Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@zlatat to čo mi teraz lekárka brala 6 skúmaviek, tak akurát železo mi chýba, tak to mi napísala aktiferín, toxoplazmoza este nebola. No a na genetike mi zistili zvyseny homocystein, v papieroch je napisane že bol nájdený homozygotný stav pre MTHFR ( netuším čo to je) a ten homocystein bol hranicne zvyseny. Hranica bola do 15, ja som mala 15,35. Ale to som bola asi pred pol rokom, tak neviem ako som na tom konkrétne teraz. Neobjednala ma ani na odbery, mám len prísť s tým papierom z genetiky. Dúfam, že nebude neskoro.
@js122 ja beriem 3x2 už vyše týždňa. Tento víkend som nešpinila ale po včerajšom sone nanovo, tak mám brať pokiaľ to neustane a potom 3x1
Inak babule ako som si vravela, že mi nebýva zle, tak je to tu, ráno die katastrofe 😖 , aj sa na to budim. Mám problém niečo vypiť. Predtým som nemala problém so zázv. čajom, ani medovkovým, teraz ma z neho naťahuje. Pri čistení zubov sa pozriem do umývadla a napína ma, a to ho máme čisté - aby ste si nemysleli, že z toho, že je tam humus. Cez víkend mi chutil džús, teraz keď ho vypijem, je mi z neho na zvracanie, no a o bolesti krížov ani nehovorím....
Dobre rano baby, dnes zlomte vaz , a poobede len dobre spravy!!!! sme s vami!!! 🙂 🙂
@meggie.sk no neviem, ale podľa mňa by si si mala pichať Fraxiparín - keď si homozygot + s homocysteínom to máš také všelijaké + už si prekonala stratu ... ja som heterozygot ale pri asi 3 génoch plus pozitívne protilátky lupus ( kôli nim beriem anopyrin ) + si pichám fraxiparín - a to som mala prísť hneď ako som si našla // nemala som čakať na potvrdenie tehu gynekológom.
Ale zase - nie som lekárka, tak asi tvoja vie čo robí ... teda neostáva nám iné len veriť, že to vie ...
Kočky, mne to grcanie už ide pekne na nervy - keby ma potom aspoň tak príšerne nepálilo v krku - bléééé. A zhoršuje sa mi to po vypití vody - ale zase musím veľa piť, lebo mne v tehu hustne krv, takže aspoň 2,5 litra tekutín musím do seba za deň dostať
Jáj a bolesti krížov mám aj ja - dnes som šoférovala a len čo som si sadla do auta, tak to začalo ...
Maminky ak by ste mali zaujem o veci pre babo na zimu - body, dupacky, pyzamka, overaliky - aj hrube na von, kontaktujte ma cez spravu, ponukam vecicku po nasej malej...
@meggie.sk veď to je to, že Duphaston zhusťuje krv ... ja mám rovnaký problém, zvraciam minimálne 1x za deň ale častejšie je to tak 2x a ak aj nezvraciam, tak mi je tak zle od žalúdka, že ma až bolí a trvá to aj 4 hodiny vkuse. A zhoršuje mi to voda - ale snažím sa do seba dostať aspoň 2,5 litra - proste musím, aj keď viem, že niečo vygrciam 😖
Objednala som si lízatká Gravi pop ... či pomôžu netuším, ale aspoň skúsim.
no baby uz sa neviem dockat na vase dnesne vysledky co ste boli na utz uz sa chcem tesit svami tak tu aj supnite foto 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 nech sa potesime
@meggie.sk aky preklep tyzdna? 😕
no ak mas MTHFR homozygot to znamena, ze mas tuto trombofilnu mutaciu (je ich viacero a MTHFR je najmenej "skodna") zdedenu od oboch rodicov. Ak by si bola heterozygot, to je len od jedneho rodica a to mam napr ja 🙂
avsak homozygot je predsa len uz o stupienok "horsia" verzia (vzdy je lepsie hetero..) a ak mas aj homocystein zvyseny, tak naozaj nechapem, ze ti nepredpisali injekcie na riedenie krvi, to je ozaj dost cudne 🙄
ja mam len to hetero MTHFR a homocystein uplne v norme a aj tak picham preventivne...
tak aspon ten anopyrin 100 ber raz denne a k tomu fakt vela pi, skus aspon 2litre tekutin prijat.
