icon

Dátum pôrodu december 2013

eva3107
20. mar 2013

Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵

povuma
6. máj 2013

@ditezka ja umelé vitamíny nejem, radšej pestru stravu, no popravde dala som si jeden, čo som mala v takom reklamnom balíčku z gyndy, ale podla mna je to chémia...ja im nedoverujem 😖

patusha282
6. máj 2013

ahojte, ja idemv pondelok prvý krát na krv,s močom a poobede do poradne, mám z toho strach neviem ani prečo, však to nieje ž také hrozné? :D

js122
6. máj 2013

@pirhina hmm, tak to si podobne ako ja na tom..🙂

povuma
6. máj 2013

@patusha282 😀 čo je na tom hrozné? 😀 teš sa......jedine že by ti sestrička netrafila žilu , ako mne, parádnu modrinku som mala 😀

patusha282
6. máj 2013

@povuma no nestraš :D sestrička bude mať radosť, mne nikdy nenájdu žilu tam kde majú ale z opačnej strane dlane čiže kopec radostí...:(

povuma
6. máj 2013

@patusha282 ja som šla nalačno,nizky tlak, žilu mi nebolo vidno, to nestraším, neboj, ty určite dobre obídeš 🙂 🙂 😵

patusha282
6. máj 2013

no veď aj ja pôjdem na lačno hneď ráno že to mám za sebou..uvidíme nooo, hádam to bude ok..v ktorom týždni si? 🙂)

povuma
6. máj 2013

@patusha282 9+4tt...dnes čerstvá info z ultrazvuku... 🙂 ...

patusha282
6. máj 2013

ja som zvedavá čo povie mne...podľa poslednej MS mi vychádza nejaký 11 týždeň,..doktor mi povie viac na to sa teším 🙂

pirhina
6. máj 2013

@povuma no to ja mozem len zavidiet to cvicenie ja furt sportujem ale kvoli tehu nemozem nic len lezat no nevadi co by som nespravila pre to male 🙂 😉

povuma
6. máj 2013

@pirhina no ved keby som mala problémy, tak tiež brzdím...ale ja všetko tak "light", neprehánam, ale zasa , ked mi nič nie je, tak sa tak ani nebojím...v prvom tehotenstve som si aj ja odležala svoje na začiatku a potom som ku koncu dva týždne prenášala, to som už vlačila nákupy do kopca, okná umývala a nič.. 😅

usacek79
6. máj 2013

@js122 nemoze uskodit, berie sa aj v davkach 2x3, aj 1x4 a urcite to nie je ohrozenie pre plod 🙂
ja som brala 3x1 do piatku (teda do polovice 10teho tyzdna), ale kedze uz takmer tri tyzdne nespinim, znizila som si to na 2x1 🙂 a tak sa berie az do konca trimestra a potom sa vysadzuje zhruba tyzden branim len jednej tabletky denne 😉
ak nebudes vobec spinit minimalne tyzden, pokojne si to zniz na 2x1, to by ti aj lekar odobril 😉

usacek79
6. máj 2013

@patusha282 no tak to sa naozaj nemas coho bat.. vycikat sa hadam zvladnes bezbolestne a krv je nic - ved to je jediny vpich, takych este v tehu bude 😅
inak ja som tusim nalacano nechodila, mam pocit, ze to nie je nutne - teda ak ti to vyslovene neprikazu...

bokroska
6. máj 2013

Ahojte dievcence.tak vam vsetkym,ktore idete zajtra k doktorovi strasne drzim palceky,nech vsetko dopadne tak,ako ma.

usacek79
6. máj 2013

@povuma no inak 34mm, to si dokonca popredu o nejake tri dni 😉
a nebudu ti robit NT screening na konci trimestra..? ked hovoris, ze az v lete ides...

pragmaticka
6. máj 2013

Ahojte kocky...aj ja vam vsetkym drzim palceky na zajtrajsich sonah..ked sme uz pri tom NT screening, ja mam termin na 23.05. to budem presne na zaciatku 13.tyzdna..co vsetko sa vobec tymto vysetrenim da zistit?? viem ze DS ale okrem toho este??

