Dátum pôrodu december 2013
Ahojte, dovolila som si vytvoriť túto tému, lebo som ju ešte nikde nenašla.. možno to je ešte skoro..,ale keď rátam ,že som ovu mala neskôr tak by mi termín mal vychádzať na začiatok decembra.. Síce to ešte neviem na 100% ,ale zrejme sa dočkám 😅 .A ak nie tak nevadí ..Budem rada ak budete potom v tejto téme pokračovať aj za mňa..Držím palčeky všetkým, aby ste to dotiahli do krásneho a úspešného konca 😵 😵 😵
@anjelik2509 ja mám 5+1 a termín mám 4.12. ... to ako??
@emode ja neviem, to mi vypísalo na nete v tých kalkulačkách 😀 možno iná dĺžka cyklu, nie?
Ahojte.vitajte vsetky nove tehule.
Ja som si poobede trochu moc nalozila,vyse 2-hodinova prechadzka s malou,uz sa neviem dockat postele a dufam,ze to enwrgiou nabite decko nezaspi o 22:00 ako vcera.
Ako sa mate vy ostatne?
@bokroska ja dobre, poobede na mňa doľahla únava, reku si zdriemnem aj, ale prešlo ma to....🙂
@anjelik2509 ja by som si tiez rada,ale dieta volaaaaaaaa.no co uz,budem musiet spat v noci alebo cez obed,ked spi aj mala.
mne podľa tehotenskej kalkulačky vychádza na 2.12. :D ale ešte som nemala čas ísť ku doktorovi tak ešte uvidím čo on povie to len tak predbežne 🙂) tak vás zdravím 🙂
Ahojte, kolegynky 😉
Tak mňa dnes už nad ránom v posteli statočne naťahovalo... a aj v priebehu dňa... Takto isto sa nevoľnosti začínali aj v prvom tehotenstve, už som takmer zabudla na tie stavy 😅 😅 Čo už... Tajne som dúfala, že teraz ma možno nevoľnosti úplne obídu, ale asi nie... Inak, zatiaľ vie o tehotenstve môj muž, jeho sestra, moja sestra a môj brat so švagrinou... Mame a svokre to povieme až po prvom ultrazvuku... Aj keď teda poriadne ma pálil jazyk, keď sme boli na sviatky u rodičov...
@usacek79 Tak sa teším, že HCG tak krásne stúplo 🙂 máme spoločný termín 3.12., tak sa vari niekedy okolo tohto dátumu obe budeme tešiť z malého zázraku... Ja idem k doktorovi tiež až v druhej polovici apríla, aby bolo vidno srdiečko... Síce by možno bolo bezpečnejšie ísť teraz kvôli vylúčeniu mimomaternicového tehu (človek nikdy nevie), ale asi to risknem a počkám ešte zo dva týždne...
To moje malé mača by po mne len skákalo a skákalo... A pri jej občasnej roztopaši si musím fakt dávať pozor, aby ma nekopla, ale nejako inak neublížila... Ale zas keď vidím, ako rada sa so mnou jaší a potrebuje sa so mnou hrať a pri tom sa ma dotýkať, neviem jej to uprieť 😅
@bokroska my me dnes boli tiez v meste,mamina bola u lekara a motali sme sa po vonku a mna taaak boleli krize..ale hrozne..
inak baby,ja neviem ci si len namyslam,ale ja som rano len banan zjedla a vypila labu kavu a mne normalne vyskoci brusko,v podtate sa citim taka nafuknuta a je to tak cely den..pri malom som mala tiez skoro brusko...vy ako?
@gorka to si preeeeeesne vystihla,myslim to s tym ze prve dieta sa moc sleduje,ja som do 15 meiacov mixovala,maly nic nechcel len tie mixovane kase,pecivo,nic a teraz som si povedala ze toto ja uz robit nebudem..ja som stratila 10 rokov zivota od jeho prvych prikrmov 😀 teraz nebudem sledovat uzkopro co male moze a co nie-proste s mierou ale vela veci budem ponukat..fakt jako tesim sa na malicke,chcela som 2 deti ale u mna nastupuju aj obavy ked si spomeniem ako sme bojovali s kolikami,prikrmi,zuby aaaaa 😀 ale zvladneme...🙂
@danteska
Ja tie príkrmy riešim teraz u mojej 13-mesačnej... v poslednej dobe už nechce vôbec nič varené - či pomixované, či vcelku 😖 Neviem, ako na ňu... či ju nútiť, alebo nie... ona by bola len na mliečku, kašičkách, výživkách, keksíkoch, jabĺčkach a maslových chlebíkoch... pritom spočiatku nemala s príkrmami žiaden problém... ja fakt neviem, kde robím chybu... Inak ale zas ona bola úžasne pohodové bábatko - plakať sme ju počuli len zopárkrát dokým nezačala chodiť (odkedy chodí aj viac plače - keď spadne trošku tvrdšie), koliky ani nič podobné nemala, proste pohoďák... nebyť toho sabotovania príkrmov, tak poviem, že bezproblémové dieťa...
