ja som trochu fatalista. ak sa ma nieco stat, stane sa to. samozrejme, ze teraz nebudem kálať drevo, no mozem od zaciatku do konca tehu lezat s nohami hore, brat haldy vitaminov a inych liekov a aj tak to skonci zle. dolezita je hlavne psychika, aj ked velkrat sa to lahsie pise 😅 😅

marhulka13
4. máj 2013

@js122 ja som inak ok, aj ked som si presla uz crevnou chripkou, normalnou chripkou a momentalne ma kvari kasel jak svet 😠 mne ani v prvom tehotenstve nic nebolo a ani teraz... iba zase zacinam mat vela energie, co sa mi teraz rata, kedze mam uz dvojrocneho krpca, ktory mi neda vydychnut ani na 5 minut 🙂

js122
4. máj 2013

@usacek79 mala som ho za odbornika a profesionala... do včera... asi mal svoj den a ja som mala proste "stastie".. ale preboha, aj psychologia je odbor mediciny, hadam ma aj daky semester absolvovaný... ale uz ste ma baby upokojili, ved co sa ma stat, sa stane... bez ohladu na lieky, ktore do nas pchaju a reci doktorov.... a buduci týžden mam od stredy dovolenku, tak mi hadam tých 5 dní off prospeje... len sme to este ani rodine nepovedali, tak cez buduci vikend chceme, aj ked ja by som najradsej pockala do konca 12tt, ale u nas sa to neutaji.... a svokra je sestricka, tak hadam aj bude dobre, ked to bude vediet.... u teba vsetko v poriadku? drzkaj sa a dakujem pekne za podporu...

usacek79
4. máj 2013

@js122 no veru by som pockala este chvilku s oznamovanim 😅
no lekari teda psychologiu nejako neriesia na skole, o uceni niecoho ako ucta k pacientovi nemoze byt ani reci - naopak, je im vstepovane, ze su nadludia a maju vzdy pravdu, pacient je cislo 😠
samozrejme to nastastie neplati o kazdom, no moje skusenosti su velmi zle a to som z lekarskej rodiny 🙄

no ja v pohode, toto je moje piate tehu a este nemam ziadne dieta, takze sa neboj, ze aj mna kde tu chyta panika, ale tak ako hovori aj marhulka - co sa ma stat, stane sa, takze ja som vzdy pripravena na vsetko, no samozrejme verim v to najlepsie 😉 tiez som spinila - do 8tt, teraz pomaly koncim 10ty tyzden, uz vyse dva tyzdne nespinim nastastie 🙂
ale ja okrem duphastonu beriem aj rozne ine veci, co mi lekari zo zufalstva predpisali, kedze neprisli na nic zasadne, co by moje potraty sposobovalo 😅 tak mi tak preventivne capli nieco na znizovanie imunity a nieco na riedenie krvi, picham si injekcie kazdy den, nech sa nenudim 😀

js122
4. máj 2013

@usacek79 chystame sa to povedat len rodicom, aj keby to dopadlo zle, co v žiadnom prípade nepripúšťam, aj tak by sa to dozvedeli.... ostatným povieme až o dosť neskor....
ako čitam, tak si si toho pekne preskakala.... ale tentokrat to vynde na 100%.... urcite... bubliny su bojovnici, ti to zvladnu!!! ... veru, veru, treba si volne chvile niecim spestit, niekto hra tenis, nam staci napchavanie sa liekmi...🙂

usacek79
4. máj 2013

@js122 no tak ja by som radsej hrala ten tenis, ako tie lieky, vsetky tehu predtym som bola hrdinka a nechcela som nic brat, presne v tom style - ze co sa ma stat stane sa a lieky to nezachrania, ale tak piaty krat uz nie som taky frajer, som si povedala, ze teda to raz skusim tak, ako mi to tlacia "odbornici" 😅 vratane PN od prveho dna tehu...
no a zatial im to vychadza 😅 dufam, ze to budem moct povedat aj po utorkovej kontrole 🙂
no isteze to vyjde, tym som si ista tak, ako pri kazdom tehu 😀

januska555
4. máj 2013

@zlatat no ja sa nejak neobavam toho ze som po dvoch sc, uprimne hladam si uz teraz dr, ktory by bol ochotny skusit so mnou vba2c🙂

zlatat
4. máj 2013

@januska555 počuj, nerozumiem tej skratke na konci 😕

zlatat
4. máj 2013

@usacek79 jasné, že nám to tentokrát výjde 🙂

januska555
4. máj 2013

@zlatat no to je vaginalny porod po 2 sekciach, viem mozno sa ti budem zdat ako blazon, ale dost som si o tom nastudovala a riziko oproti jednej sekcii len o trosku vacsie a v zapadnejsich krajinach je to velmi rozsirene, dokonca uz aj v cechach to nie je take sci fi, tu este stale trochu ano, ale su baby co to aspon skusili...