usacek79
6. máj 2013

@pragmaticka no to tam budes v idealnom case - sice sa robi uz od 10+6tt myslim, ale odporuca sa radsej az 12-13tt, pre presnejsie meranie vzhladom k velkosti plodu 🙂
zsituje sa nim DS, vazne choroby srdca, dysplazie http://tehotenstvo.rodinka.sk/kym-rastie-brusko...
podla sijoveho prejasnenia a pritomnosti nosovej kosticky, no a samozrejme este zistia, ci ma vsetky ruky, nohy a rozmery ako maju byt a stanovuje sa podla toho uz dost presny termin porodu 🙂

povuma
6. máj 2013

@usacek79 no to som len zo spravy zo sona prečitala, že kontrola v jul august...ten NT screening je čo? 😲 fakt super, že si taká zbehlá v tomto, nemusím doktora obtazovat, ten moj je tiež taký tichý..povie len to najnutnejšie...niekedy to ale zasa nie je na škodu 😎
babo bude určite vacsie, my sme vysoki obaja 🙂

povuma
6. máj 2013

@usacek79 už čítam, sestrička spomínala, že ešte genetiku absolvujem, to bude asi ono 😎

usacek79
6. máj 2013

@povuma no tak to moze a nemusi byt ono - lebo genetikou este mohla mysliet tripple testy resp. AFP testy - to sa robi z krvi a ja to VRELO NEODPORUCAM, tie testy maju spolahlivost asi 60%, co je asi tak, ze si hodis korunou a zbytocne ta vystresuju...
poznam vela mamiciek, co mali NT v pohode a potom tripple zhorsene a boli uplne na prasky, mnohe sli zbytocne na amniocentezu (ziadnej sa to nepotvrdilo, z tych co poznam!)
NT screening je spolahlivy aspon na 80%, to uz je lepsie 🙂
radsej cinkni sestricke, ze ci ti budu robit NT alebo co tou genetikou myslela... Ta z krvi sa robi v cca 15-16tt myslim..

povuma
6. máj 2013

@usacek79 v pondelok idem na kontrolu, tak sa dozviem 😉 ... ja mám zasa opačnu skusenost, kamoška mala všetko v poriadku, žiadne podozrenie, a má dcerku s DS... ☹ ...v nemocnici skončila na psychiatrii, nevedela sa stým zrovnat 😢 ...sme len omylní ludia, všetko zariaduje ten tam hore...zasa straším 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 🤐 😅 fuj -nečítajte ma 😠

usacek79
6. máj 2013

@povuma no tak to je ina vec, ale tak to sa naozaj stane vynimocne, ze by sa ani NT, ani tripple, ani morfologiou v 20tt nic nezachytilo, to musela byt ozaj vyssia moc, co sa tak rozhodla, ze to babo nenecha zabit 😕
nuz presne tak, nezmozeme nic, mozeme len dufat, ze sme si to nevysluzili nejakou zivotnou neplechou.. 😅
lebo ona vo vesmire vladne harmonia, a co vysielame, to prijmame - niekedy nie hned, no spravodlivost si nas vzdy najde 🙂 a to je spravne - preto sa treba spravat tak, aby sme mali cisty stit a ak nie, tak potom holt musime prijat aj trest..
uff, no zasla som az kdesi ku karme, tak uz koncim radsej 😀

lada750
6. máj 2013

@usacek79 drzim palce nech to dobre dopadne..😉

tigriatko
6. máj 2013

@usacek79 aj ja ti drzim na zajtra palce....

usacek79
6. máj 2013

baby, vy ste take zlate vsetky! tak si tu drzime palce a verim, ze uprimne! Sme velmi podarena skupina podla mna, verim, ze sa budeme spolu v decembri vsetky radovat uz len za tu pozitivitu a sudrznost, co tu vladne 😵 ste poklady! 🙂

ditezka
7. máj 2013

@povuma Tiež som si po zhodnotení pre a proti povedala, že pestrá strava je asi lepšie jak nejaká chémia. A pokiaľ doktorka nekázala niči né, tiež je asi toho názoru, že netreba.

meggie.sk
7. máj 2013

@usacek79 Hups preklep, týždňa

meggie.sk
7. máj 2013

@zlatat Ja som myslela, že ma objedná hneď keď som volala, všetko som jej povedala aký mám problém. Ale skôr sa vraj nedá. Mala by som ísť k Mudr. Čechovej na SNP do BA

zlatat
7. máj 2013

@usacek79 s tými tripple testami súhlasím - ja som predchádzajúce tehu mala NT 1,1 šťastná ako blcha, no a z testov nám vyšlo riziko 1:3 na edwardsov syndróm a ešte jeden - taký čo sa dosť málo vyskytuje ... mala som ísť na amnio, ale nedošla som, lebo v tom čase už bábo nežilo .... ale genetika potvrdila, že testy sa mýlili a bábo bolo zdravé

zlatat
7. máj 2013

@meggie.sk hmm, tak len dúfať, že nemáš nejaký problém s krvičkou