Takže ja ani neberiem nejako dramaticky, že sme takto skoro a neplánovane zamiesili druhé... ale zas mám kamošku, ktorú jej malá prvý rok poriade vytrápila a kým sa z toho ako tak nepozviecha, tak druhé dieťa u nich neprichádza do úvahy... Ale zas ono je to celé dosť nevyspytateľné - a možno práve s týmto mojim druhým babatkom si "užijem" to,čoho som pri Sáre bola ušetrená... Ale to predbieham, ešte mám pred sebou celé tehu... pfuj, pfuj, nech to nezakríknem...
@danteska tak s tym bruchom to mam aj ja,rano sa zobudil plocha jak modelka 😀 😀 a len co sa najem,tak mam brucho nafucane.a pri prvom tehu som mala male brusko,normalne som este 2tyzdne pred porodom kosila na zahrade travnik 😀
A moja bola tiez v pohode babo,spavala v noci 6 hodin v kuse,koliky sme mali asi tri za celu dobu,kojila som do roka a prikrmy nebol problem.horsie je to teraz,uz si hviezda vybera co bude a co nebude,chlebik mi neodhryzne,musim jej nakrajat na kocky a zivila by sa len mliekom a cajom.ake bola dobre babo,teraz je uplny opak.uz sa aj obavam,ze ked s nou nebol problem tak toto druhe babo bude uplne inaksie a da mi riadne zabrat.
Ja som tiez nafuknuta a teda citim sa s tym brusiskom dost nekomfortne... Hlavne ale je, aby sa komfortne citilo to male tam dole 😀
@emode No my sa už snažíme vyše 2,5 roka a stále nič ☹ . Všetky vyšetrenia máme v poriadku, dokonca som dva mesiace chodila na folikulometriu, a aj tak nič ☹ . Najbližšie dva cykly mi Dr. predpísal Clostilbegyt 5.-9. deň + znovu folikulometriu, tak uvidíme 🙂 ... Už by som tiež chcela vidieť na teste //. Ale tebe a všetkým tehulkám držím palčeky 🙂 .
@zuzi241
Ahoj, tak Ti drzim palce, aby sa skoro zadarilo 😉 Ja som po sekcii, takze mam trosku obavy z porodu... Myslela som si, ze pri druhom by som i tak skusila porodit prirodzene, ale kedze rozostup medzi porodmi bude len rok a 9 mesiacov, tak sa obavam, ze zase to skonci cisarskym 😒
Sama som zvedava, ake to bude s dvomi detickami ;) ale myslim, ze cim mensi vekovy rozdiel je medzi nimi, tym skor sa z nich stanu partaci a budu sa spolu vediet krasne vyhrat... 😉
Ahojte baby, tak sa pridavam, u lekara som este nebola, ale tak casu dost, idem buduci stvrtok, zatial musia stacit 2 ciarky🙂 termin podla pm vychadza na 1.12.
@anjelik2509 Tak gratulujem 🙂 Aj si mala nejake ine priznaky okrem meskajucej menstruacie? Ja som bola 7DPO, ked som spravila prvy test, lebo som uz tusila, ze sa volaco deje... 🙂 Ako pri prvom tehotenstve aj pri druhom[neskor spontanny potrat v 9tt] som mala straaaasne bolave uzliny pod pazuchami, najprv jedna, potom druha. A bolavu hrcku na lavom prsniku... Takze som vedela, ktora bije 🙂 Konecne po 7mes snazenia sa zadarilo... Tak len nech sa `drzi`... 🙂 Ja uz by som najradsej kocik kupila ha ha 😀 Zartujem, casu este dost... Nechcem nic predbiehat. Som sa pri tom druhom zaprisahala, ze do 3mes nepoviem nikomu nic.. Ale ked to sa neda netesit... 🙂 Uz len aby sme to dokopali do uspesneho konca 😎 A budeme mat obidve najkrajsie Mikulasske darceky na svete 🙂 Odkial si? My okr Humenne.
@zuzi241
Jeej, tak vy sa uz pracujete na tretom... Ja by som tiez chcela 3 deti (sama som z troch surodencov), z mojho pohladu je to idealny pocet 😉 my sme s plodenim zacali, ked som mala 31 rokov, takze ratala som s tym, ze to nemusi byt hned, ale zatial nam to plodenie ide ako po masle - Saru sa nam podarila na prvy pokus a teraz som otehotnela bez toho, aby sme sa snazili... Neplanovane... Ale ked uz to prislo takto samo od seba, tesime sa...
Tak ale ved vy sa tiez nesnazite asi dlho, ked mas doma 10-mesacne... Nanajvys par mesiacov, ci?
kinderka tak pridavam sa pomaličky k vám, v stredu som si robila test a bol poz. k doktorke sa chystám niekedy na buduci týžden, tak držme si všetky pršteky aby bolo všetko v čo najlepšom poriadku 😉

@zuzi241 my mame 2006 🙂 a 2011 😀, si odvazna , nas to tretie trosku prekvapilo, ci to zvladneme ..tak po sebe..s tym mladsim, ale uz je predychane a moc moc sa tesimee...