zlatat
4. máj 2013

@januska555 jááj ...no ja som asi takého Dr. našla ... uvidím, ešte sme sa o pôrode nebavili, veď máme na to kooopec času, ale tento môj je skôr zástanca prirodzených pôrodov a sekciu len ak je ohrozená mamina alebo bábo ... takže moožno -možno .... aj sa ma pýtal ako som odrodila chalanov a keď som povedala sekcia, tak sa hneď pýtal na dôvody - prvý bol KP a druhý pre istotu ...

tiumen
4. máj 2013

@js122 ja tiež niekolko týždnov špiním, ale napr dnes som celý deň ležala a skoro žiadne špinenie 😉 skus si spraviť oddychový deň a uvidíš či sa to zmení 🙂

januska555
4. máj 2013

@zlatat no ja som zvedava ako sa mi podari, uz som si okukla jedneho, ktory je tiez velkym zastancom prir. porodov a je mladsieho veku a tiez je primarom, takze uz len sa k nemu distat a presvedcit ho. Ja viem ze casu dost ale pre mna je dolezite aby cele tehu sme sa na to pripravili. A aj tak musim od svojho prec, lebo stal sa riaditelom nemocnice a teda nemoze uz tak ordinovat a jeho presuvanie pacientiek ze jednu poradnu jedna dr, druhu ina, tretiu on, je pre mne nepripustne.

nezabuddka
4. máj 2013

@radikuk
diky za nazor, asi pojdem v pondelok uz som si konecne vybavila aj pestunku pre malu. Juuuj tak som sa tesila ze toho stareho gyn. uz neuvidim a predsa. jaaaaj.

gorka
4. máj 2013

@bokroska presne sa zarazam tymi pohybmi criev a prave v okoli baba,no je mi jasne,ze pohyby to este nnemozu byt..
pri malom som citila uz v 15tt,som zvedava,kedy to pride tentokrat

bokroska
4. máj 2013

Tak tie diagnozy su hootovy chaoz.ked som chodila dva mesiace na folikulometriu po januarovom mikropotrate,tak som mala diagnozu n.97- neplodnost.skoro mi oci vyleteli,ked som si to vyhladala.
A co sa tyka prirodzeneho porodu a cisarskeho,tak u nas v nemocnici su zastancovia prirodzeneho,dokonca aj zeny,ktore boli objednane na cisarak,tak niektore poroodili normalne.a potom sa primar vyskieral,ze: no vidite mamicka islo to aj normalne.ale keby sa nieco pokazilo,tak neviem co by robili.ved zena nejde rodit cisarskym len tak zo srandy,asi ma doovod,preco jej ho napisali.

bokroska
4. máj 2013

@gorka pri malej som okolo 16tt citila a doktor ze to este nemozem citit,lebo som prvorodicka."uznali" mi pohyby az v 20tt.ale tie creva ma dostali,uplne take jemnuckke bublinky.no ved uvidime,co sa bude diat dalej. 😀

gorka
4. máj 2013

@bokroska no vidno,ze to chlap,ja som sto percentne citila pohyby od 15tt akonahle som sedela za pc,bolo bum,bum,bum alebo vypila kakao,to bolo take krasne..ale teraz aj ja musim povedat,ze akoby fakt som zacitila stuchnutie,no zatial to beriem ako moje blaznive creva 😀 ja som taka pazrava posledne,akonahle mi ustupili tie nevolnosti,furt by som len cosi zula a najma jogurty 😝

bokroska
4. máj 2013

@gorka ja som mala pri malej ineho,takeho stareho doktora bez sona,vsetky vysetrenia rucne,srdiecko takym lievikom.nehovorim,ze bol o nicom,skusenosti mal hadam 100rocne 🙂 ale vsetko bolo o.k.tak som mu doverovala.a ako hovoris,je to chlap,moze mat nastudovanu aj staru belu,ale aj tak nikdy nebude vediet z vlastnej skusenosti povedat ako maju byt citene pohyby.

bokroska
4. máj 2013

A este jedna usmevna prihoda dna:boli sme na prechadzke poobede a nad hlavami nam kruzilo 7 krasnych bocianov!!!!baby ,co to znamena?????

radikuk
4. máj 2013

@nezabuddka tak drzim palce, nech to dobre dopadne 🙂 v podstate by Ta mal iba na booking appointment objednat, tak snad bude ok 🙂

js122
5. máj 2013

@tiumen ja som špinila len v piatok, odvtedy v pohode, ale mozno je to aj zvysenim davky duphastonu, neviem...nejak sa snazim nenamahat, skor sedim......a od stredy si beriem dovolenku, tak hadam už bude všetko v poriadku.... a ty máš akú dávku predpísanú?

tiumen
5. máj 2013

@js122 ráno a večer po 1tbl + ascorutin 3xdenne po jednej..

usacek79
5. máj 2013

@bokroska ze je jar a je tu obrovsky vyskyt bocianov 😀

tuqanqa
5. máj 2013

@usacek79 ..veru pravda, dalsi 4 kamosky jsou tehu. Mela jsem tuseni ze rok 2013 bude nejen moje stastne cislo 😀