@meggie.sk jaj a v tehu sa homocystein zvykne zvysovat, takze ak si mala predtym hranicnu, teraz to moze byt pokojne horsie, uz davno si mala mat urobene nove testy...
a k tym mutaciam, uz som to pisala - trombofilia je stav, ked mas zvysenu pravdepodobnost tvorenia krvnych zrazenin, mas hustejsiu krv, vyssiu zrazanlivost..
a tak sa moze stat, ze nejaka z tych, inak neskodnych zrazeniniek zapcha privod zivin plodu a ono "umrie od hladu" 😕
tak preto si tehule s takymito mutaciami - aj ked hovorim, MTHFR je najmenej skodna, su ovela horsie, ako Leidenska ci Protrombin, pichaju tie injekcie na riedenie krvi..
@usacek79 k tomu preklepu, pretým som namiesto 3 mesiaca napísala 13ho 🙂
No neviem prečo to tak je, pýtala som sa aj na skorší, že si ho aj priplatím ak sa dá, ale vraj nie, že je najbližší možný, že inak obj. až na koniec júna, tak neviem. Medzitým sestre vybehlo z úst, že ke´d bude mať ona dovču a dokina tam bdue sama, že nechce už brať iné... tak asi tak.... Ale ako som už spomínala, dúfam, že nebude neskoro. Čo je to ten anopyrin 100? Moc si ma tým homozygoton nepotešila, ale čo narobím. Piť sa snažím ale nejako sa mi nedarí :( už nech je toho 22ho... ufff
@zlatat no tiež ten citrón občas skúšam, ale po troške pijem. Teraz tu mám dva čaje pred sebou, hádam ich do seba dostanem. A popritom vkuse behám cikať 🙂 Jablčný ocot doma nemám, to je k čomu dobré s tým medom? Má to nejaký konkrétny účinok?
@meggie.sk mne ked je ze fakt tazko od zaludka tak si dam pohar coly!!! viem ze nie moc dobre, ale totalne mi to utisi zaludok!!! a mam po tych homeopatikach nove lieky proti zvracaniu a napinaniu, su fakt dobre. skus sa na ne opytat lekara. neviem ci na Slovensku ich predpisuju. je to Prokinyl LP, ucinna latka Métoclopramide. a homeopatika Symphoricarpus racemosus!! mne to teda riadne zabera!!! odkedy si ich davam tak ma nenatahuje!
@meggie.sk skusala si vyvar slepaci? Mne ked bolo zle cely 7tt, tak som kazdy den zjedla liter vyvau...bud hovadzieho, alebo slepacieho. Varila som si vzdy na den dopredu. Nic ine som totiz okrem vyvaru a mlieka nebola schopna zjest...trvalo mi to ale len tyzden nastastie a teraz skor bojujem s chutami na blbosti 🙂 dolezite je nezostat hladna. Skus si chrumkat mandle olupane, alebo nesolene kesu oriesky. A este na nevolnosti pomahaju homeopatika na nevolnost pri cestovani a taky ten sumivy napoj, co sa pije po opici s mineralmi a solami 🙂 Mne tieto dve veci zachranili pracovny zivot, ze som nebola mrtva, ale iba polomrtva 😀 drzim palec, nech to cim skor prejde...v ktorom si tt? ja som 8tt +3 dni 🙂
@meggie.sk jaaaj, ano to bol vtipny preklep 😀
no ale tak naozaj toto by si mala riesit skor s hematologickou, toto gynda neriesi...
anopyrin je to iste co acylpyrin, akurat bez toho "Acyl" (teda kyseliny acetylsalicilovej, ktora zbytocne drazdi sliznicu zaludka)
je to obycajny liek na na znizovanie teploty, resp. aj na bolest, ale spolu s acylpyrinom maju aj tu vlastnost, ze riedia krv - napr. sa to odporuca aj srdciarom, dat si preventivne jeden anopyrin 100 denne 🙂 ma to velmi dobry vplyv na krv a krvny obeh, tym nic nepokazis 😉
este je anopyrin 200 a 400 (to podla obsahu ucinnej latky), ale na tvoj ucel sa dava len ta stovka 🙂 v barsjakej lekarni to kupis za par supov 🙂
akoze fakt nechcem suplovat hematologicku, ale podla mna by si na 90% mala riedit krv injekciami a ak nie, tak aspon tym anopyrinom.. Skus mozno cinknut nejake hemato a povedz jej v telefone, ze si tehu v tom a tom tyzdni, ze si MTHFR homozygot + zyvseny homocystein, ci ti neodporuci ten anopyrin aspon alebo co..
Na gyndu sa fakt v tomto vykasli, to je plne v rukach hematologa, k tomu sa aj chodi na kontroly s tymito stavmi pocas tehu.
odporucam Mudr. Drakulovu (ano, vtipne - hematologicka drakula 😀) na Kramaroch, ona je moja hemato a je uzasna, mila, ochotna, empaticka 🙂

@mamamonika budem na teba mysliet 🙂 Nech ti to dobre dopadne